DELEN

Wat doe je als je een kadootje krijgt? Je maakt het open, vindt het leuk of niet leuk, legt het weg? Dankjewel, volgende kadootje? Waardeer je het, zie je en voel je de waarde ervan? Hoe doe jij dat, ontvangen? Kun je het? Kun je dankbaar zijn? Sommige mensen pakken kadootjes niet eens aan. Of ze gooien ze gewoon weer weg.

Het geschenk uit de grote schatkist van de bron, ligt misschien nog wel op jou te wachten. Voor iedereen is er een persoonlijk geschenk, gemaakt van Liefde, want dat is de bron. Niets anders. Jouw geschenk is bedoeld voor jou, niet voor iemand anders. Je kunt niet zeggen: Geef maar aan die of die. Nee. Het is voor jou. Het is jouw geschenk. Je hebt geen idee hoe kostbaar het is!

Je zoekt er al je hele leven naar misschien, je weet dat het ergens ligt, maar je denkt dat het onbereikbaar is. Misschien had je het al in handen, maar heb je het opzij gegooid? Het ligt nog steeds op je te wachten. Het zal z’n glans niet verliezen, al laat je het honderd jaar liggen. Maar het wil zo graag bij jou zijn!

Ben je bereid je geschenk te ontvangen, te omarmen, te koesteren, heilig te verklaren, mag het met je mee om je pad te verlichten? Mag het met je mee om jou te steunen, vertrouwen te geven, zekerder te maken, je hart te openen en te voeden? Mag het met jou mee de wereld in gedragen worden? Durf je het te tonen? Durf je het te laten zien, jouw geschenk?

Jouw persoonlijke geschenk past precies bij jou. It fits, perfectly. Open je handen en neem het in ontvangst, het is je dierbaarste kado ooit. Wandel ermee door het leven. Het is niet zwaar, het is licht. Het maakt alles licht. Je mag ermee door het leven wandelen, je er aan verwarmen, eruit putten zoveel je wilt, het kan niet op.

Jouw geschenk is jouw gave, jouw eigen specifieke gave. Het is een Goddelijk geschenk. Hoe kun je denken dat het een last is? Hoe kun je verzinnen dat het een kruis is dat je draagt? Hoe kun je het ooit ervaren als ballast op je rug? Je geschenk is gemaakt van Liefde en licht, niets anders. Luister maar, het wijst je de weg wel. Het enige dat je hoeft te doen is het in ontvangst nemen, het weer oppakken, het waarderen, koesteren, ervan genieten, er je kracht en je vertrouwen uit halen. De rest gaat allemaal vanzelf…

Wat zeg je? Weet je niet waar de weg heengaat? Waar jouw pad jou heen leidt? Volg je geschenk! Die weet de weg wel. Die maakt de weg voor je vrij. Daar hoef je je verder niet druk over te maken. Aanvaard je geschenk! Aanvaard het in grote dankbaarheid. Je geschenk is heilig. En het is speciaal voor jou!

Is het niet erg ondankbaar om geschenken niet te aanvaarden? Wat is er voor een reden om het niet te aanvaarden? Denk je dat je het niet waard bent? Wie heeft jou dat wijs gemaakt? Hier is je geschenk en het IS jouw waarde. Het laat je jouw waarde zien als je ernaar kijkt. Waarom durf je er niet naar te kijken? Waarom wil je jouw waarde niet zien?

Sta op, richt je op en laat zien wat je gekregen hebt! Laat zien wat je te bieden hebt! Draag het voor je uit, voel de vreugde, die ervan af straalt. Jouw geschenk, de lamp die jouw leven verlicht. En niet alleen jouw leven, de vreugde van het geschenk straalt alle kanten op. Wees er trots op! Wees er zuinig op! Besef eens wat plezier het je brengt! Waar wacht je op? Is het niet van de gekke dat er nog zoveel geschenken liggen te wachten om opgehaald en opgepoetst te worden? Dat er zoveel geschenken in de hoek zijn gegooid? Ontkend, onderschat, afgewezen, genegeerd, wachtend…

Jouw gave, jouw unieke bijdrage aan de wereld. Het is er tijd voor. Pak ‘m op. Open je armen en ontvang het in dankbaarheid, ga er zorgvuldig mee om. Geef het niet weg, het is van jou. Een ander kan er niets mee, alleen jij. Alleen jij kan jouw geschenk nog meer glans geven, laten groeien, laten stralen, de wereld wacht op jou met je geschenk.

Als jij dankbaar bent en er zorgvuldig mee omgaat, de waarde ervan inziet, ervan geniet en weet dat het je kracht is, dan kan het geschenk tot z’n recht komen en de hele wereld blij maken. Iedereen zal dankbaar zijn dat jij je geschenk heb opgepakt, ervan genieten en je geschenk eren. Je geschenk is heilig. Het is jouw heilige geschenk. Ontvang het en EER het. Dankjewel.

Petra

11 REACTIES

 1. enkele bovenstaande reacties horen hier niet thuis.
  dit gezever komt ook in mijn mailbox terecht omdat ik aangevinkt heb dat ik reacties wil lezen, maar ik wil mij wel onthouden van blablabla, ik word hiervan niet wijzer

 2. @Jannie, “we zijn hier voor sja vul het zelf maar in” om uiteindelijk jezelf als bron te ervaren?

  Mijn moeder zei altijd “jij bent een bron van ellende”.

  Maar aangezien ik flaporen had en die vanzelf na 14 letters gehoord te hebben dicht klapten

  Ik kap dit af hoor, waar komt het weer vandaan, waarschijnlijk die waterpiloot weer.

  Wat een ellende.

 3. @Jannie, ik kan er niets anders van maken, ik zou ook wel eens pijn en ellende willen voelen maar ik heb gewoon slecht karma.

  Fijn dat die altijd van binnen aanwezige lach zich toont.

  Hoe die ontstaat is van ondergeschikt belang.

  Jeetje, wat serieus weer op de vroege ochtend Adrianus, moest je het weekend niet wat nuttigers doen dan hier met je inktpotje de boel bekladden.

 4. Iedere ochtend weer zo`n gedoe.

  Eerst de strik er af en dan al dat gerecyclede kadopapier.

  En daar sta je dan.

  Hoeft voor mij niet meer die strik en papier.

  Ik weet nu heus wel dat ik een kadootje ben.

 5. Hoi Petra, wat schrijf je toch altijd mooi! Ontzettende opbeurende tekst. Mooi zeg. (nu nog gaan weten wat mijn geschenk dan eigenlijk is..)

  Liefs, Susanne

  P.S. Ik kijk uit naar je volgende stukje. 🙂

 6. Ik besef al een tijdje wat het heilige geschenk inhoud . En probeer er naar te leven . Wel op mijn eigen manier . Ik hoop dat ik veel liefde uit straal . Ik omarm het ik koester het ik ben er blij mee met dit kostbare geschenk ik zal er zorgvuldig mee om gaan . Dank je Petra het is prachtig je verhaal ik hoop dat het veel ogen en harten opend . Liefs jannie

 7. Vreemd, maar tegelijk ook plots herkenbaar, deze tekst voelt aan of hij is voor mij geschreven om mijn ogen te openen 🙂 en stél dat het niet zo is, dan kan ik er toch het goed bedoelde uithalen net zoals anderen er hun dingen ook kunnen uit aanvoelen.
  Niets komt zomaar…niets komt zomaar…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in