tegenslag
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

tegenslagTegenslag , een hulpmiddel om je vertrouwen en uithouding op de proef te stellen of een duwtje van je ziel om je te tonen dat je tegen jezelf ingaat.

Tegenslag is zeker een op de proef stelling. Het is je ziel die je toont op welk gebied je jezelf pijn doet, afwijst of klein houdt. Door het in de materie aan bod te brengen, vraagt je ziel je om te kijken en vraagt ze je: “wil je er de verantwoordelijkheid voor opnemen of blijf je je ogen sluiten voor de wenken die ik je geef”.

Onze ziel heeft ontzettend veel geduld met ons maar hoe dover en blinder we zijn hoe harder zij gaat roepen of duwen. En groot gelijk heeft ze want het is tenslotte de ziel die zich hier op aarde wil manifesteren via ons lichaam met ons verstand/ego als bestuurder. De ziel wil hier haarzelf actief beleven.

Ik geef een voorbeeld van tegenslag uit mijn leven. Eindelijk mijn nieuwe woning was klaar en helemaal geschilderd. Op een mooie morgen ga ik nietsvermoedend naar beneden en vind er in de living een grote plas water. Ik kijk rond en constateer dat er water uit het plafond gelopen is. Ik natuurlijk +UfNLN hoe is het in godsnaam mogelijk.

Pure godslastering natuurlijk want de lieve god zat er voor niks tussen.  Mijn ego met zijn hersenspinsels, dat o zo graag mijn leven bestuurt was weer teveel aan het woord geweest, de zielewenken negerend waardoor mijn ziel dan maar overging tot een DUIDELIJK signaal. En duidelijk was het,  water dat gestaag sijpelde tot het zijn uitweg vond via mijn plafond naar de living beneden.tegenslag

Verklaring:Water staat voor emoties, het sijpelen is dat ik bepaalde emoties onderdrukte en schade beneden is de wenk die mijn ziel me geeft dat het me geld en moeite zal kosten als ik zo doorga.

Oeps, dan maar snel mezelf onder de loep genomen om een paar knopen door te hakken en ZELF verantwoordelijkheid te nemen en mijn leven te besturen in plaats van mijn ego vrolijk zijn gang te laten gaan.

Het is de kunst om via je omstandigheden en de mensen op je pad te leren jezelf terug te vinden, door weer 100% in je eigenwaarde en in je kracht te komen. Dit vergt een open en niet-oordelend kijken naar jezelf. Probeer dit met humor en zie jezelf als een steracteur die zijn “slechte” rol perfect speelt.

Meestal zijn we ons hele leven acteur en worden we maar weer onsZELF als we sterven. De uitdaging is om terug onsZELF te worden tijdens ons leven.

SUCCES

Isabelle Lambrecht 111x111 Het Onpersoonlijk leven

Isabelle Lambrecht

stepisa.be

 

 

vitaal water
vitaal water
vitaal water

12 REACTIES

 1. Alles op de juiste tijd, het had ik maar is net deel van de ervaring. Je zou nu niet weten wat je weet had je je vorige “negatieve” ervaringen niet gehad. Feit dat je op aarde bent mag je trots zijn op jezelf, want hier op aarde leven is een moedige daad en verre van gemakkelijk. Hoe meer ervaring hoe duidelijker maar dan mag je niet in de valkuil vallen van verbittering-had-ik-maar. Alles is goed zoals het is.

  Zou beter zijn als we leren onszelf af en toe een pluim te geven ipv sneer.

  🙂 groetjes

 2. Mooi verhaal, maar wist ik lang geleden maar waar de symboliek van tegenslagen voor hadden gestaan, dan had ik eerder naar de wenken van de ziel geluisterd.

  Ik ben ervan overtuigd dat ‘het gaat zoals het gaat’ en dat vergissingen er niet zijn.

  Als het de bedoeling is van de ziel om het onderste boven te krijgen, dan zijn kleine wenken die niet begrepen worden, de eerste aanwijzingen van een groot plan wat zich voltrekt.

  En ja….dar is pijnlijk als je er middenin zit, maar eigenlijk een groot geschenk aan jezelf! En het toont je de kracht en moed die je hebt om dit transformatieproces te volbrengen!

  Dusss….tegenslagen kunnen je grootste geschenken zijn ♥

  • @Renée,

   Helemaal mee eens Renée, dat je tegenslagen je grootste geschenken zijn… 🙂 maar dát besef je pas…. als je er al dóórheen bent gegaan… en dan achterom kijkt…. en ziet..

   Ik wist on-be-wust ook al héél veel… maar nu in de nieuwe tijd en energieën worden ons daar Be-wust van! en dan beseffen we ineens…. We hebben toch wel veel geleerd!

   Laat dat nu nét de bedoeling zijn geweest!… hihi 😉

   Want… Hoe willen wij elkaar leren begrijpen/accepteren..
   als we niets hebben geleerd? ons nergens Be-wust van zijn?

   het is de kunst om te voelen wat iemand met zijn woorden bedoeld… en dan zien we… dat we tóch méér op één lijn liggen…. dan we hadden gedacht! Prachtig toch?!

   liefs, Henriëtte <3 xxx

 3. Stond de kraan open of was er een regenbui! Hoop dat je de oorzaak van de lekkage ook hebt opgelost anders is het dweilen met de kraan open! Begin bij de bron…..en de zon gaat weer schijnen

  Liefs uit de tropen

  • @Margie,

   Volgens mij….stond de oplossing al in het verhaal… oeps… of ik ben gek? dat ben ik sowieso wel hoor! hihi 🙂

   is het warm daar in de tropen? toch niet al het water verdampt… hoop ik? maar je zult zelf wel weten dat je dat kunt oplossen door veel vers water te drinken, dus is dit eigenlijk overbodig om jouw te vertellen…. 😉

   liefs, Henriëtte <3 😉 xxx

   • @Henriëtte, dag lieve Henriette, gek ben je zeker niet nou ben ik geen dokter hoor en misschien denkt die er wel anders over hihi
    Er was een voor isabelle innerlijke oplossing, altijd geweldig! Of ook het waterprobleempje, de lekkage in huis is opgelost staat niet in het artikel.
    En dat kwam dus bij mij op, als het hier regent dan regent het niet dan stort het en je treft voorbereidingen door teiltjes op bepaalde punten in het huis te zetten. Meeste mensen zijn hier redelijk goed in balans maar de daken niet…..

    Het was lekker warm vandaag niet zo vochtig…met als afsluiting een prachtige zonsondergang met de nieuwe maan al zichtbaar en venus de briljante ster in hun midden! Het is zo prachtig savonds deze maand en er komt nog veel meer….meteorietenregens, aquariid delta schijnt rond 28/29e ieder uur waarneembaar te zijn en nu maar bidden voor een onbewolktehemel.

    • @Margie,

     Aha! hihi nee hoor Margie, ik ben gek op een leuke manier…. deze uitspraak is eigenlijk door de jaren heen zo gegroeid… als ik iets zei en de mensen me niet begrepen…zei ik dat zo; ach ik ben een beetje “gek’ haha en dan zei mijn man; já! gek op mij! 😉
     Gek ben ik zeker niet 😉 dat heb je wel goed geschoten hoor! lief van je om me dat zo te zeggen.

     En nu begrijp ik je reactie met dat water! haha 🙂

     Ben blij dat het zo genieten is daar bij jouw in de tropen! en dat lijkt me best wel vervelend ja, met al die teiltjes…. en de daken… maar valt toch wel goed te repareren?? tenminste…dat zou ik doen… en ik hoop voor jouw dat je het goed kunt zien met die meteorieten regen… heb het eerst even op internet ná gezocht..hihi 😉 nu weet ik wat jij bedoeld en gelijk op FB erbij gezet. is wel handig terug te vinden dan… en Venus ster van liefde 13, is zeker mooi! ik zou zeggen, geniet lieve Margie en Geniet met een grote G. ik wens je veel moois toe… 😉 zoals ik iedereen dat toewens

     liefs, Henriëtte xxx <3

     • @Henriëtte, is niet vervelend hoor, soort van ritueel en echt niet elke dag alleen op bepaalde tijden ligt er aan hoe de wind waait
      Repareren…..dat gaat niet alleen een nieuw dakpaneel, soort golfplaat en ze slaan ook hier wel eens een plank mis haha waardoor er een piepklein openingetje naast de spijker is waar het water langs sijpelt en waar dus bij een tropische stortbui een teiltje nodig is anders ruineer je de houten vloer, echt tropisch hard hout, van hard hout zaagt men planken. Weet je wat ook leuk is voor mij aan deze site, het nederlands weer ophalen en de spreekwoorden komen vanzelf….

      Fijn weekend samen met die gek verliefde man van je o, ja ik zei vroeger weleens als ze vroegen of ik gek was
      Nog niet zo gek lang hoor!
      Genieten doe ik, ben ik en nu genieten van het slapen met mooie dromen
      Liefs lieverd ~x~

  • volgens de loodgieter toverde het in mijn huis ;-)maar mijn persoonlijk alert handelen heeft het euvel opgelost, het is letterlijk in de ether verdwenen.

 4. Mooi en duidelijk geschreven hoor!

  Bedankt voor het schrijven en plaatsen hier.

  Het klopt precies zoals je het hebt geschreven voor mijn eigen gevoel.

  liefde overwint alles…ben je samen één…is dat een hele mooie belevenis… lachen ja…maar voorafgaand wel eens gedacht…verdorie wie kletst daar nu toch zo? haha als je het eenmaal hebt begrepen…ondervonden beter gezegd…dan kun je er wel om lachen… heb me wel vaak ge ergert hoor…maar het maakt het alleen maar erger… dus onderzoek is wel dé beste oplossing! hihi 😉 xxx Jet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in