Wanneer je levensenergie stroomt gaat alles makkelijker. Je voelt de ruimte in jezelf, ervaart balans in jezelf en hebt de energie om alles te doen wat je wilt. Het mooiste is dat levensenergie overal te vinden is. Toch voelen we ons in ons dagelijks leven niet altijd even vitaal en energiek. Hoe komt dat? Lees snel verder als je wil weten hoe jij jouw levensenergie kunt activeren.

Wat is levensenergie?

Levensenergie is de essentie van al het leven. Het is overal om ons heen, in de lucht, in het zonlicht wat we ontvangen, in het voedsel wat we eten. Hoe dichter bij de bron, hoe meer leven iets bevat. Een vers gevallen appel van de appelboom, het hoogtepunt van de zomer, de verse lucht in een opbloeiend bos…

Levensenergie is overal, maar het meest aanwezig op plaatsen waar veel leven is; daar waar de elementen van de natuur zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Een mooi voorbeeld is het strand, waar de golven op de kust slaan. De wind waait en de zon schijnt. Ja, op het strand vind je veel levensenergie. En dit is één van de redenen waarom veel mensen het heerlijk vinden om daar even uit te waaien.

Yoga aan het strand

Plekken met veel levensenergie

Elk landschap heeft bepaalde krachtplekken waar de energie samenkomt, dit zijn vaak bijzondere mooie plekken die direct opvallen. Het hoogste punt van een gebied, het prachtige meer waar alle vogels zitten.

De natuur en wij mensen voelen ons aangetrokken tot deze plekken. Het is daar waar het meeste leven is, en op deze plekken kunnen wij onszelf ook opladen. Hier ontstonden ook heilige plekken van oude volkeren.

Maar niet alleen in de natuur, ook in steden heb je plekken waar de energie bij elkaar komt. Veel van onze mooie oude gebouwen zijn op deze krachtplekken gebouwd. Het zijn de belangrijke plekken in de stad, zoals de domtoren van Utrecht. Ga er maar eens onder staan mocht je er een keer in de buurt zijn. Hier schijnt een krachtplek te zijn.

Nederland zit vol met deze krachtplekken waar je je kunt opladen, maar de krachtigste plekken vind je in de natuur. Waar de levensenergie het meest aanwezig is.

Jouw levensenergie

Al het bovenstaande geldt ook voor ons, hoe dichter bij de natuur, hoe verser het eten en hoe dichter wij vanuit onze kern leven, hoe meer levensenergie wij zullen hebben. Het is daarbij belangrijk dat we letten op ons energie niveau.

Als we merken dat we al weinig energie hebben, is het extra belangrijk dat we keuzes maken om naar plekken en mensen toe te gaan die ons energie geven. Hetzelfde geldt voor onze voeding. Op het moment dat we weinig energie hebben kan ons lichaam zware energie er veel minder goed bij hebben.

Wanneer we dus weinig energie hebben, omdat we bijvoorbeeld hard hebben gewerkt, is het van essentieel belang dat we keuzes voor onszelf maken die ons meer energie geven, denk daarbij aan:

  • Kiezen voor gezonde voeding, weinig suikers en minder junkfood.
  • Met mensen omgaan die je energie geven
  • Dingen doen die jou energie geven
  • Voldoende slaap
  • Met regelmaat iets in de vorm van meditatie doen

Alles draait daarbij om balans. Als we eenmaal genoeg energie hebben, maakt het een stuk minder uit als we ook af en toe iets ongezonds eten of drinken. Ons lichaam kan dit dan verwerken

Ademhaling: altijd toegang tot jouw energie

Maar voor werkelijk balans kan je het beste kijken naar je ademhaling. Als er één ding is wat altijd beschikbaar is, is het lucht. Het is de belangrijkste energievoorraad waar we altijd bij kunnen. De lucht zit vol met zuurstof, maar ook prana (levensenergie). Deze hebben we nodig om ons fysieke en energetische lichaam te voeden. Helaas gebruiken we vaak maar 30% van onze adem- en longcapaciteit, dat ten koste van onze levensenergie.

Als kinderen halen we veel dieper adem, maar door de druk en stress die we ervaren in de maatschappij en de weinige beweging die we krijgen als we de hele dag op een stoel moeten zitten, verminderd onze ademhaling drastisch. En dit is enorm zonde, want er is makkelijk wat aan te doen.

Toen ik mezelf dit realiseerde ben ik me gaan verdiepen in verschillende meditatie en ademtechnieken waaronder uit de Pranayama (Indiase ademleer). Ik leerde dat je ademhaling de sleutel is tot het verkrijgen van meer levensenergie in een periode dat ik dit goed kon gebruiken.

Anderen lazen ook:

Hoe bevrijd je je eigen levensenergie?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in