nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Het spijt me.
Ik heb het beste met je voor,
wil dat je gelukkig bent.
Ik wil dat iedereen je bij naam kent.
Populair zal je zijn.
Gezond tot in den treure.
Niks is, wat jou raken mag.
Ziekte, noch kommer, nog kwel.
Ik leg de lat niet te hoog,
of toch wel…………

Mijn druk, laat jou zakken
tot je niet meer staan kunt.
Je hebt nog net de kracht,
om de spiegel weg te halen.
Daar zit je
op je knieën.
Ik zie jou.
Ik schaam me,
vergeef me.
Ik rijk je mijn hand.
Je pakt hem aan,
gaat weer staan.

Ik laat je los,
ga kiezen voor mijn eigen leven,
naast dat van jouw.
Heb je me nodig,
dan zal ik er voor je zijn.
Ik zie het in,
je bent sterk.
Jij komt er wel.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Nu ik je losgelaten heb
en jij niet meer gebukt gaat,
onder mijn ballast.
Kan jij de wereld aan.
Ik ben en blijf je moeder,
dus ik zal altijd voor je klaar staan.

Laura Valk

Ik ben moeder van twee jongens {6 en 9 jaar). Ik ben op weg om mezelf weer te worden. Het is een weg van vallen en opstaan. Keuzes maken vanuit je hart en keuzes waarvan je denkt dat anderen dat wel goedkeuren. Mijn oudste zoon is hoog gevoelig net als ik. Ook al weet ik heel goed hoe hij zich voelt, ik maak toch ”fouten” net zoals ieder ander. Kinderen spiegelen ons meer dan dat we ons bewust zijn, vandaar mijn gedicht.

8 REACTIES

 1. Geen woorden voor ….wat een krachtige woorden die zo binnen komen…het raakt me diep voel de pijn verdriet onmacht zo herkenbaar…Wil je bedanken voor je mooie gedicht het geeft me kracht om weer verder te durven gaan naar de weg naar me zelf …Stond stil ….Nu even geen twijfel of onzekerheid voor het onbekende …Op deze weg/pad naar me zelf…Ben ik niet alleen …

 2. "Populair zal je zijn. Ik leg de lat niet te hoog, of toch wel………..
  Mijn druk, laat jou zakken tot je niet meer staan kunt".
  Populair zal je zijn, waarom, voor wie? Zal je kind dan ook gelukkig zijn of jij? Waar komt dit vandaan? Het zijn onze eigen latten die we te hoog leggen… Ouders hadden/hebben in hun eigen leven bepaalde dromen, wensen en verlangens, die tot nu toe (nog) niet zijn gelukt. Het gevoel van mislukken, falen of de boot gemist hebben. Ga je eigen dromen, wensen en eigen eisen niet projecteren op je kinderen. Is dit eerlijk? Onze kinderen kneden zoals wij ze willen hebben? Deze druk, die ze bijna doen bezwijken. Dit heeft weinig te maken met onvoorwaardelijke liefde. Het kind moet voldoen aan onze eigen voorwaarden. Draai de rollen eens om, hoe zou jij je voelen? Ik ben niet goed genoeg zoals ik ben??? En zo ontstaan onze eerste overtuigingen. Wat we vaak mee dragen door ons leven. Ons eigen beschadigd innerlijk kind………..

  • Het is een gedicht. Alles wat je schrijft komt ergens vandaan. Populair zal je zijn….. daarmee versterk ik de hoge lat van om duidelijk te beschrijven hoe hoog het is. Jouw reactie daarop, wat zegt dat over jou? Het maakt duidelijk wel veel los. Natuurlijk zijn kinderen spiegels dat weet ik. En zelf ben je ook weer een kind van je ouders dus ben je hun spiegel.

 3. Laura, wat mooi wat je hebt geschreven. Geloof in jezelf en geloof ook in je kinderen, ze zullen je hiervoor eeuwig dankbaar zijn. Je kunt het!

 4. Lieve, mooie dame, wat een moi gedicht over iets dat zo moeilijk voor je voelt. Maar, je kan het en bent nu op weg om jezelf weer te ontdekken. Doe zo voort. Je zal verstomd staan van jezelf. Fijn dat ik je gevoelens in het gedicht mag delen. Hartelijk dank. Vriendelijke groet, Lutje

 5. Prachtig lieve dame, en heel herkenbaar voor mij. Mooie spiegels zijn onze kinderen toch, ik voel heel veel dankbaarheid voor de lieve kleine mensjes om ons heen <3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in