gelijke
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Gelijke trillingen trekken elkaar aan voor een uitwisseling. Zo werkt het duaal concept nu eenmaal. Ja maar denk je nu, een verkrachter en iemand die verkracht wordt kan je moeilijk als eenzelfde trilling beschouwen!

Op het eerst zicht zie je een agressor en een slachtoffer. Maar wanneer je dieper kijkt, zal je merken dat hun patroon gelijk is, maar anders uitgewerkt wordt. Mochten 2 slachtoffers/slachtoffers samenkomen zullen ze niks uitwerken want er is geen actie mogelijk. Echter 2 mensen met eenzelfde patroon maar met een tegengestelde uitwerking zorgen voor een wrijving/ interactie. En waar interactie is, is groei en verandering mogelijk.

In het duale concept zijn altijd 2 polen!

In het duale concept heb je altijd 2 mogelijkheden: slachtoffer / agressor of actie /reactie of macht/onmacht….. Dus binnen elk thema of relatie, kom je die 2 mogelijkheden telkens weer tegen. En er zijn oneindig veel mogelijke nuances binnen de verschillende thema’s. De kosmos is heel creatief en oneindig in zijn handelen. Wij als mens, zijn een beperkte en afgelijnde uitgave van de almachtige kosmos. We zijn hier om een specifiek potentieel uit te werken. Wanneer dat uitgewerkt is sluiten we weer aan op en zijn we weer net als de almachtige kosmos.

In het geval van vb het thema “je ongewenst” voelen kan jij daar ook op 2 manieren mee omgaan.

*Ofwel ben je slachtoffer en koop je je liefde op alle mogelijk manieren. Dan ben je een gever, die constant over je eigen grenzen gaat en jouw lichaam is een gebruiksinstrument. Je bent niet bang om jezelf pijn te doen en je lichaam uit te putten. Wijken en buigen doe je niet. Sommigen kunnen als het ware uit hun lichaam floepen als hen fysieke pijn aangedaan wordt, zo blijven ze “sterk”. Je kent ze wel de ruwe bolsters met blanke pit.vrouw-deur

*Ofwel ben je een agressor die op alle mogelijke manieren liefde neemt. Je houdt geen rekening met de ander want je vind dat de wereld bij jou in het krijt staat. Het is alsof die mensen geen gevoel hebben.

Maar ook binnen de rollen van slachtoffer en agressor is een onderverdeling. Dus heb je slachtoffer/slachtoffers & slachtoffer/agressors & agressor/agressor & agressor/slachtoffer

Hoe laat je je rollen los?

Om uit je rol te geraken is er maar één mogelijkheid en die start met erkenning van welke rol je speelt. Erkenning is bewust zijn want 90% van onze processen spelen zich op onbewust niveau af. Pas als je iets onder ogen ziet (inzicht = 6de chakra) kan je kiezen wat je ermee gaat doen. Zo haal je de macht terug naar jezelf. Het ego (interactie met de buitenwereld = 3de chakra) vind het vreselijk om te bekennen en zal zich uit alle macht verweren door elke aangereikte spiegel af te blokken. Dit omdat het ego zich schaamt of schuldig voelt waardoor het zich zal blijven verschuilen in zijn rol en die bestendigen. Je hebt het inzicht (6de chakra) nodig om de 7de chakra te kunnen openen en de éénheid te kunnen ervaren. Als aards wezen moet je alle chakra’s vanaf de 1ste leren ontsluiten vooraleer je weer je volmaakte zelf kan zijn.vrouw-in-avond-zon

Persoonlijk heb ik het geschenk van inzicht mogen ontdekken. Toen ik echt aan eerlijke zelfreflectie kon/wou doen, ontdekte ik tot mijn “schaamte” dat alles wat ik ervoor gedaan had puur was om erkenning te krijgen. Als ongewenst kind was elke handeling besmet met de smeekbede van erken me/laat-me-weten-dat-ik- waardevol-en-welkom-ben. Ik was een slachtoffer/agressor : ik gaf me ONGEVRAAGD te pletter, strooide ongevraagd en rijkelijk met advies en was erna verwonderd dat ik stank voor dank kreeg. God zij dank opende ik mijn ogen en was ik bereid om door mijn schaamte te kijken (6de chakra). Ik heb nu geen problemen meer om te geven en mijn eigen waarde ZELF te bepalen. Hoe moeilijk het ook was om door die schaamte te gaan en die erkenning te doen, het is goud waard geweest.

Probeer het, je hoeft het niemand te vertellen,schaam je te pletter en laat het dan los. Het is voorbij. Je bent nu niet meer wie je toen was en je hebt recht op je nieuwe lei.

Isabelle Lambrecht    www.isahealing.eu

vitaal water
vitaal water
vitaal water

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in