Home Spiritualiteit Hoe een authentiek leven te creëren in 5 makkelijke stappen

Hoe een authentiek leven te creëren in 5 makkelijke stappen

authentiek leven

Een authentiek leven creëren waar je van houdt is niet altijd vanzelfsprekend – of wel? Het is mogelijk en ik neem je mee door 5 gemakkelijk te volgen stappen om een leven mogelijk te maken waarvan je houdt; en dat begint nu.

1:Het ZIJN. (de basis)

Je staat van zijn (of hoe je je voelt) beïnvloedt direct wat je creëert in je leven.

Stel het je voor als de hoofd ruimte waar je in leeft. Als je in een slecht bui bent dan zul je slecht werk afleveren. Ben je in een geweldige bui dan is de kans groot dat je je verwachtingen overtreft.

Wat je dient te doen is je innerlijke stemming aan te pakken.

Denk aan de serene stemming en kunst in je huis, dit zet de toon. Je kunt hetzelfde doen met je eigen innerlijke gevoelens.

Ik beveel een simpele 5 minuten oefening aan, waar je gewoon ademt om  je lichaam te laten ontspannen. Sta je hart toe om zacht en teder te worden en open jezelf dan om lessen en speelsheid toe te laten. Dit is een makkelijk  en totaal te bereiken doel.

Een bijkomend voordeel van geregeld naar je basis terug te keren is dat je helderheid krijgt over onderliggende problemen die een impact hebben op je gevoel van “zijn.”

Om een echt leven voor jezelf te scheppen is het ook belangrijk om te onderscheiden hoe je dit doet. Er zijn 4 hoofdpunten:

Doelstelling: dit is vaak een dicterende manier om iets te creëren.  Ik wil 13 kg afvallen dus ik ga dit en dat doen.

Intentie: Dit is het gevoel en zijn dat je wilt creëren. Bijvoorbeeld, hoe zou het zijn om 13 kg af te vallen. Welke invloed zou het op je leven hebben en  de manier van doen naar andere mensen toe. Die kwaliteiten definiëren is de intentie.

Door angst / weerstand:  we weten allemaal dat als we iet niet willen dan gebeurt het juist toch. Waar je je tegen verzet gebeurt.

Door anderen/ anderen via ons: Dit zou bijvoorbeeld het diploma kunnen zijn dat je nooit ambieerde. Heb je ooit weleens iets waargemaakt dat anderen voor jou wilden, maar dat eigenlijk nooit klikte voor jou persoonlijk?

De ideale manier om iets geloofwaardig te maken is het opzettelijk creëren “als spirit zijnde.”

Om dit te doen dien je geregeld te oefenen om je innerlijke vuur aan te wakkeren met de intentie om te leven vanuit een rustige plaats waarin je een ontspannen lichaam, een open mind en een liefdevol hart hebt.Waarom gebeurt alles in je leven met een reden

2:Intentie (Helderheid)

Wees specifiek in dat wat je wilt creëren. Als je niet weet wat je wilt hoe kun je dan verwachten dat het waarheid wordt?

Als je onzeker bent, start dan vanuit je basis (stap 1) en zie voor je welke kwaliteiten je wilt in je leven. Bijvoorbeeld; vrede, liefde, vrolijkheid, vervulling etc..

Als je je bewust bent van de kwaliteiten, bedenk dan wat je nodig hebt in je leven om ze waar te maken. Als dat eenmaal duidelijk is, dan kun je je visie en intentie gaan ontwikkelen.

Er zijn een paar manieren om dit te doen. Het belangrijkste stuk is het begrijpen van de krachtige indruk die je zou willen hebben. Een krachtige indruk is het gevoel en de toestand van dat wat je graag wilt, ongeacht waar de fysieke schepping ook op zal lijken.

Bijvoorbeeld, de meeste mensen willen de loterij winnen. Het gaat ze niet zozeer om de vele miljoenen dan wel om de verkregen vrijheid of mogelijkheid om te reizen wanneer of waarheen men maar wil. Als ze die vrijheid (en wat dies meer men ook gelooft dat hierbij komt met de overtollige liquide middelen) zonder daadwerkelijk de loterij te winnen zouden krijgen, dan zou men er niet om geven hoe het tot stand komt. Enkel dàt het gebeurt.

In dit geval is het gevoel van vrijheid de krachtige  indruk. Dit is exact waarom je heel specifiek in je intentie moet zijn – er zijn vele manieren om te creëren wat je wilt.

In onze samenleving worden we geacht hard te werken, geld te verdienen en te kopen wat we willen. Dat is slechts één voorschrift en slechts één van een handvol manieren om te creëren.

Een ander voordeel van creëren door intentie is dat het dieper vanuit jezelf komt – een oprechte plaats.

3: Loslaten. (De aanpak)

geen vrouwZodra je eenmaal duidelijk bent over je aanpak, dan laat je het los. Geef het toestemming om te bestaan.

Stel je voor dat je in een restaurant zit. De ober komt je bestelling opnemen maar je vertelt hem niet wat je wilt. Gedachten lezers daargelaten, zal deze ober niet begrijpen wat je wilt, laat staan dat hij aan de keuken door kan geven wat er klaargemaakt moet worden.

Als je je vasthoudt aan je voornemen voor het goede leven, kijk dan van waaruit je creëert – goede kans dat het voortkomt uit angst. Als dat zo is, ga dan opnieuw door het intentie proces en begin deze keer vanuit je diepste hartenwensen.

En hoe laat je los? Wel, creëren houdt een geloof in  van het graag te willen en het daadwerkelijk waar maken. Doe iets dat een stap voorwaarts symboliseert.

Als het reizen betreft; kijk online naar bestemmingen die je graag wilt bezoeken en zoek er één uit. Dit is een simpele, volgende stap.

Als het over vrede gaat, maak dan een bewuste keuze om vredelievender te leven.

Wat het ook is, neem een kleine stap voorwaarts, één die minder dan 20 minuten duurt om het waar te maken. Ga er een paar dagen later naar terug om opnieuw een volgende simpele stap te maken.

4:Twijfels. (De bezwaren)

Om iets te krijgen, moet je al je bezwaren en twijfels opzij zetten. Als je denkt dat je iets niet kunt krijgen, zul je niet in staat zijn het te ontvangen. Zo simpel is het.

Als er een struikelblok is om te creëren, dan is een van de volgende gedachten wat je tegenhoudt;

Als ik het probeer dan ga ik:

 1. Door het hele proces en er komt niets van
 2. Door een pijnlijk proces om het waar te maken
 3. Iets verliezen om iets anders te krijgen.

Klinkt 1 hiervan bekend?

Bijvoorbeeld, als je wilt gaan reizen maar je kunt het je niet veroorloven, dan zal je misschien vluchtig kijken naar reizen voordat al de  nee ’s te voorschijn komen. “Ik kan het me niet veroorloven. Ik heb geen tijd. Kan geen vrij krijgen van m’n werk. Etc. etc. etc..”

Dus je probeert het niet eens en blijft steken. Eén van de sleutels tot succes is om voorbij je aannames te komen. Al deze boodschappen komen vanuit je verleden. Je kunt niet weten wat er in de toekomst gebeurt totdat je daar in zit.

Je instelling is essentieel. Als je op straat loopt, welke kant kijk je dan uit? Vooruit!

Versterk je innerlijke kracht
Collage van Lusanne Hogeweg ©

Niet achteruit. Dus waarom maken mensen dan keuzes vanuit het verleden i.p.v. hun toekomst ?

Stop met creëren van waaruit je kwam en creëer van waar je heengaat. Stel je eens voor dat je dat vermogen had in je leven; hoe anders zouden je keuzes en de mate van je zelfverzekerd zijn verschillen? Maak nu keuzes vanuit die machtige stem.

5:Liefde voor jezelf (Het hoe)

De laatste stap is waardering en bevestiging wat de schepping is en wie jij bent.

Waardering is een oude term die gewoon “toegevoegde waarde” betekent.

Overweeg: Hoe kun jij, of hoe geeft dit waarde aan je leven. Wees er dan dankbaar voor.

Een affirmatie is een bevestiging. In dit geval, maak contact met je hart en wordt gewaar hoe deze bevestiging je hart sterker maakt.

In die staat van “zijn” en met waardering, verklaar dan dat deze intentie (of iets beters dan wat je ooit gedroomd hebt) zich zal manifesteren op de juiste manier voor iedereen.

Vrijgevigheid (De vertolker van de groeifactor)

Heb je ooit gekookt voor anderen of heb je iets voor anderen gemaakt?

Dan heb je waarschijnlijk alle toeters en bellen gebruikt om het gedenkwaardig te maken.

Heb je dit voor jezelf gedaan? Waarschijnlijk niet. Het is bewezen dat wanneer je iets voor een ander doet, de kwaliteit 10 x beter is.

Vrijgevigheid is één van je grootste krachten die je hebt. Al hoewel,   je reservoir moet wel vol zijn en alleen dan kun je waarlijk aan een ander geven in/vanuit volledige dankbaarheid.

Een prachtige gave.

Gelijkgestemde zielen (Het belangrijkste ingrediënt)

vrouwHet zal je opgevallen zijn dat mensen aangetrokken worden door gelijkgestemden.

Op hetzelfde moment zul je je niet realiseren dat de mensen rondom om je waar je de meeste tijd mee doorbrengt, weerspiegelen  wie jij bent en waar je heengaat in dit  leven.

Als je een idee wilt krijgen waar je leven heengaat, kijk dan naar de kleine kring rondom je. Denk hierover na en maak keuzes hoe jij in de wereld wilt staan en wie jij werkelijk bent.

Waarom is het belangrijk relaties te onderzoeken? Wel, alle creaties zijn co-creaties. Er is eigenlijk niets dat je kunt scheppen zonder de hulp van anderen.

Of het nu de lucht is die we inademen (hulp van planten) of de plaatsen die we bezoeken, we hebben iemand anders’ betrokkenheid nodig om de dingen in ons leven waar te maken.

Dus voeg het allemaal samen;  Kies hoe jij in verband staat met anderen  en onthoudt…..

Soort zoekt soort.

Zijn– ontspannen lijf, open mind en een liefdevol hart

Intentie – weten wat je wilt creëren

Loslaten– wees duidelijk en neem de eerste stap

Twijfels– los beperkingen op om te komen waar je heen wilt

Liefde voor jezelf– breng de kracht van waardering en bevestiging in praktijk.

4 REACTIES

 1. Dank je wel voor het artikel. Vanuit eigen ervaring heb ik inmiddels een iets genuanceerdere kijk op intenties waarmaken. Het verhaal klinkt heel simpel. Maar ons ego ( ratio) is erg slim. Vaak kunnen we het onderscheid niet maken of we iets wensen vanuit ons hart of iets wensen vanuit gemis/ego/ratio. Ik merk dat in mijn leven 99 procent mijn wensen vanuit mijn ego kwamen. Het is zo ontzettend moeilijk om je intenties te scheiden daarin. Het heeft mij veel meer geholpen om alleen tr richten op het openen van mijn hart, voelen van hart en alle emoties die daar voorbij kwamen en de blokkades voelen en verder geen gedachten of intenties eraan koppelen. Alleen mijzelf overgeven aan het openen van mijn hart. In het volle vertrouwen dat mijn hart weet wat het beste voor mij is, en dat is vaak niet hetzelfde dat wij denken dat voor ons het beste is. Onze geest is teveel gekleurd over hoe het leven goed is en hoe pijnlijk. Maar het leven is er om ervaringen op te doen en het beste uit ons zelf te halen en niet om te kijken hoe succesvol we zijn of hoeveel geld we hebben gespaard en of we de ideale partner hebben gevonden. Het leven is zoals het is en door het hart te openen leer ik om van het leven te houden en dankbaar te zijn voor wat is. En vertrouw ik erop dat mijn hart me daarheen brengt waar ik moet zijn.
  Dank je wel. Liefs. Dalma

 2. Hoe mooi toch , ik ben hier zo mee bezig en het geeft me de spirit om het toe te passen in Liefde voor mezelf en uiteindelijk ook voor anderen !
  Dank je voor de toegevoegde waarde ! 🙂 Elizabeth

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

We gebruiken verschillende cookies op onze website, om u een optimale ervaring te bieden.


Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined


We gebruiken Google Analytics om het verkeer op onze website (geanonimiseerd) bij te houden.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Liever niet
Accepteren
Mobiele versie afsluiten