DELEN
geert-kimpen

Het is tijd voor een revolutie.

© 2011 oktober – Geert Kimpen.

 

geert-kimpen
geert kimpen

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar met verbijstering volg ik het financiële nieuws op radio, tv en in de kranten. Voor het eerst in mijn leven heb ik een soort van onderbuik gevoel over een mondiale crisis die zijn weerga niet kent. Ik ben geen doemdenker, geen Maya-adept die denkt dat er in 2012 allemaal schokkende zaken gaan gebeuren, geen complot-aanhanger. Maar het slechte nieuws dat onafgebroken over ons heen dondert, boezemt me angst in.

Dat bedrijven failliet kunnen gaan, lijkt me evident. Dat banken omver kegelen, vond ik erg schokkend maar is inmiddels eigenlijk al vertrouwd nieuws geworden. Maar dat nu ook landen op het punt staan in te storten, vind ik huiveringwekkend. Geen landen in Afrika, noch in Zuid-Amerika, nee, hier vlakbij, bondgenoten in onze Europese Unie. Ik zie de zenuwachtigheid in de ogen van onze politieke leiders, die nog nauwelijks hun natuurlijke kalmte en zelfvertrouwen kunnen bewaren. Ik neem notitie van de vele geheime tops die plaatsvinden en waarvan niemand weet wat er precies bedisseld wordt. Ik onderga gelaten de ene afkondiging na de andere van op til staande bezuinigingen, donkere prognoses, en net als ieder ander, heb ik nog geen flauw idee welke impact al deze rampspoed op jouw of mijn leven concreet zal hebben.

Het enige dat ik wel weet, of voel, is een onbehaaglijk gevoel van ongelooflijk opgelicht te zijn. Een soort onmachtige kwaadheid van genaaid te zijn door een financieel systeem dat dol is gedraaid waarvan jij en ik niet de voordelen genoten, maar nu wel de rekening van moeten betalen.

Miljarden vliegen ons om de oren als grootheden die niemand meer kan vatten. Niemand begrijpt hoe soms in een weekend tijd, met druk overleg op geheime locaties, enkele miljarden gevonden kunnen worden om een bank overeind te houden. Hoe het mogelijk is dat we blijkbaar wel miljarden ‘ergens op een rekening’ hebben staan om Griekenland te redden. Maar hoe onverbiddelijk anderzijds onze leiders beweren dat we moeten bezuinigen op alles wat voor ons mensen lief en noodzakelijk is.

Hoe kunnen we begrijpen dat er miljarden naar andere banken en landen gesluisd worden, en dat voor alles waarvoor wij dachten belastingen te betalen, ons pensioen, onze zorgkosten, ons onderwijs, steeds minder en minder geld is?

Maar het meest verbijsterd nog ben ik door ons stilzwijgen. Gelaten zitten we als konijnen in de enorme gloeilamp van onze televisie te kijken, we laten ons vermaken door de hysterische lach van Gordon, door een Joling die in een potsierlijk pakje danst over het ijs, door een programma als ‘Spuiten en Slikken’ dat een 29 jarige jongen live laat ontmaagden door een escortgirl, en we houden onze mond. Alsof we gehypnotiseerd zijn. Lamgeslagen, monddood gemaakt. Versuft door brood en spelen.

Wij hebben de crisis toch niet veroorzaakt? Wij hebben toch geen misdadige financiële producten bedacht die ons deden geloven dat ze onze winst zouden verdriedubbelen, maar gebaseerd waren op lucht, en alleen enkele bankiers en aandeelhouders steenrijk maakten? Wij hebben toch geen onverantwoorde hypotheken verschaft? Wij hebben toch niet betoogd dat we perse de euro wilden? Wij hebben ons toch niet verrijkt met exuberante bonussen waarvan je meerdere dorpen een jaar lang zou kunnen onderhouden?

Maar toch ondergaan we het apathisch. We komen niet de straat op. Niet voor onszelf, noch voor onze kinderen, en al helemaal niet voor de miljoenen mensen in de Hoorn van Afrika die op dit moment sterven van honger en dorst. We gedragen ons als onmachtigen. We begrijpen in het beste geval dat we gemanipuleerd worden. Dat wij onrechtmatig rekeningen moeten betalen van zaken waar we niet om gevraagd hebben. Dat al onze inspanningen om iets van ons eigen leven te maken, ontmoedigd worden, belast, en we verpulverd worden onder deprimerend makend nieuws. We verschuilen ons in onze huizen en slikken als makke schapen dat er geen geld meer is voor de zwaksten in onze samenleving, en gaan haast geloven dat ontwikkelingshulp weggesmeten geld is. We verschuilen ons onder ons warme dekbed en hopen dat de storm wel zal overwaaien en dat de schade voor ons eigen leven wel zal meevallen.

Waarom zeggen we niet collectief “Nee”? Waarom nemen we geen voorbeeld aan de volkeren in Tunesië en Egypte, die het ook niet langer pikten, en net zolang de straat opgingen, tot hun leiders met pek en veren verjaagd werden? Is het omdat we Rutte zo’n sympathiek joch vinden? Dat we denken dat zo’n gestudeerde jongen het wel beter zal weten dan ons eigen gezonde verstand?

 

In heel Europa is er welgeteld één dorp dat “Nee” zegt. Een klein dorpje in de buurt van Rome. Filettino. De burgemeester van dit dorp, zei; “Bekijk het maar. Wij gaan niet de rekening betalen van onze corrupte leiders. Wij verklaren ons bij deze onafhankelijk. Vanaf nu zijn we ons eigen Prinsdom, en drukken we onze eigen munt.” En dat hebben ze dus gedaan, enkele weken geleden.

Zo eenvoudig is het. Wij zijn vergeten dat geld gebaseerd is op geloof. Geld an sich is niets waard. Ja, vroeger nog wel, toen we een goudstandaard hadden, waarbij het geld een symbolische weergave was van de goudvoorraad. Het was een simpel en briljant geldsysteem, door niemand minder dan door het grote genie Isaac Newton bedacht. Nu is geld precies dat waard waarvan wij bereid zijn te geloven dat het waard is…!

Al die miljarden waar onze leiders mee goochelen, bestaan immers niet. Het is een pure virtuele werkelijkheid die geen enkele grondslag meer heeft in de werkelijke wereld. De Fed, in Amerika, drukt dollars tegen de klippen op, zonder enig gevoel voor realiteit. Of tenminste zonder gevoel voor onze realiteit. Onlangs ontdekte ik tot mijn verbijstering dat de Fed niet de centrale bank is van Amerika, maar een privé bank, die de privé belangen van zijn eigenaren dient. Naar verluidt een groepje steenrijke families die de hele wereldeconomie in handen hebben en gijzelen.

En dat kan alleen maar, zolang wij bereid zijn te geloven in de enorme leugen die geld is geworden. In werkelijkheid zijn het enkel cijfers in een computer. Cijfers die van het ene moment op het andere gewist kunnen worden. Cijfers die enkel waardeloze briefjes papier vertegenwoordigen, maar geen werkelijke waarden meer in de wereld. Een enorme luchtballon die ontzettend op knappen staat.

En de enigen die deze waanzin een halt kunnen toeroepen, zijn wij. Onze politici, onze bankiers en onze mega-ondernemingen vechten krampachtig om dit logge onbegrijpelijke vehikel in stand te houden. Deze oude manier van denken waarbij wij mensen een massale veestapel zijn die gemolken worden door een kleine elite die er alles aan gelegen is hun fortuin en macht te beschermen.

Fokke & Sukke papiergeld..
Fokke & Sukke papiergeld..

Wanneer wij eenvoudigweg besluiten dat we niet langer geloven in dit corrupte systeem, dat we de leugen doorprikken dat alleen een mondiale economie, schaalvergroting, een gemeenschappelijke munt ons verlichting zou brengen, dat wij eenvoudigweg besluiten dat we niet langer geloven in dit geldsysteem, dan stort het in elkaar. Natuurlijk zal dat een enorme puinhoop zijn. Maar de dingen die werkelijk wat waard zijn, zoals ons dagelijks brood en ons drinken, die zullen weer naar waarde gewaardeerd worden, en niet de schimmige manipulaties van snelle jongens in vlotte pakken die ons met verdeel en heers denken in het gareel houden.

Het wordt tijd dat we net zoals dat kleine dorpje in Italië, durven onze onafhankelijkheid af te roepen. Dat we ons eigen prinsdom stichten. Een nieuwe munt durven te omarmen, gebaseerd op werkelijke waarde, en we de kettingen van de rente afgooien en verbieden. Want dat rente een virtueel monster is dat alleen maar groter en verschrikkelijker wordt, dat moeten we op zijn minst nu toch wel geleerd hebben.

 

We moeten de moed hebben om opnieuw te beginnen. De moed hebben om in te zien dat we belazerd worden. En dat het geen excuus is dat we het zogenaamd niet meer snappen, omdat men het bewust allemaal zo ingewikkeld en complex voorstelt. In wezen is het natuurlijk ongelooflijk simpel. Ieder kind snapt het. Als het 1 euro zakgeld krijgt, kan het wel een snoepje kopen, maar niet een fiets. Zo simpel is het.

Laten wij, die toch koketteren dat we met bewustzijn bezig zijn, eens voor een keer niet alleen met onze eigen navel bezig zijn, maar met deze wereld, zodat zowel onze kinderen, als al die kinderen in landen die nu hongerend ten onder gaan, een toekomst hebben, en niet de schuld zullen moeten afbetalen die wij onze leiders nu zonder enig protest laten maken.

Laten we massaal de straat op gaan. Dag na dag na dag. Net zoals in het Midden Oosten. Net zolang tot het gezonde verstand weer regeert. Laat ons excuus naar komende generaties niet zijn: “Wir haben es nicht gewust”. Want we staan er nu allemaal bij, en we kijken er naar. We worden geregeerd door angst. Maar angst is slechts voor één ding bang… dat wij niet langer bang voor hem zullen zijn.

Geert Kimpen.


Dit verhaal mag, mits naam- en bron worden vermeldt, overal gekopieerd worden.
Auteur: www.geertkimpen.comwww.kd.nl .

Geert Kimpen is auteur van:
‘Rachel’, ‘De geheime Newton’, ‘De Kabbalist’, ‘Maak goud van je leven’.

25 REACTIES

 1. Tja, ik heb Geert Kimpen al eens eerder een dikke veer gegeven.
  Ook nu weer.
  Goed geanalyseerd en weergegeven.
  Het ontbrekende stuk in het geheel is liefde.
  De strijdbijl oppakken is een manier.
  Die manier voel ik ook,alleen ben ik verder gegaan met het ontwikkelen van liefde.
  Liefde voor mijzelf, de aarde, mensen ,god ,het leven etc.
  Negatieve krachten kunnen niets met liefde , wel met strijd.
  En aangezien ik verder wil leven , in positiviteit , kies ik voor liefde.
  Ik ben fan van Geert Kimpen , en wil hem graag laten weten , dat liefde ook een optie is.
  Succes Geert!!

 2. Blijf altijd positief, we zijn er wel medeschuldig aan en kunnen daar vanaf morgen wat aan doen! We zetten ons geld op foute banken, we eten het vele vergif wat in de winkels ligt. We kopen meer dan ooit spullen, die we niet nodig hebben, we accepteren medicijnen en houden de farmaceutische industrie in stand, we eten (fout) vlees en houden daarmee de bio industrie in stand, we zetten die knop van de TV zelf aan en niet uit, we laten onze kinderen naar scholen gaan met een slecht onderwijssysteem voor de kinderen van nu …. etc. We kunnen daar echt allemaal zelf wat aan doen, door het vanaf morgen anders te doen. Als we dit massaal doen krijgen we acuut een totaal andere trilling in de wereld waar iedereen beter van wordt!
  Ik zou zeggen, waar wachten we nog op?

 3. Hoi die revolutionaire Geert.

  Je analyse van de situatie vind ik duidelijk en juist. Je gevoelens deel ik, maar dat duidelijke onbehagelijke gevoel tot dit onderwerp blijft bij mij gelukkig beperkt tot enkele seconden vlak voor het wakker worden.

  Je oproep tot revolutie vind ik wel komisch en koddig. In dit land, een der rijkste van de wereld zal je geen massa’s op de been krijgen.

  Maar stel dat het wel lukt. De gevolgen zullen zijn: vele gewonden, doden, ontwrichting van het maatschappelijke leven. ME-ers die als pubers eindelijk op grote schaal zich gewelddadig kunnen uitleven. De uitgifte van onze illusie-eurotjes uit onze geldflapautomaten stopt. Ik heb nog een tuin en kan dan echte groenten telen en nog wat onderdelen en apparaten ruilen voor brood. Want dank zij die illusie eurotjes krijg ik nu nog steeds echt eten.

  Ik kijk niet jaloers naar Griekenland en Egypte en Syrië enz.

  En na al de revolutie’s blijkt er nooit iets wezenlijks veranderd. Tenzij je een Tsarenrijk wezenlijk vind verschillen van het Communisme, of Koningen van Napoleon.

  In plaats van verandering en revolutie lijkt me verbetering en evolutie beter: en dat heb jij in de hand als begenadigd schrijver met een juiste en enthousiaste grondhouding.

  Maar misschien is het te laat en doet de natuur zijn werk van actie en reactie zoals de triguna’s uit het oosten en is de tijd voor Rajas gekomen.

  Schets een beeld waar men naar gaat streven.

  Bijvoorbeeld geen milliarden naar de banken maar inplaats daarvan voedsel- en kledings-bonnen voor iedereen. Pak het idee af dat geld en arbeid bij elkaar horen. Ontkracht het idee dat rente zou moeten bestaan. (neem qua geld een voorbeeld aan de sharia) Laat mensen tevreden zijn zonder vakantie in verweggistan. Schets een systeem waar robots loonbelasting betalen en mensen elkaar kunnen helpen voor niks.

  vriendelijke groet van Jan, die kan d’r wat van (grijns)

 4. Zo zie je maar weer dat geld niet gelukkig maakt.

  Inderdaad hebben we genoeg genavelstaard. Het is tijd voor een revolutie!
  Hoe ik dat moet aanpakken, weet ik eigenlijk niet. Maar mochten er voor mij
  passende initiatieven ontstaan, dan sluit ik me daar bij aan.

  Heb ook een voorstel: we kunnen de munt van het kleine Italiaanse dorp een
  eigen naam geven. Bijvoorbeeld: libera.

  Kimpen: ga door met je strijd! In gedachten strijd ik mee!

 5. Hoi Geert,

  Jouw betoog is mij uit het hart gegrepen.
  Ik heb wél mijn stem verheven door gisteren, de Dag van de Verontwaardiging (zie http://www.heteherfst.nl)als één van de sprekers op het hoofdpodium te verschijnen op de Dam/Amsterdam.
  Ik ben ingegaan op het kille beleid dat dit kabinet voert ten anzien van psychiatrische patiënten en heb iets verteld over mijn boek ‘VOLG DE BLAUWE LIJN’.
  Ik ben moeder van een 26-jarige dochter, lijdend aan schizofrenie en psychoses. Daarnaast heeft ze ADD. Mijn jongste dochter heeft een persoonlijkheidsstoornis en ADHD.
  Ik zie het somber in voor allebei mijn dochters.
  Goddank verblijft mijn oudste dochter sinds 2 maanden in een beschermde woonvorm. Als zij volgend jaar weer opgenomen zou moeten worden in een kliniek, moet zij 145 euro per maand hiervoor gaan betalen, naast een eigen GGZ-bijdrage van 200 euro per jaar. Daarnaast betaalt zij een hoge AWBZ-bijdrage voor het wonen in de woonvorm (van haar bescheiden Wajonguitkering). Wonen en zorg wordt gescheiden. Mijn dochter gaat straks óók huur betalen, naast de AWBZ-bijdrage. Hoe ze dat moet betalen, zal het kabinet een rot zorg zijn. Huurtoeslag aanvragen? Dat kan, maar die zal ontoereikend zijn.
  Mijn oudste dochter is chronisch ziek, heeft nooit een arbeidsverleden kunnen opbouwen.
  Mijn jongste dochter heeft een bijzondere bijstandsuitkering. Ik zal je besparen welke weg hieraan vooraf is gegaan. Zij woont zelfstandig, heeft een kamertje bij een huisjesmelker. Het gaat niet echt goed…
  Soms ben ik erg verdrietig.
  Als ik mijn verhaal vertel, krijgen de meeste mensen glazige ogen. Not in my back yard, ofwel zolang het mijn deur voorbij gaat, kan ik me er niets bij voorstellen.
  Wie ik daar gisteren op de Dam wel sprak, was Jette Klijnsma, 2e Kamerlid van de PvdA. Zij is oprecht en werkelijk belangstellend.
  Ik droom ervan dat Nederland waarden als solidariteit, compassie, tolerantie en medemenselijkheid weer nieuw leven inblaast.
  Sinds 3 jaar deel ik mijn leven met mijn nieuwe partner. Wij zijn zielsgelukkig met elkaar. Zijn (onvrijwillige) werkloosheid maakt hem (en mij ook) regelmatig cynisch. Slachtoffer van reorganisatieontslag en inmiddels 56 jaar oud. Hoog opgeleid, dat wel. Na honderden sollicitaties (ook op veel lagere functies) geen spat opgeschoten.Werkgevers hebben geen boodschap meer aan 50-plussers.
  Hij is nu een nugger, ofwel een niet uitkeringsgerechtigde.
  Goddank heb ik nog een fulltime baan en kunnen we het nog net redden.
  Geld is zo langzamerhand vloeibaar goud geworden en hebzucht de afgod van vele mensen.
  Ik ben ervan overtuigd dat dit niet veel langer zo kan blijven doorgaan. Mijn lief en ik hebben het regelmatig over deze ontwikkelingen. Geef het volk brood en spelen en de meeste mensen vinden het – zo lijkt het – wel best. Toch bespeur ik ook andere geluiden.
  Ik zou graag eens persoonlijk hierover met jou willen praten.
  Hartelijk dank voor jouw woorden! Die zijn echt niet door een spindoctor geschreven. Het is een verademing.

  Hartelijke groet,

  Geertje Paaij

 6. Hallo Geert. Eén ding mis ik wel. De hand in eigen boezem. Het grootste deel van Nederland liet zich consumptieve leningen, limitverhogingen op creditcards, kopen op afbetaling, hypotheken van 140 procent of meer, vermeende overwaardes van huizen verzilveren etc ook wel erg graag aanleunen. Met uitzondering van een paar handjes vol verantwoorde consumenten, zijn we dus ook zelf debet aan de enorme debets.

  • @Ubel,

   Maar die consumenten weten niet dat de bank met de leningen -in wat voor vorm dan ook- zelf uit het niets geld maakt. Die consument moet naast afbetalen op zijn minst ook de rente betalen. Dit geld komt uit het gewone betalingsverkeer. Echter is die vijver nu leeg…
   Zie daar je crisis!
   Dus nee, dit is geen kwestie van hand in eigen boezem.
   Nou niet roomser dan de paus willen zijn.
   De banken hebben ons gewoon belazerd.
   Voor meer informatie kan http://www.biflatie.nl geen kwaad.

 7. In 2006 was ik in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinie. Altijd een behoorlijk welvarend land geweest en lange tijd het rijkste van heel Zuid-Amerika. Door een valutacrisis kelderde de waarde van hun munt, de peso, enorm. De waarde van hun spaartegoeden verdampten als sneeuw in de de Sahel, bovendien konden ze lange tijd niet hun eigen geld opnemen, banken sloten eenvoudigweg hun deuren. Velen werden werkeloos, het land was feitelijk failliet. Bij een wandeling in het centrum na middernacht zag ik overal mannen en vrouwen vuilniszakken open maken en en allerlei recyclebaar spul, als flessen, karton, blik enz. eruit vissen. Sommigen hadden magazijnkarretjes om hun han¬del te ver¬voe¬ren. De vele ‘klikoboys’ bewogen als een kolonne mieren door nachtelijk Buenos Aires. Het meest schrijnende was om ’s-nachts rond half twee een man en een vrouw, goed gekleed, temidden van tientallen opengescheurde vuilniszakken te zien zitten samen met hun dochtertje van een jaar of twee. ‘Cartoneros’ worden ze genoemd, wat zoveel betekent als kartonverzamelaars. Maar in werkelijkheid verzamelen ze alles. Het leger van deze vuilniswerkers was in 2008 al gegroeid naar 30.000 Argentijnen, die elke nacht de straat opgingen om een schamel inkomen bij elkaar te sprokkelen. Het positieve is dat ze intussen een vakbond hebben en eindelijk geaccepteerd worden.

  Onze werkelijke crisis is voor velen een mentale crisis. In een land waar velen teveel van heel veel hebben, hebben we intussen zoveel geestelijke armoede, dat een stapje terug doen als een grote crisis wordt ervaren. Als je nu in de Hoorn van Afrika woont, dan heb je echt reden tot klagen. Mensen gaan bij tienduizenden dood van de honger en klagen niet. Omdat (bijna) niemand naar hun verhaal luistert.

  Jules Leerintveld

  • @Jules Leerintveld,

   Met alle respect voor jou en je reactie maar ik heb er iets tegen als mensen met Afrika aankomen zetten.
   Dat heeft een aantal redenen.

   Ten eerst is niet heel Afrika arm. Ik ben er geweest en heb ook de natuurlijke en culturele rijkdommen gezien. Ik vind Afrika serieus rijker dan Europa. Ook zijn er opkomende economieën waar de meeste mensen de elementaire vormen van luxe gewoon hebben.
   Daarnaast zijn het juist de “eerste wereld” landen welke voor een groot deel deze problemen hebben veroorzaakt. Was dat vroeger het kolonialisme en bekeren (lees indoctrineren), later grenzen trekken en dus de basis voor conflicten leggen. Nog later de lokale markt dood maken met dumpen van onze overtollige voorraden. Effin, kunnen we nog lang over doorgaan.
   Punt lijkt me duidelijk.

   Het probleem op dit moment voor de hele wereldbevolking is dat de rijke elite in die u-naai-us-steeds (doordenkertje) vrijwel alle assets bezitten. Slechts 0,04% van de wereldbevolking zwemt in het geld. Onder deze elite (Rothschild, Rockefeller, et cetera) zitten dan weer de huisprinter FED en haar graai armen IMF en Worldbank en multinationals in de oorlogsindustrie en farmaceutische industrie. Sla de Wikipedia er maar op na, zelfs deze heeft zeer kritische kanttekeningen ook aangaande het leegzuigen van de “derde wereld” landen door o.a. het IMF.

   Presidenten zowel in die USSA als de EUSSR zijn allen in die USSA opgeleid volgens een bepaalde doctrine, die van het graaien. Het gaat allang nergens meer over… Landbouw, industrialisatie en automatisering had jullie vrij moeten maken maar in plaats daarvan zijn jullie productie vee met steeds minder privacy, minder gezondheid (50% chronisch ziek en 40% mentaal ziek), minder vrije tijd.
   Duurzaamheid, naastenliefde, gezondheid, privacy, inhoudelijke levenskwaliteit, geestelijke ontplooiing en echt eigen bezit zijn allang geen issues meer. Het verlies van deze waarden gaat zo geleidelijk dat men vanzelf in George Orwell zijn nachtmerrie terecht komt. Als je wakker wordt is het te laat.

   Nogmaals het probleem is het idiote vermogen wat slechts enkelen in handen hebben.
   Wie al het geld bezit heeft alle macht. Je koopt er een hele defensie organisatie mee om en laat het neo koloniale oorlogen mee voeren. Sudan, Rwanda, Haïti, Somalië of Bangladesh geven wij geen fuck om want er is niets te halen.

   Leestip:
   http://www.biflatie.nl
   http://www.visionair.nl (bepaalde artikelen)
   Willem Middelkoop zijn lezingen op YouTube.
   Je gaat het vanzelf begrijpen.
   Zit niks van complotten of paranoia achter het is gewoon de grote wereld die al eeuwen zo werkt en nu pas met het Internet echt bloot wordt gelegd. Waarom denk je dat ze er alles aan doen om organisaties als Wikileaks en ook Occupy belachelijk te maken en de mond te snoeren.

   Cheers

 8. We zullen zien moerstaal.

  Nu staan er in ieder geval mensen op, als we allemaal met de handjes over elkaar toe gaan kijken en niets doen, wordt het er zeker niet beter op:P.

  Realistisch blijven is belangrijk, wat ik mooi vind om te zien is dat we als mens voor een groot deel wakker zijn geworden, ook in het MIdden Oosten zijn er lente stakingen geweest, dit is niet nationaal, dit is Internationaal.

  Nice! Blessed be.

 9. Er gaat niets gebeuren aangezien 1% het geweldsmonopolie heeft en dit gaat gebruiken ook. Zie bijvoorbeeld hoe enorme regio’s met tientallen miljoenen inwoners op genadeloze wijze en tegen hun zin en werkelijk volkomen zinloos de democratie in worden gebombardeerd. Dit terwijl wrede dictaturen als Saudie Arabië gewoon door kunnen gaan met hun perverse onderdrukking van o.a. vrouwen.
  Denk je nou echt dat wij hier iets aan gaan veranderen?
  Ik hoop het van ganser harte maar heb er een hard hoofd in.

  Cheers

 10. Hallo
  Ik heb even een vraagje, dit artikel stond net op nujij.nl
  En ik vind het nu niet meer terug, hebben jullie dat zelf gedaan, of de redactie van nujij.nl
  vrg Morgane

  • @Morgane, geen idee wat je bedoelt, maar hier staat het artikel er gewoon op. Als je het bij nujij,nl mist zul je daar moeten vragen… Groet, Gordon

 11. Eerst was ik het er voor 80% mee eens maar nu ik hoor dat Servie ook snel bij de EU mag komen ben ik 100% voor

 12. Fantastisch verwoord.
  Het is niet meer te pruimen, dat er nog steeds zoveel armoede op de wereld is terwijl er een steenrijke elite zich blijft verrijken.
  Het is hoog tijd voor een nieuwe wereldorde die gebaseerd is op welzijn en overvloed voor iedereen
  Ik ga zaterdag demonstreren bij de beurs in Amsterdam.
  Hopelijk tot dan.

 13. Inderdaad, nergens meer bang voor zijn, angst is slechts een illusie, het toneelstuk des levens is afgelopen en de gordijnen zijn bijna dicht.

  En dan komt er applause !

  Met vriendelijke groet,
  Dennis.

 14. ”Al die miljarden waar onze leiders mee goochelen, bestaan immers niet. Het is een pure virtuele werkelijkheid die geen enkele grondslag meer heeft in de werkelijke wereld.”

  Daar ben ik het helemaal mee eens 🙂

  Naar mijn idee zijn de ”economische crisissen” alleen maar ontstaan omdat wij met zijn alle gelden hebben uitgegeven die niet eens bestaan.

 15. Els, ik ben er ook van op de hoogte! superinitiatief. Ik heb ook echt het gevoel dat er veel gaat gebeuren in een korte tijd, alles wat op ego is gebaseerd, dus ook systemen zullen verdwijnen.

  Iedereen ervaart deze periode veel transformaties innerlijk, dit gebeurt ook in de buitenwereld.

  http://www.occupyamsterdam.nl

  en http://www.15october.net

  http://youtu.be/Fjr18I2S9-k

  Ik wens een ieder een hele fijne transformatie, it is time to be our true selves!! Blessed be.

 16. op 15 oktober zaterdag dus.is er een grote demonstratie genaamd occypu dat word gehouden in den haag en amsterdan aanvang 12.00 ik ben hier van op de hoogte gebracht via facebook in amsterdam is het op het beursplein en in den haag op het binnenhof dit is het zelfde zelfde verzet als die van de walstreet zal mij benieuwen hoe hier op word gereageerd in het nieuws en in de kranten wat ik wel weet dat er heel veel mensen naar toe gaan en ik ga ook want hier heb ik heel lang op gewacht dat we eindelijk eens in aktie kunnen en mogen komen met zijn allen

 17. Ik verbaas me er ook over, iedere dag weer. Er waren dagen dat ik dacht: nu kan het echt niet gekker. Maar het kan dus toch! Je hebt het voortreffelijk omschreven in de tekst!

 18. zo is het en niet anders …ook ik maak mij zorgen maar ik weet ook dat ik hier alleen mijzelf en mijn omgeving hier mee heb ..volg het nieuws met volle verbazing en denk bij mij zelf ben ik nou de enige die de wanorde zie ..nee dus en gelukkig maar wat ik niet snap is dat ze voor griekenland zich het hoofd breken terwijl ze 400 tanks willen kopen van amerika en dat in afrika een 555 actie word gehouden zodat het weer uit onze zakken moet komen net zoals de colectes voor de kankerbestrijding en hart en vaatziekten enz..waar ook weer heel veel van aan de strijkstok blijft hangen ..maar ik blijf hoop houden en weet diep van binnen dat er grote veranderingen gaan komen want de mens zit midden in de verlichting en is bezig zich los te maken uit de derde demensie om te groeien naar de vijfde demensie en ik weet dat 11-11 een hele speciaale dag gaat worden voor iedereen ..niet dat alles opgelost zal zijn maar er zal veel veranderen voor iedereen

 19. Jeetje Geert, dankjewel voor jouw prachtige statement. Ik herken dit gevoel, het gevoel van groeiende weerstand tegen de gevestigde orde. Zelfs bij het afsluiten van de ziektekostenverzekering vroeg ik mij af ‘waarom MOET dit en van wie? Je hebt het prachtig omschreven. En we kunnen het wel; herinner je de jaren tachtig met de grote protesten tegen de kernwapens. In New York gaan nu dagelijks duizenden mensen de straat op en dat zal ook hier gaan gebeuren, mind my words! Laten we vooral niet bang zijn, want dat is precies de reden waarom we het zover hebben laten komen. Empower Now!
  Warme groet (en we zien elkaar wel ergens op het Damrak binnenkort!)
  Nathalie

  • @Nathalie, zeker prachtig verwoord , word er sprakeloos van , en nu zeer stil , en huiver bij de gedachte mijn kinderen straks niks te kunnen garanderen , werk actief aan beter,.. doel is beter voor ons allen en een gezonde maatschappij zonder gebakken lucht ,muiterij- piraterij .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in