nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Je kunt het zo zien: De grote verandering heeft al plaatsgevonden, is er al. Dat waar je al die tijd van gedroomd hebt, waarvan je voelde dat het ‘ergens’ bestond, maar waar? Dat wat je weet dat anders kan, dat kan ook anders. Het is er, het is nu mogelijk, het is hier. Ga het zien, ga het voelen, ga het ervaren. Stel je eens voor dat het alleen nog de herinnering is waarmee we het oude vasthouden, omdat we daaraan gewend zijn. Het nieuwe is er al, maar we zien het oude nog, omdat dat onze oude programmering is. Daarom: Probeer je ervaringen uit het verleden achter je te laten. Ook al ben je nog zo teleurgesteld geraakt, heeft het leven je pijn gedaan, heb je jezelf verstopt omdat je niet wist hoe jij een bijdrage kon leveren, laat al die teleurstellingen achter je. Je tijd is gekomen. Kom tevoorschijn. Laat zien hoe het anders kan. Doe het samen. Richt je op de verandering, richt je op het positieve, laat je niet verleiden tot de strijd, het gevecht, zoek aansluiting, zoek de dialoog, ga vertrouwen op jezelf, meer en meer en meer.

Kom tevoorschijn en wees het voorbeeld. Wees liefdevol, je ware aard is liefdevol. Probeer begripvol en geduldig te zijn als je het gevoel hebt nog niet begrepen te worden, maar verloochen je ware aard niet. Je mag er zijn. Wees wie je bent: liefdevol aanwezig in elke situatie. De situatie op aarde is veranderd, de mensen zijn alleen nog niet veranderd. We zitten midden in een proces. Het oude wordt vastgehouden door de herinnering, door het geheugen: we zijn gewend geraakt aan pijn, aan verdriet, aan gekwetst worden, aan teleurstellingen.

Maar stel je eens voor dat dat niet meer nodig is, dat dat genoeg geweest is, voorbij is. Klaar. Het bestaat alleen voort als je het zelf in stand houdt. Waarom zou je het dan niet loslaten? Om de weg vrij te maken naar die nieuwe wereld, waarin alles mogelijk is? De tijd van ongekende mogelijkheden is gearriveerd. Grijp je kans! Ga weer geloven in jezelf. Vertrouwen op de kracht in jezelf. Misschien heb je al die tijd gedacht dat jij gek was, dat jij het niet helemaal begreep, dat je hier niet kon aarden, maar al die ideeën kun je nu loslaten. Kijk naar alle positieve ontwikkelingen. Kijk vooruit. Kijk wat er mogelijk is. Ga je dromen waarmaken. Ik adviseer je: kijk niet steeds achetrom, blijf niet hangen in je pijn, laat het los. Laat het duister achter je en stap in het licht. Het mag en het kan. De wereld waarin jij je thuis voelt, is niet zo ver weg, is niet op een andere planeet. Je bent hier nu en je mag hier zijn. Geniet ervan

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Je bent hier niet voor niets. Je kan en mag jouw bijdrage leveren. Doe dat op een liefdevolle, positieve manier. Besteedt je aandacht aan het mooie, aan de verbetering, aan het alternatief. Waar je je aandacht op richt, waar jij je licht over laat schijnen, kan groeien. Wees daarom ook alert met waar je je aandacht op richt. Maak daarin keuzes. Het is verleidelijk je aandacht te richten op de zaken, waar je boos van wordt… maar weet dat je ze daarmee juist in stand houdt. Als je dat niet wilt, richt dan je aandacht op dat wat jouw aandacht verdient. Dat geldt zowel voor de buitenwereld als voor je binnenwereld. Wees alert op je gedachten, ze trekken je aandacht misschien snel naar ‘problemen’, maar met die gedachten versterk je de ‘problemen’ juist. Wees alert en blijf vanuit je hart kijken. Ook naar jezelf! Begripvol, liefdevol, wetend… jouw kracht is je Liefde en je kunt die kracht richten op dat waar je blij van wordt, waar je ook anderen blij mee maakt.

Probeer de eenheid te zien en hoe jij daarin een mooie bijdrage kan leveren door jouw energie op een structurele en positieve manier te richten. Laat maar zien hoe we vreedzaam en liefdevol kunnen samenleven, laat je niet weerhouden door dat wat in jouw ogen allemaal nog niet deugt. Wees niet bang, wacht niet, ga het doen. Wees het voorbeeld. Zoek de kansen en de mogelijkheden. Doe het vanuit je hart. Dat is het geheim: je mag en kan nu gaan leven vanuit je hart. Helemaal. Zoals je verlangde, zoals je altijd al wenste. Weet dat als jij ‘in je hart’ blijft, je automatisch het hart van anderen aanspreekt. Dat kun je niet met je hoofd, dat kan alleen vanuit je hart. Het is veilig om vanuit je hart te gaan leven. Velen van jullie weten allang dat er eenheid is, dat er ‘ergens’ een plek is, waar die eenheid bestaat, waar vrede is, vreugde, vrijheid, licht… Als je denkt dat die plek ‘ergens’ is, ga er dan eens heen… Concentreer je en ga naar dat licht toe. Waar is het? Warom denk je dat het zo ver weg is? Het is in je hart. Het is overal. Je ervaart dat met je hart. Niet met je hoofd.

Vanuit je hart heb je verbinding met het licht. Het is in jou. Het licht is in jou aanwezig. Je bent het. Je bent het zelf. Thuis is in jou. Laat het aanwezig zijn. Blijf in verbinding met dat licht. Wees dat licht. Verlicht je leven. Het klinkt erg eenvoudig? Dat is het ook. Je hoeft het niet zo moeilijk te maken. Dat is oud, dat is voorbij. Streef ernaar in dat licht te blijven staan, wees alert. Wees aanwezig vanuit je hart. Daar ligt je kracht. En als je in dat licht blijft, als je je daarvan bewust blijft, hoef je niet meer terug te vallen in het donker, in de pijn. Je hoeft de diepte niet meer in, je hoeft niet meer te lijden. Blijf geconcentreerd op het licht, op de vrede die je vindt in je hart, laat het binnenstromen en laat het vanuit jouw hart de wereld instromen.

In dit licht kan alle oude pijn zichzelf oplossen. Het is een veel eenvoudiger weg en het zal je vreugde geven in het leven. Je zult de mogelijkheden weer gaan ontdekken, die je was vergeten. Je zult verbaasd zijn over hoeveel je moois je vanuit Liefde kunt scheppen. Je vertrouwen groeit vanzelf. Je pijn verdwijnt vanzelf. Je gaat leven op een ander level en je hoeft niet zoveel moeite meer te doen. Alles gaat makkelijker, alles gaat vanzelf. Sluit aan op de stroom van Liefde en laat het door je heen stromen. Laat je niet ontmoedigen, laat de stroom van Liefde, waar jij kanaal van bent, stromen. Het is veilig.

Elke discussie is vanuit het hoofd. Het hart kent geen discussie. Het is aanwezig. Vanuit jouw liefdevolle aanwezigheid lever je de mooiste bijdrage aan de wereld, je verspreidt het licht. Dat kun je alleen maar vanuit je hart doen. De tijd is gekomen dat je deze stap kunt zetten. Het is veilig.

 

auteur: Petra Maartense

Petra Ik (Petra) vraag: Wie schrijft dit? Jij. In verbinding, je laat je voeden door ons. We fluisteren je de woorden in. Het is teamwerk. Je laat je leiden door wat binnenstroomt en maakt er een ‘verhaal’ van. Dat mag jij doen, wij voeden. We vertellen je stap voor stap, wat verteld kan worden. Jij voelt het als iets wat op komt borrelen. Je vraagt antwoorden, ze komen. En wie zijn wij? Wij zijn een samenwerkend team. Je kent ons. We staan tot je beschikking. Via jou kunnen we ook de vragen van vele anderen beantwoorden. Vraag gerust. Blijf schrijven. We geven je inzicht, maar het is zeker ook bedoeld om te delen.

Want we zien het geworstel en we willen jullie laten weten dat het makkelijker kan. We willen jullie helpen, we zijn er voor jullie. We willen het graag makkelijker maken voor jullie. Het is niet nodig om te lijden. Dat willen we vertellen. We willen jullie vertellen hoeveel meer jullie in huis hebben, hoeveel meer er mogelijk is. We willen jullie vertellen dat je niet bang hoeft te zijn. Dat je kunt vertrouwen, wij zijn er ook om jullie te helpen. We staan klaar. Vraag maar en we zijn er. We helpen jullie graag. We kennen jullie, beter dan je jezelf kent. Wij zien al jullie grootsheid, jullie kracht, jullie mogelijkheden. We zien jullie lijden, omdat je dat zelf nog niet ziet. Maar omdat jullie beginnen wakker te worden en omdat het begint te kriebelen, omdat jullie allemaal naarstig op zoek zijn naar dat wat je ergens wel weet dat er is, stel je vragen, vraag je je dingen af.
Dan kunnen we je gaan voeden. En zo kan je elkaar weer voeden. Dear ones, onthoud dit vooral: We kunnen jullie niet helpen als je naar beneden blijft kijken, als je je blijft beklagen, vraag ons om hulp, vraag ons om oplossingen. Niemand is alleen. Kijk omhoog. Zet de poort open, open je hart, vraag toch liever wat je nodig hebt dan dat je blijft treuren om wat er niet is, wat je niet ziet. Het is er allemaal voor je. Vraag om meer vertrouwen, vraag om een makkelijker weg, geloof in een makkelijker weg. Geloof in jezelf. Ga eens ontdekken wat een wonderen er kunnen gebeuren als je gaat samenwerken met ons. En met je echte zelf, verbonden met ons… Wij zijn niet zo definieerbaar. Hier is eenheid, samenwerking. Jullie zijn ook hier. We werken met jullie samen. Je bedient jezelf op je wenken… zo kun je het zien. Je krijgt wat je vraagt. Wil je nu nog meer pijn? Wil je nog meer verdriet? Nog meer boosheid? Je kunt ook vragen – aan jezelf, aan ons, aan het met jou samenwerkende team, dat je zelf mag samenstellen bij wijze van spreken – om je weg makkelijker te maken, om je te voeden met meer vertrouwen, met goeie ideeën, je kunt vragen sterker te worden, sterk te zijn, je ware aard aanwezig te laten zijn, je kunt oplossingen vragen voor wat jij als problemen ervaart.

Je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Jullie denken vaak dat je het allemaal zelf kan of moet doen, maar je kunt de grootsheid niet zien. Dus hoef je alleen maar te weten dat alles mogelijk is. Dat je kunt vragen om hulp. We willen jullie niet op de knieën hebben, we willen graag dat jullie van onze diensten gebruik maken, we zijn er. Jullie zijn jezelf aan het ontdekken, dat is een mooi proces. Dat doet iedereen op zijn eigen manier. Het is mooi om te zien hoeveel ogen er open gaan, hoeveel mensen er op staan, wakker worden. Je mag de vreugde ontdekken, jezelf ontdekken. Maar je mag het jezelf ook best nog een tijdje moeilijk maken. Wat je wilt. Ja, natuurlijk… er zijn ook mensen die het zichzelf graag moeilijk maken. Dat geeft niet. Dat mag ook. Dat kan ook een weg zijn. Laat ze… denk vooral niet dat je het voor ze kan of moet doen. Lach er maar om. Dan heb je er ook geen last van. Maar als je het jezelf makkelijker wil maken, be our guest! Van harte welkom!

27 REACTIES

 1. Vergeten in men vorige reactie te zetten
  Het is wel jammer als sommige kinderen die erkenning niet krijgen en daardoor in de pijn blijven. Gelukkig voelen ze wel de liefde.

 2. Echt een mooi artikel!
  Datgene wat hier staat voelde ik al en nu word ik
  alleen nog maar meer aangemoedigd om dat te doen!
  Eigenlijk is het best simpel, maar kan het vaak heel moeilijk zijn. Ik ga alles op mijn tijd doen. Vooral dat van alles zelf moeten kunnen herken ik, ik begin mijn grootsheid wel beter in te zien.Dat je het zelf zo in handen hebt, kunt bepalen of je in het licht gaat staan of niet en de makkelijke weg kiezen, ongelofelijk. Dat maakt het aan de andere kant ook weer moeilijker. Het lijkt wel een kwestie van of je dit allemaal te weten komt of niet. Eigenlijk zouden alle kristalkinderen en indigo’s etc. dit moeten lezen. Want dan krijg je erkenning en aanmoediging en dat voelt fijn. En daardoor kun je weer vooruit.

 3. Lieve mensen, die nog bezig zijn af te rekenen met ‘wat men er allemaal niet van vindt en denkt’, go for it! Ga lekker jezelf zijn, denk er niet teveel over na, doe het gewoon! Dat geeft je de kracht! Je hebt nu de wind mee en je zult zien: Je bent niet de enige, je bent deel van de stroom en je wordt vanzelf vooruit geduwd…. !

 4. Dankje wel Petra, wat een mooie tekst 🙂

  En ja het is waar, wij zijn niet alleen… je bent niet alleen..

  Je kunt altijd vragen om hulp, de engelen zijn met ons.

  Liefs

 5. Ik heb ook altijd erg veel kritiek te slikken gekregen en mensen laten je zo graag slecht voelen. Jaren lang ben ik ook bang geweest op te vallen, mijn mond open te doen en dus mezelf te zijn. Tot ik op een punt kwam dat het er voor mij echt helemaal over was. Ik kwam iemand tegen die echt alles aan me tot op de grond probeerde af te breken en ben dan ook behoorlijk ineen gestort. Net door die ervaring heb ik kort daarna gezegd “dit nooit meer”. Ik ben beginne spreken, mijn mening geven, beginnen doen wat ik graag doe, dragen wat ik wil, doen wat ik wil. Eigenlijk mijn oude ik volledig achter me gelaten en voel me stukken beter en ben ik kunnen groeien. En het leuke is, in al die jaren kreeg ik nooit eens een compliment en nu heel vaak 🙂

  • @Eve, herkenbaar wat je zegt. ben ook bang geweest mezelf te kunnen zijn en heb me nooit laten zien wie ik van binnen was. die manier van dubbel leven heeft me veel te veel pijn en energie gekost. gelukkig hadden we beide de kracht te zeggen ‘dit nooit meer’. loslaten is belangrijk om vooruit te kunnen, ik wens je veel succes! 🙂

   groeten koen

   • @koen, dankje 🙂 ik moet wel zeggen in het begin was het even onwennig, vooral omdat ik ook op uiterlijk vlak een volledige omkeer gemaakt heb. Maar na een tijdje voelt het super!

    Wat mij wel soms opvalt, misschien jullie ook? Als ik op straat loop observeer ik erg vaak. En het is me al opgevallen ook bij anderen dat als je jezelf bent en zelfzeker over komt, de mensen je aankijken, netjes laten voorbijlopen of zelfs vriendelijk glimlachen of naar je knikken. Terwijl als ik andere mensen zie die duidelijk nog worstelen, een goed voorbeeld hiervan is mijn vriend, komen dat zo niet tegen. Als we samen naar het stad gaan heb ik nooit problemen terwijl hij constant omver gelopen word, stampen krijgt aan alle kanten en als het ware een vlek in de massa vormt. Vaak kan hij me niet volgen wat best grappig is als ik dan achterom kijk en hij van links naar rechts loopt te springen 😀

    • @Eve, ik onderga hetzelfde, dat komt omdat je Licht uitstraalt, dat ziet men……..zo eenvoudig kan ‘t zijn <3

     • @kronkeltje, nog eentje hierzo 🙂 ik zie er des te opvallender uit, maar krijg zo goed als altijd glimlachjes, goeiemorgens, enkel positieve vibes van mensen, ookal is mn haar groen/geel/blauw/paars 🙂 het lijkt alsof de moment ik mezelf aanvaardde de wereld me gewoon volgde, dit leerde me veel over hoe de wereld werkt en daardoor ben ik gewoon alles gaan accepteren, en (h/v)erkennen in de/mijn wereld 🙂

      • @Ruben, ik ben al 58 en val dus in principe niet “echt” meer op ha ha, maar zoals je zegt, men ziet ‘t aan je, want iedereen is uniek, hoe je er ook uit ziet, het is de binnenkant die men ziet………….mooi hè???

      • Mensen komen de laatste tijd steeds vaker naar mij toe om dingen te vragen, of gewoon een gesprek te beginnen vooral in het openbaar vervoer.
       Merk ook op dat mensen vaak naar mij kijken, terwijl dit eerst niet zo was. In het begin ging ik dan denken dat er iets op mijn gezicht zat ofzo haha. Maar er was niets abnormaals te zien. Het zal wel het licht zijn dat ik uitstraal…

       Trouwens.. dit heeft niet zoveel te maken met het artikel. Maar zou het kunnen zijn dat een cliënt met schizofrenie die wanen heeft dat zij vergiftigd wordt juist extra argwanend kunnen zijn naar mij toe, omdat ik veel licht uitstraal? Ik ben nl van mening dat mensen met schizofrenie eigenlijk entiteiten zien of horen en het contact met de realiteit verliezen door slecht geaard te zijn. De laatste tijd is er een cliënt die enorm agressief is naar mij toe. Zou et kunnen zijn dat die entiteiten dit aanvoelen en bang zijn voor mij oid?

 6. Strijd is een gewoonte geworden…
  Hoe kan het ook anders.
  Er wordt van mij verwacht dat ik niet zo gek tegen dieren praat, dat ik niet in mijn kristallen geloof.
  Ergens is mijn manier van strijden te begrijpen.
  Het wijkt af van alles wat ik geleerd heb.
  Een bekrompen gevoel wat mij blijft achtervolgen.
  Het vervelende is dat ik altijd ruzie heb in mijn hoofd.
  Mijn hoofd lijkt het allemaal zo goed te weten terwijl mijn hart schreeuwt dat het echt niet de juiste keuze is.
  Het houd me nachten bezig wat er nu aan de hand is.
  Als ik contact zoek met wat dan ook mag zijn, dan komt mijn vrede weer terug.
  De frustratie als je voor het eerst een ( dunne lijn )aura kan zien en dat met niemand kan delen is vreselijk.
  Het word tijd voor acceptatie.
  Dat is het enige antwoord.
  Rust en vertrouwen op wat ik zie en voel.

  • @s.c., ik heb n beetje t zelfde, maar heb niet meer zo zeer die strijd, dan wel een manier gevonden om bij iedereen mn woorden aan te passen zodat niks nog strijdlustig of aanvallend overkomt, maar gewoon mijn gevoel vertaald naar hetgeen hun kunnen begrijpen (wat ik in de loop der tijd heb gemerkt van persoon tot persoon verschillend)

 7. wauw 😀 deze tekst omschrijft eigenlijk grotendeels wat ik de laatste tijd zelf besefte, en das niet de eerste keer dat dit gebeurt met deze blog 🙂 elke keer als ik een energie voel, een stap zet, of een gedachte heb die in mijn leven, in mijn hart van belang is komt er even later hier een tekst die me even bevestiging geeft, en dat vind ik leuk 🙂 Ik heb hier ook om gevraagd in meditatie, dat maakt het voor mij dan nog eens extra fijn 🙂

  Ik had wel nog een vraagje, nl: mijn energie van kinds af aan is steeds geweest over rechtvaardigheid, en het breken van systemen en structuren die volgens mij niet juist zitten, en heb dit altijd aangepakt als een strijd, tot sinds kort, nu lijkt het of ik een extra connectie heb gemaakt met het alles (ik weet niet hoe het te noemen) en nu lijkt het alsof ik betere middelen heb om mezelf te verduidelijken tegenover ” de andere partij” zoals bvb mijn ouders die jehovah getuigen zijn, vroeger deed ik alles anti, nu kan ik hen uitleggen dat mijn visie niet zo gek anders is dan de hunne, maar enkele dingen zie ik anders, waar ze nu door deze aanpak begrip voor hebben 🙂
  (sorry voor de chaosuitleg, maar ik kan me enkel zo verwoorden) nu is het zo dat de hele occupy en anonymous beweging mij leert dat ik inderdaad niet alleen ben, en dit zelfs nooit ben geweest, wat me erg blij maakt, maar nu vroeg ik me dan af doordat in dit artikel veel staat van de strijd op te geven en enkel liefde te tonen wat er dan van deze dingen gedacht word, zoals kraken en zulke dingen… want ik zie het ook niet echt als een strijd, meer als een overwinning van waar voor mij de liefde begint, en zoals hier staat de pijn en die dingen kan ik tegenwoordig makkelijk loslaten 🙂 ik voel enkel liefde en daarom wil ik strijden voor rechtvaardigheid, ook omdat ik er 100% op vertrouw dat het universum aan mn kant staat, ik geloof niet eens meer in iets, ik ben gewoon aan het worden waarin ik geloof en altijd geloofd heb, want een geloof is in mijn ogen nog niet sterk genoeg uitgedrukt wat ik voel, ik ben idd gewoon het licht…

  graag had ik gewoon anderen hun visie hierop gekend zodat ik voor mezelf mijn verhaal kan aanpassen waar ik andere inzichten krijg (als ik ze correct vind toch)

  • @Ruben, Ja, ‘stap uit de strijd’ is een van de belangrijkste en nog niet zo goed begrepen boodschappen op dit moment. Behalve dat je de ‘strijd met de buitenwereld’ kunt zien als een afspiegeling van een interne strijd. En waarom zou je die hebben als je weet, als je weet wat eenheid is, bijvoorbeeld en als je weet dat jij met jouw energie licht en Liefde op de wereld brengt door er simpelweg te zijn? Wat breng je voort als je in de ‘strijd’ stapt? Wij creëren. Wat je uitzendt komt terug. Gedachten, gevoelens, handeling. Waar je de aandacht op richt groeit. Dus wat doe je dan met strijd? Je geeft iets aandacht, macht, bestaansrecht…
   Wees zelf het voorbeeld van wat je wilt zien, bouw aan het alternatief, strijd kost je kracht en die energie kun je beter inzetten om te bouwen aan het positieve. Maar het voornaamste is dat strijd bij je terugkomt, het levert verharding op. Vanuit het hart is er geen strijd, daar is optimisme, eenheid, geduld, weten, vertrouwen, kracht.
   Met strijden verscherpen we juist de tegenstellingen, strijd is vanuit het hoofd. Het is vanuit angst en niet vanuit vertrouwen. het advies is: Zoek naar het mooiste, het beste, vertrouw op de veranderingen, laat los, geef aandacht aan dat wat je wenst dat groeit. In jou en om je heen. Het is als plantjes watergeven…
   Ik hoop dat je met dit antwoord vooruit kan!

   • @Petra Maartense,
    Ook ik ervaar hetgeen Ruben ervaart. Ik voel de liefde in mij steeds vaker en ben dan echt de liefdevolle vrouw met vertrouwen in de aarde en de natuur. Ik geloof in de nieuwe generatie omdat ik daar zelf ook bij hoor, al ben ik 30. Dit is voor mij het jaar van innerlijke wijsheid en liefde, vooral dat.
    Maar… dat hoofd! Die neemt het steeds over en dan word ik boos en ongeduldig. Vooral van mijn man en kinderen.. later weer excuus maken en uitleggen dat ik niet in mijn hart zat.. hoe laat ik los en vooral hoe wordt mijn hart sterker dan mijn hoofd? Mijn hoofd lijkt me ervan te overtuigen dat ik boos en overprikkeld moet zijn, maar het doet zo’n pijn in mijn hart.. heb je advies hoe ik dat kan aanpakken? Meditatie?? Alvast een hartedank. Kim

    • @Kim den Ouden, Ja lieverd, het vergt enige discipline om ‘in je hart’ te blijven, zeker. Meditatie, yoga, dat helpt zeker. Wandelen in de natuur. Je verbinden met Moeder Aarde, haar Liefde en kracht en dankbaarheid toesturen, zij heeft dat nodig en wij hebben dat zelf ook nodig, zo versterk je dus ook jezelf en kan in jou ook alles makkelijker transformeren!) Wees voorzichtig met het uiten van je negativiteit, probeer het op te lossen door je rust en kracht te hervinden. (alles komt in ‘het veld’ terecht en de negativiteit keert dan weer bij je terug…)
     Werk aan het versterken van wat je voelt als je in je kracht, in je hart zit, laat het diep doordringen tot in elke vezel. Neem elke dag veel/genoeg tijd voor jezelf om goed bij jezelf te kunnen blijven. In een volgend artikel (de Spiegel van de Liefde, wordt hier ook geplaatst vandaag of morgen) lees je hoe je met je boosheid kunt omgaan. Niet wegcijferen, niet ontkennen, de tijd nemen om ernaar te kijken, het te voelen en het van binnenuit te transformeren!

     Sterkte, vertrouwen! Times are changing! Petra

   • @Petra Maartense, het ding is net, dat ik t niet meer als strijd zie 🙂 dat was wel zo de tijd van mn leven die al voorbij is, het is pas sindfs kort dat ik t gevoel heb dat t gewoon kan zonder strijd, puur door liefde en licht te werpen zoals je het zegt 🙂 en mij hoofd is al zo goed als uitgeschakeld 🙂 nog nooit eerder stroomde de lifde zo puur door me heen, ik vroeg me gewoon af of wat ik doe (wat ergens wel een strijd is tegen de gevestigde orde en maatschappij) ook nog als strijd bekeken word als het door middel van pure liefde en licht gedaan word, ik doe enkel nog de dingen waarvan ik achter sta, ga niet meer op n strijdende manier met dingen om, zelfs niet met mn ouderts, t lijkt alsof ik n manier vond om mn strijd te hebben zonder dat t n strijd is 🙂 eigenlijk vroeg ik me gewoon af wat andere indigo/nieuwetijdskinderen vonden van het concept kraken/punk/… want ik wil al van kinds af de look die ik nu heb, en heb al zo lang ik me herinner, in puurste vorm de principes waar ik nu voor ga… daarom, maar toch alvast bedankt voor je reactie, ik kon er wel wat mee, al was het gewoon duidelijker (hoop ik) verwoorden wat ik eigenlijk wilde vragen

 8. wat een geweldige mooie waarheid ..het heeft tranem gemaakt bij mij van liefde die ik voel uit elke woord en elke zin ..dank u voor deze mooie boodschap die ik met veel liefde ga delen met iedereen die mij lief is ..iedereen

 9. Alles valt soms op zijn plaats. Ik ben anders en ervaar dat al heel mijn leven. Uiteindelijk zo de weg kwijt dat ik een burn out heb gekregen. De pijn en het verdriet en de afkeuring om wie ik ben kon ik niet meer aan. Op de een of andere manier stromen de antwoorden, verklaringen en erkenning dat het goed is anders te zijn en dat ik niet alleen ben de laatste maanden binnen. Heb een paar wonderlijke ervaringen gehad. Voel me gezien en gehoord als aliën en het gevoel gek te zijn begint plaats te maken voor het trots zijn op wie ik ben.

  Alleen de weg zoeken in een wereld die het anders zijn wil onderdrukken en afkeurt is moeilijk, want in die wereld moet je wel functioneren. Probeer mijn weg te vinden tussen wat er van mij verwacht wordt en toch mijn gevoel te volgen.

  Ik werk met kinderen en die accepteren me en houden van me zoals ik ben, maar de regels en beleidmakers lijken extra gemotiveerd om het kind in ons te onderdrukken. Hoe kun je dat combineren zonder altijd strijd te hebben?

  • @Marjolein, blijven geloven, vertrouwen, het voor je zien hoe het ook anders kan. Je bent ontmoedigd geraakt, net als vele anderen, maar zet die herinnering opzij. Richt je op wat je wel kunt doen, op wat je voor de kinderen kunt betekenen. Het je niet geaccepteerd voelen, afkeuring voelen is een gevoel in jou dat je ook kunt veranderen in jezelf: accepteer jezelf, wees trots op wat je doet, doe het met Liefde en plezier en vertrouw erop dat het dan goed is wat je doet. Stap uit de strijd, wees wijs. Kijk naar de kleine, mooie en positieve veranderingen, die je waar kunt nemen. Focus niet op wat er niet is, focus op wat er wel is. Op wat je blij maakt.
   Zoek je innerlijke vrede steeds opnieuw op, in elke situatie. Blijf liefdevol aanwezig. Onverstoorbaar en geduldig. Daarin ligt de kracht. Vertrouw op de kracht in jezelf. Die kan niet onderdrukt worden als jij ‘m voelt en weet dat die er is…. Succes! Houd goede moed.

   • @Petra Maartense, Dank je Petra voor je mooie woorden. Dat probeer ik te doen. Ben nu bezig met gedachtenveld therapie. Daarmee hoop ik de manier te vinden om me af te sluiten van de negatieve gevoelens die me overvallen als ik weer eens tegen een muur van onbegrip aanloop. Ik heb ondertussen geleerd dat ik meer aandacht moet geven aan positieve emoties en de negatieve moet laten bij wie ze horen.
    De vele aanwijzingen die ik krijg dat ik hier niet alleen in sta geven me kracht en hoop dat het misschien inderdaad anders wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in