Hoe sta jij iedere ochtend op? Ben je geïrriteerd dat je wekker afgaat? Sla je met een diepe zucht warme dekens van je af en begin je met frisse tegenzin aan een nieuwe dag? Zet je gelijk de televisie aan en kijk je naar je nieuwe Facebook berichten? Of sprint je je bed uit, omdat je eigenlijk al te laat bent vanaf het moment dat je opstaat?

Een gemiste kans! Juist die eerste paar minuten van je dag zijn cruciaal voor hoe jij die dag door gaat brengen. Als we onbewust aan de dag beginnen, kun je er bijna zeker van zijn dat jouw ego aan het roer staat. Die praat nu eenmaal een stuk harder dan je ziel. ‘Dank je wel ego’, mag je zeggen, want dankzij het ego heb je een huis geregeld, is er brood op de plank en mis je de bus niet. Geef je ego een groot compliment dat hij zo goed voor je zorgt.

Maar verder heb je hem vandaag niet zo overheersend nodig. Immers, als je alleen maar gericht bent op je ego, dan leef je een leven waarin je voortgejaagd wordt. Je bent op zoek naar dat ene dat je eindelijk vervulling gaat geven. Als je dat ene uiteindelijk hebt gevonden, bemerk je al snel dat je weer iets nieuws nodig hebt. Vanuit je ego ben je op zoek naar -niet bestaande – controle en leef je vanuit tekort, angst en stress.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als je zo niet langer wil leven, zorg er dan voor dat je je dag anders begint.
Als je wekker af gaat, blijf dan nog even een paar minuten liggen. Zeg allereerst op je allerliefste toon tegen jezelf: ‘Goeiemorgen liefje, heb je lekker geslapen?’ om vervolgens je af te stemmen op je ziel, op het goddelijke deel in jezelf. Geef jezelf een groot compliment dat je daar ook vandaag weer aan gedacht hebt en weet dan dat jouw dag niet meer stuk kan.

Het allerbelangrijkste moment van de dag..

Want wat doe je in die paar minuten? Je komt in contact met je hogere zelf, je ziel of welke naam je ook aan dit goddelijke deel in jou wil geven. Vraag of je ziel je die dag wil helpen en duidelijk aanwezig wil zijn om authentieke keuzes te maken.

Zie de dag voor je en stel jezelf de volgende vraag: als alles mogelijk is, welke dag zou je voor jezelf willen creëren? Laat angstige en negatieve gedachten los en concentreer je op datgene waar je verlangen naar uit gaat. Visualiseer een dag vol liefde, vriendelijkheid en vreugde in alle gebeurtenissen die je die dag zult meemaken.

Adem een aantal keer diep en rustig door en bedank je ziel.

Weet dat door deze paar minuten je hele dag anders zal zijn. Misschien ervaar je dit nog niet de eerste paar keer als je dit doet, maar weet dat je uiteindelijk door dit ritueel een open levenshouding creëert, vol vertrouwen ten aanzien van dat wat gaat komen.

Bewaar voor later op Pinterest:

Het allerbelangrijkste moment van de dag...

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in