Herken-jij-tekens-ter-ondersteuning-van-je-levenspad

Ik loop stevig door naar de bushalte. Tijdens het lopen realiseer ik mij dat ik mijn ov-chipkaart vergeten bent. Ik heb de keus uit teruggaan naar huis om mijn ov-chipkaart op te halen. Of de bus halen en op tijd komen op mijn afspraak.

Ik kies voor het eerste. Ik ga terug naar huis. Ik haal mijn ov-chipkaart op. Terwijl ik voor de tweede keer loop naar de bushalte valt mij onderweg iets op. Wat mij tijdens de eerste wandeling niet is opgevallen. Er staat een bord langs de weg. Op dat bord staat dat er een bepaalde cursus gegeven wordt. Ook staan er kreten waarbij het woord ‘kwaliteit’ er voor mij uitspringt.

Ontvangen van antwoord

Ik heb antwoord gekregen op de vraag waar ik mee rondloop. Op het bord vallen mij de woorden ‘kwaliteit’ en ‘cursus’ op. Ik voel ‘alsof het voor mij bestemd is’. Ook vallen de andere woorden op het bord weg. Deze zijn meer op de achtergrond aanwezig.

Beide woorden geven mij het antwoord wat voor mij van belang is. Zonder hier nu uitgebreider op in te gaan, ligt voor mij hierin het antwoord verscholen. De vraag stelde ik ’s morgens. Het ‘teken’ ontvang ik 1,5 uur later. Herken jij het?

Specifieke tekens

Vaak zijn veertjes, muntjes, vlinders etc. bekende tekens waaruit we kunnen opmaken dat we beschermd zijn en gedragen worden. De individuele tekens waarmee we bevestiging ontvangen op onze levensweg zijn vaak specifieker.

De keer dat ik mij afvroeg zal ik links of rechts afgaan? Hoorde ik dezelfde dag een Engelstalig liedje op de radio. In de tekst komt voor ‘de tijd te nemen’. Ik kan de keus nog niet maken omdat het de tijd nog niet is. Ik kan het eerst nog loslaten. En als het moment daar is weet ik welke afslag ik kan nemen.

Herkennen van tekens

Herken je tekens in je leven? Ze maken het ons zoveel makkelijker. De steun onderweg die aanwezig is door deze enkel te hoeven herkennen. Sta je voor een keuze en wil je graag bevestiging? Stel je vraag, in het algemeen, aan het universum. Of specifieker aan de engelen.

Kies voor datgene waar jij een goed gevoel bij hebt. Je hartgebied kan je te raden gaan. Ook daar kunnen tekens vanuit gaan. Zie het als een proefondervindelijke manier om uit te proberen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Of wissel af ;-). Spelen met het leven maakt het luchtiger. Juist ook als het van belang is dat je een antwoord ontvangt.

Ontvankelijk zijn

Antwoorden ontvangen is niet moeilijk. Het herkennen vraagt aandacht. Ik merk als ik vluchtig door het leven ga ik niet vatbaar ben voor tekens. Wanneer ik ‘alles onder controle wil houden’ is mijn blik niet ontvankelijk voor tekens. Wanneer ik ontvankelijk ben en open sta voor wat er zich in het leven aandient is er ruimte in mij. In deze ruimte is het mogelijk tekens te herkennen.

De tekens kunnen we ter ondersteuning gebruiken. Als wegwijzers op ons levenspad. Daarna toch nog twijfels? Vraag om een concreet sein waar jij je aandacht op kan vestigen. Zodat je weet dat je de weg bewandelt die overeenkomt met jouw ware zelf.
Nog geen teken ontvangen? Misschien is het lezen van dit artikel het teken? 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in