DELEN
hechting-begint-al-voor-de-geboorte

Energetisch gezien is het leven simpel: je kiest voor liefde wat je energieveld groter maakt of voor angst, wat het afsluit. Zo werkt hechting ook, dat is de verbinding van liefde, die vrij kan stromen totdat er een angstige gedachte of emotie is die de verbinding blokkeert.

door Natasja Plugge – www.magisch-denken.nl

Zielsafspraken

Hechting vindt niet pas plaats na de geboorte, zelfs niet tijdens de zwangerschap, maar al voor de conceptie! Je maakt dan verbinding in de energie met een ziel die bij jou past. Die bij jouw gezin past en die aansluit bij de levenslessen die deze ziel komt beleven. Dit proces gaat voor de meeste mensen onbewust, maar als je bewust leeft kan dit ook heel bewust gaan. Er vormt zich als het ware eerst een energetische navelstreng, die je al kunt voelen. Er zijn genoeg mensen die hun zoon of dochter al gezien of gevoeld hebben nog voor de fysieke conceptie heeft plaats gevonden. Je kan je echt al op deze energie afstemmen en het in alle vertrouwen uitnodigen om in je leven te komen.

Vertrouwen betekent ook dat je het loslaat. Blijven kijken of je al zwanger bent, of het al gelukt is, betekent dat je er eigenlijk onzeker over bent en is een vorm van angst. Zal het wel lukken?! En wanneer je zo graag iets wilt, is het moeilijk om het los te laten. Vind die liefde, die diepe innerlijke overgave en laat los.

In de maak

Als deze energetische verbinding heeft plaats gevonden en de fysieke actie is genomen om een kind te verwekken, dan begint de energie langzaam dichter en dus fysiek te worden. Er vormt zich een navelstreng en een zwangerschap. Deze veranderingen zorgen bij de moeder voor hormonen, emoties en diepe overtuigingen, die onbewuste weerstanden aanraken. Het vergt complete overgave in liefde om alles toe te laten en te laten stromen. Al deze angsten mogen gezien worden en weer losgelaten om deze hechting die nu al heel fysiek aan de gang is in de buik te stimuleren.

Wanneer de ziel in het babylichaam komt, start de lichamelijke interactie. Je gaat de baby voelen van een soort bellen in je buik tot het daadwerkelijke trappen. Hoe meer je je kunt afstemmen op je baby hoe meer de hechting al plaats vindt in de buik. Het lichaam van jouw baby stemt zich daadwerkelijk af op deze liefde en veiligheid, of stress en onveiligheid. Hersenen passen zich aan de hoeveelheid stresshormonen of gelukshormonen die de moeder ervaart aan.

Nu je baby groeit en je steeds dichterbij de geboorte komt, wordt het proces steeds meer fysiek. Er staat je immers een enorme verandering te wachten, die in zekere zin wel grensoverschrijdend moet zijn om de ruimte te creëren voor een nieuw mensje. Maar door deze onzekere fase, komen er steeds diepere oer gevoelens naar boven. Je moet vertrouwen op je lichaam en het natuurlijke proces en dit is niet voor iedereen even gemakkelijk. Dit zorgt er dus ook letterlijk voor dat je steeds dichter bij je eigen basis veiligheid en basale overtuigingen komt en alle onverwerkte emoties en gebeurtenissen mag helen. Voor jezelf en je kindje.

Op aarde

Dan wordt je kleintje geboren en wordt de fysieke navelstreng verbroken. Nu heeft je kind die bevestiging nodig. Dat jij er bent, het niet alleen is en de wereld veilig is. Je kunt nu je kindje knuffelen, aanraken en voeden en op deze manier de meest bekende vorm van hechting bevorderen.hechting-begint-al-voor-de-geboorte

De baby zal ook gaan spiegelen. Wat eigenlijk niet meer is dan de onbewuste gevoelens en overtuigingen tot uiting brengen. Je baby is energetisch nog zo met jou verbonden, dat het zelf nog geen verschil voelt. Ze voelen alleen het energieveld veranderen en reageren hierop. Alles wat jij (on)bewust voelt en ervaart, ervaart de baby en die zal dit meteen teruggeven in de vorm van huilen. Een voorbeeld is; jij bent in paniek omdat je kind bijvoorbeeld te licht is volgens de gemiddelden, je baby ervaart de verandering van de energie (angst) en gaat huilen. Zo zal dit proces een hele tijd gaan en wordt het steeds een stukje gecompliceerder tot jij al je innerlijke kind stukjes, familiepatronen en karma hebt bekeken en opgeruimd en elke keer weer die stroom van liefde (hechting) stroomt.

Tips voor elke fase:

Het verbinden met je baby vindt dus al plaats voor de conceptie. Dus wat kun je doen om je optimaal te verbinden met je kind? Een heleboel en dit is een proces wat uniek is voor jou, maar toch alvast enkele tips:

• Voordat je zwanger wordt, kun jij je toekomstige kind uitnodigen. Nodig het uit in complete liefde en acceptatie. Accepteer dat het kindje op zijn/haar tijd komt en dat het niet uit maakt welk geslacht of persoonlijkheid het meeneemt. Dat het welkom is in alle liefde en vertrouwen. Een meditatie om je compleet open te stellen en in overgave los te laten.

• Tijdens de zwangerschap helpt het om je regelmatig af te stemmen op de baby. Voel eerst je eigen energie heel duidelijk en richt dan je focus op de baby in je buik. Je voelt dat je energie anders wordt. Stem je af op je kleintje en vraag het gewoon wat het nodig heeft, stuur liefde en vertrouwen en je zult zien dat wanneer je de intentie zet om meer contact te maken, dat dit groeit.

• Tijdens de bevalling: blijf bij jezelf en probeer de omgeving af te sluiten. Stem je geheel af op jezelf en maak vanuit daar contact met je baby. Blijf in vertrouwen en overgave dat alles gaat zoals het mag en stuur je baby vertrouwen; alles is goed ik ben bij je. Ook en juist wanneer dit fysiek niet lukt, blijf in gedachte in verbinding met elkaar.

• De baby periode. Maak dit contact fysiek. Laat je baby veel bij je slapen, knuffelen, draag het bij je. Voel iedere keer bewust dit huid op huid contact. Laat de liefde tussen jullie stromen. Ook als je nog niet het gevoel hebt meteen verliefd te zijn op je kind. Maak contact en vraag: laat mij die liefde voelen tussen ons. Ik stel mij open voor de liefde. Los alles wat in de weg staat (angst) op. Of laat je hierbij ondersteunen.

Hechting is van levensbelang. Een veilig en warm welkom op de aarde is de start van een gelukkig leven.

Natasja Plugge

 

4 REACTIES

  1. Heel erg mooi stukje. Het helpt me in mijn proces van mijn miskraam. Ik heb 2 dagen voordat het gebeurde een nare droom gehad waarin ik zag dat mijn kindje losliet. 2 dagen daarna gebeurde dit dus lichamelijk. Ik heb erg veel verdriet ervan omdat ik toch had gehoopt dat hij/zij zou blijven zitten. Dit artikel doet me erg goed omdat hij/zij toch nog langs is gekomen in mijn dromen om dit te laten weten. Hoe naar het ook is, misschien was het gewoon niet het juiste moment.

  2. Maar wat nou als je niet zwanger raakt, terwijl.je dat wel wilt, zoals bij ons! Wij hebben twee kinderen geadopteerd. Is die hechting ee dan ook als voor de geboorte geweest?

  3. Mooi stuk. Wat als je kindje al groot (8jaar)is en je in deze belangrijke fase juist veel stress hebt ervaren en onveilige situaties heb mee gemaakt en je kindje onveilig gehecht is en jijzelf ook nog steeds. Kan je dan nog steeds net zo'n goeie verbinding met je kind krijgen? En hoe?

    • Hoi wat een mooie vraag. Ja, hier kan je zeker nog wat mee doen. Hoe meer jij je eigen onveilige hechting heelt, hoe meer je kind het ook zal loslaten. Het is een energetisch familielijn stuk, welke je heelt en niet langer doorgeeft. Je kind zal het stukje onveiligheid, dan ook minder hoeven spiegelen en het zal verminderen. Ook zal door de veranderde omgeving (je nieuwe gedrag) er als vanzelf een verschuiving komen. Hoe jonger de veranderingen plaats vinden hoe gemakkelijker hij/zij weer uit dit onthechte patroon stapt. Ik zou een goede gespecialiseerde coach zoeken, die jullie allebei verder kan helpen. Veel liefde en succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in