Herken jij de uitnodiging van strijd en
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Ben jij gedurende de dag bezig met wat precies bij jou past? Of ervaar je juist veel strijd en struggle en ben je helemaal niet aan het doen wat je leuk vindt? En wat maakt dan dat het zo gaat?

Tegenstrijdig

Om jezelf te zijn en ook te kunnen uitdragen begint met je te beseffen wie je eigenlijk bent en vervolgens hiernaar te handelen. Op het moment dat je daar nog niet van doordrongen bent, en er dus nog niet naar kan leven, volgt er automatisch strijd op de een of andere manier, want wat je dan wel doet, is tegenstrijdig aan jouw zijn.

Strijd in de vorm van je niet prettig voelen in je huidige baan. Struggle in de vorm van onvrede met situaties die zich telkens aan je lijken op te dringen. Want je beseft nog niet dat je ook dat zelf in gang hebt gezet of aan de gang aan het houden bent. Omdat je nog niet gekozen hebt, laat staan doet, wat WEL bij je past. Je doet ook letterlijk dingen die niet bij je passen. Dus logisch dat je strijd en struggle ervaart.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Het is de innerlijke strijd waar ik hier op doel. En die kan ook zichtbaar zijn in gedoe met je omgeving. En oh boy, wat heb ik een innerlijke strijd gevoeld… Het had te maken met leren luisteren naar wat ik wel wilde. Met erkennen en met toestaan. En er dan gehoor aan geven door het in actie om te zetten. Mijzelf manifesteren, in plaats van te denken hoe het hoort en van daaruit dingen te kiezen die niet bij mij passen.

Kloppend

Als jij jezelf kunt zijn en als je het uitdragen van jezelf als startpunt maakt voor je keuzes, dan volgt dat je alleen nog kiest voor handelingen, meubels, voedsel, gedachten, enzovoort, die bij jou passen. Die precies bij jou passen. En omdat het zo goed bij je past, is het strijdloos. Althans in jezelf, het kan nog wel weerstand oproepen bij anderen. En ook daarin schuilt de uitnodiging om juist bij jezelf te blijven. Er wordt getest hoe standvastig je bent, hoe trouw aan jezelf.

Uitnodiging

Waar jij innerlijke strijd ervaart, ligt voor jou een uitnodiging te onderzoeken wat je nog mag veranderen zodat je die strijd niet meer ervaart. De uitnodiging om dichter bij jezelf te komen. Nog meer vanuit jezelf mag nu beginnen.

Merk je dat wat ik schrijf weerstand oproept? Dat je denkt: ‘Ja ho, maar ík hoef niet te veranderen. Die ander daarentegen juist wel!’ Of: ‘Dat wat mij overkomt, dat hoort niet. Die strijd hoef ik niet.’ Als je dit denkt, dan heb je de uitnodiging nog niet ontvangen, begrepen of geaccepteerd.

En dat is logisch, menselijk zelfs. We vinden eigenlijk dat we recht hebben om moeiteloos door het leven te mogen gaan. Dat we die strijd niet verdienen. En ik denk dat je daarin gelijkt hebt, althans dat het inderdaad strijdlozer kan.

Maar het vraagt lankmoedigheid om in gedoe juist een uitnodiging te zien. De uitnodiging om even van een afstand te kijken, of eigenlijk: te kijken vanuit het juiste perspectief. En juist dat ‘kijken vanuit het juiste perspectief’, dat is op dat moment zo moeilijk. Want dat is het perspectief van kijken naar jouw eigen ik. Naar jouw eigenheid, vanuit jezelf bezien.

Jezelf

Alleen, hoe kom je nu tot dat startpunt van jezelf? Helemaal jezelf zijn en starten van daaruit? En van daaruit kijken naar wat je overkomt?

Ik heb gemerkt dat vragen als ‘Wat wil ik eigenlijk?’ en ‘Wat past helemaal bij wie ik ben?’ hierbij kunnen helpen. Dat het te doen heeft met beseffen dat je te maken hebt met beperkende overtuigingen. Nu nog steeds, iedere dag en telkens weer nieuwe. Maar dat het ook een soort dans is, waarvan je zelf steeds meer het ritme kan leren bepalen.

vitaal water
vitaal water
vitaal water

4 REACTIES

  1. Ik vind het altijd zo makkelijk gesteld; Doe wat bij je past.

    Dat is voor mij juist de opgave. Hier moet je maar net tegenaan lopen. Soms denk ik te weten wat bij me past en klopt dat helemaal niet. Door ervaring en proberen kom ik daar hopelijk op een dag achter

    • Dag Rob, dank voor je reactie. Het is makkelijk gestelt maar inderdaad in de praktische uitvoering kan dit erg moeilijk zijn. En toch is het het meest belangrijke om de beste maatjes te worden met de belangrijkste persoon voor jou: jezelf. Erg mooi om te lezen dat je blijkbaar mag oefenen/proberen en als het niet goed voelt dat je een andere keuze mag/gaat maken. Ik ben erg benieuwd hoe jij in eerste instantie je keuzes bepaalt? Wil je me dit mailen? Ans@studiosprankel.info Wellicht kan ik je daarin nog iets meegeven.

    • Fijn Jonique! Dank voor je reactie. Toen ik dit artikel indiende was mijn site en (gratis) Mindset Transformatie Module nog in de maak. Wellicht helpt dit je inzicht om te zetten in acties die jou helpen om minder te worstelen! Ik nodig je uit een kijkje te nemen op mijn website! http://Www.AnsRozendal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in