spannende reis

Heb jij soms ook van die momenten in je leven dat het tijd is om een grote beslissing te maken? Vaak voel je het op voorhand al aankomen en de meesten maken zich dan enorm veel zorgen. Vroeger was ik ook een van die mensen. Dan maakte ik me al zorgen voor het probleem er effectief was. Het kost enorm veel energie, die je beter kan spenderen aan andere dingen die op dat moment belangrijk voor je zijn.

Er is geen probleem zolang alles goed is

Gelukkig heb ik ondertussen geleerd dat het niets uithaalt om je op voorhand zorgen te maken. Integendeel, vaak maak je de situatie nog erger omdat je veel energie verliest aan angsten en twijfels. Ik heb geleerd dat een probleem geen probleem is, zolang het zich nog niet voordoet. Is nú alles in orde? Perfect, dan is er geen probleem! Richt je op alles waar je op dat moment mee bezig bent en wat je wil doen.

Elk probleem heeft oplossingen

Op het moment dat een probleem zich effectief voordoet, kan je pas actie ondernemen. Op dat moment, komen de mogelijke oplossingen op je pad. Ik heb geleerd om te vertrouwen dat op elk moment het juiste komt, op het juiste moment. Het haalt niet uit om je op voorhand zorgen te maken voor wat kan gebeuren. Dan handel je vanuit angst, met als gevolg dat je meestal niet de juiste beslissing neemt.

Beslis vanuit je hart

De juiste beslissingen, nemen we altijd vanuit ons hart. Heel vaak voelen we angst bij die keuzes en dat is normaal. Keuzes die je maakt vanuit je hart, vragen om weer een stap verder uit je comfortzone te zetten. Dat is voor iedereen een beetje eng, ook voor mensen die al veel obstakels hebben overwonnen. Het vraagt telkens weer een dosis moed en lef. Adem een keer diep in, confronteer je angsten en zet weer dapper de volgende stap.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je kan alle obstakels overwinnen

Ik kan je geruststellen, je krijgt enkel de juiste keuzes als je er klaar voor bent. Hoe zwaar de situatie ook mag lijken, je kan alles aan wat er op je pad komt. Dat heb ik de afgelopen jaren mogen ervaren. Zelfs als de berg veel te hoog lijkt, begin stap voor stap aan de klim. Ik garandeer je dat je de top bereikt, als je maar blijft doorzetten. Je hebt een ongelooflijke kracht in jezelf, als je maar in jezelf durft te geloven. Als ik het kan, kan jij het toch ook?

Er zijn altijd meerdere mogelijkheden

De komende tijd sta ik zelf ook voor enkele belangrijke beslissingen. Ze zijn nog even van kant, dus ik hoef nu nog geen keuze te maken. Ik weet dat er verschillende mogelijkheden zijn en wacht met enthousiasme af wat er komt. Het is soms spannend, maar dat maakt het boeiend. Het geeft ons telkens de kans om te groeien als persoon. Trouwens, het leven kan elke dag veranderen. Wie weet welke prachtige kansen er ondertussen opduiken?

Geniet van je levensreis

Ik zie het leven als een spannende reis, waar we de eindbestemming niet van kennen. Het is belangrijk om te genieten van wat we onderweg tegenkomen. Deze visie geeft me een goed gevoel om momenten dat het lijkt dat ik even op een kruispunt sta. Het leven is een avontuur. We weten niet wat er morgen komt, maar we mogen genieten van de stappen die we vandaag zetten. Geniet van elke dag en verwacht vol enthousiasme wat er komt. Geniet jij elke dag van je prachtige reis?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

  1. Ik vind dit op het moment een lastig onderwerp. Momenteel zit ik in een relatie en voel ik me heel erg aangetrokken tot een ander persoon. Al moet ik zeggen dat onze relatie op dit moment ook niet helemaal van je en het is. Ik merk dat ik de laatste tijd enorm verlang naar vrijheid. Volledige vrijheid. Niet zo zeer om met iemand anders naar bed te kunnen gaan, maar in het algemeen. En ik laat me inderdaad beperken door de overtuiging van hoe een relatie moet zijn. Aan de andere kant denk ik, zijn we in deze tijd niet zo bezig om trouw en eerlijk te zijn aan je zelf en daarmee denk ik, doordat ik trouw ben aan mijn relatie door niet ‘ vreemd te gaan’, ben ik daardoor dan niet ontrouw naar mijzelf door het onderdrukken van mijn behoeften en verlangens? Waar komt dit vandaan? Of is dit inderdaad een fase om een bepaalde leegte te vullen die ik dan mis in mijn huidige relatie? An sich mis ik niets in de relatie, anders dan de volledige vrijheid waar ik zo naar verlang. We leven in een beperkende energie en beperkende overtuigingen en wellicht moet ik die eerst doorbreken. Al probeer ik in de vrijheid te leven ‘ voor zover mogelijk’. Dat ik alleen dat al moet zeggen slaat eigenlijk al nergens op, want dan beperk ik mijzelf weer. Gedachtenkronkels die van hot naar her gaan. Luisteren naar je zelf. Maar dan laat ik mij weer beperken door angsten en overtuigingen. Cirkeltje cirkeltje. Het artikel is al van ruim een jaar geleden, maar het is toch fijn om even mijn gedachten te kunnen delen.

  2. Vroeger dacht ik ook zo, maar toen werd mijn zoon ziek. * jaar hebben we geleefd tussen hoop en vrees, een vrees die heel reeel was. Vorig jaar stierf hij, na een vreselijk lijden. e waren met ons drieen, mijn beide zoons en ik. Hoe kun je dan het leven nog omarmen?

  3. Niet op alle problemen heb je invloed. Als iemand anders jou iets aandoet en ook de oplossing bij die ander ligt, heb je een echt probleem. Het is vechten tegen de bierkaai. Ook in zo’n situatie gaat het erom hoe je ermee om gaat. Uiteindelijk vormt ons dat en hebben we ervan geleerd. Dat is ook mijn ervaring. Dorien, de waarden die je noemt en toepast en ook van anderen verwacht, ja, dat verwacht ik ook. Maar het is een hard gelag als je het tegenovergestelde ervaart en een ander een zeer grote inbreuk doet in je leven.

  4. Een HSP’er is van nature een vooruitziend persoon, en maakt zich al vlugger zorgen. Dit druist hier tegen onze natuur in… maar het is een goede tip om te leven in het moment zelf.

  5. Jean – Luc Dehaene (1940-2014), oud Belgisch premier, zei ook zoiets regelmatig in die trant: we moeten ons pas zorgen maken over een probleem als ‘t probleem zich aandient, ik weet niet of dat altijd de juiste houding is want vooruit kijken is mogelijk ook interessant (zeker in de (wereld-) politiek en wanneer je als zelfstandige werkt, bv.)
    Natuurlijk is er pas een reëel probleem wanneer’ t zich aandient!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in