maan-bed

door Selacia  www.selacia.com

Tussen de volle maan van dit (vorig-red) weekend en de versterkte energie die zich elk jaar in de kerstperiode opbouwt, voelen de meeste menen zich een beetje op het randje en overladen. Het is alsof er een gevoel van haast in de lucht hangt, en er duiken overal uit het niets ’to-do’-lijstjes op, waarvan je niet eens wist dat je ze had! Dit is elk jaar wel zo, maar in deze maand december zou je dit alles op een nieuwe manier kunnen ervaren.

Wat is er nieuw deze december

 1. Dit is geen gewoon of gemakkelijk jaar geweest. Er waren natuurlijk lichtere momenten die er doorheen sprankelden, maar we bevinden ons nog altijd in het midden van een heel uitdagende cyclus van revolutionaire verandering. Die lange cyclus heeft in 2014 enkele belangrijke sleutelmomenten gekend – zoals de planetaire Groot Kruis-oplijning in april. Die aflijning schudde de al woelige beweging in maatschappelijke beroering verder op, samen met een intens verlangen naar grote veranderingen in alle aspecten van hoe ons leven geleefd wordt. In welk land je ook woont, deze thema’s maken een duidelijk deel van het landschap uit.
 2. December is de maand (meer bepaald op 14 en 15 december) waarin we de zesde revolutionaire planetaire oplijning krijgen, van een reeks die startte in de ’60s, en afloopt op 16, 17 maart 2015. De opbouwende beweging naar de aflijning van midden december toe hangt al voelbaar in de lucht – en dient als de volgende planetaire wake-up-call, en brengt een diverse reeks bewegingen op gang die pro-democratisch zijn, en alle leven eren.de energie van december

Natuurlijk neigen energieën van tijden zoals deze ertoe om nog lang na piekmomenten verder door te rimpelen. Wat in gang gezet was bijvoorbeeld in de ’60s, heeft een toegenomen level van maatschappelijke veranderingen gekend. De ’80s zijn bijvoorbeeld gekend als een tijd van cultureel ontwaken, vaak omschreven als de dageraad van een nieuwe tijd.

Je persoonlijke ervaring

Ieder mens zal deze tijden op zijn eigen unieke manier ervaren. Maar ieder van ons die bewust op pad van ontwaken is, is bedoeld om hier nu een belangrijke rol te spelen in de ‘make-over’ van de Aarde. Ik verwijs vaak naar ons als goddelijke veranderingsmakers, want we leven nu inderdaad om op de voorgrond te staan van deze make-over en om een meer liefdevolle wereld te creëren.
Wat aan het gebeuren is, is een gezamenlijke inspanning, maar ieder van ons heeft een uniek stuk te spelen. Ik geloof dat onze bestemming als goddelijke veranderingsmakers in feite gecodeerd is in ons eigen DNA. Daarom kunnen we echt niet verdwijnen en vergeten waarvoor we geboren zijn en wat we te doen hebben, ook al willen we in tijden van beroering en grote verandering best wel achter het behang verdwijnen. Het zit allemaal in ons gegrift!
Laat deze verantwoordelijkheid je deze maand niet overweldigen. En laat kalender-data en andere markeerpunten je niet terroriseren. Er is echt niets te vrezen. Je werd deze keer volledig uitgerust voor wat je hier kwam doen geboren. Soms betekende dat geleid worden door leraren en beoefeningen die je zullen helpen stabiel en hartgecenterd te worden en te blijven, zodat je op de hoogst mogelijke manier kan dienen. Andere keren betekende dat dat je talenten in een vroeg stadium ontdekte, zodat je ze kon ontwikkelen tot praktische en nuttige kwaliteiten, om jezelf en anderen te helpen.Kind-kat-liefde
Om een lichtere en meer harmonieuze persoonlijke ervaring te creëren in de revolutionaire energieën van december, sta je best eens stil bij het volgende:

Tips voor meer harmonie

 1. Denk aan het grotere plaatje in verband met verandering. Het is geen lelijk woord of een energie die je kan doen stoppen. Je eigen aard is verandering, en je bent doorheen de eeuwige tijd eindeloos aan het veranderen. Verwelkom deze natuurlijke energie, vecht er niet tegen. Weerstand bieden aan de golven van verandering, of ze proberen te ontkennen, zal alleen maken dat je je nog meer onveilig voelt, en nog minder in staat om vakkundig doorheen de hoogten en laagten te gaan.
 2. Hou in gedachten dat alles een frequentie bezit, ook emoties en gedachten. Hou die van jou in de hogere octaven, door te doen wat je kan om positief te blijven. Hoe hoger je frequentie wanneer er een grote golf van verandering binnenkomt, hoe beter je het aan kan. Wanneer je frequentie voldoende hoog is, kunnen zelfs de meest uitdagende cycli hanteerbaar worden.
 3. Wees je bewust van data met hoge energie. Dit weekend met de volle maan van zaterdag zijn is zo’n datum. Plaats je intentie nu om verbinding te maken met de verschuivingen die we dienen te maken en met de triggers die ze in gang moeten zetten. Neem dan voldoende rust om je dit weekend herop te laden, contact te maken met de visie van spirit over jouw leven, en om nieuwe inzichten te ontvangen over wat je beweging voorwaarts blokkeert. Vraag om dromen om je dingen te helpen verwerken, en vraag spirit om je te helpen verbinden met nuttige informatie uit je droomtijd. Vertrouw erop dat je echt alles hebt wat je nodig hebt, en dat je in een vriendelijk universum leeft, dat wemelt van zichtbare en onzichtbare helpers die willen dat je slaagt.

Selacia

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

vert. Fran Tielemans

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Dank voor de mooie woorden ” er is echt niets te vrezen. Je werd deze keer volledig toegerust voor wat je hier kwam doen”. Prachtige energie die alles laat stromen… ❤️Veel moois in het nu

 2. prachtig artikel, herkenbaar. Wij komen ook steeds tijd tekort, terwijl we geen baan hebben en nauwelijks afspraken vliegen onze dagen erdoorheen en hebben we nog het gevoel dat we bijna niet toekomen aan wat we echt belangrijk vinden zingen, muziek maken, kerstkaarten maken, een boek schrijven. Mooi om zo vanuit deze visie de decembermaand, dit weekend en de komende maanden in te gaan!

  lieve groeten van ons vieren
  Leonoor
  Contact & muziek
  Leonoor, Marthe, Erik, Jeannette