Het leven als spiegel: de 6 bouwstenen voor jouw geluk!

Iedereen wil een gezond en gelukkig leven. Mensen zijn hier dagelijks naar aan het zoeken, maar blijven regelmatig in vicieuze cirkels draaien. Ze vergeten dat je zelf degene bent die jouw leven kan creëren. Hoe? Zie de lessen die je tegenkomt in het dagelijks leven als een spiegel. De spiegel van wat jij denkt en uitstraalt naar de omgeving en de wereld. In dit artikel neem ik je mee in hoe deze spiegels voor jouw persoonlijke geluk zorgen, inclusief de 6 bouwstenen voor een gelukkig leven en het realiseren van je droomdoelen. Hoe zorg jij ervoor dat jij de krachtige leider van jouw leven wordt?

Iedereen is een spiegel voor je

De wereld om je heen is van invloed op jouw leven en jouw relaties. Als iemand iets in jou raakt, zie die persoon dan als een spiegel. Wat raakt je? Hoe voelt dat voor je? Voel je je blij, geïrriteerd, boos of gefrustreerd? Wat mag er in jou geheald worden? Je kan de ander namelijk niet veranderen. Je hebt wel invloed op jezelf veranderen en op het anders tegen situaties aankijken. De ander spiegelt precies het gedrag dat jij graag in jezelf wilt aanpassen. Zie dat daarom als een cadeau, hoe uitdagend dit op sommige momenten ook kan zijn.

Ik neem je mee aan de hand van een voorbeeld van Jasmijn. Jasmijn en haar partner hebben een meningsverschil over het opruimen van spullen in huis. Jasmijn is netjes en gestructureerd. Dat komt zowel in haar werk als in haar privéleven terug. Van nature is ze eigenlijk chaotisch, maar ze heeft zichzelf aangeleerd om haar woonkamer op orde te hebben, voordat ze aan het werk gaat. De partner van Jasmijn heeft het tegenovergestelde. Hij is creatief en legt zijn spullen overal neer. Soms vergeet hij waar hij dingen neerlegt en is hij met 10 dingen tegelijk bezig.

Jasmijn ergert zich aan haar partner en andersom ergert haar partner zich aan Jasmijn. Jasmijn snapt haar partner niet: ‘hoe kan hij nu zo chaotisch zijn, zo kan ik niet werken.’ Dat betekent dat Jasmijn de spiegel die ze voorgehouden krijgt dat ze haar controle om constant overzicht te hebben, mag laten gaan. Jasmijn zit vast in haar eigen orde en structuur. Hierdoor wordt haar creativiteit beperkt. Andersom mag haar partner leren om meer focus te hebben. Hierdoor krijgt hij dingen echt af en blijft hij toch zijn creativiteit behouden.

Zonder wrijving geen glans

De beste relaties ontstaan juist door wrijving. Ze helpen je echt om verder te groeien. Belangrijk is dat je dit ook ziet en verdiept wat de spiegel voor je aangeeft. De ervaring leert juist dat je van diegenen die jou het het meest lastig maken, het meeste leert. Wie is in jouw leven degene die jou echt glans geeft?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het leven als spiegel: de 6 bouwstenen voor jouw geluk!

Omgaan met je emoties

Je bent al heel ver als je kunt zien wat jouw persoonlijke spiegels zijn. De vraag is hoe jij met jezelf omgaat als je deze spiegels herkent en je eigen gedrag eruit ziet. En wat doe je met de persoon die jou triggert op dat moment? Weet je jezelf te beheersen en besef je dat de andere persoon ook aan het leren is in zijn of haar zoektocht? Onderdruk je jouw emoties of uit je juist je emoties door dingen te zeggen waarvan je achteraf spijt had?

Het leren omgaan met emoties is niet altijd even makkelijk. Vanuit je opvoeding, school en familie zijn gewoontes met de paplepel ingegoten en reageer jij bijvoorbeeld vanuit pijn. Juist omdat je eerdere emoties hebt onderdrukt. Mensen die boos worden hebben vaak juist veel liefde nodig. Doordat ze boos worden, reageert de ander daar ook intens op, met als gevolg dat het lijkt of de wereld en iedereen boos is. Het begint bij jou, jij kan voor jezelf kijken wat er onder de boosheid zit.

Onderdrukte boosheid geeft vaak aan dat ook je talenten onderdrukt worden. En dat is de spiegel die jou op dat moment wordt voorgehouden. Elke keuze die je maakt is het gevolg van situaties jij op je pad krijgt. Je kunt je hier beter bewust van worden en als je boosheid opmerkt, tijd voor jezelf nemen om te zien wat er onder de boosheid zit. Hierdoor ga je echt naar de kern van het probleem, in plaats van nog meer boosheid uit te stralen waardoor je nog meer boosheid ontvangt.

Word de leider van jouw leven: gebruik de spiegels

Hoe word je nu zelf de leider van jouw leven? Hoe kan jij de spiegels gebruiken om de betere versie van jezelf te worden? Ik neem je mee in een persoonlijk voorbeeld. Tien jaar geleden stond ik voor de keuze om verder te gaan met mijn relatie of te gaan scheiden na een relatie van vijftien jaar. Het duurde vijf jaar voordat ik definitief een besluit durfde te nemen. Ik kreeg constant de spiegel voor dat we niet voor elkaar bestemd waren, omdat het voelde als een broer-zus relatie. Ik durfde niet weg, omdat ik dacht dat ik te weinig verdiende en dat ik niet goed genoeg was. Ik voelde dagelijks de angst en dit blokkeerde letterlijk mijn schouders. Ik had totaal geen overzicht over mijn leven en was de weg kwijt. Toen ik me volledig bewust werd dat mijn lichamelijke klachten door de situatie kwamen, besloot ik om voor mezelf te kiezen. Dit betekende het einde van mijn relatie en een nieuw begin waarin ik mijn leven kon creëren zoals ik dat wilde. Binnen twee jaar had ik de basis van mijn leven weer op de rit en ging aan de slag met mijn droomdoel door het starten van mijn onderneming.

Door de spiegels heb ik de 6 bouwstenen ontdekt. De bouwstenen voor een gelukkig leven. Geluk begint als je jouw emotiemanagement beheerst. Door emoties en overtuigingen kunnen emotionele blokkades in jouw lichaam ontstaan. Als je deze emoties lang genoeg herhaalt, dan kan je er zelfs lichamelijke klachten aan overhouden of in het ergste geval word je ziek.

Het leven als spiegel: de 6 bouwstenen voor jouw geluk!

De 6 bouwstenen voor jouw geluk!

Het is belangrijk om dagelijks emotioneel, mentaal en fysiek in balans te blijven. Hiervoor zijn er 6 bouwstenen die jou helpen voor dagelijks geluk. De bouwstenen zijn:

  • Emotiemanagement.
  • Word de leider van jouw leven.
  • Doe waar jij echt blij van wordt.
  • Kies voor een positieve mindset.
  • Zorg voor je fysieke lichaam & gebalanceerde voeding.
  • Ontspan & geniet!

De eerste stap voor persoonlijk geluk is om je bewust te worden van de spiegels in jouw dagelijkse leven en wat voor impact deze op jouw emoties hebben.

Word vandaag de leider van jouw leven, door veranderingen die je graag ziet in jouw leven, zelf in te gaan zetten. Wil jij meer liefde in je leven, geef meer liefde. Wil jij meer waardering in je leven, houd meer van jezelf. Je gaat zien dat alles in veelvoud bij je terugkomt.

Wil jij meer weten aan welke bouwstenen jij kunt werken voor een gezond en gelukkig leven?
Klik dan op deze link.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap