Heb-je-je-ooit-afgevraagd-waarom-we-alleen-’s-nachts-geesten-zien
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Ben je ooit midden in de nacht wakker geworden en zag je toen vreemde, bewegende schaduwen? Of ben je wel eens ‘s nachts alleen in een huis geweest en zag je iets vanuit je ooghoek bewegen? Heb je je ooit afgevraagd waarom de meeste paranormale activiteit ’s nachts plaatsvindt? (Hint: dat is niet omdat geesten ons de stuipen op het lijf willen jagen.)

Paranormale activiteit gebeurt zowel overdag als ‘s nachts, alleen zién we het niet voor het nacht is.

Iedereen heeft paranormale gaven.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De nauwkeurigheid van onze visie om het paranormale te zien varieert van mens tot mens, maar iedereen heeft de gave om wezens van de andere kant te kunnen zien en met ze te communiceren. Dit is een onderdeel van ons zesde zintuig.

Na met honderden cliënten aan hun intuïtieve ontwikkeling te hebben gewerkt, heb ik nog niemand gezien die niet in staat was na voldoende oefening af te stemmen op z’n intuïtie/zesde zintuig. Sommige mensen kunnen wezens van de andere kant duidelijker zien, omdat er bij hun minder dingen zijn die het zicht belemmeren. Dingen die je kunnen afhouden van het echt zien van iets paranormaals zijn bijvoorbeeld: overtuigingen, sterke emoties als angst of fobiën, negatieve ervaringen in het verleden etc..

Vaak hebben kinderen een open geest en zijn vrij van vooroordelen over wezens aan de andere kant (tenzij ze heel veel horrorfilms kijken); deze open, ontspannen staat maakt dat zij duidelijker paranormale activiteit kunnen zien.

Ontspanning verandert de staat van onze hersenen

Als we ontspannen zijn schakelen onze hersenen over van betagolven, die worden geproduceerd als we alert en gefocust op een taak die we moeten uitvoeren, naar alfagolven, die langzamer en meer ontspannen zijn.

Niet alleen onze geest is overdag anders, ook mentaal zijn we anders.

Als we ontspannen zijn, gaat onze natuurlijke afweer naar beneden en staan we meer open. We zijn minder gefocust op de omgeving en meer naar binnen gericht. Als we naar binnen toe gericht zijn, verandert hoe we naar iets kijken. Onze kijk op de omgeving wordt zachter en soms zelfs wazig in de momenten vóór we slapen, alsof de buitenwereld bijna zichtbaar vervaagt. Het is op dit punt dat we al het andere uitschakelen en we soms schaduwen kunnen zien, die zich van de ene kant van de kamer naar de andere bewegen, of andere paranormale verschijnselen.

Deze aanblik is doorgaans voldoende om ons met een schok wakker te schudden, waarbij ons brein terugschakelt naar de betastaat en dat is de reden dat we ons afvragen of wat we gezien hebben wel echt was. Maar onze gehele beleving van de werkelijkheid verandert als onze hersengolven veranderen.

Als je ooit ook maar een lichte meditatie hebt gedaan, zul je het gevoel van de alfastaat van onze hersenen herkennen. Als we mediteren kunnen we dingen zien die we, als we alert en in betastaat zijn, niet zo duidelijk zouden kunnen zien. We kunnen in lichte, geleide meditaties kleuren, geluiden en wezens van de andere kant zien die prachtig zijn als we ze ervaren, maar op de één of andere manier veel minder geloofwaardig zijn op het moment dat we onszelf weer uit die ontspannen staat hebben gehaald.

In onze dromen bevinden we ons in een zelfs nog diepere staat van hersengolven, zoals delta en theta en in die momenten voelen onze dromen als waarheid aan.

Mijn punt is dat als je hersengolven veranderen, je waarneming van de realiteit mee verandert.

Er zijn momenten dat onze verbeelding het overneemt en beelden in onze geest creëert die als zeer echt en soms zelfs erg angstig aanvoelen. We kunnen ons schaduwen, geesten en allerlei soorten van angstaanjagende paranormale fenomenen voorstellen (in het bijzonder ’s nachts), maar de sleutel is te weten wat jijzélf creëert en wat er in werkelijkheid is.

Wat is dan eigenlijk echt?

Een geoefende paragnost of medium zal het verschil weten tussen welke visioenen uit onze verbeelding komen en welke afkomstig zijn uit onze geest (hersenen). Één belangrijk verschil is dat visioenen die uit je verbeelding of ego afkomstig zijn, altijd hun oorsprong vinden in angst. Bijvoorbeeld, we kunnen ons voorstellen dat iets boven ons zweeft als we slapen en dat het ons kwaad wil doen, of we voelen dat iets ons naar boven volgt vanuit de kelder en we moeten de drang om ervan weg te rennen bedwingen. Deze gevoelens vinden hun oorsprong in angst en zijn daardoor het product van onze verbeelding.

Echter, als het nacht is, je kijkt tv (wat waarschijnlijk betekent dat je hersenen zich in de alfa staat bevinden) en je ziet een schaduw die zich beweegt vanuit je ooghoek en er is niets fysieks dat dat zou kunnen hebben veroorzaakt, dan is het waarschijnlijk dat je echt iets paranormaals hebt gezien. Als je in bed ligt en je voelt kippenvel alsof iemand je arm streelt, of je wang tintelt opeens even een moment alsof iemand je goedenacht kust, dan heb je werkelijk iets paranormaals beleefd. Dit zijn vaak onze gidsen of geliefden van de andere kant die over je waken of je willen laten weten dat ze er zijn.

Als je je oordeel kunt opschorten en kunt bepalen of jouw beeld of gevoel voortkwam uit angst, dan kun je accepteren of je iets paranormaals hebt gezien. Dit is de sleutel tot het openen van je paranormale “zicht”, maar als je niet geïnteresseerd bent in het openen van dat paranormale centrum in je hersenen, dan kun je altijd de schaduwen van je wegduwen en je kat de schuld geven van de vreemde geluiden in de andere kamer.

vitaal water
vitaal water
vitaal water

13 REACTIES

 1. Ik ben super mega paranormaal.
  Dat komt door de heilige geest,toch jammer dat er maar weinige zijn die hem hebben ontvangen.

 2. Ik heb op klaarlichte dag een foto gemaakt waar duidelijk een entiteit op staat. Het hoeft geen nacht te zijn hoor 🙂 Verder krijg ik ook telkens een tikje op mijn kruin. Zowel overdag als snachts.
  Géén idee wie het is en wat het wil. Vind het niet eng maar heb wel gevraagd gewoon van mij af te blijven.

  • jaison,
   ik ben dit schooljaar met mijn klas op 3 daagse geweest in een bos, tijdens de groepsactiviteit
   heb ik in het bos een man gezien met een bijl dit maakte me erg bang en ben naar het kamp gevlucht en heb mij tegen een boom gezet met mijn handen over mijn oren en mijn ogen dicht
   ik zat volledig geblokkeerd en wou niet meer bewegen. Kan iemand hier een verklaring voor geven ben bang en wil s avonds niet voor 1.00 uur gaan slapen.

 3. Ik heb eens, tijdens een migraine-aanval, voetstappen in mijn slaapkamer gehoord terwijl er verder niemand thuis was. De voetstappen liepen om mijn bed heen en er ging iemand of iets op de andere kant van het bed zitten. Ik zag niets, maar vond het erg eng op dat moment…

 4. Hallo . De eerste keer dat ik een verschijning zag was in de nacht. Ik had toen onlangs mijn vriendje verloren ( was ten 15j) en ik had eens drugs genomen en dit was niet goed afgelopen. Toen ik naar huis mocht kreeg ik vanuit mijn matras een kopstoot in mijn zijde en sinds die moment was er iedere avond een schim aan mijn raam. De persoon die overleden was , was ook gestorven aan een overdosis, zei dit tegen mijn ouders en ze zeiden dat het die jongen is om over mij te waaken. Paar jaar laten had ik een relatie met een jongen ( nog steeds!) Ik lag gewoon rustig in bed op de laptop met men partner en ik keek even naar de muur en zag een oude vrouw naar me lachen. Ik heb haar tot in detaile kunnen beschrijven en nu bleek de beschrijving identiek te zijn aan de oma van mijn partner.
  Heb haar nooit ontmoet want ze is al enige tijd overleden. Ik heb dit aan mijn ouders vertelt en kreeg als antwoordt ” je hebt de goedkeuring van haar gekregen” en sinds die moment was de schim aan mijn raam ook weg , nloit eer gezien.
  Nu heb ik 2 dagen geleden ets anders gezien wat me wel zorgen baard!
  Een vriendin van me is 11weken zwanger . En eergisteren nacht om 4 uur werd ik wakker en vlak voor mijn gezicht zag ik een baby gezichtje nlg net geboren of NIET geboren ( moeilijk te zeggen ) endeze schreeuwde me een weide mond naar me maar zonder enige klank, het voelde aan of het gewoon niet kon. Ik schrok helemaal wakker ging rechtop zitten en toen zag ik het babygezichtje weer enkel verder van me weg.
  Kreeg hier geen goed gevoel bij en dacht direct aan mijn vriendin.
  Nu even opgezocht op 11weken zwangerschap heeft een baby nog geen mond. Nu ik dit weet voelt het al iets possitiever aan! Vraag me wel af of et mogelijk is om een kindje te kunnen zien die nog niet geboren is?

 5. ik heb ook dat er s nachts geesten komen ze zeggen niets maar doen ook niets ben er niet bang voor het gebeurt regel matig dat er een heerlijke geur van lavendel komt door de slaap kamer er komen ook veel dieren kan het niet verklaren waarom dit gebeurt

 6. Dat men alleen in de nacht geesten kan zien is absoluut niet waar. Ik zie niet alleen geesten in de nacht maar ook geesten overdag. Soms zeggen geesten iets tegen mij, soms kijken zij alleen maar naar mij of zij negeren mij. In dit laatste geval hebben zij wellicht niet in de gaten dat ik hen kan zien of zij vinden het niet belangrijk. De geesten die ik zie zijn niet altijd menselijk, soms zijn het dieren. Ook heb ik contacten met Aliens. Meestal hebben die een menselijk lichaam, maar niet altijd.

  Vr.,gr.,
  Anton

 7. Ik heb al talloze ervaringen gehad, ook als kind.

  Toen iemand erover vertelde had ik zoiets van "eerst zien en dan geloven, wel…ik weet nu dat het leven na de dood bestaat, dat er dingen zijn die we zogezegd niet kunnen zien.

 8. Ik heb al veel paranormale ervaringen gehad en het stopt niet, daar ben ik heel blij om.
  Het begon een maand voor mijn papa overleed maar als ik erop denk, had ik al bepaalde ervaringen als kind.

  Ik kan er boeken over schrijven, de ervaringen zijn talrijk en verschillend…..

  Groetjes,
  Angel

 9. mijn moeder is twee jaar geleden overleden en ik heb het gevoel of nijn kat hasr ziet. eerst dacht ik dat hij een vlieg zag maar hij kijkt en hij volgt haar en dan is er weer een tijd niets zeer indrukwekkend om te zien.

  • Dag Stefanie,

   Dat is heel bijzonder, stel dat je er nog hebt, schrijf het op…

   Ik heb ook een bepaalde paranormale ervaring gehad waarmee onze poes te maken had.
   Straf en fantastisch tegelijk.

   Ik wil er best verder over praten als je wilt.

   Groetjes,
   Angel

 10. Paranormaal??? Iets paranormaals meemaken???
  ik vind die term nogal overkomen alsof het anders is dan normaal.
  Want het IS gewoon normaal.
  Energetisch is misschien hiervoor een beter woord, omdat het allemaal energie is, alleen van een andere trilling, waardoor het niet makkelijk te zien is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in