tweelingzielen
Leestijd: 2 minuten

In dit artikel wil ik graag iets uitleggen over het ontstaan van tweelingzielen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ontstaan tweelingzielen niet vanuit één ziel, maar is het een proces wat veel tijd en vele levens kost.

Wanneer twee zielen veel liefde voor elkaar voelen en bij uitstek geschikt zijn om elkaar aan te vullen, kunnen zij besluiten tweelingzielen te worden. Dit besluit wordt meestal niet licht genomen, omdat een tweelingzielconnectie een heel bijzondere is die de ziel de rest van zijn bestaan blijft behouden.

Je kunt nooit ophouden tweelingzielen te zijn omdat de liefde die een ziel voelt nooit uitgewist kan worden.

Het proces

Wanneer twee zielen besluiten tweelingzielen te willen worden zijn daar heel wat aardse levens voor nodig om dit te bewerkstelligen. Net zoals bij mensen kost het op het niveau van de ziel tijd om liefde te laten groeien. De zielen zullen eerst veel aardse incarnaties samen doorbrengen waarin ze veel energie met elkaar zullen delen. Dit is wat we altijd doen in menselijke interacties, maar nergens meer dan in een liefdesrelatie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wanneer we uiteindelijk zoveel energie met elkaar hebben gedeeld dat een substantieel deel van de ander in ons eigen energieveld aanwezig is, kan je spreken van een tweelingzielconnectie. Dit is dus niet iets wat we in één leven bereiken, maar iets wat een langdurig proces is.

Verlangen

Bij de keuze die we maken voor een tweelingziel wordt meestal goed gekeken naar de eigenschappen die de andere ziel heeft en of deze complementeert aan die van de eigen ziel. Dit doen we omdat de rol van tweelingzielen een heel bijzondere is. Tweelingzielen halen namelijk elkaars onderdrukte deel naar boven. Wij hebben allemaal een deel in ons wat wij onderdrukken, dit kan zijn vanuit angst, schaamte of andere pijn.

Wanneer we met onze tweelingziel incarneren, zorgen we ervoor dat onze tweelingziel de energie uitdraagt die wij in onszelf onderdrukken. Wij mensen verlangen zo naar het stuk in onszelf wat wij onderdrukken, omdat we altijd verlangen naar eenheid. Om die eenheid goed te kunnen voelen, is het nodig dat alle delen van onszelf volledig geïntegreerd worden.

Wanneer wij op aarde onze tweelingziel ontmoeten, zal het verlangen naar deze persoon enorm zijn. Dit omdat onze tweelingziel ons de kans biedt de energie te voelen en ervaren waar we zo naar hunkeren. Doordat wij zo verlangen naar de energie van de ander ontstaat er verliefdheid, want verliefdheid is in wezen verlangen.

Dit is waarom er bij tweelingzielen zo vaak sprake is van liefde op het eerste gezicht. Het gaat hierbij niet zo zeer om het gezicht, oftewel het uiterlijk, het gaat om de energie die de ander vormt.

Heelheid

De reden wetend wat tweelingzielen voor elkaar kunnen doen, is het belangrijk dat de ziel kiest voor een andere ziel die sterk is op de stukken waar de eigen ziel veel pijn op heeft. Door die pijn gaat de mens dat stuk in zichzelf onderdrukken, omdat de mens van nature zijn pijn onderdrukt. Vaak voelt het gevaarlijk om dat stuk aan het licht te laten omdat we daar in vorige levens zo op beschadigd zijn.

Wanneer we een tweelingziel uitkiezen die dezelfde energie heeft als die wij zo moeilijk kunnen uitdragen, zijn we in staat elkaar te helpen op weg naar heelheid. Boven alles is dit wat tweelingzielen voor elkaar doen en dat is een wezenlijk verschil met het duale beeld wat er is over tweelingzielen.

Wanneer tweelingzielen één ziel zouden zijn, opgesplitst in een mannelijk en een vrouwelijk deel, betekent dat dat we in wezen nooit echte heelheid kunnen ervaren in onszelf, maar daar altijd onze tweelingziel voor nodig hebben.

Dit is een heel oude opvatting die we te danken hebben aan ons eigen gevoel van afgescheidenheid. Wij zijn niet afgescheiden, maar te allen tijde verbonden en het zijn de tweelingzielen die dat gevoel van afgescheidenheid bij elkaar willen helen door te spiegelen wat we in onszelf nog verborgen houden.

7 REACTIES

 1. Dank voor het bericht. Het concept tweelingzielen zou in nagenoeg alle culturen bestaan, maar vaak een andere invulling hebben. Dat van het Westen is het meest romantische concept zegt men, mogelijk geeft het daarom zoveel frustratie. ‘Dat was ze/hij blijkbaar niet. Ik heb me vergist.’ Sommigen zeggen dat het man- en vrouwdeel in 1 persoon vervolledigd wordt (visie Stefan) door meerdere opeenvolgende zielsontmoetingen en niet door één specifiek iemand. Je moet daarom geen relaties aangaan om de onderdrukte zelf-stukken weer te kunnen integreren. Misschien is er altijd wel een laatste persoon om ‘het werkstuk jezelf’ te vervolledigen. Vermoedelijk kom je die dan tegen in je laatste leven.

 2. Dankjewel, alles ging zo kloppen toen ik mijn andere helft ontmoete, en wij met elkaar verder een verbinding aangegaan zijn.
  Er komt nu (zolang ik mijn maatje ken) zoveel naar boven bij mij, er is zoveel heling en opruimen van oude narigheid aan de gang, het is zo druk in mijn hoofd/ziel, en het voelt zo veilig om te weten dat hij daar de aansturing toe heeft gegeven, en ik de rust en begrip heb gevonden, ik kan naar een nieuw stuk van mijn leven doorgroeien.
  Jouw verhaal geeft zoveel duidelijkheid, bedankt.

 3. Ik denk dat binnen in iedereen het ‘mannelijke’ en het ‘vrouwelijke’ verenigd is in of tot één unieke ziel. Ik geloof dat iemand herkenning en een sterke verbinding kan voelen met een andere ziel, van een ander persoon, op een heel diep niveau. Zo diep als het niveau waarop iedereen, alle zielen, eigenlijk met elkaar verbonden zijn. Dit gevoel van verbondenheid met deze ander gaat heel ver, zo ver dat je je letterlijk één voelt met deze persoon, en deze dan ook ‘in je draagt’ en overal naartoe ‘met je meeneemt’. Alsof de ander er altijd bij is, in je zit, bij alles wat je doet. Je weet ook dat je niks geheim hoeft te houden of kan houden voor die ander, want de ander weet alles al van jouw ziel of voelt het precies aan (heeft ooit hetzelfde meegemaakt?). Zouden deze zielen fysiek op grote afstand raken, dan zou dat niks aan (de diepte van) de connectie veranderen. Ik denk dat een dergelijke connectie er is om een verdere groei van beide zielen te bewerkstelligen, en misschien wel om nadien samen, als eenheid nog sterker en krachtiger, nog andere hogere doelen te volbrengen (ook voor anderen). In mijn beleving heeft deze connectie en eenheid niets (meer) te maken met ‘verliefdheid’, maar met een dieper en geheel onvoorwaardelijk gevoel van ‘liefde’ voor de ander, wetende dat je hetzelfde uiteindelijke hogere doel nastreeft.
  Beiden kunnen dit ook pas voor de ander voelen, wanneer zij zover zijn dit ook voor zichzelf te kunnen voelen. En dat lukt ook, want ze benaderen elkaar dicht op het niveau van ontwikkeling. Wellicht hebben ze al ooit eerder contact gehad of dezelfde soort lessen uitgewerkt gekregen. Vandaar de herkenning en het gevoel van geborgenheid en zekerheid. Er is ook zeker een reden voor hun samenkomst en samenzijn.
  Meer in de verte is iedereen met elkaar verbonden en één; maar je ‘krijgt’ of er zijn maar een aantal meest zinvolle en betekenisvolle (passende) connecties met andere zielen om deze eenheid mee te voelen en doorleven.
  Ik vind het sowieso een groot voorrecht om dit te mogen beseffen en te mogen doormaken! Het heeft zo moeten zijn <3

 4. Dank je wel voor je artikel. In mijn ervaring haalt iedere relatie/verbinding een deel van jezelf naar boven, zowel pijnlijke als niet pijnlijke. Dat is niet alleen 1 persoon. Ik geloof zelf meer in oude, vorige levens verbindingen, maar wel met meerdere zielen, die ons meer raken dan anderen. Ook denk ik dat het concept tweelingziel de innerlijke verbinding is tussen mannelijke en vrouwelijke energie.
  Groet Dalma

 5. Het hele concept van tweelingzielen is simpelweg de vereniging van man en vrouw in 1 persoon. Het gaat niet om twee personen, dat is de hele misconceptie.

 6. Fijn om het zo duidelijk uitgelegd in je verhaal te kunnen lezen, veel dank hiervoor! Het klopt inderdaad en het is zoals het voelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in