Samengevat: Het geheim tot je geliefd voelen is het verkennen wat de liefde blokkeert die je al in je hebt. Het gaat om je authentieke zelf en om deze te erkennen. Niemand anders kan ons compleet maken, dat moeten we in onszelf vinden.

Iedereen wil zich geliefd voelen, toch? Het gevoel dat iemand jou en je gevoelens steunt omdat ze van je houden, je dat de hele tijd vertellen en laten zien op alle denkbare manieren? Nou, hier is het geheim om die fantasie te verwezenlijken: houd van jezelf!

Of nog beter, oefen om de liefde te zien die je eigenlijk bent. Wanneer je je verbindt met de liefde binnenin jezelf, dan heb je al het bovenstaande niet nodig, omdat je doorhebt dat je al compleet bent. Het bovenstaande komt dan juist als een natuurlijk onderdeel van een relatie en zal je met plezier kunnen beoefenen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het is waar, je geliefd voelen komt niet van wat anderen je kunnen bieden, dat zijn slechts tijdelijke gevoelens die je telkens weer gerust moet stellen. Het gaat erom hoe je jezelf kunt zien. We kunnen telkens weer naar een ander gaan om aandacht te krijgen, ons speciaal te voelen en ons de hele tijd geliefd te voelen, maar dat is niet houdbaar. Als we altijd buiten onszelf zoeken om ons gevoel te vervullen, dan zullen we altijd blijven zoeken.

Het zit vanbinnen!

De waarheid is, net als bij de meeste dingen die we najagen in ons leven, dat we de antwoorden meestal in onszelf kunnen vinden. Als we kijken naar de reden dat we überhaupt naar liefde zoeken, beginnen we dingen te merken, dingen die zeggen dat we niet al liefde of geliefd zijn. We denken misschien dat we niet goed genoeg zijn, niet aantrekkelijk genoeg, niet avontuurlijk of grappig genoeg. Wat het verhaal ook is dat we onszelf voorhouden, het zijn deze verhalen die ons doen zoeken naar liefde buiten onszelf.

Je kunt het zo zien: stel jezelf voor als een doos. Op de bodem van die doos zit een oneindige hoeveelheid liefde. Neem nu een boel oude kleding die je niet meer wilt of nodig hebt en stop die in de doos, in de veronderstelling dat deze kleding jou vertegenwoordigt en dat je ze dus moet bewaren. Neem nu een moment om te denken over hoe dat eruitziet en hoe dat voelt.

Probeer het te snappen. Onder al die oude, vieze en stinkende kleding die je niet meer nodig hebt en die jou vertegenwoordigen, zit liefde. Dus hoe kom je daar? Je gooit alles weg wat die liefde verstopt of verbergt, alles waarvan je gelooft dat het jou vertegenwoordigt of dat jij het bent. Jij bent die dingen niet, want vanbinnen ben je liefde.

Hoe het ego over liefde denkt

“Maar in de film is het nooit zo! Hoe zit het met de sprookjes?”

Wie bepaalt hoe liefde tussen twee mensen eruit moet zien? Hoe vaak heb je een moeder niet horen zeggen “Ik maak me zorgen omdat ik van je houd”? Je zorgen maken betekent dat je van iemand houdt? We houden er vreemde definities op na, vind je niet? In feite hebben onze eigen gedachtes, ego’s en externe invloeden een beeld gecreëerd van wat liefde is, hoe het eruit ziet en hoe dingen horen te gaan in een liefdevolle relatie. Maar in werkelijkheid is dat bijna allemaal bedacht om het verstand en ego te sussen en zijn die beelden maar zelden houdbaar.

Ware liefde wordt in beide personen gevoeld, als complete en volledige mensen op zich. Ze komen samen en delen levens, ervaringen, tijdsperiodes en wisselen dat gevoel van liefde met elkaar uit. Het maakt niet uit of iemand constant iets doet om dat te laten zien of constant offers maakt. Liefde IS. Het is onvoorwaardelijk en dus per definitie zonder voorwaarden. Het is geen A + B = liefde. Het is gewoon liefde = liefde.

Betekent dat dat we geen aardige dingen voor elkaar mogen doen en geen schattige ervaringen mogen uitwisselen met de mensen waar we om geven, omdat dit nu ineens de verkeerde manier is om onze liefde te laten zien? Helemaal niet. Het betekent alleen dat als je nu deze dingen doet, je ze simpelweg doet omdat je inspiratie had ze te doen. En niet om het gebrek op te vullen die beide personen in de relatie ervaren.je geliefd voelen in een relatie

Hoe kunnen we van onszelf houden?

Er zijn tal van manieren om te leren van je authentieke zelf te houden, maar het komt voornamelijk neer op het voorbeeld van de doos dat ik eerder gebruikte. Des te meer we de redenen kunnen inzien waardoor we onszelf tekortdoen, negatief over onszelf denken of denken dat we geen liefde verdienen, des te meer we kunnen zien wat ons ervan weerhoudt om van onze ware, authentieke zelf te houden.

Schrijf het op als dat je helpt. Neem de tijd om rustig in je eentje te zitten en bedenk de redenen waarom je niet van jezelf houdt, je je zelfbewust voelt, of bedenk iets aan je dat niet perfect is. Als je hebt opgeschreven wat jij denkt dat je redenen zijn, probeer dan neer te zetten hoe je denkt dat iedere reden tot stand is gekomen. Zag je het in een film? Komt het idee van vrienden of familie? Is het hoe de maatschappij iets bekijkt?

Als je je lijstje bent afgegaan, ga je terug en neem je je eerst voor om te accepteren dat je ooit op deze manier over jezelf dacht. Dat is oké, deze dingen maken we allemaal mee en het is een normaal onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling.

Bedenk je nu dat er geen echte waarheid zit in de dingen die je over jezelf hebt gezegd, omdat het slechts opvattingen zijn op basis van een of ander verkeerd idee van wie je bent en wat die dingen betekenen met betrekking tot liefde. Hoe meer je je realiseert dat je niet je uiterlijk, carrière, hobby’s enzovoort bent, hoe minder je op die dingen leunt om van jezelf te houden.

Probeer jezelf in de spiegel te bekijken, kijk jezelf in je ogen aan en zeg meerdere malen dat je van jezelf houdt. Let op hoe dit je laat voelen. Is het makkelijk? Lastig? Ongemakkelijk? Vraag jezelf af waarom en kijk nog eens naar de antwoorden waar je mee komt. De truc is dat hoe meer je je bewust wordt van waarom je deze dingen over jezelf denkt, hoe meer je doorkrijgt dat het slechts verhaaltjes zijn. Zo zwak je hun kracht af. Nu je daarmee begonnen bent, hoef je ze alleen maar te blijven ontkrachten wanneer ze je weer besluipen door ze geen waarheid of kracht toe te kennen, waardoor ze zullen verdwijnen, omdat ze geen bestaansrecht hebben. Het zijn slechts gedachtevormen en ideeën.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

  • In de spiegel.
   Zo heb ik het gedaan.
   Hoe moeilijk ik het ook vond, ik leerde mezelf aan te kijken en te zeggen tegen mij: ik hou van je…
   Het duurt een poos voor ik dat oprecht en met liefde kon doen, maar het werkte en werkt nog steeds.
   Ik hou van mij 😉
   En jij ook van jou, vergeef jezelf <3
   Hartegroet, Ria

 1. Ja klopt.
  Van jezelf houden is de belangrijkste stap om daarna van de ander te kunnen houden.
  dat is best n klus;We leren van jongst af dat de ander belangrijker is.
  Ook ik heb die zware klus geklaard en klaar hem nog steeds, je ego fluistert steeds weer, wat zal n ander daarvan zeggen , denken!!
  mij helpt “de cursus in wonderen”” om steeds ieder moment de vraag te stellen,is dit waar? zegt mijn VRIEND dit?(de essentie wie ik werkelijk ben), Je leert het echt wel.
  Liefs,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in