Heldervoelendheid: een extra zintuig waarmee je energieën gewaar wordt

‘Helder’ betekent: duidelijk en zuiver, klaar, onbewolkt, volkomen doorzichtig, scherpzinnig, begrijpelijk, schoon, proper.

Als je heldervoelend bent, dan beschik je over een transparant gevoel als eigenschap en instrument. Je gevoel staat voortdurend ‘open’. Je gevoel is ontvankelijk voor allerlei prikkels/energieën vanuit je omgeving, via je waarnemingen en via je gedachten.

Alles waar je lichamelijk, zintuiglijk of geestelijk mee in contact komt, kan in jouw gevoel gewaarwordingen opwekken: de plaats waar je bent, de atmosfeer, mensen, dieren, planten, voorwerpen. Maar ook alles/iedereen waar jij in jouw gedachten (hoofd) mee bezig bent en waar jij je innerlijk op afstemt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Onderscheid

Heldervoelendheid betekent vervolgens dat je hetgeen je voelt duidelijk en zuiver kunt onderscheiden: wat voel je precies? Is het positief of is het negatief? Waar komt het vandaan? Hoe en wanneer heb jij deze energieën opgelopen? Is het van jezelf of komt het van iemand/iets anders, of is beide het geval? Om je gevoel ongekleurd te kunnen uitleggen is het een voorwaarde dat jij zelf/innerlijk helder bent op het betreffende stukje.

‘Weten’

Geestelijke helderheid, aanleg, oefening en (leef)tijd maken dat je gevoel zich steeds sneller in gedachten/ woorden uitdrukt en dat het zich manifesteert in ‘iets meteen weten’.

Richting

De gerichtheid, het bereik en de nuancering van je heldervoelendheid hangen samen met de aard en gesteldheid van jouw ‘wezen’: je persoonlijkheid, je bezieling, je hart, je vermogen tot besef, je ervaringen. Overeenkomstig jouw intenties en drijfveren blijf je van-zelf in ontwikkeling.

Innerlijke helderheid

Je innerlijk is de kern van je wezen: je hart, je gemoed, de zetel van je geestelijke gevoel. Hoe helderder je innerlijk, hoe zuiverder je gevoel. Een helder innerlijk bestaat bij zelfkennis, realiteitsbesef, geestelijke heelheid, neutrale emotionaliteit en vrije wilsbeschikking. Een helder innerlijk realiseren kost tijd, inspanning en volharding.

Een helder innerlijk is beweeglijk en ontstaat gaandeweg via jouw verlangen ernaar. Het vraagt een voortdurende, eigenlijke intentie om je geestelijke kwetsuren uit het verleden én in het heden te willen verwerken (volledig beseffen en aanvaarden), waardoor jouw wezen zich kan neutraliseren en vrijkomt.

Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid kan samengaan met heldervoelendheid. Maar je hoeft niet perse veel en intens te voelen om heldervoelend te zijn. Hooggevoeligheid kan heldervoelendheid latent in zich dragen.

Het verwerven van een helder gevoel kan doel en betekenis geven aan een hooggevoelige constitutie. Door je onderscheidingsvermogen te ontwikkelen, komt bloot te liggen wat jouw eigen (gedachte)patronen zijn en daar kun je mee aan de slag. Energieën die niet van jouzelf zijn kun je direct wegsturen. Dan wordt alles lichter en krijg je meer rust.

Wegsturen

Alles wat je voelt en wat niet van jouzelf is of wat negatief is, kun je wegsturen via je gedachten/woorden. Hoe zuiverder je kunt onderscheiden wat je voelt, hoe sterker jouw geestkracht is.

Als het je niet (meteen) lukt om bepaalde gevoelens/gedachten weg te sturen, dan is er nog een aspect verborgen wat aan het licht moet komen. Situaties herhalen zich en wanneer je alle deeltjes hebt ontdekt en verwerkt, dan kun je de betreffende ongewenste energieën wél wegsturen.

Manifestatie

Niet zelden is heldervoelendheid eerst een ongekend verschijnsel. Als kind beleefde je de wereld vanuit je gevoel en reageerde je in veel situaties voorvoelend en (over)gevoelig. Afhankelijk van je karakter en de omstandigheden waarin je bent opgegroeid, kan jouw heldervoelendheid zich hebben gemaskeerd achter rationalisaties, angsten, verslavingen of ander afleidend gedrag/patronen. Allerhande geestelijke en lichamelijke verschijnselen kunnen voortkomen uit het niet ((h)er)kennen of kunnen omgaan met heldervoelendheid.

Het komt ook voor dat heldervoelendheid zich ‘ineens’ openbaart als gevolg van een ingrijpende (traumatische) gebeurtenis. Bijvoorbeeld na een ernstig ziekbed, na een ongeval, na het overlijden van een dierbare, of na de geboorte van een kind.

Of misschien ben jij zó opgegroeid dat heldervoelendheid  voor jou de natuurlijkste zaak van de wereld is?

Integratie

Heldervoelendheid is een speciaal, extra zintuig waarmee je prikkels/energieën gewaar wordt. Eenmaal bewust geworden, kun je dit van-zelf-sprekende orgaan niet meer afsluiten.

Maar als jij je heldervoelendheid omarmt en integreert in je leefstijl, dan zul je zien dat voorheen niet te combineren puzzelstukjes op hun plaats vallen en dat jij meer jezelf bent.

 

Lees ook: Heldervoelendheid: informatie ontvangen via je gevoel.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. Hoi hedervoelendheid waarom ontwikkeld het zich bij bevoordeeld bij je eerste verliefheid ik zelf heb een zo,n 7 dingen gezien waar me mond van open viel en ik geen verklaring voor had, zo erg dat ik daar van nachten lang waker lag, is dit normaal dat het zich zo openbaart

  Vriendelijke groet
  Cindy

 2. Hoi had een vraag… heldervoelendheid, als zoiets licht kan sluieren veranderd het misschien iets in je eerste relatie kwa gevoel zicht enz…

  Vriendelijke groet,
  Sandy

 3. Is dat zo, kun je daar mee mensen helpen? Heldervoelendheid en hooggevoeligheid worden bij mij steeds "groter". Bijna eng. Door de telefoon ben ik in staat om de andere persoon aan de lijn te analyseren. Soms tot tranen toe. Ik voel wanneer iemand overspannen dreigt te raken, in geestesnood zit maar ik zit niet in "die wereld". Ik zit in de GWWbouw.
  Andere baan zoeken in die richting? Is daar werk in te vinden? Of moet ik gewoon nuchter blijven en mijn "ding" blijven doen?
  Mijn "ontdekking" was met Kerst, 2015 tijdens een vreselijke burn-out. Ergens was ik er blij mee en het gaf mee een tool waar ik mee verder kon. Nu wist ik waarom ik was zoals ik ben. Eigenlijk best een aardige vent maar die wat anders in elkaar zit dan anderen durven te uiten. HS is bijzonder maar heeft dat een boodschap naar de buitenwereld?
  Ik noem het even hard op. Volgens mij was Jezus, of je daar nu wel of niet in gelooft, ook belast met hooggevoeligheid en was zijn kruisiging zijn uitweg om te laten zien dat het anders moet in de mensheid. Hij had luisteraars, volgelingen. Hij heeft het geprobeerd………….
  Waarmee ik bedoel dat we niet moeten denken dat we hiermee de wereld kunnen verbeteren.

  groetjes

  É

 4. Hallo,
  Weet al van zeer jong dat ik hooggevoelig ben en heb zowel de voor en nadelen ervaren!!
  Dus maw ik spreek al over 20 jaar ervaren van voelen, aanvoelen, zien, detaille gericht, analyseren en lezen van gelaatsuitdrukkingen enz…
  Maar gisterenn toch iets ervarenn die ik niet heb eerder ervaren, ik sta aan verkeerslichten, stopt bromfiets naast me ik ben met fiets,
  ze spreekt me aan veel wind en koud he , ik idd en met fiets nog minder prettig.Nu het word groen en ze zegt ja ga maar als eerste door, opdat moment zag ik een flits voor me van ze zal vragen eens we op rechte weg zijn moet je aanhangen!!Hoor haar achter me niet echt volledig gas geven en eenns rechte weg bereikt zegt ze van MOET JE AANHANGEN ??? Is dit dan heldervoelend ???

 5. Dit is voor mij nieuw en tegelijkertijd heel herkenbaar! Wat ontzettend mooi en helder geschreven. Ik noemde het altijd mijn intuítie, maar dit klopt veel beter. Ik ben hier blij mee, dank voor dit geschreven stuk!

 6. Ik ben nu 55. Ik heb jaren gevoeld dat ik iets had. Mijn interesse ging mijn hele leven alleen maar uit naar paranormale spirituele dingen. Jaren cursussen gevolgd. Pas sinds 2 jaar ben ik mij bewust van mijn gaven zoals helderziendheid en mediumschap. Beter laat dan nooit.

 7. Dit is heel mooi omschreven!
  Doordat ik mijn heldervoelendheid inzet bij mijn werk als sensitherapeut en vingerreflexoloog mag / kan ik heel veel mensen helpen. Zo mooi en dankbaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in