Het geheim van overvloed

Hoe vaak denk je wel iets wat achteraf bleek uit te komen? Vijftien jaar geleden reed ik elke dag langs een huis en dacht toen: het lijkt mij leuk om hier als starter te beginnen. Naast dat ik het dacht, zei ik tegen mijn moeder: “Hier wil ik graag wonen.” Daarna liet ik de gedachte over het huis los en drie jaar later woonde ik in dat huis! De kracht van woorden en gedachten is groot. In dit artikel deel ik het geheim van overvloed met je, zodat jij vandaag nog overvloed op elk gebied van je leven kunt creëren.

Wat is overvloed?

Overvloed is een gevoel. Wanneer je overvloed ervaart, ervaar je een gevoel van geluk en welzijn. Je voelt je dan blij. Dit staat los van geld, materiële en immateriële zaken. Ook als je veel geld hebt, dan kun je je eenzaam voelen of bijvoorbeeld denken of bang zijn dat je een tekort aan geld hebt.

Leven vanuit overvloed is moeiteloos leven vanuit flow, plezier en gemak. Dit betekent dat denken vanuit een tekort of vechten niet voorkomen in de gedachten van overvloed. Je mindset en ervaringen die je hebt meegemaakt spelen hierin een grote rol. Naast je gedachten spelen je gevoel en je dagelijkse intenties een grote rol in het ervaren van overvloed in je leven. Zoom eens in op je gevoelsleven. Wat betekent een overvloedig leven voor jou persoonlijk?

Je intenties in het dagelijkse leven

Het geheim van overvloedWat is eigenlijk een intentie? Een intentie is een drive om echt iets te willen. Je intentie geeft richting aan wat je doet. Alles wat je doet in het leven doe je met een intentie, door je handelingen wil je iets bereiken. Je bent je lang niet altijd bewust van je intenties. Dit vanwege ingesleten patronen en situaties die je als mens hebt meegemaakt en gelabeld in je brein. Ik neem je mee aan de hand van een voorbeeld…

Jasmijn is een succesvolle dame. Ze staat positief in het leven, ze heeft een goede baan en veel vrienden, is getrouwd, maar diep van binnen voelt Jasmijn zich ongelukkig. Op materieel gebied heeft Jasmijn alles wat ze kan wensen. Op emotioneel vlak voelt ze zich niet begrepen door haar man. Sterker nog, ze kan zich niet uiten vanwege zijn woedeaanvallen. Alleen bij haar collega Daisy, die een vergelijkbare situatie met haar vriend had, kan Jasmijn over haar gevoelens praten. Jasmijn voelt zich veilig en begrepen. Voordat Jasmijn de dag ingaat, stemt ze altijd af op haar intenties. Ze wil namelijk heel graag haar talenten de wereld in brengen, zodat ze mensen kan helpen om zichzelf zichtbaar te maken. Maar al gauw gaat er van alles mis: klanten worden boos, de directeur die z’n dag niet heeft, belangrijke documenten die verdwenen zijn… Het lijkt meer op een survivaltocht dan een baan.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het geheim van een overvloedig leven

In het voorbeeld van Jasmijn is duidelijk dat ze de goede intenties heeft. Jasmijn snakt naar emotionele ondersteuning van haar man. Maar doordat ze die voortdurend aan het zoeken is en niet ervaart, denkt en handelt ze vanuit een tekort. Onbewust straalt ze de ontevredenheid over de situatie steeds uit en het tekort wordt daardoor op allerlei manieren gespiegeld, bijvoorbeeld op haar werk.

Het geheim van overvloed zit in bewustwording door persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat je de blokkades die je (dagelijks) ervaart, aanpakt bij de kern. Waarbij je door zelfinzicht tot de kern komt. Door zelfreflectie weet jij waar overtuigingen, handelingen of emoties vandaan komen.

Jasmijn vindt zichzelf niet goed genoeg. Deze overtuiging komt vanuit haar jeugd, omdat haar vader woedeaanvallen had. Hierdoor had Jasmijn constant het gevoel dat ze niet aan de verwachtingen van haar vader kon voldoen. Door zelfinzicht begrijpt Jasmijn waar haar gedrag en tekortkomingen vandaan komen. Ze besluit om liefdevol met zichzelf om te gaan, ongeacht wat haar vader in haar jeugd zei. Hierdoor heeft ze de les geleerd en kan de blokkade (ook wel kernprobleem genoemd) echt aangepakt worden. Het begint dus met zelfreflectie: welke gedachten heb je?

Alles is energie

En ook alles wat je denkt is energie. Elke emotie die je voelt heeft een eigen frequentie. Deze frequenties zijn te meten in herz. Er zijn verschillende soorten emoties. Emoties met een lagere frequentie die we liever wegstoppen. Denk hierbij aan schuld, schaamte, woede en angst.
Er zijn ook positieve emoties die een hoge frequentie hebben. Zoals liefde, dankbaarheid, enthousiasme en vrijheid. Om overvloed op elk gebied van je leven te creëren, is het belangrijk om zoveel mogelijk positieve emoties te hebben. Hierdoor trek je automatisch hogere frequenties aan.

Word een magneet

Het geheim van overvloedOm als een magneet overvloed aan te trekken, is het belangrijk om de juiste emoties dagelijks te voelen. Hoe positiever de emoties zijn, hoe meer jij een magneet wordt voor het aantrekken van wat jij echt wilt. Belangrijk is dat je onbewuste patronen en gedachten gelijklopen met jouw intenties. Als je patronen en gedachten afwijken van jouw intenties, dan loopt dit niet synchroon. Dat betekent dat er lessen op je pad zullen komen die jou inzichten geven. Belangrijk is om deze lessen ook zo te zien. Als de lessen geleerd zijn, dan kan het daadwerkelijke kernprobleem uit je systeem verwijderd worden. Hierdoor heb je geen triggers of blokkades meer en komt bijvoorbeeld het thema jezelf klein laten houden, niet meer op je pad.

Het geheim van overvloed: geleerde lessen

Als de lessen geleerd zijn, dan kan het daadwerkelijke kernprobleem uit je systeem verwijderd worden. Hierdoor heb je geen triggers of blokkades meer en komt bijvoorbeeld het thema jezelf klein laten houden, niet meer op je pad.

De belangrijkste stap is om te beginnen met jouw bewustwording en welke thema’s als rode draad in je leven dagelijks op je pad komen. Daarmee begint jouw persoonlijke transformatie. Heb je naast het ontdekken in welke fase je zit een vraag waarmee jij blijft rondlopen? Ga naar: www.empoweryourselfcoach.com/nl/persoonlijke-coach/jemooisteleven

Tijdens het proces om overvloed in je leven te creëren, ga je als mens door 3 fases heen. In het volgende artikel vertel ik je welke fases dit zijn en hoe je ze kunt herkennen voor jouw groei.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Hoi Jeannette, heel graag gedaan en ik ben heel blij en
  dankbaar dat je je bewust bent geworden dat je een hele mooie stap hierin hebt mogen maken.

  Super dat je uitkijkt naar het volgende artikel over deze 3 fases.
  Wens je nog meer mooie inzichten.

  Liefdevolle groet❤️
  Chantal

 2. Geweldig onderwerp Chantal ,
  Door jou verhaal ben ik mij bewust geworden van een transformatie proces waar ik in zat en maar niet door kwam ( of nog niet zag ).
  Ik ben je dankbaar dat ik daarin voor nu en voor later een mooie stap heb mogen maken.
  Ik kijk uit naar jou volgend artikel “ over deze 3 fases “

  Liefdevolle groet ❤️
  Jeannette