harmonie

Ben jij op zoek naar harmonie in je leven? Of zeg jij steeds dat je een mooie balans wil? Er is een groot verschil tussen de 2 woorden. Balans is afgewogen, zoals een weegschaal die in balans staat, van alles even veel. Harmonie is een mooi samenspel van alles in je leven, zonder alles gelijk te verdelen. Denk aan een orkest waar alle instrumenten samen mooi en harmonieus klinken, maar niet exact even lang spelen in het lied. Heb je het al eens op deze manier bekeken?

Kies voor harmonie

Zelf ben ik op zoek naar harmonie in mijn leven. Alles evenredig verdelen werkt voor mij niet. Elke dag is voor mij enorm afwisselend en ik leef graag zo veel mogelijk op het ritme van mijn leven. Ik besef dat harmonie bij mezelf begint. Gedachten van innerlijke rust en stoppen met druk zijn. Keuzes maken in wat ik wil doen en daar de expert in zijn. Wat is voor jou een leven in harmonie?

Werkpunten ombuigen tot sterktes

Drukte is op dit moment nog een van de zwakke punten in mijn leven. Ik heb echter de keuze gemaakt om dit om te draaien. Ik overwin de drukte in mijn leven en maak hier net mijn sterkte van. Op die manier kan ik andere mensen leren om de drukte ook los te laten. Heb jij het gevoel een druk leven te hebben? Hoe ga jij om met druk van je werk en je omgeving?

Leef op je gevoel

harmonieHet voelt nog als een zoektocht, maar onlangs heb ik voor mezelf iets gevonden wat goed werkt. Ik mag nog meer leven op mijn gevoel, het hoeft helemaal niet zo gestructureerd te zijn. Mijn werk is mijn passie en ik besteed er automatisch veel uren aan. Wat vooral belangrijk is, is dat ik mezelf steeds op de 1e plaats zet. Mijn werk is heel belangrijk, maar ik mag mezelf hoger zetten op mijn prioriteitenlijst. Op welke plaats sta jij op jouw lijst?

Bepaal je eigen prioriteiten

Ik heb beslist dat, buiten mijn werk, dit mijn prioriteiten zijn voor elke dag: beweging, intense momenten met mijn eigen paarden, gitaar spelen en op dit moment ook opruimen. Ik wil me verlossen van de ballast in mijn leven, van dingen die ik toch niet (meer) gebruik. Ik voel enorm veel weerstand bij opruimen. Dit is letterlijk en figuurlijk afstand nemen van bepaalde dingen, vaak met een bepaalde emotionele waarde. Ervaar jij angst om dingen los te laten?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Loslaten brengt ruimte

Loslaten zorgt echter voor meer ruimte, zodat nieuwe dingen, mensen, ideeën en kansen mijn leven binnen kunnen stromen. Ik mag de stap zetten om mijn prioriteit op die dingen te leggen. De boodschappen en tekens die ik telkens krijg, zijn vooral dat ik vaart mag minderen en het wat rustiger aan mag doen. Meer tijd voor mezelf om weer op te laden. Dus ook mijn werk nog meer loslaten. Wat mag jij meer gaan loslaten, zodat je meer tijd en ruimte hebt voor je eigen prioriteiten?

Bewaak je energie

Mijn werk wat meer durven loslaten is voor mij uit mijn comfortzone komen. Ik wil leren om er niet elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat mee bezig te zijn. Ik heb ervaren dat het veel beter gaat als ik eens een langere pauze neem of mezelf de kans geef even tot rust te komen. Geef jij jezelf genoeg rust om weer nieuwe energie te krijgen? Wat heb jij nodig om jezelf op te laden?

Waar geniet jij van?

Wat mij enorm veel deugd doet, is de connectie met de natuur. Ik kan er zo van genieten om buiten te zijn, in een mooie en rustige omgeving. Genieten is de basis van geluk. Toch nemen we vaak veel te weinig tijd om te genieten, vooral van de kleine dingen in ons leven. Wanneer heb jij nog eens een wandeling gemaakt in de natuur, waar je aandacht had voor al het mooie dat je tegenkomt? Wanneer heb jij nog eens bewust gekeken naar vogels die door de lucht vliegen?

Vertrouw op het leven

Ik heb ontdekt dat ik nog meer mag vertrouwen dat alles op het juiste moment en op de juiste manier in mijn leven komt, zelfs als ik minder hard werk. Ik laat nu zien dat door intenser te leven en te doen wat je graag doet, alles zelfs zonder moeite kan gebeuren. Vaak zelfs op een nog betere manier dan je verwacht! Ik laat al mijn angsten, twijfels en onzekerheden los en geniet ten volle van mijn prachtig leven. Het delen van mijn processen is wat de mensen steun geeft om ook te gaan doen wat ik heb voorgedaan. Wanneer start jij met je nieuwe, mooie levensvisie?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Harmonie is niet zozeer iets wat je kunt zijn als wel dat wat je bent. Je hoeft je hier alleen bewust van te zijn. Evenwicht heeft een polariteit in zich. Balans vraagt om aandacht. Harmonie is een staat van zijn. Harmonie zoek je niet, maar ben je. Ga de drukte in vanuit jouw harmonie en besef jouw bijdrage in het geheel daardoor! Waarden en verwachtingen… verwacht niets en wees waardig.
    Als iets in harmonie is, voelt iedereen er zich prettig bij. Hoe mooi is het als jij in harmonie bent…
    Niet worden maar zijn. Prachtig!