magisch-geschenk

‘Ik wil gewoon gelukkig zijn’, is het antwoord dat steeds vaker wordt gegeven op de vraag, wat iemand nu eigenlijk zoekt in het leven.
Ik vraag aan je om dit artikel te lezen zonder verwachtingen, want vanaf nu weet ik, en jij hopelijk ook, dat zonder verwachtingen het leven veel leuker is.
Zal dit artikel je hulp of steun geven, of misschien zelfs advies? Misschien is het antwoord. Misschien, als je maar verwachtingsloos genoeg lees. Laat het dus stiekem waarde hebben om verwachtingsloos te zijn. Verwacht er niks van, want dan kan het alleen maar meevallen. Dat is geen pessimisme, dat is realisme.
Want wat is het waar we allemaal naar op zoek zijn? Geluk, toch?
Maar hoe vinden we dit dan, geluk? Dat is waar ieder individu een antwoord op wilt. De antwoorden die we vinden verschillen net zoveel als dat ik verschil van een steen: ze zijn niet met elkaar te vergelijken. Hoe je gelukkig wordt is iets subjectiefs. Waar ik gelukkig van word, zal jou hoogstwaarschijnlijk niet gelukkig maken. Wel zijn er een paar kwesties die elk individu moet begrijpen, voordat hij of zij geluk zal vinden.

Ten eerste, zul je nooit geluk vinden, geluk ben je. Het sleutelwoord om het geluk in jezelf te ontplooien is acceptatie. Accepteer het leven. Accepteer dat het leven pijn doet, bedenk jezelf dat zonder pijn, er geen geluk bestaat, net zoals dat er zonder donker ook geen licht zou zijn. We maken allemaal dingen mee in het leven, en we leren hier allemaal van.

Gelukkig worden is niet makkelijk. Mijn moeder zei altijd: “geluk zit diep in je, als je het zelf niet hebt, zul je het nergens vinden”. Ik wist altijd dat ze gelijk had, maar dit maakte het niet gemakkelijker om dit geluk in mijzelf te ontplooien.
Ik ben altijd een dromer geweest. Ik las ontzettend veel boeken en hoopte van jongs af aan dat deze magische of romantische verhalen ooit werkelijkheid zouden worden. Naarmate ik ouder werd kwam ik er echter achter, dat de wereld niet zo magisch was.
Of moet ik het anders zeggen… dat de wereld zo magisch is als je het zelf maakt.
Zal ik ooit mijn prins op het witte paard vinden? Hoogstwaarschijnlijk.magisch geschenkZal hij voldoen aan de verwachtingen die ik nu heb? Hoogstwaarschijnlijk niet.

De kunst is om geen verwachtingen te hebben en te accepteren hoe je leven nu is. Omarm wat het leven je schenkt. Zie alles wat je ontvangt als een gift, als een magisch geschenk.
Zie van al deze geschenken op zijn minst één positief effect en het leven zal veel mooier zijn, maar nog belangrijker, zal jij veel gelukkiger zijn.

Natuurlijk mag je in je diepste verlangens nog wel verwachtingen hebben. Laat ze echter niet je leven overheersen. Als iets dan even anders gaat, geniet dan van hoe het wel gaat. Het sleutelwoord is eigenlijk acceptatie. Accepteer het leven en je zult geluk vinden.magisch geschenk
Wees dankbaar voor wat het leven je geeft. Voor álles, wat het leven je geeft.
Leef voor de liefde en wees bovenal dankbaar.

Antheïa Bakker

2 REACTIES

 1. Dit kon wel door mij zijn geschreven, het geeft precies aan waar alles omdraaid.
  Het leven is niet altijd beautiful. maar heeft soms hobbels en hindernissen.
  Dat is maar goed ook, want anders zou het maar een saaie boel worden.
  Ik ben echt dankbaar , ook als ik drijfnat wordt van de regen blijf ik lachen.
  Ik besef goed dat alles wat we hebben genoeg is om blij van te worden.
  Ik ben echt dankbaar voor alles wat ik meemaak in mijn leven ook lijkt het vaak zwaar.
  Om te blijven groeien zijn deze dingen nodig.
  En soms lijkt het ook lichter dan normaal.
  Ik ben dankbaar dat ik dit magische leven mag leiden met mijn geliefde fam en vrienden.
  Ik ben blij met mijn leven ❤️✨

  Warme groeten anthëia ✨een schitterend 2016 wens ik jou.

  Liefs Jannie. ❤️✨

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in