je eigen toekomst creëren

Hoe doe je dat nou, je eigen toekomst creëren? Ja, dat is een belangrijke vraag. Je creëert je eigen toekomst, of je je daarvan bewust bent of niet. Met iedere keus die jij maakt, creëer jij je toekomst. Maar het zou toch fijn zijn als je dat ook bewust kunt doen? Als je kunt gaan ervaren wat je wilt ervaren i.p.v. dat je maar moet afwachten wat er in je ervaring verschijnt?

Je eigen toekomst creëren, dat geeft een gevoel van kracht in plaats van de machteloosheid die je nu vaak ervaart. Je hebt geen idee waarom je ervaart wat je ervaart, waarom je steeds opnieuw dezelfde ‘problemen’ ervaart en je doet echt je best om het tij te keren, maar het lijkt allemaal zo willekeurig wat er gebeurt.

En dan kijk je naar anderen en dan vraag je je af waarom die het zo gemakkelijk heeft en waarom het bij haar altijd zo soepeltjes verloopt? Jij worstelt maar door, en waarom is dat nou eigenlijk? Jij zit nota bene op het bewustwordingspad, wordt het niet langzamerhand eens tijd dat er wat verbetering optreedt?

Vergelijk jezelf niet met anderen

Jezelf vergelijken met een ander is volstrekt niet functioneel en ik stel dan ook voor dat je hier direct mee ophoudt. De belangrijkste reden is dat jij verantwoordelijk bent voor jezelf en dat is al genoeg werk. Een andere belangrijke reden is dat je helemaal niet weet hoe het echt met een ander gaat over het algemeen. Je weet niet waar een ander mee worstelt vanbinnen. We zijn allemaal mens, we worstelen met dezelfde stukken, we zitten in hetzelfde schuitje, namelijk het schuitje van je te gaan herinneren wie je werkelijk bent en wat dat voor je betekent in je leven nu. Dit zijn we collectief vergeten.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

We hebben allemaal de nodige levens achter de rug, we hebben allemaal nog karma uit te werken en we lopen allemaal rond met (oude) angst, pijn en verdriet. Dus, hou op je met een ander te vergelijken. Jij hebt, lijkt me zo, genoeg aan je eigen leven en hebt je eigen pad te lopen. Dat pad, dat is het pad dat jouw ziel heeft gekozen voordat jij naar dit leven op aarde kwam. Je wilt jezelf op een bepaalde manier ervaren, bepaald karma opruimen of een bepaalde angst overwinnen. Wat dan ook. En dat is wat jij te doen hebt. In dat opzicht heb je dus niets met een ander te maken. Want die ander bewandelt haar of zijn eigen pad.

Hoe creëren we?

We creëren onze ervaringen door de keuzes die we maken en de acties die we ondernemen. Wat hierbij wel belangrijk is, is dat je vervolgens de gehechtheid aan het resultaat loslaat. Wij overzien niet het grotere geheel en het Leven wel. Het is onze taak om te luisteren naar onze intuïtie, we volgen ons hart en dan ondernemen we de geïnspireerde actie die hieruit volgt. Maar het ‘wanneer’ en ‘hoe’ laten we los, dat is niet aan ons, daar wordt door het Leven voor gezorgd.

Vertrouw erop dat wat jij voelt waar is. Vertrouw erop dat op het juiste moment en in de juiste vorm het resultaat in je leven zal verschijnen. Misschien niet zoals jij dat voor ogen had, maar vertrouw er dan maar op dat wat er wel verschijnt, beter voor je is. Dat is best lastig als je erg gehecht bent aan het resultaat, geld bijvoorbeeld omdat je het echt nu nodig hebt of wanneer je een relatie wilt met iemand die je hebt ontmoet maar die getrouwd is, om maar eens iets te noemen. Er wordt voor je gezorgd, dat is de basis voor jouw vertrouwen. Je zult merken dat je ontspant als je op deze wijze in je leven kunt staan.

Het nu

Waar je nu bent, is een optelsom van al je vorige levens en dit leven en van de keuzes en de acties die je hebt ondernomen. Kijk naar je omstandigheden, kijk wat jij ervaart, voelt en denkt. Je kunt je omstandigheden als een spiegel gebruiken om te kijken wat er vanbinnen om aandacht vraagt. Als je iets ervaart in je leven wat jou niet bevalt, ga dan bij jezelf naar binnen om te kijken waarom dat zo is. Is er pijn, angst of verdriet wat gezien, geheeld en losgelaten mag worden? Of denk je bepaalde (negatieve) gedachten die je in een bepaalde situatie houden? Zijn deze gedachten waar? Zijn ze wel van jou?

Je eigen toekomst creëren

Je toekomst creëer je op dezelfde wijze als waarop je het heden hebt gecreëerd. Door de keuzes die je nu maakt en de acties die je nu neemt, bepaal jij je toekomst. Pijn, angst en verdriet, emoties en belemmerende overtuigingen bepalen jouw keuzes en acties. Ze draaien als een soort programma in jou op de achtergrond mee. Door naar je omstandigheden te kijken en op onderzoek uit te gaan in jezelf kan je achter deze programmering komen en er iets mee doen. Hierdoor wordt je steeds vrijer in jouw keuzes en je acties; je kunt steeds meer gaan creëren van dat wat jij wel wilt ervaren in jouw leven of van dat wat jij wilt manifesteren.

Dus: wees alert, wat gebeurt er aan de buitenkant? Dat wordt veroorzaakt door je binnenkant. En als jij, bewust, je eigen toekomst wilt creëren zoals jij dat voor ogen hebt, dan zit het werk aan je binnenkant.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Wil je eigenlijk wel je eigen toekomst creëren?
  Dat zou dan een nep toekomst zijn, een zelf-ge-creëerde werkelijkheid.
  Volgens mij kun je dan net zo goed drugs nemen of je van de wereld drinken dat is ook een vorm van vluchten voor de werkelijkheid.

  Dit klopt helemaal: “En als jij, bewust, je eigen toekomst wilt creëren zoals jij dat voor ogen hebt, dan zit het werk aan je binnenkant.”
  (Mooi gezegd)

  Maar geen toekomst-creatie met je hoofd verzinnen die waarschuwing mag er nog bij staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in