Heling

Geen enkel mens is onbeschadigd, jij niet, ik niet. Allemaal hebben we situaties meegemaakt die ons hebben geraakt; pijn en verdriet hebben gedaan. Zo ging ik scheiden van de vader van mijn kinderen en besloot hij na een jaar, vanuit een onderling afgesproken co- ouderschap, dat de kinderen niet meer welkom waren bij hem. Dit omdat hij niet achter mijn beslissing stond om een overeenkomst op te stellen waarin afspraken tussen ons konden worden vastgelegd.

Wond openkrabben

In de periode die volgde ging ik continu met hem in discussie via allerlei wegen. Zo schreef ik kwade e-mails, waarop ik vervolgens de reacties per e-mail driedubbel zo kwaad terug ontving. En als ik bij “mijn” ex ‘geen gehoor’ kreeg, besloot ik te bellen met de opa van de kinderen, want wie weet kon hij de beslissing van zijn zoon ombuigen. Wat ik daarin terug ontving was alleen nog maar meer woede. Met al deze acties veroorzaakte dat ik constant aan de emotionele wond van mijzelf bleef ‘krabben’, waardoor deze ook bleef ‘bloeden’ en zelfs begon te ‘etteren’.

Ruimte nemen

Dit werkte dus niet; wat werkte dan wel voor mij? Deze vraag stelde ik mezelf voor het eerst bewust en op het moment dat ik ging voelen, kwam de volgende vraag in mij op: Wat had IK nodig om ruimte te creëren in de ontstane situatie? Frustratie, boosheid, verdriet; ze lagen in mij te wachten om gezien en gevoeld te worden! Het gekwetste Hart dat zó zeer deed. Het kleine meisje in mij troosten die zo hard meebrulde met mijn kinderen, omdat ze zich afgewezen voelden door hun vader, wat ik zelf zo goed herkende uit mijn kindertijd.

Er volgde een periode van veel kussenslopen nat huilen. Talloze brieven schrijven vol van frustratie en woede, om ze vervolgens te verbranden als een ritueel om voor eens en voor altijd dit stuk los te kunnen laten. Wandelen in de natuur, waar ik ook regelmatig durfde te schreeuwen en tegen stenen aan trapte om vervolgens rustig te worden in mijn hoofd en buik. En last but not least; ik maakte verbinding met de energie van Heling. Een code door Janosh (link) gemaakt vanuit de Heilige Geometrie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Geometrie en Heilige Geometrie: wat is dat?

Geometrie kennen de meesten van ons via de geometrische figuren in de wiskundeleer; bijvoorbeeld de kubus en de piramide. Ook in de natuur vind je prachtige geometrische vormen. Als je bijvoorbeeld een rode kool doorsnijdt zie je ze ontstaan en ook de roos laat de vormen in al haar schoonheid zien. Zo zijn geometrische vormen dus in alles om ons heen terug te vinden, maar ook in ons lichaam.

De Heilige Geometrie wordt ook wel eens de ‘Taal van de Ziel’ genoemd. In de vormen zijn codes gecreëerd om ons in contact te brengen met onszelf, elkaar, de planeet en de schepping. Zo helpt het ons om een zuivere communicatie op te starten met onze Ziel. Vergelijk het met muziek: Als je 3 keer achter elkaar dezelfde toon hoort, weet je van tevoren al wat de logische timing van de 4e toon zal zijn. Dat vermogen om patronen te herkennen zit in je DNA. Wij mensen worden ermee geboren.

Bij de Heilige Geometrie werkt het niet anders dan bij muziek. Als je de afbeeldingen ziet, dan zie je dat ze kloppen. Je kunt het niet met je verstand of logica verklaren, omdat het zich afspeelt op gevoel- en zielsgebied. En het heeft, net zoals muziek, een verschillende werking op ieder mens: of je vindt het prachtig of je vindt het afschuwelijk. En dat komt omdat een bepaalde toon met jou resoneert of niet.

Het omgekeerde effect is dat de perfectie van de Heilige Geometrie jou spiegelt met wat er op dat moment nog niet klopt in jezelf. Het vertelt je als het ware of je danst op de maat van het Universum of dat je timing in keuzegedrag en handelingen afwijken. Het laat je inzien welke patronen op dit moment jouw werkelijkheid vormen en belangrijker nog: het herstelt patronen die niet meer in balans zijn.

Door zelf bewust de verbinding met de code Heling te maken, gaf ik mijzelf toestemming om terug te komen in mijn balans, in de Liefde voor mezelf. Daardoor kon ik genezen van de emotionele pijn van de scheiding en kon ik daarna, op een nieuwe gezonde manier, mijn ruimte innemen.

Doorbraak

Zo doorbrak ik uiteindelijk het patroon van negatieve energie in mij en daardoor inspireerde ik automatisch andere betrokkenen hetzelfde te doen. Het contact tussen de kinderen en hun vader is inmiddels hersteld.

Les van de Ziel

Blijf je in het drama hangen, dan vergroot je het leed dat je met je meedraagt. Je wordt dan een magneet voor gelijksoortige ervaringen. Help je eerst jezelf te helen, dan zal je ervaren dat je als een steen die je in het water gooit ook je omgeving heelt.

Heilige Geometrie: Heling

Wil jij jezelf hiermee verbinden, omdat je voelt dat er in je emotionele huishouding opgeruimd mag worden, zet je voeten dan plat op de grond, recht je rug, duim en wijsvinger zet je tegen elkaar aan en je laat je handen daarbij ontspannen rusten op je bovenbenen. Doe nu drie diepe ademhalingen; in door je neus, uit door je mond. Focus je op het midden van de afbeelding die hieronder staat (dit is de code die voor Heling staat) en laat gebeuren wat er mag gebeuren om jouw bewustzijn te vergroten. Als je het gevoel hebt dat je ‘klaar’ bent, doe dan weer drie keer de diepe ademhaling; in door je neus en uit door je mond. Rek je daarna uit en strijk vervolgens met je handen over je benen en voeten om jezelf weer te aarden.

Affirmatie: Ik neem de ruimte die ik nodig heb om de pijn in mij te helen.

Van Hart tot Hart, Joke.

Code van heling – www.janosh.com

 

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in