nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
Zachte kracht
Advertorial

Het kind

Hooggevoelige kinderen worden geboren met een speciaal ‘pakketje’ kwaliteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld op afstand voelen hoe iemand zich voelt, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een hoog zelfbewustzijn. Je zou kunnen zeggen dat deze generatie kinderen voorloopt op andere generaties. Deze kinderen (en vele andere bijzondere kinderen) zijn zich meer bewust van wat er om hen heen gebeurt en ze zijn al vroeg in staat om naar zichzelf te kijken. Ze zijn emotioneel verder ontwikkeld dan vorige generaties en brengen daarmee iets nieuws. Wat zij ons kunnen brengen is zo mooi, daar zijn geen woorden voor. De schat die zij met zich meedragen maakt hen kwetsbaar omdat zijzelf nog niet in staat zijn om het bewust te benoemen of erkennen. Met de juiste begeleiding van ouders en verzorgers kan dit mooie geschenk tot uiting komen. Ik noem dit geschenk, de verborgen schat. Deze verborgen schat is een alles overkoepelende waarheid die door middel van liefde, zachtheid, begrip en ruimte, zichtbaar kan worden.

De verborgen schat

Waar wij volwassenen vaak moeite hebben om vanuit ons hart te leven, is dat anders voor deze kinderen. Met hen wordt voor het eerst meer zichtbaar waar dit leven echt over gaat. WAAROM we hier zijn en WIE we in essentie zijn. Er is ontzettend veel te leren van hooggevoelige kinderen, echter het vraagt nogal wat van ons als ouders en verzorgers. Het kan soms confronterend zijn maar tevens heel bijzonder om te ontdekken wat deze ‘schat aan waarde’ omvat. Men kan het namelijk pas zien wanneer men in staat is om naar zichzelf te kijken en daarmee het kind echt te zien voor wie hij of zij is. Met veel liefde, vertrouwen en de juiste begeleiding zullen zij dichtbij zichzelf durven blijven. Het is tijdens DAT proces, dat wij ouders en verzorgers ook zullen leren dicht bij onszelf te komen. Vanuit DIE waarheid, zullen wij ontdekken wat het is dat deze kinderen al weten en voelen. Wanneer jij ontdekt wie jouw kind in essentie is, zul je beginnen te ontdekken wat jij in essentie bent. Je hebt er waarschijnlijk lang en hard (onbewust) aan gewerkt om ‘weg’ te gaan van jouw essentie . Je bent gaan over-leven en bent daarmee vergeten hoe het is om vanuit je hart te leven. Misschien heb je gemerkt dat met de geboorte van jouw kind, jouw persoonlijke ontwikkeling een verandering heeft doormaakt. Het is jouw kind die jou zal triggeren om weer ‘open’ te gaan zodat ook jij weer mag gaan leven vanuit jouw HART.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De kracht van jouw gedachten

In essentie ben jij net zoals jouw kind; liefde en licht. In die essentie is geen lijden en geen pijn. Het is in jouw afstand, jouw overleefmodus dat jij, dagelijks pijn ervaart, en wordt geleid door jouw gedachten. Ze bepalen voor een groot deel hoe jij je voelt. Ze laten je vergeten wie je ECHT bent. Leren kijken naar onze gedachten zal ons helpen dichter bij onszelf en bij ons kind te komen en daarmee dichter bij de waarheid.

Het is jouw kind die dit komt brengen. De verborgen schat is dat zij weten wie we zijn. Zij voelen en zien waar het echt over gaat. Wanneer wij hen de ruimte geven om te mogen zijn wie ze in hun hart zijn, zal deze schat meer en meer zichtbaar worden. Er is moed voor nodig in deze huidige maatschappij, maar het KAN. Zij zijn de verschuiving van hard naar zacht. Van ‘in afstand leven’ naar ‘in contact zijn met jezelf’ en wij kunnen daar een belangrijke rol in spelen.

zachte kracht-verborgen schat

Zachtheid

Het zijn ‘onze’ kinderen die straks op hun intuïtie durven vertrouwen en meer dan vorige generaties, durven GAAN voor hun geluk. Zij zullen dichter durven te gaan staan bij liefde, aandacht en zachtheid. Maar alleen, als wij volwassenen, in staat zijn om deze kinderen niet ‘door te duwen’. Ze niet verloren te laten gaan in het huidige systeem, maar juist goed naar ze te luisteren, voor hen op te komen en voor hen te vechten, wanneer nodig.

Een hooggevoelig kind (en ieder kind) heeft veiligheid en vertrouwen nodig om in dit proces te kunnen groeien. En dat is precies wat de ouder of verzorger zelf ook nodig heeft. Als je als ouder of verzorger kiest voor deze weg, zul je ontdekken dat deze schat niet alleen voor hen was, maar juist ook voor JOU. Dat JIJ weer mag gaan vertrouwen op jouw gevoel, omdat het er niet voor niets is. Omdat het WAAR is. Leer wat de kracht is van jouw gedachten en wie jij in werkelijkheid bent. Er is een overkoepelende waarheid die rust, ruimte en relativering zal brengen. Wil je meer weten of er mee aan de slag, check dan mijn 3- daagse workshop:

 De Kracht van Zachtheid

vitaal water
vitaal water
vitaal water

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in