professionals en nieuwetijdskinderen


De rode draad in dit boek is een persoonlijke, mythische reis door de 52 weken van het jaar. Wanneer je met aandacht en in overgave het seizoen volgt, boor je diepe lagen van je ziel aan. Dit handboek is een gids voor sensitief beleven en leven door het jaar heen.

Mijn moeder vertelde mij over een man die de natuur bestudeerde. Aandachtig volgde hij hoe een vlinder zich losmaakte uit de cocon. Elke keer zag hij de worsteling en op een zeker moment kon hij het niet langer aanzien, pakte een schaar en knipte heel zorgvuldig de cocon open. Vol tederheid bewonderde hij de vlinder in zijn handpalm en daarna gooide hij hem in de lucht, naar de vrijheid. Maar het diertje viel op de grond, fladderde daar maar en kon niet vliegen. De man was totaal van streek. Hij had het diertje willen helpen, maar daarmee had hij het van zijn kracht beroofd. Hij was vergeten dat rupsen op eigen kracht hun proces moeten doormaken.

De meeste mensen van nu hebben nauwelijks of geen contact meer met de natuur. Maar de natuur heeft nog steeds contact met hen, al was het alleen maar in de weersomstandigheden en in de wisseling van de seizoenen.

Onze voorouders waren nauw betrokken bij de natuur omdat ze ervan afhankelijk waren. De oogst van het land bepaalde of er overvloed of armoede was. Om de natuur te danken of te smeken hielden onze voorouders natuurfeesten die de natuurelementen ondersteunden en de seizoenen afbakenden. Deze natuur en landbouwfeesten zitten nog steeds in onze genen en onze volksaard.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die in aandacht en verstilling willen leven en die hun bezinning door het jaar heen vorm willen geven. Sensitieve mensen die naar binnen willen kijken en niet langer meedoen aan de jacht op nog meer materie, gewin en buitenwereld.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Zij weten dat liefde de bron is waaruit alles ontspruit. Je hoeft niet op jacht. Elke vorm van honger naar liefde of verlangen naar vervulling is een ideale situatie ofwel voedingsbron voor zelfbedrog. Het is een vlucht uit de innerlijke stilte. Het is een idealiseren van iets wat er nog niet is, maar wat we, zo denken we, allemaal graag zouden willen hebben. Het maakt ons – dat denken we althans – compleet. Die illusie bedriegt. Met lege handen keer je terug naar de werkelijke behoeften van je ziel, en die ligt niet in nog meer materie.

Dit boek is bedoeld als een klankschaal voor je ziel. De trillingen ervan willen het beste in jou naar boven roepen en je herinneren aan wat je diepste wezen, je wezenlijke diepte is.

Volgens oude natuur-religieuze inzichten is er een heilige tijd, waar niemand over beschikt maar waar hij wel deel van kan uitmaken. Door de oefeningen, reflecties, imaginaties, inspiraties en mantra’s uit te voeren kun je in contact komen met en deel zijn van die heilige tijd (de betekenis van het woord ‘heilig’ is ‘helend’). In deze heilige tijd overstijg je de kloktijd en kom je in een AL-tijd van harmonie, aandacht en rust. Je bent in een vorm van mystieke ervaring en voelt je één met de anderen en alles om je heen, en tegelijk besef je hoe wezenlijk jij als individu bent.

De oefeningen, visualisaties en suggesties in dit boek begeleiden je om in de stroom van spiritualiteit hoogte en diepgang te ervaren. Zo overstijg je de schaduwzijde van hooggevoeligheid en opent je hart zich voor de sensitieve kracht van kwetsbaarheid, waardoor grenzen worden verlegd en nieuwe mogelijkheden ontdekt.

De seizoenen, de maanden en de dagen hebben elk hun eigen betekenis, waarop dieper wordt ingegaan. Je kunt op elk moment instappen en je reis door het jaar heen beginnen.

Barbara Driessen heeft een praktijk voor filosofische psychotherapie en begeleidt al meer dan dertig jaar mensen in veranderingsprocessen. Ze ontwikkelde een nieuwe droomwerkmethode. Verder verzorgt ze lezingen. Barbara schreef eerder onder andere ‘De helende kracht van het medicijnwiel’ en ‘Sensitieve intelligentie’.

bestel het boek hier online

Bron:Uitgeverij Akasha-een spirituele uitgeverij

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE