nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Veel mensen die heldervoelend zijn, hebben de ervaring dat ze in contact met anderen hun ENERGIE VERLIEZEN.

In contacten met andere mensen worden ze moe, ze voelen zich ziek, ze raken uitgeput, ze hebben het gevoel leeggezogen te zijn en soms lijkt het alsof de ander er met hun energie vandoor is gegaan. Sommigen voelen dit tijdens de ontmoeting al gebeuren, anderen worden zich hun vermoeidheid pas gewaar als het contact voorbij is.

Energieën

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Tijdens een ontmoeting worden wederzijds aansluitingen gemaakt op allerlei energieën:

De energieën waar jij zelf mee in verbinding staat:

 • de energieën die op dat moment jouw algehele psychische, emotionele en lichamelijke gesteldheid bepalen
 • de energieën van waaruit jij tijdens de ontmoeting denkt, voelt en praat.

De energieën waar de ander mee in verbinding staat:

 • de energieën die op dat moment de algehele psychische, emotionele en lichamelijke gesteldheid van de ander bepalen;
 • de energieën van waaruit de ander tijdens de ontmoeting denkt, voelt en praat.

De energieën die binnenkomen naar aanleiding van het gespreksonderwerp:

 • de energieën die verbonden zijn aan de situatie of de persoon waar je over praat
 • de energieën die wederzijds worden opgeroepen via het denken, voelen en praten over het onderwerp van gesprek.

Verder:

 • de energieën die ‘hangen’ op de plaats waar je elkaar ontmoet
 • de energieën die naar aanleiding hiervan op jouw gedachten/gevoel aansluiten.
 • de energieën die te maken hebben met het proces van de aarde;
 • de gevolgen die deze energieën hebben op jouw denken, voelen en handelen.

Aan alles op aarde zijn energieën verbonden, zo zijn ook aan elk mens energieën verbonden.

Ieder mens ontvangt energieën en zendt energieën uit.

Aan alles waar je aan denkt, wat je voelt en waar je over praat zijn energieën verbonden en worden energieën in werking gezet.
Gedachten zijn energie, gedachten trekken energieën aan en energieën sturen gedachten aan.

De spiraal

Zodra je met iemand in contact treedt, ontvang je via je gedachten en/of je gevoel de energieën waar deze persoon mee in verbinding staat. Naar aanleiding van de energieën die via deze persoon in jouw systeem binnenkomen, worden er bij jouzelf gedachten in werking gezet. Via deze gedachten sluiten zich bij jou nieuwe energieën aan en via jouw denken, voelen en praten zend jij deze energieën uit.

De ander zet naar aanleiding van de energieën die hij/zij via jou ontvangt, middels zijn/haar eigen gedachten en/of gevoel weer nieuwe energieën in werking, die jij vervolgens weer ontvangt. Daarop komen via jouw denken en voelen weer nieuwe energieën bij jou binnen die jij vervolgens weer uitzendt naar de ander, etc, etc.

De energieën die verbonden zijn aan het gespreksonderwerp zelf, plus de energieën die door het denken en praten over dit onderwerp wederzijds geactiveerd worden, komen ook bij je binnen.

De energieën die hangen op de plaats waar je bent, evenals de energieën die te maken hebben met de gesteldheid van de aarde, kunnen ook jouw denken en voelen beïnvloeden. Als er veel negatieve energieën zijn, voelt alles veel zwaarder en daardoor sluiten zich ook weer gemakkelijker negatieve energieën op jouw denken en voelen aan.

Zo loop je vol met energieën die via jouzelf, via de ander, via het gespreksonderwerp, via de plaats waar je bent of vanuit de sferen in jouw systeem binnenkomen. Het gevolg is dat je je ziek, moe of uitgeput gaat voelen.

Onderscheid

Het gaat er nu om, dat je in contact met andere mensen je bewust wordt van alles wat je denkt en voelt, ofwel, dat je je bewust wordt van de energieën die je ontvangt. Dat je leert onderscheiden waar deze energieën vandaan komen (komen ze via jouzelf binnen, via de ander, via het gespreksonderwerp, hangen ze in de omgeving waar je bent of in de sferen). Dat je leert onderscheiden of deze energieën positief of negatief zijn en dat je gaat begrijpen wat ze betekenen. Dan kun je alles wat negatief is via jouw gedachten wegsturen.

Hoe meer jij je bewust bent van wat er via jouw gedachten en gevoel aan energieën binnenkomt, hoe meer kracht je krijgt om het negatieve weg te sturen. Ook zet je dan geen nieuwe negatieve energieën meer in werking en doordat jij het negatieve wegstuurt uit jouw systeem, loop jij niet meer vol.

Je hoofd

Als jij je niet bewust bent van al die energieën die tijdens een contact binnenkomen in jouw systeem en als jij deze energieën niet wegstuurt, dan ga je in je HOOFD zitten. Je luistert, denkt en praat vanuit jouw HOOFD, je voelt alleen je hoofd.

Door keer op keer tegen jezelf te zeggen: STOP, wat gebeurt hier nu eigenlijk?, ga je in je EIGEN gedachten zitten en kun je neutraal naar de situatie kijken. Op het moment dat jij neutraal denkt en met je gevoel in je HART gaat zitten, kun jij de zuivere, positieve informatie ontvangen vanuit je HART, waardoor jij gaat begrijpen wat gaande is. Vervolgens kun je via je eigen gedachten de betreffende negatieve energieën wegsturen.

Je hart

De kunst is nu om in het contact met mensen steeds weer met je gevoel in je HART te gaan zitten.
Via je hart komt de zuivere informatie binnen die zich omzet in gedachten en gevoel.

Hoe meer jij in contact kunt blijven met je hart, hoe minder jij volloopt met negatieve energieën. Want dan zul jij je er steeds vaker en steeds sneller van bewust zijn wanneer negatieve energieën zich op jou aansluiten en doordat jij je hiervan bewust bent, kun je het ook wegsturen.

De positieve, zuivere informatie vanuit het Hogere komt binnen via je hart.
Als je alleen denkt vanuit je hoofd, dan kun je deze informatie niet ontvangen. Daarom is het belangrijk dat je steeds weer verbinding maakt met je hart en dat je weet welke gedachten vanuit je hart afkomstig zijn.

=> Je verliest je energie als je in relatie met anderen het contact met jezelf (je hart) verliest.

Je eigen stuk

Ook jouw eigen gedachtepatronen kunnen invloed hebben op het verliezen van je energie.

Zo kan het voorkomen dat je tijdens een gesprek met een ander ongemerkt het contact met jezelf totaal verliest en betreft denken en voelen helemaal bij de ander zit. Jouw systeem loopt echter vol, al heb je dat op dat moment misschien niet in de gaten. De oorzaak kan zijn dat je in contact met mensen je onbewust heel erg JE BEST DOET. Je wilt goed luisteren, de ander goed begrijpen en het juiste zeggen. Je wilt het allemaal zo goed mogelijk doen, je wilt geen fouten maken, je levert een uiterste inspanning. Het is dan belangrijk om jezelf af te vragen waarom je zo je best doet. Bijvoorbeeld, voel je je onzeker, voel je je minder als die ander, ben je bang voor die ander, wil je heel graag dat die ander jou aardig vindt of jou begrijpt? Vraag jezelf af wat de ander uitzendt en wat je zelf denkt en stuur de negatieve energieën weg.

Het kan zijn dat je je heel VERANTWOORDELIJK voelt voor de gang van zaken tijdens het contact. Bijvoorbeeld, je voelt je verantwoordelijk voor hoe de ander zich voelt, of alles wel prettig en gezellig verloopt, of alles wel goed geregeld is. Dit kost heel veel energie. Als jij dan van alles gaat voelen (energie), waarop jij gaat denken dat die ander het niet naar zijn zin heeft, bestaat de kans dat jij nog harder je best gaat doen.

Jouw eigen intenties, motivaties, overtuigingen, etc. betreffende het contact met de ander kunnen ervoor zorgen dat je onbewust veel energie verliest. Daarom is het belangrijk dat je ook jouw eigen gedachtepatronen onderzoekt en neutraliseert.

© Copyright NVHM,

18 REACTIES

 1. Stien,

  Ik snap niet waarom men aan het hart zoveel zuiverheid toedicht, alsof het een poortje met ‘het hogere’ zou zijn. Wie heeft dat ooit bedacht, dat het hart postief (liefde) is? We zouden dat eens eeuwen terug in de litteratuur moeten opzoeken, waar die adoratie voor hart precies begonnen is.

  In het oude Egypte werd tijdens het dodengericht het hart gewogen op de weegschaal (van de godin Maät). In het hart zetelde het weten (intuïtie en later ge-weten).
  Het hart was toen ook het centrum van evenwicht en gerechtigheid.
  In die zin betekent “luisteren naar je hart”: handelen (en weten) volgens kosmisch evenwicht en gerechtigheid.
  We vertalen dit als vrede, saamhorigheid, etc.

  In andere culturen wordt met hart vaak centrum of middelpunt (hara) bedoeld. Door in je middelpunt te zetelen, is de energie goed verdeeld en ben je in staat om zowel boven als onderlichaam te voelen.

  Naar ik meen ontstond zoiets als liefde pas ten tijde van Christus, omdat de mens zich toen (d.m.v. Hem) op een hogere vibratie kon afstemmen.

  Dag Lia

 2. Ik heb eens een tijdje lichaamstherapie gevolgd en ik vond het inderdaad frappant dat door op bepaalde punten op je lichaam te duwen er emoties/energieën vrij kwamen. Dat kon evengoed de wenkbrauw zijn waar verdriet zat, dus niet enkel de buik ofzo. Ook in het hart kan verdriet of boosheid zitten.
  (En ik had ook het idee dat je tot in het oneindige kon blijven duwen en dat er altijd wel emotie vrij zou komen, maar da’s een andere kwestie.)
  Ik snap niet waarom men aan het hart zoveel zuiverheid toedicht, alsof het een poortje met ‘het hogere’ zou zijn. Wie heeft dat ooit bedacht, dat het hart postief (liefde) is? We zouden dat eens eeuwen terug in de litteratuur moeten opzoeken, waar die adoratie voor hart precies begonnen is.
  Soit, wel herkenning bij de laatste alinea’s van deze tekst: tijdens gesprekken er te veel op letten dat mijn ego niet teveel opspeelt… vermoeiend inderdaad! Maar het is wel dat wat de tekst aanraadt: gadeslaan wat je denkt en voelt en als extra nog eens in je hart gaan zitten ook en ondertussen nog een gesprek voeren…

   • @Gordon, nee bindweefselwerk, het ‘karakteriele pantser losmaken’. Tamelijk pijnlijk. Geen idee of het me iets gebracht heeft.
    EFT heb ik lang geleden ook eens twee keer gedaan… Ik moest dan op mijn voorhoofd kloppen en de woorden ‘ik vergeef je’ uitspreken… ik herinner me vooral een vreselijk arrogante coach en teleurstelling achteraf.
    Een mens doet wat!

  • @stien,

   Klopt, die emoties kunnen overal zitten, in beginsel vaak op de plekken van je chakra’s. Dus ook in je hartstreek.
   Ik stel me voor dat als je jezelf zuivert van je kwetsuren (heelt), dat je je op al die plekken zuivert, en dus ook je hart zuivert, je hart opent, en daarmee een opening vormt voor je hogere delen/zelf.

   Ooit het gevoel gehad dat je met iemand in contact was en dat je volledig open stond voor die persoon, zonder voorbehoud, zonder geraaktheden… dat is een open hart. Liefde. 🙂

   In liefde,
   Lex

   • @Lexicon, eigenlijk kunnen alle plekken dan toch openen, hé, niet alleen het hart?

    Eigenlijk niet. Triest hé. Ik heb ook nooit de indruk dat de ander geen voorbehoud heeft.. er is inderdaad altijd wel een voorbehoud.
    Ik ben het omgekeerde van naïef. En niet dat ik daar trots op ben.
    Misschien ook daarmee dat ik niet weet wat ik wil? Hoe kan ik het weten als ik niet open sta voor dat hogere dan.
    Ik ben ook niet zeker of ik dat wel kan. Geen voorbehoud hebben. Misschien zijn de wonden te diep.

    • @stien,

     Ja, al die plekken kunnen openen, eigenlijk is dat er geen blokkades meer zitten, waardoor de boel kan stromen.
     Al heeft het hart voor mij wel een speciaal betekenis… ik zit even te zoeken wat ik daar over kan zeggen. Een open hart staat voor liefde voor zelf en anderen, zonder oordeel, zonder voorbehoud.

     Je zegt een aantal dingen die allemaal op hetzelfde neerkomen :

     – in dat andere artikel lijkt het dat je vertrouwen in ander een deuk heeft opgelopen door gebeurtenis
     – je hebt nooit de indruk dat de ander geen voorbehoud heeft
     – je vindt jezelf het omgekeerde van naïef… dat is dan neem ik aan wantrouwend

     Als je een ander wantrouwt, dan kan ik me voorstellen dat het moeilijk voor je is om met een ander contact te hebben met open hart. Wellicht een angst om (weer) gekwetst te worden.
     Dan is het ook geen brug te ver om te bedenken dat het in de weg kan staan om een stap te ondernemen.

     Misschien dom bedacht van me, maar je kat zal je nooit kunnen kwetsen op die manier. Zodra je je kat aait kun je dat vanuit een bepaalde overgave doen, en wellicht dat je daardoor ontspant… en dat vanuit een open hart doet. Zo ga je meer open staan.
     Dieren kunnen op die manier helend werken.

     Je bent gewoon onderweg Stien, dat is een proces wat niet direct geregeld is, dat hoef je ook niet van jezelf te verwachten. Ik sta momenteel ook geregeld niet open voor het hogere omdat ik even in de kreukels lig 🙂
     Ik denk dat alle wonden geheeld kunnen worden… en uiteindelijk zal dat ook gebeuren, voor iedereen, ook voor jou.

     In liefde,
     Lex

 3. Dit herken ik zo. Sommige mensen eten je met haar en huid op.
  Je energie level is nul komma nul na de ontmoeting met deze mensen.
  Eigelijk vermijd ik deze mensen liever. Al mijn kostbare energie is foetsie.
  Maar ik begrijp dat ik meer in mijn hart moet gaan zitten.
  En bewuster moet worden van de energieën die binnen komen via mijn
  Gedachten.Hoe meer kracht ik krijg om ze weg toesturen.
  Hmm dat is echt het proberen waard.
  Ik zet het allemaal op een rijtje . Het hele verhaal.
  Weer een heel mooi stukje. Waar je verder mee kan.
  Want er zijn zoveel mensen waar je erg moe van wordt.
  Ik zal trachten het eens over een andere boeg te gooien.

  Bedankt voor het plaatsen. Groeten Jannie.

 4. Eindelijk vallen dan toch alle puzzelstukjes in elkaar! Ik dacht lange tijd dat ik gek geworden was, maar dit verklaard alles. Bedankt 🙂

 5. Ik ben ook een indigo. De laatste tijd ervaar ik in een rap tempo rare dingen. Zoals energie kunnen zien (ook bij mijzelf en die is trouwens goud kleurig), rare dromen, rare gewaar wordingen van lichtheid, verdriet om wat er vroeger was, afscheid van het oude soort leven en begin van een nieuwe waar in ik mensen moet gaan zoeken die voor mij steun kunnen zijn, want nu kunnen de ouders die rol niet meer vervullen, familie ook niet, de meeste vrienden ook niet…eenzaamheid slaat toe, maar is ook niet erg…ik voel wel enorme drang om steeds meer naar buiten komen en contact maken…en ik voel dat ik mijn doel en opdracht binnenkort moet gaan inzien…ik krijg wel glimpen maar geen duidelijke beeld…Iig is de systeem helemaal gevallen, net als de Berlijnse muur, alles waar ik tegenvocht is voor mij nu anders…ik ga niet meer persoonlijk strijd aan, ik reageer niet meer op die vergiftigde energie, maar de nieuwe vorm van aanpak moet zich nog openbaren…Heeft iemand advies of antwoord van hoe en wanneer de opdracht zich kan openbaren…? Of misschien ben ik er al mee bezig…de systeem te veranderen…vroeger was ik passievol bezig met onrecht aanpakken maar kreeg niet echt resultaat te zien van al mijn werk…toen dacht ik dat de systeem sterk was en machtig, maar nu ervaar ik het als heel zwak en soms word ik ook bang als ik besef dat ik er moet aan bijdragen om die machtige beest te tammen! want het was niet lang geleden dat ik dacht dat de systeem machtig was…nu sta ik er boven…ik met mijn teer hartje en veel liefde voor de mensen…het is een andere wereld nu geworden…waarin ik een grote rol heb om het te helpen transformeren…en soms is dat echt iets om er van stil te worden…ik merk ook dat ik als ik met mensen praat steeds meer een zachtere toon heb en langzamer praat…Hoe nu verder….????
  Mijn verhaal is misschien een beetje door de war en dat heeft te maken met de grote veranderingen in mij…

 6. hoi,
  Ik heb jaren samengeleefd met iemand die zijn gevoel ontkende en zoals hier boven staat heel erg mijn best gedaan om hem zover te krijgen in zijn gevoel te gaan.
  Hier door ben ik mezelf lang verloren en kwam in denken terecht, een regelrechte hel met gedachten waar ik erg bang voor werd.
  Ik ben nu opnieuw aan t leren in mijn gevoel te zijn, in mijn hartje.
  Ik weet in ieder geval zover mag het niet ,nee nooit meer komen.
  Ik heb nog veel emotie uit die tijd die er nu stukje bij beetje uit mag.
  Dus als je merkt dat iemand niet in zijn gevoel wil leven, ga er niet mee door.Je helpt jezelf behoorlijk in de problemen als heldervoelende.

 7. Wauw, ik herken hier heel veel van mezelf in. Ik voel vaak ontzettend veel drukte in mijn hoofd en heb daardoor ook vaak hoofdpijn. Mijn moeder lijdt al jaren (voor mijn geboorte zelfs al) aan depressie. Als ik haar een hele dag gezien en gesproken heb, kom ik thuis met vreselijke spierspanning en migraine. Haar pieker-gedachten ‘zie/voel’ ik, lijkt het wel, als een eindeloze gedachtenstroom door mijn hoofd heen razen. Mijn lichaam en geest raken elke keer totaal uitgeput van alle indrukken van buitenaf.
  Een paar jaar geleden kreeg ik dan ook de diagnose AD/HD, rond mijn 20e. Ik krijg hiervoor (praktische) therapie, maar heb steeds meer het gevoel dat ik ‘al die gedachten of energieen van anderen’ op me af krijg en niet kan plaatsen. Op het moment ben ik arbeidsongeschikt door alle toestanden op dit gebied (denk ik). Sommige mensen uit mijn omgeving zeggen dat ik een ‘gave’ heb (en een indigokind ben). Dat ik precies kan zeggen hoe iemand zich voelt, of wat iemand denkt en zien een gesprek met mij soms als een soort van reading. Ik weet me er persoonlijk vaak geen raad mee. Al die drukte! Betwijfel ook of ik niet gewoon gevoelig ben ofzo…

  Beetje lang verhaal inmiddels, maar bedankt voor de tips in deze blog! Ik ga mijn best doen om uit te zoeken wat die gevoeligheid bij mij toch is. Hopelijk vind ik dan nog eens wat meer rust 🙂

 8. bedankt voor de heldere uiteenzetting. Dit was ik voor mezelf aan het analyseren, en jippiieiei, nu staat het op nieuwetijdskind.com dank daarvoor.

 9. Mooi en duidelijk artikel dank je NVHM en Gordon voor het delen! Het klopt naar mijn gevoel volledig wat hier staat. Maar ik zou graag nog een persoonlijke ervaring willen delen, die naar mijn gevoel een aanvulling zou kunnen zijn op deze tekst. Het is waar dat zwaar en negatief aanvoelende verbindingen of energieën of gedachtes of … je fysiek of mentaal kunnen uitputten. Maar ik ervaarde enkele dagen geleden dat omgekeerd ook heel liefdevolle, lichte en positieve energieën dit effect kunnen hebben wanneer je ze toelaat op een ogenblik dat het eigenlijk niet uitkomt. Ik ontmoette iemand met hele sterke helende energie. Gewoon in zijn buurt zijn, deed me beter en sterker voelen. Hij gaf heling door gewoon zichzelf te zijn en door toe te laten dat we verbonden met elkaar. Dit was heel fijn en leuk zo lang we in dezelfde ruimte en tijd waren. Maar na enkele dagen scheidde onze wegen zich. Ik was danig onder de indruk van deze bijna magisch voelende ontmoeting. Dagen nadien zinderde en zweefde ik verder op zijn energie. Zalig voelde het om zo veel energie te voelen na al die jaren uitputting. Maar wat ik niet besefte en door had is dat deze persoon inmiddels niet meer in dezelfde tijd en ruimte was. In feite bevond deze persoon zich inmiddels aan de andere kant van de wereld. Het was er ongeveer 5 uur later dan hier.
  We hielde contact. En ik schreef hele brieven aan hem met hoe ik me voelde en hoe leuk ik onze ontmoeting wel niet vond. Maar wat ik niet besefte is dat mijn brieven en het uiten van mijn plezier in mijn woorden er voor zorgede dat hij deze boodschappen las op het ogenblik dat ik zou gaan slapen. Hele nachten lag ik wakker van zijn zalige helende energie. En ik wist dat hij het was, want ik ben nog maar 1 keer iemand tegengekomen die zo aanvoelde. Ik voelde me zo goed, dat ik geen nood meer had om te eten, en heel de nacht bruisde van de energie. Zalig. Alleen had ik ‘s morgens wel een probleem. Dan was de verbinding weer verbroken, viel de harde realiteit in dat ik me heel moe en uitgeput voelde en stonden mijn drie kinderen daar om aandacht te krijgen en verzorgd te worden. Mijn huishouden bleef liggen, zij kregen niet de aandacht die ze verdienden. En nog iets ik vermagerde aan een ziedend hoog tempo. Zijn helende energie gebruikte blijkbaar al mijn fysieke energiereserves. Ik viel af aan een tempo dat ik met alle frit, chocolade en andere ongezonde dingen die ik in mijn burt had, niet kon bijwerken. Na enkele dagen was ik op. Er stond mij niets anders op dan te stoppen met te schrijven over mijn emoties. Een heling van deze persoon zou ik nog heel graag krijgen en ik wil nog heel graag leren hoe ik zo voor mezelf kan leren zorgen. Maar enkel als ik beslis dat het de juiste tijd en plaats is. Als ik graag energie wil voelen en dat is niet ‘s nachts als mijn fysieke lichaam moet rusten. 🙂 De volgende nacht heb ik heel veel moeite moeten doen om de energetische verbinding te verbreken. Moeite omdat deze persoon energetisch veel sterker was dan ik en zo door mijn energetische blokkades door kon breken. Naar mijn gevoel heb ik hem fysiek pijn moeten doen met kortsluitig in zijn hart te visualiseren vooraleer hij stopte. Nochthans noch hij noch ik wilden elkaar pijn doen. Al onze intenties waren steeds goedbedoeld. Ik hoop hem later weer te zien, en van hem te leren en deze bevinding met hem te kunnen delen. Want ik voel me wel ergens schuldig dat ik dat heb moeten doen om mezelf te beschermen. Maar had ik het niet gedaan, dan was het met mij niet goed gekomen. Want iedereen weet dat je om fysiek en geestelijk gezond te blijven evenwicht moet vinden in gezonde voeding en beweging overdag en voldoende rust en slaap ‘s nachts. Dus vanaf nu ben ik heel voorzichtig met wat ik aan iemand schrijf, aangezien we nu met de wereldwijde verbindingen die we aangeaan soms niet beseffen wat voor kwaat een verschil in ruimte en tijd kan betekenen ook al is de energie en de intentie nog zo goed. Uit ze enkel in persoon en enkel wanneer je toestemming hebt van de persoon waarvoor ze bedoeld zijn. Ten minste dat zal ik vanaf nu proberen te doen, want het is ho zo moeilijk.

 10. Dit is precies waar ik al sinds kleins af aan tegenaan loop en wat voor mijn gevoel het grootste struikelblok is bij hoog gevoelige mensen. Door deze tekst begin ik mezelf beter te begrijpen, doordat ik zo ontzettend veel energieën door elkaar heen voel – en niet goed heb leren onderscheiden welke energie van mij is en waar deze op gebaseerd is – kan ik mezelf flink kwijt raken, maar door deze informatie raak ik gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan. Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd wie dit stuk geschreven heeft en waar het vandaan komt!

  Liefs van Willemein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in