Het indigo kind en hoe je ze herkent

Het indigo kind bestaat om ons dichterbij onze ware essentie te brengen. Wij denken dat we allemaal een eigen geest hebben, omdat we ook een eigen lichaam hebben. Deze kinderen weten wel beter. Een echte indigo reist zonder moeite tussen werelden. Terwijl wij denken dat ze gewoon slapen.

Onze gedachtes en gevoelens zijn niet van ons. We zijn vergeten wie we zijn en dat iedereens geest met elkaar is verbonden. Een indigo is dit niet vergeten. Ze hebben een intuïtief begrip dat veel verder gaat dan ons mentaal vermogen.

Sinds de jaren ’80 zien we steeds meer indigo kinderen. De meesten proberen nog steeds trauma’s en uitdagingen te verwerken, die ze uit vorige levens hebben meegekregen. Maar zodra ze hun les hebben geleerd en de patronen kunnen vergeven, sluiten ze aan bij de kosmische, zorgzame indigowezens.

“De complexe werking diep in ons DNA is aan het veranderen. Hersengolven krijgen spontaan patronen met hogere trillingen, door de elektromagnetische velden in ons DNA. Hierdoor beginnen onze hersenen samen te werken, als verbonden instanties van bewustzijn. Dat betekent dat de mensheid zich steeds bewuster wordt. We worden langzaamaan bewuste wezens – continu bewust van alles tegelijkertijd.” – Meg Blackburn Losey

Hoe zijn we ons innerlijk begrip ooit kwijtgeraakt?

Hoe de energie van nieuwetijdskinderen op hun ouders uitwerkt indigo kindSimpel gezegd zijn we duizenden jaren geleden begonnen te “denken” in plaats van te “voelen”. Het is niet alsof we niet meer bij het collectieve bewustzijn kunnen komen. We weten alleen niet meer hoe dat moet. Het ego is onze baas geworden, en die houdt ons in bedwang door te eisen dat we keuzes maken op basis van wat we ons herinneren. Met het verleden als onze gids, gaven we onze macht aan het ego. En die maakt ons bang. Door het intellect zijn we onze band met het collectief bewustzijn kwijtgeraakt. En sinds dat moment voelen we ons eenzaam.

Sommige volwassenen is het gelukt om dat innerlijk begrip ten minste gedeeltelijk terug te krijgen. Als zij kinderen krijgen, dan weten die instinctief hoe het collectief bewustzijn werkt, hoe ze het moeten gebruiken. Het indigo kind is hun afstammeling.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

“De conclusie van ons boek is dat de kinderen van nu anders zijn – uitdagender, intelligenter, meer confronterend, intuïtiever, spiritueler, en soms ook gewelddadiger. Meer dan alle generaties tot nu toe. Dat vraagt om een nieuwe en andere methode van ouderschap en onderwijs – een methode die het oude loslaat.” – Zorgen voor je Indigokinderen, Doreen Virtue

Waar komt de term “indigo kind” vandaan?

Nancy Ann Tappe†, lerares en therapeut, is afgestudeerd op het menselijk auraveld, ook wel bekend als het menselijk elektromagnetisch veld. Dit veld zie je terug bij ieder levend wezen. Tappe schreef er in 1982 ook een boek over, genaamd Je leven begrijpen door kleur.

Het lukte Tappe om een ongelofelijk accuraat en onthullend psychologisch profiel van iemand te schetsen, op basis van haar kleurenleer en de kleuren in iemands aura. Al in 1950 zag ze de eerste tekenen van het bestaan van indigo kinderen. Toen ze merkte dat meer dan 80% van de kinderen van na 1980 een nieuwe, diepblauwe aura hadden, noemde ze deze nieuwe kleur “indigo”.

Wat voor persoonlijkheid heeft een indigo kind?

 1. Ze voelen en weten vanaf hun geboorte al dat ze speciaal zijn en bewonderd (mogen) worden.
 2. Een indigo weet dat ze hier hoort te zijn, precies zoals ze is. Ze verwacht dat jij dat ook snapt.
 3. Deze kinderen hebben meer zelfvertrouwen en een hoog gevoel van eigenwaarde.
 4. Absolute autoriteit, waarbij ze geen keuzes hebben, niet kunnen onderhandelen of zichzelf niet mogen laten horen – dat zit ze niet lekker. Dit kan moeilijk zijn in het onderwijs.
 5. Sommige regels waar wij ons als kind aan moesten houden, vinden ze belachelijk en accepteren ze niet.
 6. Voor een indigokind zijn rituele tradities ouderwets. Ze voelen dat alles creatief zou moeten gebeuren.
 7. Ze zijn ontzettend slim en hebben vaak ideeën voor betere methodes dan hoe we het al jaren doen. Ze zijn dus erg vooruitstrevend.
 8. Voor een volwassene lijkt een indigo vaak antisociaal, tenzij ze samen zijn met andere indigo’s. Ze voelen zich vaak verloren en verkeerd begrepen, waardoor ze zich naar binnen keren.
 9. De ouderwetse manieren van controle, zoals “wacht tot je vader thuiskomt”, werken niet bij deze kinderen.
 10. Ze willen graag hun persoonlijke behoeftes vervullen, en dat laten ze je weten ook.

Het indigo kind en hoe je ze herkent (2)

Ben jij een indigo? Zijn je kinderen dat?

Volgens het boek Zorgen voor je Indigo kinderen zijn dit wat karakteristieke eigenschappen:

 • Eigenzinnig
 • Koppig
 • Creatief, artistiek met muziek, sieraden maken, poëzie, enz.
 • Verslavingsgevoelig
 • Een ‘oude ziel’, alsof ze 43 zijn op hun 13e
 • Intuïtief of paranormaal, eventueel met ervaringen met engelen of overleden mensen
 • Geïsoleerd, door agressief gedrag of door kwetsbaarheid en introversie
 • Onafhankelijk en trots, ook al vragen ze je misschien continu om geld
 • Een diep verlangen om de wereld écht te helpen
 • Wisselt tussen laag zelfbeeld en een superioriteitsgevoel
 • Verveelt zich snel
 • Waarschijnlijk gediagnosticeerd met ADD of ADHD
 • Vaak last van slapeloosheid, onrustig slapen, nachtmerries of moeite/angst om te slapen
 • Heeft ervaringen met depressie of zelfs suïcidale gedachtes of pogingen
 • Zoekt naar echte, diepe en langdurige vriendschappen
 • Maakt makkelijk contact met planten en dieren

Heb jij 14 of meer van deze eigenschappen? Dan ben je zonder twijfel een indigo. Zie je jezelf terug in 11 tot 13 eigenschappen? Dan ben je een indigo in training. Een volwassene met deze eigenschappen kan ook een “lichtwerker” zijn.

Anderen lazen ook: Ben jij een volwassen indigo? Dit zijn de kenmerken van deze volwassen nieuwetijdskinderen

Hoe ziet de ideale wereld eruit voor een indigo?

Het indigo kind en hoe je ze herkent (2)Indigo’s zijn hier met een opdracht, en die zullen ze volbrengen ook. Het is hun taak om de waardes van de oude wereld, die eindigde in 2012, te vernieuwen. Met waardes van het nieuwe wereldtijdperk. Ze nemen die taak erg serieus, ook als ze dat zelf niet doorhebben. Ze bereiden de wereld voor op de nieuwe waardes van “liefde, broederschap, eenheid en integriteit”. Voorspellingen over indigo’s vertellen hoe deze speciale kinderen de voorlopers zijn van de enorme verandering die de wereld te wachten staat. De volgende Grote Cyclus, die begon in 2012. Vergiffenis naar anderen is onmisbaar als we de Aarde willen helen. De wereld van een indigo zou er zo uitzien:

 1. Vrij van alle agressieve chemicaliën.
 2. Voedsel dat organisch, lokaal, vers en onbewerkt wordt gegroeid.
 3. Onderwijs voor iedereen, met een veel grotere stem voor kinderen over hun toekomstig onderwijs en curriculum.
 4. Een gezin is iedereen waar je op dat moment mee bent verbonden, dus een veel grotere kring mensen dan nu.
 5. Ons politiek systeem zou echt iedereen beter maken en veel democratischer zijn.
 6. Alle landen en alle mensen werken samen om het leven op de hele planeet beter te maken.
 7. De natuur en haar behoeftes staan voorop, zoals schone lucht en schone aarde.
 8. Kinderen worden behandeld met respect. Dingen die effect op ze hebben, worden ook met ze besproken.
 9. Alle mensen zijn gelijk, ongeacht je ras, kleur, geslacht of geloof.

Conclusie

We zetten ze aan medicatie, geven ze straf, ontkennen ze – maar nog luisteren ze niet naar “onze” kijk op hoe een kind zou moeten zijn. Waarom? Veel indigo’s kunnen hun toekomst zien. Ze weten dat wat we ze proberen te leren nutteloos en irrelevant is.

Een indigo kind bezit een enorme hoeveelheid doorzettingsvermogen en wilskracht. Ze zijn gevoelig voor chemicaliën, bewerkt eten en autoriteit. Ze laten ons daarmee zien wat er moet veranderen in deze wereld. Ze zijn voor zoveel dingen gevoelig. Een indigo kind zal je laten zien dat we al die chemicaliën niet zouden gebruiken als we echt hielden van onze planeet en van elkaar.

“Een Indigo kind is een ‘natuurlijk kind in een onnatuurlijke wereld’. Hun immuunsysteem (fysiek en emotioneel) kan zich niet aanpassen aan de gifstoffen in ons eten, water, de lucht, lichaamsverzorging, schoonmaakmiddelen, kunstmatige belichting en relaties. Uit onderzoek blijkt er een belangrijke verband te bestaan tussen mentale aandoeningen en gifstoffen in het milieu.” – Zorgen voor je Indigo kind, Doreen Virtue

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap