Helen, Ontvangen

Waarschijnlijk ben je je er wel van bewust dat je het niet alleen hoeft te doen in het leven. Er is volop ondersteuning vanuit de energetische wereld: van gidsen, engelen, je kosmische familie en andere energetische krachten. Toch hebben veel mensen moeite om deze hulp te aanvaarden. Misschien heb jij ook het gevoel dat je het niet verdient? En heb je de gedachte: Wie ben ik om dit toe te laten? Ergens diep vanbinnen ben je je ervan bewust dat er ook hulp voor jou is, maar lukt het je maar niet om het poortje open te zetten. Er zit een blokkade op het ontvangen. Vaak is deze in de kindertijd ontstaan. Wanneer je als kind te weinig aandacht en liefde hebt ontvangen, is dit op latere leeftijd ook moeilijk. Zeker als het gaat om de grootse, onvoorwaardelijke liefde vanuit het universum. Door je wonden uit je kindertijd te helen, zal het je beter lukken om te ontvangen.

Goddelijke wil

Enkele weken na haar eerste sessie, sprak ik Karlijn weer. De aanleiding voor onze afspraak was haar worsteling met haar plek als kunstenaar in de wereld.
Wat mij vooral van de sessie met Karlijn was bijgebleven, was haar sterke innerlijk licht. Voor haarzelf was dit nauwelijks voelbaar, het lag verscholen onder lagen oude pijn en overtuigingen. Haar licht had zich vertaald in wilskracht en doorzettingsvermogen en ze is daar tot nu toe ver mee gekomen. Het is haar tijd om minder te varen op de vrije wil van haar verstand en meer op de goddelijke wil van haar hart. Deze laatste wordt ondersteund door het Hoger Zelf en het universum. Karlijn voelt dat het tijd is om het pad van haar ziel te bewandelen, maar vindt het moeilijk om hulp aan het universum te vragen om haar hierin te ondersteunen.

Balans geven en ontvangen

Karlijn merkt dat ze vastloopt in haar werk als kunstenaar. Het geven en ontvangen is uit balans. Ze werkt met veel toewijding en geduld aan haar producten, maar de prijs die ze hiervoor ontvangt staat niet in verhouding tot haar inspanningen. Geld is een vorm van energie en het is belangrijk dat hier meer in evenwicht komt. In ons gesprek blijkt dat ze moeite heeft om het juiste bedrag te ontvangen. “Heb ik daar wel recht op? Vraag ik dan niet meer dan redelijk is?” Terwijl ze dit uitspreekt, verschijnt er voor mij het beeld van haar als jong meisje. Toen had ze de verantwoordelijkheid voor een aantal gezinstaken die absoluut niet bij haar leeftijd pasten. Bovendien werd ze hier emotioneel niet in ondersteund door haar ouders. Hun bedrijf slokte al hun aandacht op waardoor er voor Karlijn weinig aandacht en liefde was. Ze was voornamelijk op zichzelf aangewezen en heeft als kind weinig mogen ontvangen. Het beeld van de kleine Karlijn die voor de zoveelste keer aan een grote afwas staat waarbij een bord kapot valt, spreekt boekdelen. Dat was een van de spaarzame momenten waarop het bij de kleine Karlijn doordrong dat het eigenlijk te veel voor haar was.

Helen innerlijk kind

Om zich meer open te stellen voor de hulp van het universum, is het voor Karlijn belangrijk dat de kleine Karlijn heelt. Deze bevindt zich nog steeds in een hoekje van haar bewustzijn. Ze is verdrietig en teleurgesteld in het leven. Mijn ervaring uit de sessies is dat het belangrijk is dat ze in contact komt met haar jongere versie en haar gaat troosten. Ook het (energetisch) uitspreken naar haar ouders helpt haar te helen. Bovendien zal het haar helpen om zich (energetisch) uit te spreken naar haar ouders.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Naarmate we onze innerlijk kind delen meer en meer helen, herstellen we steeds meer in onze oorsprong. Deze is goddelijk en staat in contact met het goddelijke licht van het universum. Naarmate we meer in contact komen met ons innerlijk licht, is het makkelijker om het licht en de liefde van het universum toe te laten.

Overtuigingen

Naast het helen, is het belangrijk om je bewust te zijn van jouw overtuiging over ontvangen. Heb je de overtuiging dat ‘het je nooit zal lukken om de hulp Van het universum te ontvangen’? Vervang ‘nooit’ door de volgende gedachte: OP DIT MOMENT vind ik het nog moeilijk om de hulp van het universum te ontvangen. Maar ik zit in een proces van heling en groei en ik vertrouw erop dat dit op een dag wel lukt. Probeer los te laten wanneer dit moment er zal zijn. Dat is niet aan ons en ook niet van belang. Richt je op je eigen groeiproces. Door de situatie zoals die op dit moment is te aanvaarden en de mogelijkheid tot verandering open te laten, schep je ruimte.

Gun jezelf je proces

Wanneer je begrijpt dat het onvermogen om de hulp van het universum toe te laten, niet voortkomt uit het feit dat je iets verkeerd doet, creëer je begrip en compassie voor jezelf. Word niet boos op jezelf omdat het je niet lukt. Dit is bij heel veel mensen het geval, ik heb het zelf ook ervaren. En soms ervaar ik de hulp van het universum nog wel eens als overweldigend, bijna te groots. Net als Karlijn en ik, mag jij hier ook rustig in groeien.

Wat jou ook kan helpen:

– Noteer in een schriftje de inzichten en ingevingen die je ontvangt. Door deze regelmatig terug te lezen, word je je ervan bewust dat je meer hulp ontvangt dan waar je je wellicht bewust van bent. Bovendien groeit hiermee je vertrouwen in jezelf en het universum.

– Een tussenstap in het toelaten van de hulp van het universum, is je openstellen voor de overvloed van de natuur: laat de warmte van de zon, de geuren en kleuren bewust toe.

– In deze video geeft Phil Good een heldere uitleg over het verschil tussen onze vrije wil van het ego en de goddelijke wil van het hart. Bovendien maakt hij inzichtelijk wat de rol van het Hoger Zelf en het universum hierin zijn.

Video Phil Good Starseed

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Hoi Rob, ik ben het met je eens dat het niet de bedoeling om in alles een teken te zien. Wanneer je dat doet, zit je in je hoofd.
  Wanneer je oude pijn loslaat, kom je steeds meer in contact met je hart en daarmee met je Hoger Zelf en het universum. Dan is het geen kwestie meer van op zoek gaan naar signalen en inspiratie, maar komt het binnen vallen. Juist op de momenten dat je er niet mee bezig bent.
  Het is het verschil tussen wanhopig wachten op en vragen naar antwoorden of je er voor open stellen en daarmee vanuit overgave te leven.
  Voor mij ging er een wereld open. Ik had nooit al deze artikelen kunnen schrijven als ik me niet had open gesteld voor het universum.
  Het heeft me veel helderheid gebracht in wie we zijn als mens en onze plek in het universum. De verwarring loste mettertijd op.
  Het is aan ieder om zich hier wel of niet voor open te stellen. Ieder heeft zijn eigen proces. Gelukkig maar!

 2. Het heeft mij eerder verward dan iets gebracht. Wat is wél en wat is geen boodschap/signaal/teken

  Als je wanhopig bent probeer je van alles. In spiritualiteit weten ze hier goed op in te spelen. Ook ik heb deze weg bewandelt. Een wanhopige of een zoekende ziel is een kwetsbare gevaarlijke valkuil. Als je let op signalen en tekens dan verwacht je ze op elke straathoek. Vanzelf ga je die dan ook zien en jezelf misleiden met zogenaamde tekens. Als je wil kun je overal betekenis in zien. Het heeft mij eerder verward dan iets gebracht. Monty python geeft dat goed weer in één van hun films.

  Vaak terugkerende reacties op deze site zijn. “Mijn gids of ziel heeft mij naar deze tekst geleid”. Heeft die gids je ook naar de krant toe geleid. Of toen je je teen stootte of die keer dat iemand vervelend tegen je deed, of zelfs misbruikt of mishandelt heeft. Waarin maak je het onderscheid?

  Ik geloof dat er legio mensen zijn die van alles een teken of boodschap maken die er helemaal niet zijn. Ik vind het zelfs gevaarlijk. Pamela kribbe een boek geschreven over de donkere nacht van de ziel. Daarin komt dit onderwerp ook even naar voren.

  Of het bestaat of niet, de lijn tussen spiritualiteit en verwardheid is een hele dunne

  Onze drang naar geruststelling en helderheid in deze vaak verwarrende realiteit groot. Om met deze verwarring om te gaan wordt er een manier gezocht om ermee om te gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in