Eén van de voordelen van hooggevoelig zijn, is dat je gemakkelijk oppikt wat er in een ander omgaat. Het vermogen om te voelen wat een ander voelt, is sterk ontwikkeld. Bovendien ben je van nature begaan met al het leven om je heen. Dit stelt je in staat om ook contact te maken met aardse wezens die geen menselijke stem hebben: de dieren.

Door Ineke van Lier

“Dieren zijn net als mensen, met dezelfde emoties. Ze zitten alleen in een ander lichaam en spreken een andere taal”, zegt de Amerikaanse dierentolk Carol Gurney. Zij communiceert al meer dan dertig jaar met dieren door middel van telepathie. Dieren zenden namelijk beelden uit, gevoelens, gedachten en fysieke sensaties die je als mens ook kunt opvangen. Onbewust doe je dat al. Wanneer je plotseling bedenkt dat je huisdier dorst heeft en je ontdekt vervolgens dat zijn drinkbak leeg is, kun je ervanuit gaan dat het dier jou die informatie heeft gestuurd.

Wanneer je leert om bewust op hun frequentie af te stemmen, kun je luisteren naar wat de dieren je te vertellen hebben en kun je met hen in gesprek gaan. Zelf ben ik dit vermogen gaan ontwikkelen toen het op mijn pad kwam in mijn werk als journalist. Ik was direct gefascineerd en sprak met honderden dieren van evenzovele mensen. Doodeng, want ik was erg bang om te falen en bij de baasjes voor schut te staan. Vaak wilde ik opgeven, net iets vaker dreef een innerlijke kracht mij toch weer voort. Het heeft me vele malen meer gebracht dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Hoe dieren je kunnen bijstaan in je spirituele ontwikkeling

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Op ontdekkingstocht met de dieren

 • In contact met de dieren ontdek je niet alleen hun stem en hun wezen; het brengt je ook bij je eigen innerlijk weten. Door mijn gesprekken met de dieren voor hun mensen op te schrijven, ontsloot ik een diepere kennisbron waar ik eerder niet bij kon.
 • Om je te bekwamen in telepathie, moet je verstillen. Je innerlijke processen scherper, bewuster leren waarnemen. Wat gebeurt er allemaal bij jou? De signalen zijn vaak heel subtiel.
 • Je eigen huisdieren staan veel nauwer met jou in verbinding dan je waarschijnlijk in de gaten hebt.
  Mijn twee honden bijvoorbeeld reageren rechtstreeks op wat er in mij omgaat. Zij blaffen op straat naar een hond die ík eng vind, omdat ze mijn angst voelen. Voor mij inmiddels een signaal om bij stil te staan: waarom ben ik bang voor die bepaalde hond? Hoe reëel is die angst eigenlijk?
 • Wat je ziet als je naar dieren kijkt, is een spiegel van wat diep in jou leeft. Het verdriet dat ik voelde bij het zien van ondergewaardeerde manegepaarden, spoorde mij aan om te doen wat ik hen zo gunde: losbreken, mijn baan opzeggen en op zoek gaan naar een plek waar ik meer in mijn kwaliteiten erkend zou worden.

Alles is met alles verbonden en wanneer je je bewust met de dieren verbindt, echt contact maakt vanuit je hart, ga je dat steeds meer ervaren.

 

Anderen lazen ook: Een belangrijke spirituele les die van je hond kunt leren

Kunnen katten & honden geesten zien? Uit onderzoek blijkt dat ze andere frequenties zien dan mensen


Bewaar voor later op Pinterest:

Hoe dieren je kunnen bijstaan in je spirituele ontwikkeling

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Ik leer ontzettend veel van mijn dieren. De honden die ik heb gehad, de katten die ik heb gehad en de katten die ik nu heb. Ze komen niet voor niets op mijn pad en ik leer ontzettend veel van ze. Ze raken me op mijn pijnpunten, confronteren me, maken emoties los die vast zaten en brengen onvoorwaardelijke liefde naar boven. Als ik terug kijk zie ik hoe ze me allemaal een stukje verder hebben gebracht, zo bijzonder….

 2. Wat heerlijk om dit te lezen.
  Zelf sta ik al heel lang op die manier met de dieren in contact.
  En wat een rijkdom dat is. Ook de natuur speelt een grote rol hierin.
  Ik hoop dan ook dat meer en meer mensen zich hiervan bewust worden.