Vanuit je hart van iemand houden hoe doe je dat? In mijn beleving is het zó normaal dat je vanuit je hart van iemand houdt. Maar is dat wel zo normaal? Gaat zoiets automatisch? Of denk je dat je van iemand houdt, vanuit je hart, maar zodra je werkelijk gaat voelen, ontdek je dat het niet zo is? Kan dat? Als je wilt weten hoe je dat doet, liefhebben vanuit je hart, heb je dan soms geen verbinding met je hart?

Wow, wat veel vragen komen daar ineens!

Verbinding maken met je hart

Het is altijd belangrijk dat je eerst verbinding maakt met je eigen hart. Want dat is de kern van je eigen ik. Door de lessen van het leven, is het vaak zo dat je hart inmiddels afgesloten is. Een onneembare vesting. Op slot en de sleutel is zoek.  Hoe maak je dan weer verbinding met je hart? Want met zo’n slot erop kan er geen energie stromen. Niet naar jezelf, dus ook niet naar anderen.

Dat wil je misschien wel, je intentie is dan ook positief en lief, maar hoe doe je dat?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Rust!

Ga even zitten en adem rustig in en uit. Heel diep, in je eigen tempo, en goed uitademen.  Doe dat een paar keer heel bewust. Dat geeft al rust. Voel je dat? Door je op je hart te concentreren, te visualiseren dat je met je gedachten in je hart zit, maak je verbinding met je hart.

Maar dan ben je er nog niet. Want de vraag is; om te durven liefhebben vanuit je hart. Vooral dat woordje durven raakt mij. Want wat is er gebeurd? Blijkbaar is er een angst, een pijn, een emotie wat je niet meer wil voelen en daardoor wil je wel liefhebben vanuit je hart, maar durf je niet meer. Bang om weer gekwetst te worden? Bang om weer los te moeten laten? Bang dat je hart weer alleen komt te staan?

Heel je hart

licht-hartMisschien kan ik het anders noemen. Hoe kan je vanuit je hart van iemand anders houden? Met heel je hart, dan moet je hart geheeld zijn. Dat er een persoon in je leven komt die je laat beseffen dat je hart heling nodig heeft, is bijzonder. Jij bent het namelijk waard dat je hart geheeld is. Want alleen dan, kan jij met heel je hart van jezelf en vervolgens van iemand anders houden. Waarschijnlijk is die persoon óók waard dat jij aan de slag gaat je hart te helen. Nu de wens bij je opkomt, dat je iemand wil durven liefhebben met heel je hart, betekend dus drie dingen; dat het tijd is je hart te helen, dat je er aan toe bent én dat je een persoon hebt ontmoet wie je daarbij zal helpen.   Hoe mooi is dat?!

Onderzoek!

Al de levenslessen welke hieraan vooraf zijn gegaan, je hart gebroken is, allemaal stukjes, ook uit vorige levens.  Ga op onderzoek uit; waar zit je verdriet? Neem regelmatig de tijd voor jezelf, al is het maar 5 min per dag, en maak verbinding met je hart. Laat de hartsenergie door je lichaam stromen. Na een tijdje oefenen zal je merken dat je verder wil, dat er vragen in je opkomen, dat je inzichten krijgt, en dat er nog méér vragen komen!

Kwetsbaar opstellen

De persoon wie jij zo graag wil durven liefhebben kan je helpen met het vinden van de antwoorden. Bespreek de pijn, angst wat je voelt, communiceer met elkaar. Telkens weer overnieuw. Steeds weer andere onderwerpen. Neem daar de tijd voor! Verwacht geen oplossingen binnen een week! De sloten van je hart zijn er ook niet in één week op gezet.

Stroming op gang

hart-water-handen-thOp deze manier kom je dichter bij jezelf en ook bij elkaar, maar ook kan je je hart gaan openen. Zowel voor jezelf als voor de ander. Je hart heeft het nodig dat de energie weer gaat stromen, wat al die jaren lang vastgeketend zat! Stukje bij beetje zal je je vrijer gaan voelen en meer van jezelf houden, en daardoor ook van je geliefde! Stukje bij beetje kan je de liefde laten groeien en weer volledig gaan liefhebben vanuit je hart. Zowel naar jezelf als naar andere geliefden.

Durf jij dat?

Durf jij het toe te staan dat iemand je daarmee helpt? Mag iemand kritisch en eerlijk naar je zijn?  Kan je open staan voor die power in goede en slechte tijden? Durf je je te bloot te geven voor jezelf en een ander, zodat je weer toegang hebt tot die pijn, om die pijn voorgoed te helen? Als je dat echt wil, doe dat! Het is het mooiste cadeau wat je je zelf kan geven!

Leermeesters

Nieuwetijdskind.com-Koffie-EngelenBlijf beseffen dat de relaties die je hebt, allemaal leermeesters zijn. Dat de relaties er niet voor niets zijn. Door alle relaties leer je. De leermeester met wie jij je hart kan helen, zodra die op je pad is gekomen, wanneer je dat beseft, dan sta je op een heel belangrijk kruispunt van je leven. Dat je daarmee ook issues gaat aanboren waarin je het heel erg nodig hebt om in je vertrouwen te blijven, in de liefde voor jezelf, en in de liefde voor de ander. Blijf met elkaar communiceren blijf uitleggen; wat voel je, wat gebeurt er, en waarom is dat? Pak elke keer een stukje.

Als je elkaar kan vertrouwen, aanmoedigen en vrijlaten kan je elkaar een prachtig cadeau geven; het helen van je hart. Hoe mooi is dat?

Ik wens je veel liefde en wijsheid voor jezelf.

Bewaar voor later op Pinterest:

Vanuit je hart van iemand houden hoe doe je dat?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

29 REACTIES

 1. Ik ben op die route. Maar hoe weet je dat je hart helemaal geopend is en dat er geen blokkerende pijnpunten meer zijn ??

 2. Lieve Esther,
  Ik zit hier met tranen in mijn ogen. Dank je wel voor het prachtig geschreven stuk. Had ik net nodig 🙂 Dikke knuffel

 3. “De leermeester met wie jij je hart kan helen, zodra die op je pad is gekomen, wanneer je dat beseft, dan sta je op een heel belangrijk kruispunt van je leven.”
  Ik heb me de afgelopen dagen lopen afvragen waarom ik zoveel moeite heb met troost ontvangen.
  Lieve Susanne en Jannie, dat is namelijk precies wat jullie mij gaven, inzicht in wat troostende woorden en begrip met mij doet: wat een cadeau!
  Wat er gebeurde op het moment dat ik overladen werd met troost en begrip? Ik klapte dicht, het kwam te dicht bij mijn oude kern. Geen vertrouwen omdat ik misschien al wel te comfortabel was met de mij zo bekende pijn… Dus eigenlijk niet durven ontvangen uit zelfbescherming.
  Dankjewel voor jullie bijdrage aan het helen van mijn hart!
  Liefs, Diny

  • @Diny, lieve Diny ik ben blij dat mijn woorden van troost je goed hebben gedaan , ik. Hoop ook dat jij je hart kan blijven openstellen om alles wat je meegemaakt heb de negatieve balast om te zetten positieve energie , want ik denk dat het nu tijd is voor Diny , om alle pijn wat het leven je gebracht heeft te helen , je verdiend alleen het allerhoogste goed , liefde en vrede in je leven . Ik hoop dat je vertrouwen in jezelf ga krijgen , in wat je doe en wat je kan , want ik denk dat je er toch sterk uitkom Diny , na alles wat je meegemaakt heb , Er is een hogeremacht , die jou helpt Diny , dat weet ik zeker , je zult de kracht krijgen die je nodig heb , om je leven zo als het behoord te gaan Diny , je komt er sterker dan ooit uit , als je maar geloofd in jezelf in je eigen kracht dan kom je er wel , dat weet ik zeker . Veel licht en liefde Diny uit de grond van mijn hart . Liefs Jannie .

   • @Jannie,

    Lieve Jannie, je bent een schat!
    Tevens wil ik een geheimpje met je delen. Het universum heeft in elk geval gevoel voor humor, misschien om te checken of ik deze les heb begrepen, het is in ieder geval iets wat jij of Susanne onmogelijk konden weten. De grootste pijn zit in mijn geboortenaam “Diny “. Ik heb zelf mijn naam veranderd toen ik 6 was en reageerde alleen nog op die naam. En na het overlijden van mijn moeder veranderde ik wederom mijn naam. Mijn geboortenaam heb ik voor het eerst weer op deze site (na 31 jaar!) in ere hersteld. En wat gebeurd er: de “Diny’s vliegen om mijn oren.
    Moet lachen en huilen tegelijk. Geweldig toch?!

    • Herstel: na 41 jaar, tja wou ik zo maar even 10 jaar van mijn leeftijd afhalen. Ach ja, als ik maar jong van geest blijf. Besef nu tegelijkertijd dat het ook zo langzamerhand wel tijd werd. 41 jaar, lang genoeg geduurd.

     • @Diny, lieve Diny . Een aparte naam hoor en heel speciaal dat je als kindje van zes dit meemaakten , ik had gisterenavond al geschreven maar dan komt de boodschap er niet doorheen , krijg ik error wat dat nou weer is , inderdaad vliegen de Diny’s om je oren het heb zo moeten zijn denk , ik hoop echt lieve diny dat je nu zonder pijn je naam blijf gebruiken , een naam om trots op te zijn . Liefs Jannie. P – s een mooie tip van Yvonne hieronder . Mooi hè hoe iedereen meeleeft .

      • @Jannie,

       Lieverd, jouw bericht stond er keurig op hoor, mijn reactie van 22:23 was n.a.v jouw bericht (die vol stond met “Diny’s”,net zoals het berichtje van Susanne een paar dagen terug) dus misschien ging er op jouw pc iets mis? En wat mijn naam betreft: de eerste stap heb ik hier gezet, en de eerste stap is een nieuw begin, ja toch?
       Het is geweldig hoe iedereen meeleeft, geweldig en overweldigend tegelijk.(kan ik meteen Yvonne’s tip toepassen).

       Liefs, Diny

  • @Diny, Lieve Diny,

   Deze naam klinkt heel vrolijk en springlevend, een mooie naam dus!
   Mag ik je iets aanreiken?
   Nl. wanneer je jezelf dicht voelt slaan, bij iets te ontvangen, voel het heel bewust en zeg dan ook heel bewust tegen jezelf dat je dit niet meer toelaat en je je open wilt blijven stellen, erdoor heen wilt gaan.
   Zo ben ikzelf al een stap verder gekomen. ik ben er ook niet, hoor, maar dit is een zelfhulp methode die jezelf kan helen.
   Succes en liefs
   Yvonne

   • @Yvonne,

    Lieve Yvonne,
    Wat lief dat je een geweldig handvat aanreikt! Ik was tot mijn 6e heel erg blij met mijn naam, inderdaad vrolijk & springlevend. Die levenslust wil ik graag weer terug.
    Jij ook heel veel succes op je levenspad, en ookal ben je er nog niet zoals je zegt, je weet in ieder geval mooie tools aan te reiken. Ik ga ze in ieder geval toepassen! Dank hiervoor.

    Liefs, Diny

    • @Diny,
     en p.s, de naam die je draagt, is altijd een naam die bij je past.
     Je zoekt het tenslotten zelf uit en geeft dat door aan je toekomstige ouders, vanuit de andere zijde waar je nog bent, voordat je hier geboren wordt.
     Dus…..wees weer jezelf: vrolijk en springlevend.
     Ik weet, dat gaat niet in één keer en dat hoeft ook niet. Je werkt eraan.
     Liefs
     Yvonne

 4. Ik heb het gevoel dat ik mijn hart niet hoef te helen , ik weet dat het op de goede plaats zit , er is wel eens een tijdje geweest dat mijn hart een klein beetje gebroken was , een tijd dat ik ook minder van mijzelf hield , je moet er wel aan blijven werken het gaat niet zo maar , ik geloof ook inderdaad dat een relatie een Leermeester is , dit stukje spreekt mij aan , elkaar vertrouwen , aanmoedigen , en vrijlaten , kan je elkaar een prachtig cadeau geven . Dank je Esther voor dit stukje en ik wens jou fijne dagen . Liefs Jannie

 5. Vanmorgen stond ik op en beseft dat mijn hart helemaal niet zo open is als ik dacht.
  dat ik met dit proces bezig ben.
  Als 1e open ik de pc en lees dit artikel.
  Inderdaad: WAT EEN TIMING.

 6. mooi en juist waar ik middenin zit.
  oud energieen duiken terug de kop op.
  dit is een sluier voor mn hartenergie, wisselende emoties van verdriet en boosheid naar een bepaalde sitiuatie.
  Ik krijg ze niet opgelost terwijl ik weet dat daarachter het stralende licht en liefde zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in