Hoe dieren je kunnen bijstaan in je spirituele ontwikkeling
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Eén van de voordelen van hooggevoelig zijn, is dat je gemakkelijk oppikt wat er in een ander omgaat. Het vermogen om te voelen wat een ander voelt, is sterk ontwikkeld. Bovendien ben je van nature begaan met al het leven om je heen. Dit stelt je in staat om ook contact te maken met aardse wezens die geen menselijke stem hebben: de dieren.

Door Ineke van Lier

“Dieren zijn net als mensen, met dezelfde emoties. Ze zitten alleen in een ander lichaam en spreken een andere taal”, zegt de Amerikaanse dierentolk Carol Gurney. Zij communiceert al meer dan dertig jaar met dieren door middel van telepathie. Dieren zenden namelijk beelden uit, gevoelens, gedachten en fysieke sensaties die je als mens ook kunt opvangen. Onbewust doe je dat al. Wanneer je plotseling bedenkt dat je huisdier dorst heeft en je ontdekt vervolgens dat zijn drinkbak leeg is, kun je ervanuit gaan dat het dier jou die informatie heeft gestuurd.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Wanneer je leert om bewust op hun frequentie af te stemmen, kun je luisteren naar wat de dieren je te vertellen hebben en kun je met hen in gesprek gaan. Zelf ben ik dit vermogen gaan ontwikkelen toen het op mijn pad kwam in mijn werk als journalist. Ik was direct gefascineerd en sprak met honderden dieren van evenzovele mensen. Doodeng, want ik was erg bang om te falen en bij de baasjes voor schut te staan. Vaak wilde ik opgeven, net iets vaker dreef een innerlijke kracht mij toch weer voort. Het heeft me vele malen meer gebracht dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Op ontdekkingstocht met de dieren

  • In contact met de dieren ontdek je niet alleen hun stem en hun wezen; het brengt je ook bij je eigen innerlijk weten. Door mijn gesprekken met de dieren voor hun mensen op te schrijven, ontsloot ik een diepere kennisbron waar ik eerder niet bij kon.
  • Om je te bekwamen in telepathie, moet je verstillen. Je innerlijke processen scherper, bewuster leren waarnemen. Wat gebeurt er allemaal bij jou? De signalen zijn vaak heel subtiel.
  • Je eigen huisdieren staan veel nauwer met jou in verbinding dan je waarschijnlijk in de gaten hebt.
    Mijn twee honden bijvoorbeeld reageren rechtstreeks op wat er in mij omgaat. Zij blaffen op straat naar een hond die ík eng vind, omdat ze mijn angst voelen. Voor mij inmiddels een signaal om bij stil te staan: waarom ben ik bang voor die bepaalde hond? Hoe reëel is die angst eigenlijk?
  • Wat je ziet als je naar dieren kijkt, is een spiegel van wat diep in jou leeft. Het verdriet dat ik voelde bij het zien van ondergewaardeerde manegepaarden, spoorde mij aan om te doen wat ik hen zo gunde: losbreken, mijn baan opzeggen en op zoek gaan naar een plek waar ik meer in mijn kwaliteiten erkend zou worden.

Alles is met alles verbonden en wanneer je je bewust met de dieren verbindt, echt contact maakt vanuit je hart, ga je dat steeds meer ervaren.

2 REACTIES

  1. Lijkt me fahntastisch als je dat kunt, ken meet mensen die dat kunnen, Piek Stor, Anna Breytenbach, zelf lukt het me niet. Heb het tegenovergestelde ervaren, mijn honden blaffen naar honden waar ik totaal niet bang voor ben.

  2. M'n kat word af en toe aangevallen door een nogal dominante buurkat. Soms denk ik dat het weer rustig is maar soms gebeurt het nog. Of dan zie ik die buurkat weer lopen en dan denk ik bij mezelf dat ik zelf ook moet uitkijken met dominante figuren, zoals iemand op alternatief gebied die bovenop me ging liggen omdat ik de mannelijke energie nodig had en hij me die natuurlijk moest geven. Contact verbroken maar ik moet uitkijken met mensen die over me heenwalsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in