Pexels.com

“Wat heeft heilige seksualiteit met het innerlijk kind te maken?”, zul je misschien denken. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen het speelse en magische kind zijn belangrijk in vervullende seksualiteit, ook het meest kwetsbare kind bepaalt in welke mate je kunt genieten en je je kunt overgeven aan de liefde.

Het kwetsbare kind van alle leeftijden in jou draagt zowel je plezierige als je pijnlijke ervaringen met zich mee. Dit kind is verbonden met je diepste zelf. Het is heel gevoelig voor sfeer en weet precies wat zuiver en goed is.

Verliefdheid

Als je elkaar leert kennen, verliefd wordt en de energie vrijelijk tussen jullie stroomt, je open en liefdevol bent, dan kun je je extatisch voelen. Een heerlijk gevoel stroomt door je lichaam. Je buik, je hart en je hoofd vormen een geheel en je bent verbonden en één met de ander.

Kinderpijn

Als je langer bij elkaar bent, komt de onbewuste, niet geheelde kinderpijn omhoog. Die pijn kan zich uiten als verwijten, kritiek, jij bent van mij, behoeftigheid, afstand nemen. Gevolg is dat de meest zuivere kern in jou zich verdicht. De momenten dat jullie vrijen kunnen nog fijn en hartstochtelijk zijn, toch: in de diepte mist er iets en je ervaart niet de vervulling die je in het begin ervoer. Ergens blijf je alleen en in de diepte wordt je niet geraakt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het vrijen kan pijnlijk worden omdat er steeds meer pijn toegevoegd wordt. Bij vrouwen kan dat tot pijn of verkramping in de vagina leiden. Bij mannen tot erectiestoornissen of vrijen gericht op ontlading.

De vagina van de vrouw is de heilige poort waar wij als mannen alleen toegang kunnen krijgen als we vanuit onze waardigheid en liefde willen geven. Alleen dan zal zij zich ten diepste kunnen overgeven en haar liefde tonen.

En om je als vrouw te kunnen openen zul je de emotionele pijn, kwetsuren van dit en vorige levens willen helen.

Bindingspatronen

Daarom is het zo belangrijk om de pijn van je eigen gekwetste kindjes te erkennen en te omarmen. Hoe vaak geven we niet de verantwoordelijkheid aan onze partners en willen we door hem/ haar verzorgd worden. We zoeken naar de vader of moeder die we niet gekregen hebben.

Deze bindingspatronen kunnen ervoor zorgen dat we onszelf verliezen en afhankelijk van onze partner worden.

Het zal je niet verbazen dat dit weinig opwindend is. Het vrijen wordt dan meer een plicht of een vorm van ontlading, waarbij je wel of niet allerlei prettige gevoelens kunt hebben. Het vervult niet voor lang omdat het ook voortkomt uit de behoeftigheid en leegte in jezelf.

Alleen zijn

Het met jezelf zijn zonder de ander biedt je de kans je pijn, verdriet, woede en angst onder ogen te komen. Onze natuurlijke beweging naar verbinding, het verlangen gezien en gehoord te worden door de ander wordt niet vervuld. Heel jonge babyangst en pijn komt naar boven. Het gevoel van alleen en verlaten. Niemand die er is om je te troosten. De leegte en de angst wordt voelbaar, en je kunt die ervaren als doodsangst.

Heling

Die angst en pijn, dat gemis aan warmte en omhulling, die kun je hier en nu ervaren. Alleen of met iemand die je erin begeleidt. Een gids die deze innerlijke weg kent door de vele landschappen die je onderweg zult tegenkomen.

Ik zelf heb een begeleider (mentor/ therapeut) die me meenam naar dat heel jonge baby’tje en kindje en de angsten van kindjes in mij die nooit gezien waren en de warmte en omhulling, steun en liefde van een ander niet kenden. De erkenning, het begrip en de inleving in mijn diepste pijn maakte dat ik kon openen en steeds meer overgeven. Er ontstaat steeds meer vertrouwen in mijn eigen kracht en liefde.

De weg naar het licht gaat via de duisternis, dat weten we allemaal. Toch proberen we dit op allerlei manieren te omzeilen in de hoop de confrontatie met onszelf niet aan te hoeven. Dat mag allemaal zijn. Alles gebeurt op zijn eigen tijd. Naarmate de pijn meer heelt, kan het lichaam zich meer openen en kun je je overgeven aan de stroom van het leven. Je kunt dit alleen of met je partner doen.

Oefening

1. Ga rustig zitten en breng je aandacht naar je lichaam. Wat voel je, wat ervaar je? Breng je aandacht naar je geslacht en omring het met je liefde en aandacht. Stel je al je ervaringen voor die je seksueel gehad hebt. Mooie ervaringen, pijnlijke ervaringen. Laat alles er zijn. Adem wat dieper in en uit. Stel je voor hoe heilige seksualiteit er voor jou uitziet.

2. Stel je dan dat kleine meisje of jongetje voor, open, onschuldig en kwetsbaar. Waar is hij/zij bang voor? Omring dat jongetje/meisje met je liefde en aandacht.

3. Beloof jezelf nu dat je zorg zult dragen voor dat kind in jou. Dat je hem/haar zult beschermen en er zult zijn. Dat je trouw blijft aan jezelf. Trouw aan de liefde voor jezelf.

In liefde, Rene

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

  1. En laten we de relatie tussen het innerlijke kwetsbare kind en de “omgang met andere mensen” ook niet vergeten. Seksualiteit ís een vorm van omgang met anderen, dus hoe je in het dagelijks leven omgaat met anderen (hoe je je openstelt, hoe je anderen behandelt), zo zal dat ook in je seksualiteit reflecteren. In mijn ogen is de omgang met anderen ook “heilig” en kan het soms ook magisch zijn.

  2. “De weg naar het licht gaat via de duisternis, dat weten we allemaal.”

    Hoezo weten we dat allemaal? Ik lees hetv voor het eerst. Hoezo is dit zo vanzelfsprekend?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in