Hoe en waarom je met Engelen je gedachten wilt transformeren

Heb jij wel eens je eigen gedachten onderzocht? Of denk je nu: Waarom zou ik dat doen, ik ben toch gelukkig? Welke gedachten en overtuigingen drijven jou? Ondersteunen ze jouw ziel en jouw stroom naar overvloed, of werken ze juist tegen je? 

De onzichtbaarheid van jouw gedachten

Gedachten. Ze zijn onzichtbaar, onhoorbaar en voor velen ook niet meer voelbaar. Ze lijken te verdwijnen in de lucht. Maar ze zijn het begin van hoe jij in de wereld staat. Wat jij zegt en spreekt in deze wereld. Hoe jij je gedraagt en wat jij manifesteert in deze wereld. Het is het startpunt, het is als een zaadje dat uitbloeit tot een prachtige bloem of een stuk onkruid dat altijd weer de kop opsteekt en niks doet voor jouw groei.

Van gedachte naar overtuiging

Een gedachte is energie. Het is een snelle energie zonder veel aarding. Op het moment dat wij er meer energie aan geven, landt hij letterlijk in ons lijf, de gedachte aardt zich en manifesteert in ons hoofd, daarna in het lijf, tot we ons gedragen naar deze gedachte en het een overtuiging wordt. We leven dan naar deze overtuiging. Bijvoorbeeld ‘roze is een stomme kleur’, dus jij koopt nooit een roze trui ondanks dat die kleur jou geweldig kan staan. Waarom je ooit besloten hebt dat roze stom is, weet je niet meer.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Heb jij regie over je gedachten, of regeren gedachten jou?

Omdat gedachten ongrijpbaar zijn, komt zelden in ons op om deze gedachte te evalueren. Zijn de gedachten die jij hebt nog wel kloppend voor jou, ondersteunen ze jouw groei, jouw ziel en jouw potentieel? Of zorgen ze dat je vast blijft zitten en niet groeit?
Je gedachten onderzoeken is dus een heel waardevol iets. Het geeft jou de regie in plaats van dat jouw gedachten jou regeren. Jouw gedachte leidt dan naar een creatie waar jij en je ziel achter staan. En ook gedachten waarvan je nu denkt dat ze jou nog dienen, hoeven dat niet meer te doen.

De drie soorten gedachten

  • Functioneel – deze gedachte onderbouwt je, laat jouw ziel groeien en is uit liefde voor jezelf en de wereld ontstaan.
  • Neutraal – deze gedachte was ooit functioneel maar je blijft het gedrag dat erbij hoort doen zonder te checken of dit nog wel bij je past. Hij zit je niet in de weg, maar je groeit er ook niet meer door.
  • Disfunctioneel – alle gedachten die ooit uit angst zijn ontstaan en die jou faciliteren om niet naar die angst toe te hoeven gaan. Ze ondersteunen alleen jouw ego, niet jouw ziel.

Hoe begin je met het onderzoeken van jouw gedachten?

Vraag je gewoon simpelweg af waarom je de dingen doet zoals je die doet. En neem geen genoegen met het eerste antwoord. Een gedachte kan zijn: ik vind het belangrijk om ruimte te geven aan anderen.  Dit lijkt heel nobel en het lijkt een functionele gedachte. Als je je afvraagt waarom, kan dit het eerste antwoord zijn. Dat je het leuk vindt om de verhalen van anderen te horen. Als je daarna opnieuw naar binnen durft te kijken, kun je je afvragen: wanneer heb ik dit gedrag geleerd? Als daar dan onder zit dat je mensen ruimte geeft omdat je geleerd hebt dat het beter was dat jij je mond hield of er niet mocht zijn, dan is dit een gedachte die niet uit liefde is ontstaan en zal jouw ziel er niet door groeien.

Waarom werkt het onderzoeken van je gedachten met Engelen zo goed?

Gedachtes die je ziel ondersteunen, ondersteunen jouw zielepad. Engelen ondersteunen jouw ziel, zielendoelen, jouw licht en alles wat jou ondersteunt op je zielepad. Daarnaast zijn je beschermengelen vanaf je geboorte, maar vaak zelfs al lang daarvoor, bij jou. Ze kennen je door en door en waar wij als we hier op aarde komen onze zielendoelen deels vergeten, weten zij wat jou zielendoelen zijn. Een engel oordeelt niet  en veroordeelt niet wat jij denkt. Ze laten er alleen hun liefdevolle licht op schijnen zodat jouw gedachtes die in de schaduw zitten ook worden opgelicht.

Waarom zeggen de Engelen niet gewoon wat mijn zielendoelen zijn?

Engelen vertellen je niet uitgesproken wat jouw zielendoelen zijn omdat jij als ziel hebt gekozen om hier te zijn en te leven en daar hoort ook een stuk onzekerheid bij over wat jij als ziel komt doen. Op het moment dat je precies weet wat en hoe je het moet doen, leer je niet meer wat jij als ziel zou willen leren van de weg die je hier komt afleggen.
Engelen werken daarom met hints en stapjes die ze steeds verder voor jou uitleggen zodat jij met liefdevolle stappen naar jouw doel toewerkt.

Je Engelen kunnen je dus ook helpen bij de gedachten die bij die stappen horen.

Je kunt ze om advies vragen wat je zou kunnen afstoten, mag evalueren, of welke nieuwe gedachten jouw pad ondersteunen. Op het moment dat je op dat pad loopt, zul je ook begrijpen waarom je bepaalde tegenslagen in het leven hebt gehad of begin je steeds meer het grote plaatje te zien waardoor je meer compassie naar jezelf en de wereld krijgt. Al deze dingen ondersteunen jouw licht en Engelen willen niets liever dan dat jij met jouw volledige potentieel en jouw licht leeft.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in