zielenet
Leestijd: 4 minuten

Ik bezoek zelden tot nooit samenzweringstheorie websites omdat de energie ervan voor mij vaak nogal sensatiebelust, negatief, of dissonant aanvoelt. Dus, als ik geen vragen van verontruste lezers en cliënten had gekregen, was ik er nooit op gestuit: het zielenet oftewel de ”gedwongen reïncarnatie’’ theorie. Wat is dit voor theorie en waarom is deze in mijn optiek niet alleen een hoax, maar zelfs gevaarlijk?

Vals licht

Als je mijn artikelen vaker leest zul je zien dat ik erg gespitst ben op ‘vals licht’ en dit te ontmaskeren. Met vals licht bedoel ik: new age en spirituele theorieën die misleidend zijn, bedoeld om mensen uit hun kracht te halen, angstig en afhankelijk te maken, in plaats van ze te helpen zichzelf te helen en in hun eigen licht en kracht te helpen staan.

Dubbel vals licht

Net als in de wereld van de spionage en contraspionage zie ik op internet ook dubbel-vals licht verhalen: samenzweringstheorieën die beweren vals licht te ontmaskeren, maar er zelf nog een schepje bovenop doen. Deze theorieën claimen de échte waarheid te laten zien, maar zijn van zichzelf ook weer misleidend en ontkrachtend, zelfs nog meer omdat ze nog meer verwarring zaaien onder mensen die een glimp van de waarheid proberen op te vangen, onder de misleiding die wel degelijk bestaat. Tja, John le Carré zou er een dikke roman aan kunnen wijden.

De zielenet hoax

Wat is dan nu de zielenet theorie? Dit is een verhaal dat al langer circuleert op internet. Het concept is dat de reïncarnatie cyclus geen natuurlijk proces is, maar ons opgedrongen en afgedwongen door buitenaardsen. Zielen zouden worden gerecycled, waarbij hun geheugens worden gewist en ze weer op aarde worden neergezet om te dienen als slaven en energetische voedselbronnen voor genoemde buitenaardsen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Valse tunnel

Daarbij zou de bekende tunnel naar het Licht een valse tunnel zijn, het Licht vals, en de geliefden die mensen ervaren onderweg naar het Licht ook nep, neergezet door genoemde buitenaardsen om ons te bedotten, en een contract te laten tekenen om weer te incarneren in de ellende van het aardse ‘tranendal’.

zielenet

Ervaring

In de vijftien jaar dat ik werkzaam ben als regressie-en reïncarnatietherapeut, ben ik een dergelijk zielenet nog nooit tegen gekomen. De meeste mensen kunnen zich niet alles herinneren van hun andere levens, zeker, maar dat is een beschermingsmechanisme van het onbewuste. Als je je alles zou herinneren van al je levens, zou je geen leven (pun intended) hebben. Je zou te veel informatie tegelijk moeten verwerken van te veel verschillende persoonlijkheden.

Vrijwillig incarnatieproces

Als therapeut neem ik alles met een flinke schep (zee)zout. Er is bedrog gaande, zeker, juist ook in de niet-aardse dimensies (hierover straks meer). Het is zeer van belang daar alert op te zijn. Maar afgedwongen reïncarnatie als slavernij systeem? Nee, vanuit het oogpunt van de ziel ervaren de delen van ons die incarneren dat doorgaans als een vrijwillig proces dat de groei van ons wezen dient.

Ontkrachtend

De reden dat ik de zielenet theorie zo verontrustend vind, is dat ze zeer ontkrachtend werkt, vooral voor mensen die het al moeilijk hebben met functioneren in de materiele dimensie en (terecht) ervaren dat er veel pijn, ellende en bedrog is in de wereld. Door deze theorie kunnen mensen gaan geloven dat hun hele bestaan op een illusie is gebouwd en ze eigenlijk slaven zijn in een ellendige wereld, zonder autonomie en vrije wil, machteloos en bedot, en zonder hoop. Een recept voor depressie.

Pijn

Natuurlijk is incarneren geen peulenschil. Er is veel leed in de wereld, en het vraagt veel van ons om te leren onze pijnstukken te transformeren, en ervan te groeien in bewustzijn, wijsheid en compassie. Het je blijven verbinden met de wijsheid van je eigen Hoger Wezen en de connectie met de Bron is geen sinecure. Het is wel de weg om te transformeren, te stijgen in frequentie en zo de wereld en onze ervaring te creëren als de wonderbaarlijk ervaring die ze kan zijn.

Parasieten

Daarbij ben ik het met sommige samenzweringstheoretici eens dat er sprake is van misleiding en uitbuiting op grote schaal: door valse goden, nepgidsen, nepgoeroes, regeringen, en ja, ook door parasitaire wezens van aardse én buitenaardse oorsprong die teren op angst en pijn. Het is juist zaak ons van deze invloeden te bevrijden, niet het aardse bestaan als geheel af te wijzen – dat zouden ze wel willen.

zielenet

Paradijs

Met name de natuurlijke wereld kan ons laten zien hoe het leven oorspronkelijk bedoeld is. Het is niet de bedoeling dat we ons van het leven in de aardse dimensie afkeren uit bitterheid, boosheid, depressie en pijn – en de schuld te geven aan een zielenet van buitenaardse saboteurs of buitenaardse parasieten. We hebben vrije wil. Het is juist de bedoeling onze pijn te transformeren, onze oogkleppen af te zetten en onze vrijheid te pakken om de krachtige, vreugdevolle creators te zijn die we in wezen al zijn.

Bedrog

Is er dan geen bedrog aanwezig in de reïncarnatie cyclus? Zeker wel. Zo kom ik nogal eens tegen dat het incarnerende zieledeel onderweg wordt gesaboteerd door entiteiten van allerlei oorsprong. Zo kan het door een illusie ‘t verkeerde pad worden opgestuurd, getraumatiseerd en gesaboteerd door energetische implantaten, verstrikt raken in een nep-hemel of hel, of worden aangeklampt door ‘behoeftige’ wezens die vervolgens een destructieve uitwerking hebben in het energiesysteem van het incarnerende zieledeel. Er is van alles mogelijk in de wereld van energie.

Genezing, groei en self-empowerment

Vaak zijn deze sabotageacties onderdeel van het grotere verhaal van de ziel en de lessen die we willen leren. Door de resulterende problemen gaan we op zoek naar genezing, en groeien daardoor in bewustzijn en onderscheidingsvermogen, stijgen in frequentie en kunnen onze werkelijkheid op een hoger plan tillen en gaan creëren.

zielenet

Vrijwillig

Dat is mijns inziens de ‘zin’ van de incarnatiecyclus, die overigens geheel vrijwillig is – ook al ervaart het incarnerende zielendeel het wel eens als een proces dat het met tegenzin ingaat, als een kind dat niet naar school wil.  Als het tegen zit, als het leven pijn doet, betekent dat niet dat we hier niet zouden moeten zijn – integendeel. Het betekent dat het tijd is te gaan luisteren naar de signalen van onze pijn, onszelf te gaan helen en te groeien op deze prachtige planeet – en haar weer te transformeren in het paradijs waartoe ze bestemd was.

18 REACTIES

 1. Ik denk dat we steeds meer achter zaken komen die graag in het duister waren blijven zitten.
  Hier nog zo’n belangrijke zaak.
  verwimp.org/blog (zie 30 may 2018)

 2. Al die verhalen die men kan horen over karma, reïncarnatie en reincarnatiecyclus zijn per individueel verhaal al enorm ingewikkeld, alsof die verhalen op zich nog niet ingewikkeld genoeg zijn blijken er nu ook zielen netten met diverse nephemels, nephellen e.d. te zijn!
  Al deze verhalen en theorieen lijken simpelweg te bestaan om ”t individu inderdaad uit zijn of haar kracht te helpen!
  Als we nu eens simpelweg proberen om als mens goed te leven: misschien lost dit niet alle problemen op die er mogelijk vanuit’ ‘t licht der eeuwigheid ontstaan en/of kunnen bestaan maar dan zouden we mogelijk als individuen nu nog niet angstig moeten zijn voor problemen die zich mogelijk in’ ‘t hiernamaals kunnen voordoen!

 3. Maken we het onszelf ni moeilijk? Laat staan dat we hier iets uit te werken hebben… het gevaar is dat sommigen verloren lopen in hun verleden. Die onverwerkte stukken of die pijn of tekortkomingen die boven komen, daar kunnen we alleen nu íets aan doen. Vanuit de liefde die we meedragen. ( voor iedereen). Een alles omvattende vernietigende kracht die ondragelijk is wanneer we ze verloochenen. Een kracht die ons afbreekt tot op het moment da je je overgeeft om dan te beseffen dat het juist dat is wat ons uitzuivert en ons in het licht zet. En een kracht ook die ons opbouwt wanneer we liefdevol met onszelf omgaan. Heel eenvoudig. En dat begint met eerlijk zijn tov jezelf en zuivere gedachten. Love yourself 😉

 4. Ik geloof niet in dit zielennet, maar soms vraag ik inderdaad me wel af waarom ik hier ben gereincarneerd. Ik zou graag weten wat mijn doel is, voelt behoorlijk nutteloos en richtingloos. Ik heb mijn oogkleppen afgezet, maar helaas kan ik mijn doel in dit leven niet zien. Heb ook een paar regressietherapiesessies gedaan. Heeft me helaas niet geholpen.

  • Misschien is je doel wel er gewoon te zijn. Vraagt een boom, een dier zich af waarom hij hier is? Hij leeft gewoon en neemt de dongen zoals ze komen.

 5. de religies zijn hier mee begonnen. Zie het christendom met zijn voorgeborchte, vagevuur, hel en hemel. dus waar komen die gevaarlijke zaken vandaan? En dan ook nog een eind afrekening op het eind van alles door die speciale God voor de christenen.

  • In het leven heb je tegenstellingen nodig. Als je begrijpt dat donker en licht de uiterste zijn van de zelfde toestand dan ga je er anders naar kijken.

   Wat de kerk(maakt niet uit welke stroming) heeft gedaan is mensen voorzien van een manier van leven. Die goed leeft gaat naar de hemel die dat niet doet naar de hel om maar wat te noemen. Ook Hemel en Hel zijn uiterste van de zelfde toestand. Dat er een kerkelijk-politiek systeem wordt opgezet om mensen te beïnvloeden is van alle tijd. Zal ook altijd blijven bestaan. Dat dit systeem gebaseerd is op angst is verwerpelijk maar helaas al vele millennia oud.

   Leren zien dat je een vrije wil hebt en zelf mag kiezen wat je wil doen tijdens je leven is heel moeilijk in deze tijd. Als je er aan begint is er geen weg meer terug.

 6. Cleoprata.
  Ben het helemaal met Rob eens.
  Alles is niet te verklaren, volgens
  mij moet je dat ook niet willen.
  Er zijn genoeg aardse dingen waar we
  ons mee bezig moeten houden.
  Dingen zien en luisteren naar je gevoel
  en onderbuik.
  Gr cleo

 7. Mooie uiteenzetting over, mijns inziens, hoe de zielenwereld werkt. Wel bijzonder dat je je verhaal begint met een afbeelding van een aardbol. Dat is dan weer een samenzwering waar ik graag eens verder op in zou willen gaan…

  • flat earthhhh? Misschien zelf een artikel aan wijden? Ik ben er benieuwd naar, ik hoor het wel eens voorbij komen maar nog niet in verdiept.

 8. U zegt dat de meeste mensen zich niet alles kunnen herinneren uit vorige levens dat het een beschermingsmechanisme is van het onbewuste, maar waarom als je een BDE hebt gehad, mag je u wel alles herinneren? Als ieder mens die informatie zou meekrijgen, zouden er al heel veel problemen opgelost zijn.

  • Veel kinderen onder de 7 jaar herinneren
   Zich fragmenten uit hun vorige leven, dat vervaagd als we ondergedompeld worden on de aardse kennis

  • Inderdaad, dat vraag ik me ook vaak af. Vele denken de waarheid in pacht te hebben en trachten alles te verklaren een enige grip en begrip op deze werkelijkheid te krijgen. Maar uiteindelijk weten we geen klap en blijven het verwoede pogingen, vooral op spiritueel vlak. Als we nu toch eens echt leren luisteren naar wat voor onszelf goed voelt i.p.v. te leunen op andermans waarheid. Dat is de hele kunst, vertrouwen in je jezelf. Dan zullen discussies ook verdwijnen omdat de drang om de ander te overtuigen van je mening wegvalt. Geen bewijs drang meer wat voort komt uit angst van het niet weten en graag grip wil krijgen op de werkelijkheid.

   • Vroeger vroeg ik mij af, waarom de ziel in de mens komt in mij dus, na mijn BDE vraag ik mij af waarom ik (de ziel) in de mens kom, want ik ben dat lichaam niet, ik zit in dat lichaam, want als je dood gaat, zijn het niet je lichaam of je hersenen die heengaan, maar jij de ziel. De ziel heeft naar mijn gevoel altijd bestaan, door bepaalde stoffen kun je zien, horen en zelf communiceren en voel je een enorme liefde, maar er ontbrak een zintuig, ik voelde geen wind, geen warm of kou, je kunt niets aanraken, geen bloem ruiken of een boom vastnemen, geen regen of water voelen, ik heb het gevoel dat het daar iets moet mee te maken hebben dat we naar de mens komen, maar de mens is vrij en voelt iets in zijn lichaam, hij is onzeker, en heeft angst voor het onbekende, nochtans is het de enige manier om in uzelf te gaan, en het eeuwige liefdevolle leven te ontdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in