heldervoelend

Heldervoelendheid is het voelen van subtiele energieën. Dit kunnen verschillende energieën zijn, de energieën van de omgeving waar je bent of de gevoelens en emoties van mensen. De energieën die waargenomen worden van de omgeving zweven als het ware op die locatie rond. Zo heeft ieder huis een andere sfeer, dat bepaald wordt door de bewoners van het huis. Deze energie kan nog lang blijven hangen als de bewoners zijn verhuist en nieuwe bewoners zijn ingetrokken. Hoe voelen heldervoelenden dit?:

Bij het voelen van mensen (of dieren) maak je contact met de uitstraling van die persoon. Wanneer dat contact gemaakt is bekijk je die energieën en beter is het om die niet over te nemen.

Iemand die heldervoelend is, voelt vaak maar een deel of enkele van de onderstaande mogelijkheden van het paranormaal voelen.

Welke mogelijkheden zijn er?

 • · Voelen van energieën met de hand
 • · Voelen van energieën elders
 • · Voelen van kleuren als communicatiemiddel
 • · Voelen van natuurwezens
 • · Voelen dat iemand dood gaat (engelen)
 • · Voelen van anderen (gevoelens & emoties) (empathie)
 • · Voelen dat iemand naar je kijkt
 • · Voelen van dingen die bij je passen
 • · Schulpen
 • · Voelen van verwante ziel
 • · Ervaren dat je iets anders bent dan het lichaam
 • · Automatisch schrift
 • · ~~ Electrosensibel ~~
energie

Voelen van energieën met de hand

Het voelen kan met meerdere lichaamsdelen. Sommige mensen voelen met hun handen. Dan voelt die het koud of warm worden wanneer er iets is. Ook zijn er mensen die zowel warm als koud kunnen voelen in de hand. De kou en de warmte geeft aan dat er iets niet in orde is. Wanneer een persoon warmte voelt kan die de juiste plek voelen waar het probleem zit, voelt een persoon kou dan is niet de exacte plek te voelen, maar wel algemeen het lichaamsdeel. Wat je voelt voel je in verschillende gradaties.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Voelen van energieën elders

Wanneer er enorm veel (positieve) energie naar je toe komt kan er een fijne tinteling komen in (een bepaald deel) van het hoofd. Wanneer deze energie uitermate sterk is kan in het gehele hoofd een fijne tinteling komen, die zelfs tot in de schouders voelbaar is. Ook kun je in je hoofd een negatieve (niet fijne) tinteling krijgen, wanneer iets niet goed voelt. Deze tinteling voelt anders en voelt niet zo zacht als de fijne tinteling bij positieve energie.

Ook is het mogelijk dat je op bepaalde plekken het heel erg koud gaat voelen in de onderbenen en eventueel ook de knieën en bovenbenen. Ook is het mogelijk dat je op bepaalde plekken het gevoel krijgt dat je moet knielen, omdat het heel erg zwaar wordt in de onderbenen. Ook kan het voorkomen dat het zo zwaar voelt dat het lijkt alsof je wegzakt in de grond.

Het voelen op plekken komt veelvuldig voor bij mensen. Men denkt nogal eens dat men alle energieën voelt van zo’n plek, maar meestal voelt een persoon slechts een enkele energie. Het gebeurt maar zelden dat de heldervoelende persoon alle energieën kan voelen, die er op een plek aanwezig zijn.

Voelen van kleuren als communicatiemiddel

Het voelen van kleuren houdt in dat iemand de communicatie van bijvoorbeeld een gids of geest als kleur waarneemt met het gevoel. Alle energie en informatie die binnenkomt komt als een kleur binnen (niet via de ogen maar via het gevoel). Bij alle gevoels-informatie (en energie) die tot je komt, ervaar je die als kleuren. Ieder stukje informatie (energie) heeft weer een andere kleur. Grotendeels weet men wat de betekenissen zijn van de kleuren, maar kan ook langer duren voordat dat bekend is. Er zit zeer veel informatie in die kleuren ‘verstopt’. Ook waar de informatie vandaan komt is in de kleur gezien. Het is vergelijkbaar met het accent van woorden, er zitten hele kleine minuscule verschillen in de kleuren en betekenissen. Het lijkt op synesthesie, kleuren horen en klanken zien.

 

Voelen van natuurwezens

Op bepaalde plekken in het landschap zijn er natuurwezens aanwezig. De energie hiervan is goed te voelen, ook al kunnen ze zich onder de grond bevinden. Er is niet slechts één gevoel bij het voelen van natuurwezens. Dit komt doordat er heel veel tussenvormen zijn, die net weer iets verschillen van andere deva’s. Zodoende verschilt de uitstraling die voelbaar is voor de mens per tussenvorm. Natuurwezens zijn aardewezens die heel erg verbonden zijn met de aarde.

Het voorvoelen

Het voelen dat er een bepaalde situatie komen gaat, waarbij je al weet hoe (een deel van) de situatie er uit komt te zien. Het is mogelijk dat dit letterlijk voorzien wordt op visuele wijze, maar wat ook een mogelijkheid is, is dat de energie van een situatie gevoeld wordt met het gevoel, dat de indruk van een (deel van de) situatie reeds ruimschoots voordat de situatie aanvang nam al met het gevoel opgevangen was.

Voelen dat iemand dood gaat (engelen)

Wanneer mensen doodgaan, gaat er een proces aan vooraf waarbij de mens losgemaakt wordt van zijn of haar lichaam. Dit proces kan weken duren en wordt uitgevoerd door engelen. Er zijn mensen die kunnen aanvoelen dat een ander bezig is met z’n (meestal onbewuste) sterfproces. Wat ze dan voelen is de aanwezigheid van bepaalde engelen die de mens helpen over te gaan.

·Voelen van anderen (gevoelens & emoties) (empathie)

Wat een heldervoelend persoon soms ook kan (aan)voelen, zijn de  gevoelens en emoties van andere personen. Het is mogelijk dat de heldervoelende persoon die emoties oppikt en overneemt, dit kan beter niet gebeuren, omdat dit je eigen gestel beïnvloedt. Tijdens het voelen van anderen is het nodig dan de voelend persoon zelf zuiver is en leeg blijft van de emoties van de ander. Het voelen kan bij de persoon zelf en op afstand, hiervoor wordt veelal een foto gebruikt. Bij het voelen van een foto kan men soms een hartslag voelen.

Een zeer gevoelig persoon kan bijvoorbeeld voelen dat de persoon op de foto een alcoholist is. Als de gevoelige persoon zich er niet voor afschermt kan die zelf dronken raken. Ander voorbeeld is bij een persoon op een foto met maagkanker, de voelend persoon kan hier maagpijn van krijgen. Ook het direct voelen waar de pijn zit is mogelijk. Verder is het mogelijk dat er gevoeld wordt hoe de persoon werkelijk van binnen is. Naast het aanvoelen van mensen kunnen ook onder andere dieren worden aangevoeld.

Voelen dat iemand naar je kijkt

Het komt redelijk vaak voor dat mensen voelen dat er iemand naar je kijkt. De aandacht die uit gaat van de kijkende persoon wordt blijkbaar opgevangen door de bekeken persoon. De energie van het kijken prikt in het auraveld van de ander en dat wordt gevoeld.

Voelen van dingen die bij je passen

Bij een wandeling door het landschap vinden mensen wel eens steentjes (als voorbeeld). Er zijn mensen die het onbewust kunnen aanvoelen welke steentjes er op energetisch niveau bij zichzelf past, zonder men het in de gaten heeft neemt men dan bepaalde steentjes mee. Maar sommigen kunnen ook op bewuste wijze aanvoelen wat bij hun past. Het aanvoelen van dingen kan goed gebruikt worden voor bijvoorbeeld de eigen gezondheid.de energie van augustus

 Schulpen

Schulpen is wanneer een wezen door je lichaam heen gaat, van voren naar achteren of van achteren naar voren door het lichaam. Dit kan een lichtbol zijn of een entiteit die dit doet. De persoon in kwestie die dit meemaakt kan dit heel erg sterk merken, maar het kan ook wat zwakker. Over het algemeen krijgt die persoon een heerlijk gevoel over zich wanneer dit gebeurt. Het voelt heerlijk! Het wezen dat door je heen gaat is soms duidelijk voelbaar en soms ook zichtbaar. Deze ervaring is zeldzaam. Soms kan het betekenen dat een entiteit je wilt bedanken voor wat je hebt gedaan.

Voelen van verwante ziel

Met het voelen van een verwante ziel wordt bedoeld als je iemand voor het eerst ontmoet en bij die persoon het gevoel hebt dat je die al kent, dat je samen iets hebt maar niet uit dit leven. Hoe sterker die gevoel is, hoe groter de mate van verwantschap. Een voorbeeld om dit te illustreren is het volgende verhaal. Meerdere zielen worden geboren uit een kosmisch ei. De ziel die direct naast je geboren wordt is de meest verwante ziel, de ziel die hiernaast weer geboren is iets minder verwant dan de vorige en dit gaat zo door. Dus hoe dichter een andere ziel bij jouw eigen ziel geboren is, hoe verwanter deze ziel is, en hoe sterker het gevoel van herkenning zal zijn. Iemand die het meest met je verwant is wordt een tweelingziel of zielemaatje genoemd. Tweelingzielen complementeren elkaar en passen goed bij elkaar. Ook zijn er zielen die negatief aan een persoon verwant zijn, dit worden nevenzielen genoemd. Wanneer twee nevenzielen samen een relatie hebben, zuigt de een te veel energie weg bij de ander.

Ervaren dat je iets anders bent dan het lichaam

Veel mensen ervaren zichzelf als een lichaam, ze denken dat zij het lichaam zijn. Dit is niet zo. Men is er zich niet bewust van dat een mens bestaat uit een lichaam, bewustzijn en een ziel. Veel mensen weten dit wel, maar ervaren zichzelf toch als lichaam. Er zijn ook mensen die dit wel bewust ervaren. Ze voelen zich in het lichaam zitten in plaats van het lichaam te zijn. Het lichaam als een voertuig om zich hier op aarde voort te bewegen. Het lijkt dat je zweeft in het lichaam. Je kunt heel bewust het lichaam besturen, maar dit kan ook op de automatische piloot.

Automatisch schrift

Automatisch schrift is een geschreven boodschap die bv een gids of geest met jouw hand schrijft, maar het kan ook op de computer. Je hand wordt tijdelijk “overgenomen” en die schrijft (of typt) een boodschap op papier. Soms worden de berichten in andere talen neergeschreven. Het handschrift waarmee geschreven is, zal meestal afwijken van je eigen handschrift. Wanneer iemand tijdens het automatisch schrijven gaat denken over het schrijven zal dit het automatisch schrijven gaan blokkeren of verstoren. Om goed te kunnen schrijven is het nodig dat men leeg is en het vrij laat gaan.De energieën van Mei- 2015-

Het lijkt een beetje op channelen (gids/entiteit via jouw laten spreken), alleen nu wordt alleen de hand gebruikt voor de boodschap.

· ~~ Electrosensibel ~~

In de huidige tijd zijn er veel apparaten in huis en buitenshuis die stralingen afgeven. Bijna alle apparatuur die op het stroomnet is aangesloten heeft een bepaalde straling, van de wekkerradio tot het beeldscherm van de computer. Ook mobiele telefoons en draadloze apparatuur hebben een straling. Van deze straling kunnen mensen last krijgen en op den duur kunnen ze er niet meer tegen. Wellicht hoort het zijn van Electro sensibel hier niet thuis, we vermoeden dat het geen helder voelende eigenschap is, maar een overgevoelige reactie op straling.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Weet iemand waar ik meer informatie kan vinden over Voelen van kleuren als communicatiemiddel?
  ik zou graag meer informatie hieromtrent vinden, en zeker over de kleur betekenis.

  • Hi, over betekenis van kleuren, kan je bijvoorbeeld vinden in het boek van ‘Mediumschap: Een geschenk uit de hemel, van José Gosschalk en Karel Besseling’.
   Succes.

   Groeten Jeroen

 2. Ik vraag mij af of er nog mensen zijn die.energie van anderen vanop afstand voelen? Ik kan dus echt wakker liggen en fysieke pijn hebben wanneer mensen kwaad over mij spreken. Ook merk ik dan dan ik de hele tijd boze gedachten over de betreffende persoon in mijn hoofd heb. Ik ben mij daar de laatste tijd stilletjes van bewust geworden. En heb ondertussen ook al enkele maal de bevestiging gekregen dat dit zo is. Heb dit dus niet enkel met bijvoorbeeld mijn man of mijn kinderen maar ook met mensen die verder van mij afstaan. Ben nog zoekende hoe ik dit minder kan gaan voelen. Afsluiten lukt mij niet. Wil ik ook niet. Experimenteren in geval van kwaad met die persoon in liefde zetten voor mezelf helpt mij om de boosheid niet te voelen. In geval van ongewenste energieën blijven voelen van vreemden experimenteer ik met mijn aandacht te trainen op wat ik aan het doen ben. En bij kinderen, man en dichte familie is het het moeilijkste omdat ik me daar te betrokken bij voel. Benieuwd om te horen of simmigen dit herkennen en te hiren hoe jullie hier mee omgaan?

  • Wat voor mij werkt is 15x de volgende zinnen te zeggen, daarmee reinig je jezelf van deze energieën. Soms is het nodig om ze vaker op te zeggen.
   Onderbewustzijn, verwijder alle energieën die niet van mij zijn uit mijn energiesysteem.
   God verwijder alle vervloekingen.
   God verwijder alle zwarte magie.
   God verwijder alle voodoo.

   Het klinkt gek maar je voelt vanzelf dat er wat op gang komt bij het herhalen van de zinnen. Probeer ook even rustig te gaan liggen,zitten met je ogen dicht en deze zinnen met intentie uit twee spreken. Alsof je een opdracht geeft.. Ik ervaar het niet zo erg als jij maar merk wel dat ik me er soms slecht door ga voelen en slecht over mezelf ga denken, minder geaard ben( veel in mijn hoofd ga zitten). Omdat je dus de energie overneemt.

 3. Ik heb vaak gezocht naar informatie over heldervoelendheid. Bovenstaande tekst ben ik al op verschillende sites tegen gekomen. Eerlijk gezegd vind ik dat er nog wel wat op aan te merken is en het verbaast me dan ook dat deze tekst blijkbaar een van de weinigen is op internet over dit onderwerp.
  Daarom wil ik hier graag delen wat volgens mij heldervoelendheid ook is/kan zijn. En hoe dingen voor mij voelen.
  Wat betreft het eerste punt: het voelen van energieën met de hand. Een gevoelig iemand kan met de hand (of een ander lichaamsdeel) veel verschillende dingen voelen. Warmte, kou, tintelingen. het gevoel alsof je ergens tegenaan duwt, wind/stroming. Als ik bijvoorbeeld de lagen van iemands aura voel kan dat bij de ene persoon voelen alsof ik tegen watten aan duw en bij de ander weer als een stroming. Voor mij kan het voelen van kou (als een aangename koelte of briesje) dus ook iets positiefs zijn.
  Vervolgens is het voelen van ‘aanwezigheid’ een belangrijk onderdeel van mijn heldervoelendheid. Ik voel bijvoorbeeld of iemand aanwezig is in zijn lichaam (geaard is of zweeft of ergens anders is met zijn aandacht/energie). De aanwezigheid van mijn gids kan voor mij voelen als een hand op mijn rug of een soort energieomhelzing.
  Het voelen van anderen (hoe het met ze gaat of in welke stemming ze zijn) gaat bij mij vanzelf. Ik wordt me hier pas van bewust op het moment dat het er niet is. Daar kreeg ik onlangs mee te maken toen ik ging daten via internet. De energie achter een email of een anoniem profiel voel ik vaak niet dus dan wordt internetdaten een hele omslachtige en tijdrovende zaak. Ik voel dan niet of iemand de waarheid verteld en dan kan je je echt enorm vergissen.
  Als kind heb ik me vaak ‘vergist’ in mensen doordat ik mijn verstand (of dat van mijn ouders!) boven mijn gevoel liet gaan. Nu overkomt me dat nog zelden.
  Bij gevoeligheid voor electriciteit/straling (electrosensibel) gaat het volgens mij ook om het voelen van energievelden. Ik voel de straling van een apparaat, zoals een mobiele telefoon, letterlijk als pijn waneer ik er lang mee bel. Overigens verschilt de straling per apparaat en kan ik me er ook min of meer voor afsluiten dus ik lijdt een normaal leven met telefoon, laptop e.d. 😉 Hier is de eigenschap ‘voelen wat bij je past’ dan weer heel handig. Mijn mobieltje heb ik gekocht door te gaan voelen in de winkel (ik had wel iemand meegenomen om door middel van spiertesten mijn gevoel te bevestigen, aangezien ik het soms lastig vind helemaal op mijzelf te vertrouwen.) Gelukkig kwam ik met een prima toestel thuis;-) Ik had namelijk niet gekeken naar prijs en mogelijkheden van het toestel.
  Oke, tot zover mijn reactie op dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in