het begin van Vrijheid volgens Eckhart Tolle

Het begin van vrijheid is het besef dat jij, de denker, geen controle hebt. Met dit in je achterhoofd maak je het mogelijk de Denker te observeren. Wanneer je begint met het observeren van de Denker wordt een hoger niveau van bewustzijn geactiveerd.

Op dat moment begin je met realiseren dat er een uitgestrekt gebied van intelligentie is buiten denken om, dat denken slechts een minuscuul aspect is van intelligentie. Je realiseert je dan ook dat alle dingen die er echt toe doen – schoonheid, liefde, creativiteit, vreugde, innerlijke rust – voortkomen uit dat gebied voorbij het intellect. Je begint te ontwaken.

Als je jezelf en anderen niet langer pijn wilt doen, als je niet langer nog meer pijn wilt toevoegen aan het overblijfsel van oud zeer dat nog in je leeft, maak dan niet nog meer tijd, of tenminste niet meer dan je nodig hebt om met de praktische aspecten van je leven te kunnen omgaan. Hoe stop je met het maken van tijd? Wees je ervan bewust dat het moment van nu alles is dat je ooit hebt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Maak het Nu de meest belangrijke focus in je leven. Terwijl je je voorheen in de tijd voortbewoog met korte bezoekjes aan het Nu, ga je je nu vestigen in het Nu en breng je korte bezoekjes aan het verleden of de toekomst wanneer de praktische aspecten van het leven dit van je vragen. Zeg altijd “Ja” tegen het moment. Wat kan er meer vergeefs, meer zinloos zijn dan innerlijke tegenstand bieden tegen iets dat er al is? Wat kan er meer krankzinnig zijn dan tegen het leven zelf te zijn, wat nu en altijd nu is? Geef je over aan wat er is. Zeg “Ja” tegen het leven en zie hoe het leven ineens voor je in plaats van tegen je werkt.

Het huidige moment is soms onacceptabel, vervelend of vreselijk. Het is zoals het is. Neem waar hoe de geest hier etiketten op plakt en hoe dit proces van beschrijven, deze constante veroordelende manier, pijn en ongelukkig zijn veroorzaakt. Door het beschouwen van de mechanismes van de geest ben je in staat om uit deze patronen van verzet te stappen en kun je toestaan dat het Nu er mag zijn. Dit zal je een voorproefje geven van innerlijke vrijheid van externe condities, de werkelijke innerlijke vrede. Kijk gewoon wat er gebeurt en handel indien nodig of mogelijk.

Accepteer en neem dan actie. Wat het Nu ook brengt, accepteer het alsof het je eigen keuze is. Werk altijd mee, nooit tegen. Maak het je vriend en bondgenoot, niet je vijand. Dit zal je hele leven op een wonderbaarlijke manier transformeren.

website van Eckhart Tolle hier: https://www.eckharttolle.com/

Boekentips

 1. Een nieuwe aarde- de uitdaging van deze tijd
 2. De kracht van het NU – gids voor een bewust en gelukkig leven
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

64 REACTIES

 1. Wellicht kunnen er een aantal mensen eens afspreken met elkaar en ,, nu,, ( wanneer die nu ook gaat plaats hebben) want het nu is er altijd, en voor je het uitgesproken hebt alweer verledentijd.
  Ga lekker een bakkie koffie drinken en lekker stoppen met het woorden geven…. gewoon doen en kiezen voor moeiteloosheid…. het komt allemaal vanzelf.

 2. Hoi Sabine,
  .
  Ik zie al waar het probleem zit : de site stuurde me gisterenavond een email met :
  .
  "Robert dat is pure belangstelling als ik aan jou vraag of je nog belemmeringen hebt, net zoals jij belangstelling hebt in mij 🙂
  .
  Komt goed met mij ….het is al goed 🙂
  .
  knuffel enne greetings ;)"
  .
  Maar ik zie dat deze reactie in het echt 10 dagen oud is.
  .
  Dus laat maar waaien 😉
  .
  Greetings Robert

 3. He Sabine,
  .
  Met dat bewijzen wilde ik aangeven dat ik het niet kan bewijzen, waardoor het dan door anderen afgeserveerd kan worden, dat men kan zeggen : dit is bedacht. Wat je zegt of iets wel of niet aanspreekt, lijkt me een goede leidraad. Goed dat je je gevoel volgt, die brengt je precies waar je wilt zijn 🙂
  .
  Het "algehele dualiteit concept", ik vind het wel leuk zoals je bezig bent 🙂 Ben benieuwd waar je op uit gaat komen.
  .
  Ben praktisch klaar met mijn belemmeringen… en dat met een ik. Zonder ik was het ook niet mogelijk. 🙂
  .
  Groetjes Robert

 4. Dag Aart,
  .
  Nee Aart, dat is niet liefde, dat is wat JIJ er van maakt. Je zegt geen beleving te hebben, toch zie ik je liefde duiden. Wat ik je zie doen is dat je liefde duidt als datgene wat overblijft wat dan wel wel liefde moet zijn. Error dus 🙂 Wat ik al zei : liefde blijft lastig!
  .
  Hoe denk je ooit in eenheid te komen (met jezelf, met "De Eenheid"), zonder een jezelf en zonder liefde? Eenheid is een liefdevolle aangelegenheid, en ja, dat voel je (stromen)
  .
  En nee, eenheid is niet de ervaring dat een steen hetzelfde is als een mens. Op een bepaald nivo bezien wel (we zijn allemaal deeltjes materie oid), maar er juist bewustzijn nodig om dat onderscheid te (kunnen) maken.
  .
  Blijkbaar gebruik jij je gezonde verstand nog wel, je bent immers niet in de bak beland omdat je besloot om een mens aan te rijden ipv dat steentje op de weg te raken, of dat je besloot om te gaan stelen omdat je geen moreel besef (waarde) hebt. Ik neem aan dat je gewoon deelneemt aan het leven toch en dat je niet leeft onder een steen? 🙂
  .
  Greetings Robert

  • Robert dat is pure belangstelling als ik aan jou vraag of je nog belemmeringen hebt, net zoals jij belangstelling hebt in mij 🙂

   Komt goed met mij ….het is al goed 🙂

   knuffel enne greetings 😉

 5. Hoi Sabine,
  .
  Nee, zoals ik al zei, ik kan dat niet bewijzen. Wanneer zou iemand bewijzen nodig hebben (?) Het zit 'm vooral zelf in de weg.
  .
  Als je schrijft over dat iedereen zijn eigen realiteit heeft, dan geeft me dat de indruk dat je je/de waarheid/werkelijkheid nog niet voor jezelf gevonden hebt.
  .
  Ik kan me voorstellen dat jou dat aanspreekt wat Aart zegt. Ik ben benieuwd hoe JIJ dat zult ervaren. En of het je nou gaat lukken om dat niet OK zijn achter je te laten? Dat is toch waar het om gaat, dat zit je toch in de weg? Aan quasi filosofische praat hebben we niet zo veel 🙂
  .
  Maakt het wat uit voor je of ik nog belemmeringen heb? Voegt denk ik niet zo veel toe 🙂
  .
  Greetings Robert

 6. He Sabine,
  .
  Haha, als je wist dat ik zou reageren, dan weet je vast ook waarom jij in eerste instantie reageert op mij ? 🙂
  .
  Als je liefde in verwarring kan worden gebracht door woorden van een ander, dan was er al reeds een twijfel in jezelf aanwezig. Die twijfel kan alleen ontstaan als je liefde (nog onbewust) afwijst op een bepaalde manier. Niet OK zijn met jezelf past daar wel in 😉
  .
  Nou, ik ben benieuwd hoe het zal verlopen met het vinden van je waarheid. En goed dat je open blijft staan, dan kan het tot je komen.
  .
  Gelukkig maar dat er bij de meesten weerstand ontstaat als ze moeten kiezen tussen een kind of een steen. Wat denk jezelf?! Da's toch een letterlijke no-brainer? 🙂 Als die weerstand wegvalt en het dus allemaal niet meer uitmaakt, dan kun je zeggen dat er sprake is van algehele grenzeloosheid / apathie / gelatenheid. Er zijn zelfs dieren die voldoende bewustzijn hebben om onderscheid te kunnen maken, ahum!
  .
  Vanuit liefde kun je daar oordeelloos naar kijken, maar je kunt ook zien dat hier een les in werking is. Dan kun je aan je klompen aanvoelen dat dat over liefde gaat 🙂
  .
  God zou er oordeelloos naar kunnen kijken, omdat God het 'bekijkt' vanuit liefde, en vanuit liefde zijn er enkel lessen, vrije keuzes, geen slachtoffer of dader. Makkelijk gezegd, maar het is geen kwestie van rationeel snappen, je zult afscheid moeten nemen met alles wat tussen jou en liefde staat. Dan ga je dat vanzelf zien is mijn ervaring.
  .
  Liefde heeft dan ook niets met je hoofd te maken, integendeel. Even simpel gesteld. God is liefde, wij zijn deeltjes God, wij zijn ontstaan uit liefde, wij zijn liefde. Liefde was er dus al voordat er een hoofd of een ik/persoonlijkheid bestond. Voordat er zelfs mensen bestonden was er al liefde. Liefde is de basis van de schepping van het universum. Sja, dan kom je aanzetten met een ik/persoonlijkheid… wie heeft nou wat bedacht? 😉
  Maar ja, ik kan het niet bewijzen, dus kan men het afserveren als bedacht 😉
  .
  Maar goed, het is denk ik wel genoeg uitgekauwd nu! De enige manier is er om er zelf achter te komen en te ervaren. Alleen je eigen ervaring die telt!
  .
  Greetings weer van Robert

 7. Hallo Sabine,
  .
  Je kon het niet laten om er op te reageren hè? Had het ergens wel verwacht 😉
  .
  Ben benieuwd welke kant Sabine op zal gaan als het gaat om liefde. Ik proef er enige verwarring over bij jou (jij zult zeggen van niet, ik weet het). Maar uiteindelijk is het JOUW EIGEN ERVARING (niet die van Aart) die telt. Dus wat werkt voor jou.
  .
  Zou jij ooit je eigen kind gelijkwaardig stellen aan een steen? (Aart's woorden) En zou je dat ooit willen?
  .
  Weet niet of je ergens bewust ben van de geestelijke wereld… dat gaat toch enkel alleen over liefde. Alleen hier op aarde zijn we er allemaal nog niet over uit (levenslessen hè). Op het moment dat we komen te overlijden komt dat allemaal weer terug, en zul je in liefde worden omarmd.
  .
  Greetings Robert 🙂

  • haha, en ik dacht al dat jij wist dat ik zou reageren 🙂 🙂
   Dat er verwarring is m.b.t liefde heb je zeker gelijk in en dat komt door de woorden van Aart!
   Ik dacht namelijk net zoals jij dacht eerst…behalve die missie dan 😉
   Ik heb ooit eens eerder geschreven aan jou dat ik open sta voor alles en dat mijn waarheid verandert. Nu denk ik zo, morgen kan het weer anders zijn 🙂
   Dat komt omdat ik voel dat het nog niet klaar is, dat er nog dingen spelen in mij.
   Uiteindelijk zal ik ALLE antwoorden vinden en zal die staat van ZIJN bereiken <3
   In de zin van dat NIETS mij meer zal raken, dus jaa emoties heb je in vele catogerieen, niet alleen de "negatieve"emoties, maar dus ook de positieve emoties. Die horen er ook bij!
   Dat is mijn intentie, zo zal het geschiedden en niet anders 🙂 🙂

   Met het voorbeeld wat Aart geeft over kinderen is inderdaad heeeeel bizar en vind ik het niet te bevatten dat ik dat ooit zou kunnen zeggen………maaaaaar ik snap wat hij zegt en dat houd mij niet tegen om te stoppen in het proces "LIEFDE" waar ik nu midden in zit.
   Hij verwoord het zo goed en duidelijk, dat ik bijna niet snap dat jij het niet snapt 😉
   Jij intelligente MEESTER Robert!

   Ik ben mij wel degelijk bewust van de geestelijke wereld en word NU al in liefde omarmd door hen.
   Hoef ik niet voor dood te gaan…… 🙂

   Wat ik wel merk dat als er een van mijn gecreëerde ego's aan het sterven is dat er vlak daarvoor een gevoel van HELE GROTE angst opkomt en het net lijkt of ie nog alles uit de kast probeert te trekken om het niet te laten gebeuren….en dan lijkt het alsof ik dood wil, maar achteraf zie ik dat het mijn ego was die dood ging, want daarna is het weg en komt niet meer terug 🙂

   knuffel <3 <3

   • mogge Robert 🙂

    Jij was diegene die er over begon dat je het niet kon bewijzen he , dus serveerde het maar af als bedacht! waren jou woorden……Ik heb geen bewijs nodig hoor! Ik volg mij intuïtie, het spreekt mij aan , of niet 🙂

    Ik weet wel waar ik voor sta Robert, alleen ik ben me (nu) nog meer bewust waar ik nog tegen aan loop, dat is toch een mooi iets! En dan heb ik het niet over het niet OKE zijn hoor 🙂 Maar over de algehele dualiteit concept 🙂 En dan heb ik het voornamelijk over het "zogenaamde positieve" 🙂 Daar zit ik nu momenteel middenin.

    Volledige overgave………….op alle gebieden <3

    Robert het was pure belangstelling dat ik vraag of jij nog belemmeringen heb, net zoals jij belangstelling heb voor mij 🙂

    greetings en knuffel van mij

  • Mogge Robert,

   Jij schrijft: je zult afscheid moeten nemen met alles wat tussen jou en liefde staat. Dan ga je dat vanzelf zien is mijn ervaring.

   Precies!!!
   Dat is wat ik ook aan het doen ben 🙂
   Er zitten nog overtuigingen in mijn denkwijze en dus vanzelfsprekend de bij behorende gevoelens/emoties waar ik nog naar mag kijken 🙂 🙂

   Jij schrijft: Sja, dan kom je aanzetten met een ik/persoonlijkheid… wie heeft nou wat bedacht? 🙂
   Maar ja, ik kan het niet bewijzen, dus kan men het afserveren als bedacht 🙂

   Kan jij dan bewijzen dat wat jij allemaal schrijft dat dat zo is?
   Het mooie is, wij scheppen onze eigen realiteit, dus in je eigen beleving schep je precies datgene wat je graag wil zien, dus zou jij kunnen zeggen. ik kan het bewijzen want ik heb het ervaren dus het klopt wat ik schrijf 🙂

   Geldt voor Aart natuurlijk ook en vele andere mensen met hun ervaringen.

   Zo heb je vele mensen, met verschillende ervaringen, toch?
   Maar de een spreekt dit aan en de ander spreekt iets anders weer aan, toch?

   Wat Aart schrijft spreekt mij aan 🙂
   Ondanks dat ik nog niet alles nog bevatten wat hij schrijft en het ook nog niet zo ervaar.

   Heb jij trouwens nog belemmeringen Robert?

   greetings en knuffel van mij

   .

 8. Ach, je ziet het Aart, ook voor sommige anderen blijft liefde een lastig onderwerp. Je staat er dus niet alleen in 🙂 Maar dat komt goed, iedereen zal in liefde worden ontvangen op het moment dat ze overlijden. Hoop dat dat niet te veel shock zal wezen 🙂

  • Nog een kleine aanvulling Robert 🙂
   Het voorbeeld wat Aart gebruikt is natuurlijk schokkend voor de meeste mensen en gaan er meteen tegen in…..nou daar heb je hem/haar dan …… ego. Alleen ego heeft weerstand in wat dan ook, welke situatie dan ook. …zelfs als we het over liefde hebben. God zou niet in de weerstand komen want God is oordeelloos…….Daarnaast is het zo dat wij naar de aarde zijn gekomen en zijn wij in de VORM van een mens gekomen. Het is het omhulsel wat wij hebben. Je hebt meerdere vormen die naar de aarde zijn gekomen, zoals bv een steen, een boom, water, bergen enz enz. Alles LEEFT wat hier op aarde is. Alleen bomen, stenen wateren communiceren op een andere wijze dan wij, dat betekent niet dat het niet leeft toch?
   Dat is ook wat Aart bedoelt, er is geen verschil, alleen het omhulsel(dat zijn mijn woorden 🙂 )
   Als het goed is, gaat dat ook wegvallen hahahahaha, maar omdat wij nog niet in de staat van ZIJN zijn ……zien wij dat anders. Waarschijnlijk gaan wij dat ook zo zien als wij eenmaal in die staat zijn van ZIJN 🙂 🙂

   knuffel

 9. Hoi Aart,
  .
  Als jij verklaringen (voor liefde) zoekt met je hoofd krijg je antwoorden uit je hoofd. Dus wiens mind houdt wie voor de gek? Liefde ontstaat niet in je hoofd, daar zul je het dus niet vinden.
  .
  Hetzelfde geldt voor de onzichtbare/niet-tastbare wereld die er is. Je gaat dat niet vatten vanuit je hoofd. Je kunt het natuurlijk wel allemaal platredeneren vanuit je hoofd : wat je met je hoofd niet begrijpt of kunt bewijzen, bestaat niet, en is bedacht. Het is natuurlijk een manier om met alles om te gaan. Er zijn ook andere, het begint om er open voor te staan 🙂
  .
  Greetings Robert

 10. Hoi Aart,
  .
  Ik snap dat wel dat je zegt dat ik door de bril van mijn persoonlijkheid/mens-zijn kijk, vanuit jouw optiek kan ik me dat goed voorstellen.
  .
  Maar even heel simpel. Ik ken geen mens in de wereld die geen gevoelens heeft, ook Tolle heeft ze, ook Bashar (of hoe heet ie). De reden daarvan is simpel : we zijn niet dood, en we hebben nog een fysiek lichaam en een energetisch lichaam.
  .
  Als ik Aart zou meemaken en ik zie dat hij blij is, maar hij voelt geen blijheid, dan is Aart toch niet blij? De energie van blij zijn zit daar niet achter. Of zit die energie er wel achter en is Aart wel blij, alleen voelt Aart er niet zo veel van.
  .
  Dat jij aangeeft die gevoelens niet te voelen kan meerdere oorzaken hebben naar mijn mening. Heb je ooit de mogelijkheid opengehouden dat je je eigen wereldje hebt gecreeerd, eentje zonder jezelf, waar je letterlijk en figuurlijk (bewust) afstand van hebt gedaan? Dan voel je ook een stuk minder. Zachtjes uitgedrukt is het afstand van jezelf nemen niet zo liefdevol naar jezelf toe. Ik heb het zelf ook gedaan, ik heb mezelf zo diep en intens gehaat. Het is een soort innerlijke zelfmoord.
  .
  Liefde is óók een waarneembaar gevoel, ik kan het voelen bijvoorbeeld als een stroming in mezelf. Liefde spreekt over verbinding.
  .
  Het is niet zo dat als de ik-beleving wegvalt, dat wat overblijft liefde is. Dat heb jij er zelf van gemaakt, want je geeft me eerder het gevoel niet goed te weten wat liefde nu echt inhoudt. Het is ook lastig te verwoorden overigens. Maar als je dat niet wilt/kunt voelen, is het nog lastiger.
  .
  Greetings Robert

  • Robert, Aart heeft wel verteld eerder dat hij al deze gevoelens wel heeft gehad in het verleden…voordat ie opgelost was in t geheel. Dus hij kent deze gevoelens wel allemaal en juist omdat ie ze allemaal heeft gekend weet ie precies uit te leggen waar het knelt (belemmerd) in deze. Liefde zoals wij die denken te kennen is de grootste valkuil in dit proces. Juist omdat het woord liefde zeer positief is en mooie, fijne gevoelens brengt is het des te moeilijker om te kunnen inzien dat dit ook ego in actie is. Ik snap heel goed wat hij schrijft ook al ben ik daar ook nog niet hoor 🙂 Er is ons veel wijs gemaakt m.b.t. liefde en waar liefde voor staat.
   Aart was net zoals ieder ander bezig in het proces van bewustwording en is ALLES onder ogen gekomen en dit heeft gemaakt dat hij IS wie hij NU IS. Boosheid en verdriet zijn emoties/gevoelens die makkelijk te herkennen zijn, maar blijheid, vreugde en zelfs angst(die ligt verscholen merk ik onder "liefde") zijn moeilijker te herkennen. Ik begrijp wat hij zegt en tegelijkertijd komt er meteen angst om de hoek kijken in deze( m.b.t. liefde)

   Om even een voorbeeld te geven uit mijn eigen ervaring, merk ik al dat ik vaak aangekeken word, dat ik niet helemaal in orde ben ofzo 🙂
   Vluchtelingen, of mensen die doodgaan in oorlog of doden bij aardbevingen /overstromingen whatever.
   Bepaalde stukken in mijn leven ben ik al "LIEFDELOOS" en raken situaties mij niet meer, wat maakt dat mensen zeggen dat ik ongevoelig ben, onverschillig ben of hard. Ik ben allang blij dat het mij niet meer raakt 🙂 🙂

   Als ik het überhaupt al probeer uit te leggen, staan ze me heel raar aan te kijken 🙂 🙂
   Dus dat doe ik al lang niet meer, maar ik vind het ergens DOODENG om te staan voor wie ik ben.
   Dat bedoel ik dus met die angst, die blokkeert mij op een bepaalde manier.
   Moet ook ineens aan die woorden van Aart denken….had ik in een andere tijd geleefd hadden ze me op de brandstapel gegooid 🙂
   Het is duidelijk bij jou te zien dat je een overtuiging hebt wat liefde betreft en daar kom je niet doorheen….jij hebt hier een beeld van, een gevoel en een verhaal en dat is de JUISTE in jou ogen!
   Dat is prima he 😉
   Net zoals Aart ook staat voor wie hij is. En ik ook sta voor wie ik ben.
   Aart heeft geen belemmeringen meer, hoe fijn is dat!
   Ik heb altijd gezegd, ik zal het punt bereiken dat NIETS mij meer raakt, en zo zal het zijn!
   Ik zal net zolang door gaan totdat ik dat punt hebt bereikt 🙂
   Ik ben op weg…..
   Liefde is mijn ding nu, merk ik, dat is prima.
   Kom maar op ermee, ook dit zal ik onder ogen komen…….

   En jaa, het is anders dan ik ooit had gedacht dat het zou zijn 🙂
   Er is namelijk niets daar, alles is hetzelfde 🙂 wel een stuk rustiger 🙂 😉

   knuffel Sabine

 11. Dag Aart,
  .
  Je schrijft : "ik en mijn gevoelens". Van wie zijn ze dan? En heeft Aart geen gevoelens dan? Tenzij je dood bent, durf ik met zekerheid te stellen dat iedereen gevoelens heeft. Alleen voelen sommigen het niet (meer) (zo goed), of willen het niet voelen. 🙂
  .
  Je bent vrij om met die gevoelens te doen wat je wilt, maar ze zijn er wel. Eckhart Tolle heeft ze ook en doet er wat mee, immers hij leeft zijn levensmissie uit : hij heeft een boodschap voor de wereld die hij uitdraagt. Gevoelens zijn je richtingaanwijzer. Maar nogmaals, je mag er mee doen wat je wilt 🙂
  .
  Liefde is ook verbinding, dat doet Tolle toch, dat zie en voel je toch? Hij zegt ergens : "Ik voel wel een diepe verbinding met mensen en ook met de natuur. Dat is ook wat liefde is: verbondenheid zonder oordeel. Liefde is de verbindende ruimte die tussen twee mensen kan ontstaan en heeft niets van doen met iets nodig hebben."
  .
  Liefde kun je voelen. Voel je het niet, dan is het geen liefde 😉 Dat geldt voor elke staat van bewustzijn waar je liefde in kunt ervaren.
  .
  Groeten van ons allen is 1

  • Dus, Aart, als ik nog wat voel bij het sterven van mijn kind, dan is dat een teken dat ik nog wat ego heb zitten, nog wat te onderzoeken heb?
   .
   Door welke bril kijkt *u* dan, heer Aart? Als 'ego' wegvalt krijg je er apathie voor terug (onder het mom van 'eenheid', alles is hetzelfde)? Is dat bewustzijn? Het is… in ieder geval interessant 🙂
   .
   Gevoelens ergens bij hebben betekent niet dat je daar zelf een lading hebt (oude zeer).
   .
   Ben benieuwd of jij zou kunnen zeggen, in het geval je kinderen zou hebben, dat hun dood voor jou evenveel betekent als het stukgaan van hun fietsje. Dat zou natuurlijk duiden op EIGENBELANG! 🙂
   .
   Die vermaledijde liefde weer, hè Aart 😉

 12. Mijn God Aart heb je een abonnement lopen op deze blog, jij lijkt wel een predikant 🙂
  .
  Of er is iets mis met je geheugen dat je niet meer weet dat je hier elke keer reageert, of er is iets mis met het NU, want het komt blijkbaar in je op dat je hier wilt reageren 😉 😉
  .
  Groeten Robert

 13. Het begin van vrijheid is het besef dat je vrij bent.
  .
  Als dat besef er niet ieder milliseconde is en geleefd wordt dan kan de mens zich hooguit afvragen; waarom leef ik niet vanuit vrijheid, wat is de oorzaak waardoor ik de vrijheid die ik ben, niet leef.
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=rGa70tVYVKo
  .
  I'M FREE- I'm free
  .
  And freedom tastes of reality
  .
  I'm free-I'm free
  .
  .
  .

  Messiahs pointed to the door
  .

  .
  And no one had the guts to leave the temple!
  .
  .
  .
  I'm free-I'm free
  .
  And freedom tastes of reality
  .
  I'm free-I'm free
  .
  .
  .
  De tekst is trouwens geschreven door de zus van Eckhart.

 14. Je weet precies hoe het proces verloopt he aart 🙂 🙂
  Wat is die mind slim he……
  Merk het 🙂

  Hahahahaha, waar haal je het toch allemaal vandaan. Echt vies dit maar toch ook heel lief en leuk filmpje.

  Je krijgt een zoen van mij terug 😉

 15. Zeker een mooi stukje van 0.53. tot 1.18 😉

  Fijn dat jij zo een vertrouwen in mij heb!

  Jaaa er zitten zeker nog wel wat conditioneringen/overtuigingen in mij die ik (nog) niet herken…..

  Anders had ik het ook niet fijn gevonden he dat jij zo een vertrouwen in mij hebt he 🙂 🙂

  En dat stukje van lief zijn idem dito!

  hahaha grappenmaker ben je!

  Komt goed inderdaad! Precies zoals Eckhart Tolle zegt:
  Je gaat steeds eerder de rollen herkennen, tot het moment dat je er bewust van bent voor dat je de rol instapt en dan is die conditionering volledig ingezien, herkend en dus opgelost.

  Ik ga ervoor!

  Knuffel Sabine

 16. hahaha inderdaad ben al zoet genoeg met alles 🙂 🙂

  Denk aan mijn hart hoor met dat geknuffel of zijn het mijn hormonen of zou het zijn wat ik er zelf van maak.

  hahaha….ik knuffel je helemaal dood! Ach je gaat toch niet echt dood he 😉 ! maarre ik snap de boodschap hoor…. 🙂 🙂

  Het heeft eigenlijk ook geen nut meer om meer informatie te verzamelen 🙂 Nu maar gaan laten gebeuren en in het leven brengen.

  ik heb hem nu hoor Aart…me innerlijke kindjes er laten zijn/herkennen/geruststellen( mochten ze even langskomen)

  De rest zijn overtuigingen, conditioneringen…daar identificeer ik mij niet meer mee. Einde verhaal!!!! 🙂 🙂 🙂

  wederom een dikke knuffel <3 Ik vind je lief Aart en nee dit is geen aanzoek 😉

 17. Ik zie trouwens dat ik nog helemaal zoet ben voorlopig want er staan nog meer videos 🙂 🙂 🙂 die ik nog lekker kan kijken en beluisteren!!!
  Heb trouwens meteen dit boek gereserveerd bij de bibliotheek.

  dikke knuf voor Aart <3

 18. whahahahahahaha..gekke aart!
  Wat een prachtige video weer.
  Ik heb hem met een glimlach gekeken.
  Wat is die Eckhart Tolle toch een schattig mannetje en hij heeft zo een leuke lach 🙂

  De puzzelstukjes vallen allemaal op zijn plek nu.
  geen woorden ervoor…
  Ik ga een stukje wandelen in deze mooie witte wereld 😉

  <3 <3 Dank je lieve Aart

  • 🙂 🙂 de kwartjes vallen……het worden guldens….. offe eurootjes ondertussen…… 🙂
   Mijn Engels word nu ook steeds beter….lol

   Dank Aart <3 <3

   knuffel

 19. Wow weer eens AART

  Dit is de laatste alinea van dit stuk en die komt binnen zeg!!!!!
  🙂 🙂 🙂 Dank <3

  Het streven naar verlichting is het laatste wat je nog moet loslaten. Als je elke dag trouw aan het mediteren bent om verlichting te bereiken, zit je nog steeds in dezelfde modus als degene die zo graag een nieuwe BMW wil hebben. Het is dezelfde conditionering: “In de toekomst…”. Maar er is geen toekomst. Overgave betekent het besef dat er geen staat is om te bereiken. Je geeft je streven naar een bepaalde staat op en verdiept je in wat er nu al is. En dat is meer dan genoeg. Je bent al helemaal jezelf. Er is niets in de toekomst wat je meer jezelf kan maken.’

  knuffel Sabine

 20. “Wat het Nu ook brengt, accepteer het alsof het je eigen keuze is.”

  Sterker nog, alles is energietrilling en je trekt datgene aan waardoor de mogelijkheid geboden wordt om te ervaren wat er nog bij je aan onvrijheid zit.

  Ik hou het bij een onderbroek.

  Het einde van onvrijheid.

 21. Er is een leven vanuit het hoofd OF een leven vanuit het NOW.

  Het hoofd heeft het over; accepteren en JA zeggen.

  Het NOW is niet meer op dat nivo bezig.

  Het zegt simpelweg NEEN tegen koude koffie en JA tegen warme koffie.

  Of het zegt JA tegen koude koffie en NEEN tegen warme koffie.

  JA-zeggen, het leven accepteren kan een hulpmiddeltje zijn om uit dat denken/hoofd te geraken met zijn voorkeuren die niet op de realiteit gebaseerd zijn maar op het verleden.

  Ik was gisteren in het circus en raakte aan de praat met een olifant die mij vroeg of hij mijn leven op wonderbaarlijke manier eens zou transformeren.

  Ik zei; neen, ik schuif wel een stukje op.

  ‘Het begin van vrijheid’, ik voel al lichte paniek opkomen.

  Vrijheid m.b.t. elke gedachte, elk gevoel.

  Het wordt me te veel, de gedachte maakt me al misselijk.

  Waar is er dan nog plaats voor mij.

  Ik met mijn gedachten, speciale gevoelens, mijn Liefde, mijn onvoorwaardelijke Liefde.

  Dan is er niet iets meer wat kan klagen, wat kan liefhebben, wat zich fijn voelt, wat een levensdoel heeft, een levensles.

  Oh help, ik kan alles doen wat ik wens, mijn God.

  Is dat nou vrijheid.

  Vrijheid van alles wat ik denk te zijn, te moeten.

  Neen, zo simpel kan het toch niet zijn.

  Het leven is toch niet een stuk klei wat ik zelf in iedere vorm kleien kan.

  Zit ik hier nou wat letters te kleien.

  Nou dan klei ik er nu een einde aan.

 22. ”Het begin van vrijheid is het besef dat jij, de denker, geen controle hebt. Met dit in je achterhoofd maak je het mogelijk de Denker te observeren. Wanneer je begint met het observeren van de Denker wordt een hoger niveau van bewustzijn geactiveerd.”

  Heel erg mooi en zo ervaar ik het zelf ook 🙂
  Er is iets in ieder mens aanwezig wat vele malen verder reikt, wat helder is, liefdevol, kortom; wat alles is.
  Deze staat van bewustzijn ervaren vind ik bijzonder mooi, het geeft mij het gevoel van wat leven echt is.

  Liefs Anne

 23. Dank je wel, Jaqueline voor de vertaling van de mooie en inspirerende en kracht-gevende woorden van Eckart Tolle. Ik ga hiermee weer een mooie dag tegemoet. Hartvolle groet en ook een mooie dag gewenst, Edith

 24. Het begin van vrijheid is het besef dat jij, de denker, geen controle hebt.

  Inderdaad, wij hebben geen controle over het leven.
  Dat denken wij alleen maar.
  Dus kun je enkel Ja zeggen tegen het leven, meewerken en accepteren wat zich aanbiedt.
  Mijn indruk is, dat als men tóch controle uitoefent, en het leven naar eigen hand wil zetten, dit nu juist crisis veroorzaakt en onevenwichtigheid in natuur en milieu veroorzaakt.

  • @Lia, Klopt Lia, de mens reageert nog steeds vanuit zijn ego of liever EGO.
   In deze transformerende tijd, de tijd van ontwaken, zullen we dit dus ook allemaal anders gaan zien en verandert het ego bewustzijn naar een liefdes bewustzijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in