Home Spiritualiteit Energieën onderscheiden, zo doe je dat als heldervoelend persoon

Energieën onderscheiden, zo doe je dat als heldervoelend persoon

Energieën

Energieën onderscheiden

Helder voelen heeft zin als je weet waar je gedachten en gevoelens vandaan komen en wat ze betekenen. Gedachten en gevoelens zijn energieën. Gedachten trekken gevoelens aan en gevoelens sturen gedachten aan. Gedachten en/of gevoelens worden geactiveerd via de patronen die wij gecreëerd hebben naar aanleiding van onze ervaringen. Daarnaast worden er rechtstreeks vanuit de sferen gedachten en/of gevoelens bij ons naar binnen gebracht.

Ook pikken wij gedachten en/of gevoelens op van de mensen met wie wij omgaan. Verder komen er gedachten en/of gevoelens bij ons binnen die hangen in de omgeving waar wij ons bevinden. Ook ontvangen wij gedachten en/of gevoelens via gespreksonderwerpen, de media, dieren, voorwerpen, etc. etc.

Deze gedachten en gevoelens kunnen zowel positief als negatief zijn. Vervolgens hebben we onze eigen gedachten: de gedachten vanuit onze geest. Deze zijn neutraal. Het gevoel en de gedachten via ons hart komen vanuit het Hogere en zijn neutraal en positief.

Leerproces energieën onderscheiden

Om vanuit de gedachten en het gevoel via je hart te kunnen leven is het noodzakelijk dat je bovengenoemde energieën leert onderscheiden en het negatieve wegstuurt. Je kunt dit onderscheid niet alleen maar leren via cursussen, workshops, of door er over te lezen.

Het leerproces is jouw gewone dagelijkse leven. Alleen via de situaties in jouw dagelijkse leven kom je alle energieën tegen waar jij op aangesloten bent. Het vraagt dat je telkens weer je gedachten en je gevoelens onderzoekt. Dit doe je door steeds opnieuw bewust met je aandacht/gevoel in je hart te gaan zitten en met je eigen gedachten te zeggen: “STOP, wat gebeurt hier nu eigenlijk?”
Het is belangrijk dat je consequent alle negatieve energieën wegstuurt en om positieve energieën vraagt vanuit het Licht.
Het kost oefening en tijd, er is DISCIPLINE voor nodig om dit onder de knie te krijgen.Energieën onderscheiden

Alleen

Het is een klus die je zelf moet klaren, niemand anders kan dit voor jou doen. Het is geen gemakkelijke opgave.  Het kan niet zonder pijn en verdriet want je moet alles doorleven. Anders word jij niet bewust en daar gaat het juist om.
De negatieve energieën gaan weg op het moment dat jij snapt wat er aan de hand is. Als jij alle situaties hebt doorleefd waarin bepaalde energieën aansluiting op jou kunnen maken en daar bewust in bent geworden, dan pas zullen de betreffende patronen en aansluitingen veranderen.

Het is een weg die je in principe alleen bewandelt. Ieder mens is uniek en ieder systeem is anders. Anderen kunnen je op weg helpen, ze kunnen je steunen, ze kunnen je helpen om hele zware energieën weg te sturen als jou dat alleen niet lukt en ze kunnen je vanuit hun eigen ervaringen iets aanreiken waardoor er bij jou weer iets helder wordt. Maar jij moet zelf jouw eigen systeem gaan begrijpen. Dit kan alleen vanuit jouw eigen bewustwording die tot stand komt via jouw eigen ervaringen.

Ervaring

Volg altijd je eigen gevoel. We hebben onze fouten nodig om van te leren.
Of je gevoel juist is bewijst zich in het aardse. Als achteraf blijkt dat je door het negatieve bent misleid in je gevoel, dan heb je weer een stukje inzicht betreft waar jij door het negatieve op gemanipuleerd kunt worden. Daarom is het belangrijk dat je steeds stilstaat bij jouw ervaringen en dat je die checkt met jouw eigen gevoelens en gedachten. Als jij jouw gevoel met een ander checkt, dan is het belangrijk dat je je realiseert dat er bij die ander ook sprake kan zijn van een eigen inkleuring. Dit kun je voelen.

energieën onderscheiden
zuinig met je energie omgaan

Je hart

Er is verschil voelbaar tussen het denken en voelen vanuit je hart en het denken en voelen vanuit je hoofd. Je kunt dit verschil lichamelijk waarnemen. Bijvoorbeeld, als je in je hoofd zit kun je een spanning voelen in of op je hoofd, je ademhaling kan snel en oppervlakkig zijn en je voelt alleen je hoofd. Als je in je hart zit voelt je borstkas “open”, je ademt diep en rustig en je voelt je hele lichaam. Hoe meer ervaringen je krijgt, hoe beter je hier onderscheid in kunt maken.

De informatie vanuit het Hogere via je hart ontvangen is niet hetzelfde als wat in de volksmond meestal bedoeld wordt met je hart volgen. Je hart volgen krijgt vaak de betekenis dat jij doet of probeert te bereiken wat jij zelf heel graag wilt. Dit gaat gepaard met emoties zoals houden van, trots, verlangen, begeerte, etc. Deze emoties voel je o.a. in je borstkas.
De informatie vanuit het Hogere is neutraal, zij gaat niet gepaard met een emotie en kan iets heel anders inhouden dan wat jij heel graag wilt.

Je kunt ook zelf bewust positieve gedachten in je hoofd brengen (affirmeren). Dit beklijft alleen wanneer je ook met je gevoel in je hart gaat zitten en de negatieve energieën hebt weggestuurd en als alles in overeenstemming is met het Hogere.

Leven

Het leren energieën onderscheiden die jij ontvangt via jouw systeem, is een proces dat tijd kost. We kunnen vele energieën ontvangen en we moeten ons van alle aspecten bewust worden voordat we controle krijgen over de negatieve energieën waar wij op aangesloten zijn.
Het leven zelf brengt ons in de situaties waarin wij bewust moeten worden, we hoeven dat niet zelf op te zoeken.
Het is belangrijk dat we proberen gewoon te leven en zoveel mogelijk te genieten.

10 REACTIES

 1. Dit stukje over( Leren ) energieën te onderscheiden
  Is voor mij wel even goed denk ik.
  Ik krijg nu de antwoorden waar ik naar zocht
  Gisteren werd ik ergens heel boos over. Op mijn manier dan hoor.
  Maar al gauw overheersten er al weer een betere reactie.
  Ik kreeg al gauw spijt en deze negatieve flow verdween net zo gauw
  Als hij gekomen was.
  Denken en voelen vanuit je hart en hoofd is iets om
  Te leren. Alles lijkt automatisch te gaan.
  Je reageert soms totaal verkeerd op dingen.
  Maar we gaan eraan werken.
  Het leer proces gaat beginnen. Of is eigelijk allang begonnen.
  alleen nu meer bewust als eerst.
  Je bent perslot nooit te oud om te leren.

  Bedankt voor dit leerzame stukje plaatsen.

  Groeten Jannie.

  Alleen minder bewust als nu.

 2. Vorige reactie zie ik niet staan…?

  Bedankt voor deze mooie beschrijving! van het proces. Graag wil ik weten wie dit geschreven heeft!?

  Groetjes

 3. Wat een mooi geschreven artikel. Deze ervaring is voor mij ook een lang proces geweest,het onderscheiden van energieën. Ik weet nooit hoe ik het aan anderen moet beschrijven dus als ik dit dan lees voel ik een vreugdevolle herkenning qua verwoording van een proces.

  Je moet het echt alleen doen, zelf al die energieën leren onderscheiden en telkens bij keuzen en gedachten vanuit je Hoger Zelf ,Heilige geest, reageren en actie ondernemen.
  Het begin proces; constant helder waarnemen maakt in het begin erg vermoeiend omdat we dat niet gewend zijn. Je gedachten en gevoelens (in je lichaam, elk subtiel gevoel waarnemen)

  De aanvullende info van Lia die zegt dat ze het jammer vindt dat er geen aandacht wordt gegeven aan buikgevoelens: wil ik op reageren dat ik vermoed dat mensen die het geschreven stuk herkennnen/begrijpen al voorbij het hoofd stadium zijn en weten dat in de buik, het lagere Zelf, emoties regeren. Maar voor degene die het nog niet weten en teveel energie verliezen kan deze info van belang zijn.

  WIe heeft dit artikel geschreven? Daar ben ik wel benieuwd naar.

  Groetjes Angel

 4. Voor alle HSP-ers een goede zaak dat er wat meer onderscheid wordt uitgelegd over diverse gevoeligheden en hoe men daarmee om moet gaan.
  Hieronder nog een aanvulling bij 3 opmerkingen.

  1.
  Heldervoelendheid heeft zin als je weet waar je gedachten en gevoelens vandaan komen en wat ze betekenen.
  2.
  Er is verschil voelbaar tussen het denken en voelen vanuit je hart en het denken en voelen vanuit je hoofd.
  3.
  Om vanuit de gedachten en het gevoel via je hart te kunnen leven is het noodzakelijk dat je bovengenoemde energieën leert onderscheiden en het negatieve wegstuurt.

  M.a.w. het niveau van HSP-ers kan nogal verschillen. Er is een denken en voelen via het hartchakra, en een denken en voelen via het hoofdchakra. Jammer dat in het stuk geen aandacht wordt geschonken aan de zogeheten buikgevoelens: het voelen en gecentreerd zijn vanuit de lagere chakras.

  In de buik zetelen de lagere emoties die in verband staan met gehechtheid, begeerte en ego. Dit buikniveau wordt ook wel vergeleken met het dierlijke in de mens, en het gros der mensen is hierop afgestemd. Helaas zijn veel HSP-ers op nog op dit niveau afgestemd, waardoor ze in de problemen komen en bijv. veel energie verliezen.

  Wat betreft het wegsturen van negatieve emoties: de buik functioneert als afvalputje. Het is dus niet de bedoeling om negatieve emoties zoals boosheid, zorg, angst etc. omhoog te trekken richting hartchakra, zodat ze daar voelbaar worden en worden vastgehouden.
  Negatieve emoties (zware energie) moeten richting buik worden gestuurd, waar ze thuishoren en waar ze vanzelf oplossen.
  Wanneer negatieve emoties verdwijnen, komt er vanzelf plaats voor hogere gevoelens (liefde, mededogen, tederheid) en uiteindelijk voor zuiver bewustzijn.

  • @Lia,
   dankje, hier ben ik iets mee, want zit enorm te wroeten de laatste tijd met twijfels over bepaalde dingen , een vb : waar wil ik wonen? in het veld in de rust, of meer bewoond tussen de mensen?, welk werk hoort er bij mij ? deze twijfels kunnen zo sterk zijn dat er geen rust meer is,

   • Ha Leen,

    Je probeert een keuze te maken tussen dit of dat, terwijl die keuze vervalt in twijfel.
    In principe gaat het niet om de uitwerking of vraagstelling (waar wil ik wonen?), maar om het twijfelen zelf. Twijfel is een onrustig schommelen of fladderen van je gedachten tussen dit of dat.
    Je zit dan te veel in je hoofd. Probeer die twijfel zelf eens los te laten (+ de onzekerheid over een verkeerde beslissing).

    Door twijfel raak je in een impasse. Het voorkomt dat er spontaan actie wordt ondernomen. Door spontaniteit ontstaat er beweging, ga je vanzelf iets ondernemen. Maakt niet uit wat. In het veld in de rust of in de stad wonen… alles heeft z’n voor en tegens en daar kun je tot in de eeuwigheid over twisten met jezelf.

    Rust is gelijk evenwicht tussen dit of dat.

    • @Lia ik zie dat je reactie dateert van 2014 , maar wilde toch nog even reageren .
     Wat jij schrijft klopt helemaal , daar heb had ik ook last van het niet meer weten welke richting op , het is nu gewoon meteen doen en niet denken 🙂
     Anders ga ik ook twijfelen , en raak de goede richting kwijt het gaat steeds beter .
     En rust is wat ik liefste heb , zalig helemaal niets horen geen verkeer e , d , alleen het probleem van sirenes hier vlakbij het ziekenuis dat is minder !!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

We gebruiken verschillende cookies op onze website, om u een optimale ervaring te bieden.


Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined


We gebruiken Google Analytics om het verkeer op onze website (geanonimiseerd) bij te houden.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Liever niet
Accepteren
Mobiele versie afsluiten