Als iemand in je omgeving ernstig ziek wordt, lijk je vaak maar weinig voor hem te kunnen doen. En dat kan van alles bij je oproepen: machteloosheid, verdriet, boosheid en frustratie. Toch kan je wel degelijk veel bijdragen. Via energie zijn we namelijk diep verbonden met elkaar. Je volledige aanwezigheid is de belangrijkste factor bij heling.

Ziekten hebben vaak een energetische oorsprong. Aan de basis van heling ligt een aantal energetische principes:

  • We zijn allemaal met elkaar verbonden.
  • Energie is te beïnvloeden: het volgt intentie.
  • Energie verandert als je er aandacht aan geeft.

Bovendien werkt energie voorbij ruimte en tijd, zodat je niet op dezelfde plek hoeft te zijn als de zieke om te kunnen bijdragen aan herstel of verlichting van klachten.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Verder is het goed om te weten dat je nooit controle hebt over het resultaat, dat er weinig gebeurt als je iets probeert te presteren en dat je zelf lekker in je vel moet zitten om het te doen. Energie loopt van ‘hoog’ naar ‘laag’; als je moe bent of ongelukkig, kan je juist kracht onttrekken aan de ander. Hieronder vind je een paar healingtechnieken die je kunt gebruiken.

Aanwezigheid is helend

Aanwezigheid is de belangrijkste factor bij heling. Je hoeft daarvoor alleen maar echt in contact te zijn met jezelf (je lijf, hart, buik, energieveld), in het hier en nu, terwijl je verbinding maakt met de ander. Pure aanwezigheid zorgt ervoor dat energie in beweging komt; fysieke symptomen zijn meestal het gevolg van energie die onderdrukt is en niet meer stroomt en je aanwezigheid biedt daar ruimte aan.

Er zijn verschillende manieren om je aanwezigheid en dus helende energie aan te bieden. Onder meer door diep te luisteren: hoor de pijn of de zorgen van de ander en geef er ook vanbinnen, in jezelf, ruimte aan. Je hebt geen oordeel, reageert niet vanuit ongeduld of afwijzing en geeft geen advies. Hetzelfde kan je min of meer doen met je liefdevolle aanraking. Leg je handen zacht op iemands zwakke plek en verbind je diep met de pijn daaronder. Blijf dan met je aandacht bij je handen en het lichaam van de ander en luister, voel, ontmoet, ontvang de energie die daar is, zonder iets te willen veranderen. Wees daarbij ook altijd in contact met je eigen lijf. Zodra je misselijk wordt of niet verder wil, dan stop je. Ga nooit over je grenzen.

Heling via woorden en muziek

Een tweede manier om heling te delen is via geluid. Je kan bijvoorbeeld trommelen op je sjamanendrum, gebeden uitspreken, mantra’s zingen of een ander lied, terwijl je je verbindt met degene die ziek is. Houd hem in gedachten, leg je gevoel en helende intentie in de woorden en doe het met overgave. Zo laad je de woorden met liefde, hoop, compassie en heling en die trilling werkt door in het energieveld van de zieke. Dit is een fijne manier als je niet in de gelegenheid bent om iemand aan te raken, of als aanraken te intiem is. Je kunt het gewoon doen vanuit je eigen huiskamer.

Dit is bijvoorbeeld mooie muziek: In Dreams van Jai-Jagdeesh en Om shree dhanvantre namaha healingmantra van Deva Premal.

Heling via intenties

Heling via intentie

Maak een healingbox of een altaar. Daarin of daarop leg je de naam van de zieke, zijn foto, kristallen, bloemen, intenties. Brand kaarsen. En onderhoud de box of het altaar elke dag, daarmee houd je de energie levend.

Heling via meditatie en verbeeldingskracht

Ook via meditatie kan je helende energie delen. Ga zitten en maak steeds dieper contact met je binnenwereld, totdat je voelt dat je zacht en open bent. Soms heb je daar tijd voor nodig. Als je merkt dat je eigen vibratie nog laag is, zorg dan eerst goed voor jezelf. Beweeg naar eventuele gevoelens van eenzaamheid, verdriet of spanning toe en geef er ruimte aan met je aandacht. Begin dan je energie ‘op te tillen’ en je vibratie te verhogen. Dat kan je onder meer doen door dieper te ademen (zonder jezelf te forceren) en je voor te stellen dat je, vanuit die baseline diep in jezelf, beweegt in de richting van de hogere frequenties van het energiespectrum, zoals liefde, plezier en dankbaarheid. Voel met je hele lijf dat dat gebeurt.

Maak dan, met een duidelijke intentie, contact met de ander. Wat voel of zie je dan? Stagneert het ergens, is er een kramp, voelt het zwaar? Blijf daarbij met je aandacht en zodra je dat een paar minuten hebt gedaan, dan kan je bijvoorbeeld een helende kleur naar de ander laten stromen, of zijn energieveld ‘moduleren’; je biedt jouw hogere frequenties aan totdat het energieveld van de ander erop reageert. Alleen licht visualiseren is niet genoeg. Voel, zie, weet, geloof dat je het doet. Energie neemt de vorm aan die je eraan geeft.

Ook nu weer kan je je handen mee laten doen en je voorstellen dat je daarmee de liefde van je hart overbrengt naar het lijf van de ander. Maak gebruik van je volledige verbeeldingskracht.

Tot slot: stel je eigen energiehuishouding boven alles wat je geeft. Doe je dat niet, dan loop je leeg op ziekte. Zolang je iemand wilt genezen of redden, houd je vast aan een resultaat en ga je energie dragen of vasthouden. Zolang je bang bent voor zware energie van anderen resoneer je er nog mee. Zorg na afloop goed voor jezelf. Check of je de ander helemaal hebt losgelaten. Bedank jezelf en degene die ziek is, sluit de healing af en ga lekker eten, ontspannen, douchen, zwemmen, sporten of wandelen. Wees net zo lief voor jezelf als voor de ander.

Leestip

Anatomie van de ziel – Caroline Myss

Energy Healing Training Online

Op woensdag 13 mei start de Energy Healing Training Online. De training is opgebouwd uit vijf online bijeenkomsten van een uur, waarin elke keer één basisprincipe wordt behandeld. Je krijgt theorie, ervaringen, oefeningen en ‘huiswerk’ waarmee je je helingcapaciteit vergroot. Je kunt de vijf lessen in willekeurige volgorde doen, al is het raadzaam om de opbouw van 1 tot en met 5 aan te houden. Les 1 gaat over ‘Belichaming: je lijf als instrument’. Daarna volgen ‘Bewustzijn’, ‘Energie’, ‘Blauwdruk’ en ‘Healing’. Je kan meedoen op basis van een vrije bijdrage. Via deze link meld je je aan voor de eerste bijeenkomst. Alle volgende in de serie vind je hier.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in