zaad

Om een mooie bloem op te kweken zul je voor de best mogelijke omstandigheden zorgen, om een zo’n mooi mogelijk resultaat te behalen. Je denkt vooraf na over welke bloem je wilt, waar je het zaad vandaan kunt halen, en wat deze bloem allemaal nodig heeft qua water, warmte en voeding. Daarna ga je ervoor zorgen dat dit er allemaal is.
In één zin omschreven: Wat je doet is je einddoel bedenken (de mooiste bloem ooit opkweken) en vervolgens verschillende stappen zetten, van begin tot resultaat.

Klinkt dat logisch?

Wat zou je doen als je een rondreis wilt maken door een mooi land, waar je de bijzondere bezienswaardigheden wilt zien en in een bepaalde periode naartoe wilt reizen?
Dan ga je sparen en plannen. En je gaat uitzoeken wat je er allemaal kan doen en waar, en dan opnieuw plannen enz. Met andere woorden: je creëert een reis, jouw eigen persoonlijke reis vanuit jouw wensen, dromen en ideeën. Je vraagt jezelf steeds af: wat wil ik daar doen, zien en bereiken?

Opnieuw kan je in één zin zeggen: Je einddoel bedenken (een rondreis) en vervolgens verschillende stappen zetten, van begin tot eindresultaat.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat doe je als je bepaald werk wilt, omdat dat werk jouw interesse heeft? Dan ga je uitvogelen welke opleiding je daarvoor nodig hebt, waar de school is en wat de kosten zijn, hoe lang de opleiding duurt en wat de groeimogelijkheden zijn in dit werk. Kortom, je bedenkt iets en stippelt een plan uit, gebaseerd op de vraag: ‘wat wil ik?’. Een plan waarmee je met de nodige stappen naar een eindresultaat zult groeien.

Denken in mogelijkheden

In al deze voorbeelden kun je teruglezen, dat je jouw aandacht richt op wat je wilt. Je creëert de omstandigheden, de ontwikkeling en groei, gericht op het einddoel. Dus je denkt in mogelijkheden. In ‘wat je wilt’. Niet in ‘wat je niet wilt’. Want dan zou je heel andere dingen doen. Dingen om je wensen te dwarsbomen.

In het dagelijkse leven creëer je van alles zonder dat je het eigenlijk in de gaten hebt. Want dat wat je aandacht geeft, dat groeit. Datgene wat je op de juiste manier voedt en behandelt, daarmee creëer je het beste resultaat. Mee eens? Het werkt ook andersom.

Als je automonteur wilt worden, ga je geen managementopleiding doen. En wanneer je een bijzondere rondreis wilt maken, boek je geen all-inclusive reis in een resort. Je richt je aandacht op datgene wat je wilt. Jouw aandacht zijn je gedachten en jouw gedachten zijn het zaad. Dát is het geheim van het zaad. Jouw gedachten!

Ongemerkt richt je je gedachten ook vaak op dat wat je niet wilt. Dat bedoel ik met ‘het werkt ook andersom’. Je maakt je zorgen over je financiën,  gezondheid, relatie en wat allemaal niet nog meer. Je ziet beren op de weg en je gelooft niet in jezelf.

Het roze olifant effect

Ken je de zin: ‘Denk niet aan een roze olifant’? Wanneer je ergens niet aan wilt denken, denk je er juist wel aan; je ziet het beeld zelfs gelijk op je netvlies verschijnen. Zodra je je ergens niet op wilt focussen, focus je er juist wel op.

Besef dat elke gedachte, ook de gedachten die je niet wilt, zaad is waarmee je je leven creëert. En in elke gedachte, elk zaad zit een ongelooflijke creatie-kracht verborgen.

zaad

Kan je een kastanjeboom visualiseren? Uit één kastanje kan een ongelooflijk grote boom groeien, die jaarlijks kilo’s aan kastanjes oplevert. Dat is natuurlijke creatie-kracht. Vanuit de juiste omstandigheden creëert de natuur vanzelf iets heel vruchtbaars. Zie je levensloop als een kastanje: ook jouw leven kan tot iets enorm groots, inspirerend en vruchtbaars uitgroeien.

Wat heb je daarvoor nodig? Tijd, vertrouwen en de juiste voeding.

Wanneer je nadenkt over jouw bedrijf, jouw relatie, jouw vakantie of jouw verbouwing: richt dan je aandacht op wat je wél wilt en niet op wat je niet (meer) wilt. En groei daar naartoe. Plant het zaad (creëer de gedachten) waarvan jij wilt dat het de uitkomst zal zijn. Voed het op de juiste manier, met vertrouwen, en richt je aandacht op een vruchtbare uitkomst. Dat is het geheim van je gedachten. Het geheim van het zaad…

Welk zaad ga jij deze zomer zaaien?

Welke vruchten wil jij over een poosje kunnen plukken? Positieve flow, groei en ontwikkeling? Datgene waar je jouw aandacht op richt, groeit! Richt jouw aandacht op datgene wat je wel wilt i.p.v. wat je niet meer wilt. Sta vervolgens vanuit vertrouwen open voor de synchroniciteit op je pad en de kansen die je daardoor gaat creëren.

Je kunt oneindig lang doorgaan met het focussen op wat je wel wilt. Dat is het beste wat je kan doen. Dat is het juiste zaad zaaien in de juiste grond met de juiste verzorging. Alleen dan groeit eruit wat je werkelijk wilt. Laat het ‘hoe’ los. En laat de grote beren op je pad weglopen.
Je vraagt toch ook niet aan een kastanjeboom ‘hoe’ hij groeit?

Dat is synchroniciteit. De natuur en de omstandigheden die worden gecreëerd, dat is een kwestie van vertrouwen en gericht zijn op datgene wat je wél wilt..

Succes ermee! Gebruik de energie van de zomer om het meest krachtige zaad te creëren en de mooiste vruchten te verwachten. Hoe dit zal ontstaan? Dat is het wonder van het leven!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Het maakt eigenlijk weinig uit. 80% gebeurt onbewust. Het gevaarlijke van je realiteit creëren is precies dit. Als je niet krijgt wat je wilt ga je denken wat doe ik fout en jezelf teisteren met zelf beklag. Want wat je eigenlijk tussen de regels door zegt is dat ik een component vergeten bent en dat dat wellicht de oorzaak is van het niet lukken van dingen. Subtiel gevaarlijk vind ik dat helemaal voor mensen die echt zoekend zijn en dit soort speculatieve bewering aannemen.

 2. Klinkt heel mooi allemaal. Nu even de realiteit. 3 jaar geleden bedacht om van baan te veranderen. Ambulance chauffeur. C rijbewijs hiervoor gehaald en nodige ehbo diploma’s. Inmiddels twee keer op gesprek geweest en afgewezen. Ik zag het allemaal voor me en steeds dacht ik, dit is voor mij bestemd. Ik zag mezelf al rijden en maakte plannen in mijn hoofd want dat doe je automatisch. Dus ik focuste op wat ik wél wilde. De realiteit is heel anders dan zo’n dan verheven geschreven stukje. Ik geloofde lange tijd in deze manier van denken. Gaande weg ondervond ik anders. Je kunt vanuit je wil van alles willen en vooruit denken. Daar red je het niet altijd mee en misschien is het daarmee niet de juiste weg. Het verschil tussen de wil van de persoonlijkheid en de ziel.

  • De realiteit bestaat niet, Rob. De mijne wel- En de jouwe.-

   Volgens mij lees ik nergens dat je het voelde….Denken manifesteert ook, maar het is wijs om met je hart en gevoel in verbinding te blijven 🙂

   • Ach Gorden. Helemaal vergeten om voelen ook te noemen in mijn beknopte uitleg. Zal dat nu de sleutel zijn. Volgens mij komen gedachten eerst en vervolgens krijg je gevoelens. Kijk maar eens wat er gebeurt als je denkt aan een grote liefde oid.

    Soms gaan dingen gewoon niet zoals je wil Gorden. Realiteit noem ik dat ja. Daar heb ik nu mee te dealen. Ik snap je bedoeling is goed maar ik kan er niets mee. Dooddoeners noem ik dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in