Het Grote Wakker worden

Geschokt las ik gisteren het bericht dat de rechter het uitrollen van het 5G netwerk goedkeurde. Dit gebeurt zonder zorgvuldig onderzoek ten aanzien van de mogelijk schadelijke consequenties voor de volksgezondheid. Ondanks zorgwekkende berichten van wetenschappers en artsen die pleiten voor uitstel, wordt het netwerk uitgerold. Hoe kan dit? Hoe kan het dat de overheid enerzijds zo bezorgd lijkt te zijn om de volksgezondheid met het Coronavirus en anderzijds moeiteloos onze gezondheid op het spel lijkt te zetten?

Waar gaat dit hele 5G verhaal werkelijk over?

Misschien vraag jij je hetzelfde af. Misschien maak je je zorgen, ben je bang en hoop je dat iemand jou de werkelijke waarheid van dat wat gaande is, gaat vertellen. Wat er momenteel werkelijk gaande is, is dat we massaal aan het wakker worden zijn: zowel op innerlijk als op uiterlijk niveau.

Het Grote Wakker worden

Wakker worden op innerlijk niveau

Op innerlijk niveau mogen we wakker worden uit ego en denken. De uitnodiging is om je te verbinden met je hart en met je ziel. Zit je in ego nog vast in angst, controle, zorgen en weerstand, in het hart is er diep vertrouwen en overgave. Deze overgave is niet passief; als je een impuls van binnenuit voelt om iets te doen in de buitenwereld, volg je die. Hoe spannend deze impuls misschien ook kan zijn.

Misschien merk je al dat je steeds beter wordt in het waarnemen van je gedachten. In dit waarnemen zie je van een afstandje hoe de mind je vastzet en je in cirkeltjes laat denken. De ongekende ruimte die je ervaart als je naar je gedachten kijkt, kun je verlichting noemen. Een intense opluchting en verlichting van je lijden, dat jij je gedachten niet bent. Dat je ze niet serieus hoeft te nemen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wakker worden op uiterlijk niveau

Zo binnen, zo buiten. Als we wakker worden uit ego en uit denken, worden we ook ten aanzien van de buitenwereld wakker. Slikten we voorheen alles nog voor zoete koek en deden we braaf wat er van ons verlangd werd, ga je nu steeds meer voelen wat jouw waarheid is.

De uitnodiging is dan ook om hiervoor te gaan staan! Om je niet weer in slaap te laten sussen door bepaalde tegenberichten, maar om steeds zuiverder te gaan voelen of iets voor jou klopt of niet. Als iets niet kloppend voor je voelt, kun je vaak niet anders dan daar trouw aanblijven. Als je dat niet doet, zak je weer weg in de slaap van het denken en ego. Dat is op zich geen probleem, want de komende tijd komen er genoeg wake-up-calls om opnieuw weer wakker te worden.

Kritisch denken ontwaakt

In deze tijd wordt het kritisch denken wakker: dit denken is niet versluierd door het ego, maar dit is denken dat afgestemd is op het hart. Het hart is in deze tijd je richtingaanwijzer. Keek je voorheen nog naar buiten op zoek naar iemand die je zou helpen, nu ligt de uitnodiging op je deurmat om alleen nog maar naar binnen te kijken. Voelt iets kloppend of niet voor je? Voelt iets als waarheid of als bedrog? Hoe voel je je bij het lezen of zien van bepaalde berichten? Raadpleeg je wijze en alwetende hart. Het hart is heel eenvoudig. Het antwoord altijd met een simpele ‘ja’ of ‘nee’, iets is ‘waar’ of ‘niet-waar’. Het is in deze tijd dat je voor dit harte-antwoord werkelijk mag gaan staan.

Het Grote Wakker worden
Niemand wordt wakker in zijn of haar comfortzone. We hebben deze tijd waarin onzekerheid en angst heerst, nodig. Het is de verschuiving van angst naar liefde, van de mind naar het hart. En het is ook de tijd waarin we gaan inzien dat de buitenwereld niet is, wat je altijd dacht dat het was. Wordt wakker en kijk opnieuw.

Hoe verbind je je met je hart?

De mind wil natuurlijk weten ‘hoe verbind je je met je hart?’ 🙂 Ik moet de mind helaas teleurstellen want er zit geen complexe formule bij. Integendeel.

Je verbinden met je hart* is heel eenvoudig. Adem er zo vaak mogelijk doorheen. Adem de buitenwereld naar binnen. Adem er liefdevolle woordjes doorheen. Wees zo vaak je kunt met je aandacht bij je hart aanwezig. Vraag bij iedere beslissing die je wilt nemen, wat vindt mijn hart ervan? Als we massaal deze beweging gaan maken, belanden we in een oogwenk in een hele andere binnen- en buitenwereld. Doe je mee?

*Ik heb het hier over je energetische hart, in het centrum van je borstkas ter hoogte van je fysieke hart.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

  1. Misschien niet in dit artikel maar meer in het algemeen in de media. De zendmasten die worden afgebrand. Steeds maar de nadruk erop leggen. Waar was al die heisa bij de in voering van 3 en 4g.

    Jammer dat je niet ingaat op mijn andere vragen

  2. Leuk extreem voorbeeld waar ik wat weinig aan heb. Wat betekent het dan wel? Snap je dat die grens voor mij wat vaag is? Leven in vertrouwen, vanuit het hart en overgave zijn veel en makkelijk gebruikte termen. Wat betekent dat nu. Hoe ziet dat eruit. Vertrouwen maar toch het heft in eigen handen nemen. Overgave maar toch zorgen dat er brood op de plank ligt. Liefde maar toch ook grenzen aangeven. 5g heeft wellicht invloed. Maar het heeft nog meer invloed als je je echt laat bang maken dat het slecht is voor je gezondheid is en hierdoor panisch gaat leven vanuit angst over wat voor gevolgen het allemaal kan hebben. Wat nu als je gelooft dat je lichaam sterk genoeg is om hier geen invloed van te ondervinden. Allemaal een keuze, je kunt jezelf ziek denken.

  3. leven vanuit vertrouwen en overgave betekent ook niet dat je met een blindoek om de snelweg oploopt…. Waarom je dan zorgen maken over autos die 100 km per uur rijden…etc etc

  4. Als de transitie naar vertrouwen, overgave en leven vanuit het hart ‘de bedoeling’ is. Waarom dan zorgen maken over 5g. Dan kies je toch de weg van angst?

    Ik vind dat lastig te rijmen. De paradox van wel vanuit liefde dienen/willen te leven maar aan de andere kant het met veel dingen oneens zijn/ weerstand tegen bieden.

    Als je echt overtuigd bent van het goddelijke, alles is één etc. Waarom dan überhaupt weerstand hebben of zorgen maken.