Dit nieuwe artikel gaat over de Hatun Karpay inwijdingen. De voorgaande reeks over de Munay-Ki inwijdingen zal weer verder worden vervolgd na dit artikel.

De reden voor dit extra artikel is het grote aantal vragen over de grote inwijdingen van de Inca’s, zoals de Hatun Karpay ook wel wordt genoemd.

De Hatun Karpay inwijdingen

Deze Hatun Karpay inwijdingen zijn de traditionele Q’ero inwijdingen die iemand ontvangt die besluit het pad van de pampamesayoq te gaan lopen. Een pampamesayoq is een persoon (man of vrouw) die besluit om in dienst te treden van moeder aarde. Het zijn dus meestal ook geen sjamanen die geboren worden met een gave. Een pampamesayoq maakt gebruikt van een medicijnbundel (mesa) om eerst de harmonie in zichzelf te herstellen en misschien vervolgens ook in anderen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De drie inwijdingen van de Hatun Karpay helpen degene om zichzelf te zuiveren en om in contact te komen met verborgen talenten. Deze inwijdingen dragen een gelofte in zich mee. Ze zijn dus niet voor iedereen geschikt en ook niet iedereen zal ze dus ontvangen. Wel is het zo dat de eerste inwijding van de Hatun Karpay tegenwoordig steeds vaker aan westerlingen wordt gegeven. Op die manier kan er toch een kennismaking plaatsvinden met de mystieke energie van de Andes.

Munay Karpay inwijding

Hatun Karpay: een geopend hart in contact met de aarde

Deze eerste inwijding van de Hatun Karpay reeks is de Munay Karpay inwijding. Deze inwijding heeft als doel om het hart te openen en een diep contact aan te gaan met moeder aarde, die Pachamama wordt genoemd in het Quechua (de taal van de Andes). Dit lijkt simpel gezegd, maar het heeft vaak grote gevolgen. Het openen van het hart is het activeren van het wiel van persoonlijke en spirituele groei. Voor veel mensen betekent dit groeipijnen. Verlies of verandering van baan, partner, hobby’s is iets dat veelvuldig voorkomt in deze fase.

Het doel is louteren van het ego. Deze loutering zorgt ervoor dat je meer in contact kunt treden met de wereld om je heen. Over mensen die erg hard en harteloos zijn wordt dan ook weleens gezegd dat het goed zou zijn om een Munay Karpay inwijding te ontvangen. Ik kan uit ervaring zeggen dat mensen die veel weerstand leveren aan het proces van deze inwijding in een jarenlange strijd kunnen belanden. Zij die zich wel over durven geven gaan een interessante tijd tegemoet en kunnen zich na zo’n 6 maanden herboren voelen.

Yachay Karpay inwijding

Hatun Karpay: een heldere visie

De tweede inwijding van de Hatun Karpay is de Yachay Karpay. Deze inwijding komt in beeld nadat je door het proces van de eerste inwijding bent gegaan. Op z’n vroegst is dat na 6 maanden. Maar ik heb het ook al meegemaakt dat er 2 jaar over werd gedaan. Dat is allemaal afhankelijk van iemands persoonlijke proces.

Het is wel zo dat deze inwijding eigenlijk is voorbehouden aan iemand die echt het pad van de Pampamesayoq te gaan volgen. Zelf wijk ik hier vanaf als ik echt potentie in mensen zie en weet dat ze deze inwijdingen op een andere manier in zullen zetten ten gunste van de mensheid.

Natuurlijk heeft ook deze inwijding een doel. Dit doel is het openen van het derde oog. Dat betekent in dit geval niet dat je energie gaat zien. Ja, misschien wel, maar daar gaat het niet om. Je ontwikkelt een heldere visie die verbonden is met de valk. Je krijgt een helder kanaal met de kosmos. Hierdoor wordt je gevoed met ingevingen en kun je wijsheid ontvangen en een heldere visie ontwikkelen.

Llank’ay Karpay inwijding

Hatun Karpay: de juiste actie

De laatste inwijding van de Hatun Karpay heet de llank’ay Karpay (uitspraak: Jank-ay Karpay). Deze mooie inwijding zorgt ervoor dat je op het juiste pad terecht komt. Hij is verbonden met de boom des levens en laat het innerlijke kind in je ontwaken. Je krijgt de laatste gereedschappen om je vleugels uit te gaan slaan.

Deze inwijding maakt dat je in actie komt en de juiste stappen gaat zetten. Je had immers al een geopend hart, stond in contact met moeder aarde en je helderdere visie en wijsheid waren al geactiveerd. Nu komt daar dus ook de juiste actie bij. Het is niet voor niets dat deze inwijding hier als laatste wordt doorgegeven. De inwijding is gericht op de navel en actie vanuit dat gebied hebben wij westerlingen al genoeg. Door de voorbereidingen van de vorige twee inwijdingen is er een fundament gebouwd dat ervoor zorgt dat we niet te snel in actie kwamen. Die voorbereiding is ten einde met de derde inwijding.

Het is na het ontvangen van de derde inwijding tijd geworden om een pad te kiezen dat past bij wat je voelt en wat je ziet. Je hebt nu al je gereedschappen als mens terug ontvangen en bent vrij.

Het volgende artikel gaat wel weer over de Munay-Ki.

In munay,

Martijn

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Inwijding ten dienste van moeder aarde, pachamama…
  jullie zijn dus allemaal veganist ! Want respect voor pachamama is ook respect hebben voor haar leven in eerder welke vorm. Moeder aarde heeft de dieren niet gebracht zodat wij ze zouden uitbuiten, folteren, misbruiken en doden. Respect voor pachamama is dus veganisch leven; geen dieren eten, dragen, smeren en ook geen afgeleide producten consumeren, enz….
  Dan pas vind ik persoonlijk dat je deze inwijding mag ontvangen. Je kan niet zeggen dat je respect hebt voor haar en dan je maag nog vult met een karkas, je kleding draagt van hun huid of haar en je er geweldig uitzift dankzij een op dierengetest “schoonheidscremeke”. Om maar te zwijgen van de medicijnen waarvoor dieren gefolterd worden of voor één of ander stichting die onderzoek doet naar een wondermiddel weliswaar waar weeral dieren voor moeten lijden.
  Dus mensen die “ingewijd” zijn… hopelijk hebben jullie respect voor pachamama in haar gehele vorm E niet in de vorm waar het voor jou past….

  Een niet ingewijde, toch met heel veel respect voor pachamama levende veganiste….

  • Juist MeLa! Mee eens. Inwijdingen, ingewijden. Als je respect hebt voor moeder aarde en alles wat leeft -weet wat je eet, smeert en gebruikt- dan ben je een echte ingewijde! Martijn eet dan wel vlees, wellicht weinig vlees mag ik hopen? En wat al oud was en gescharreld heeft in het leven dan? De wetten van de oude inheemse volken zijn nu eenmaal; Neem niet meer dan je nodig hebt, en neem alleen wat Big Spirit je geeft. Dus naar de slager gaan past daar natuurlijk niet bij. Een scharrelslager misschien? Een keer per week ofzo? Ik eet helemaal geen vlees. De oude inheemse volken hebben namelijk ook duidelijk doorgekregen dat er pas vrede op aarde zal komen als dier en mens in samen in vrede leven, als er ruimte is voor iedereen! Nu met 1600 gruwelijk, vaak onverdoofde slachtingen per minuut, alleen al in Nederland moet er dus echt wel wat veranderen voor we zover zijn. Ingewijd of niet, zijn mijn inziens ook weer woorden en woorden zeggen niet altijd alles, het hart en de ziel spreken zonder woorden.

 2. Doet me denken aan de 3 procedures beschreven door Eva Surga van de society of the Cat people..
  Goed stuk Martijn.

  • Graag gedaan.
   Die drie staat natuurlijk voor veel meer dan alleen de stapjes die ik heb genoemd. Het zijn ook de drie werelden waar de Inca’s in hun kosmologie gebruik van maken: de hanaq pacha, ukhu pacha en kay pacha. Of het hoger bewustzijn, dagelijks bewustzijn en onderbewustzijn.

 3. Dank je wel Martijn voor dit heldere artikel. Ik ben nog aan het louteren en vroeg me gister af… benieuwd wanneer ik van binnenuit de impuls voel om de tweede inwijding bij je te komen doen. Zal dat na 6 maanden zijn of later? Ik vertrouw erop dat dat de komende tijd helder wordt… tot ziens in ieder geval ☺️

  Hartelijke groet, Remke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in