“Hoe ik mij staande houd in deze tijd” Susanne Eijssen over haar eigen proces en ervaringen

Heb jij het moeilijk in deze tijd? Vanwege de toenemende controle en dwang en de gevolgen voor jou en je naasten? Mij helpt het om steeds weer naar binnen te keren en me bewust te worden van mijn gevoelens. Vervolgens laat ik deze gevoelens, hoe pijnlijk ook, toe. Door deze te doorleven kan ik ze loslaten. Zo zijn de huidige omstandigheden een katalysator voor mijn transformatie proces. Na iedere ‘moeilijke’ fase, kom ik in een ruimer bewustzijn met meer liefde en kracht dan daarvóór. In deze video deel ik mijn ervaringen.

Laat jij je stem horen in de comments?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

22 REACTIES

 1. Hoi Susanne, ik zag net je filmpje en wil graag even zeggen dat ik jou een leuke vrouw vind!!
  Verder veel sterkte en succes voor iedereen, we komen er echt wel!!
  Groetjes, Rashke

 2. Deze C tijd, is voor mij eindelijk een soort van bevestiging en hierdoor tevens een opluchting, zo van zie je wel ik wist het. Dit is niet wat het lijkt.
  Ik ben 70 en ben zo dankbaar dat ik deze ontwikkeling mag mee maken, het klinkt misschien raar.
  Er wordt steeds geroepen, het nieuwe normaal, wat is normaal……. Zoals het was.?
  Ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed gaat komen, niet wat de meerderheid onder goed en normaal verstaat, goed wat echt goed is en dit zullen wij met z’n allen gaan leren ontdekken
  Wij hebben ook met z’n allen dit laten ontstaan en idd niets is wat het lijkt

 3. Mooi en fijn om te horen en te lezen. Ik ervaar dit op dezelfde manier en het brengt mij veel om te horen dat ik niet de enige ben die dit precies zo ervaart.
  Liefs,
  Claudia

 4. Hallo Susanne, ik heb juist de meeste moeite met mijn weerstand tegen nare gevoelens te voelen. Mijn eerste reactie bij nare gevoelens is nog steeds ervan weg willen, het niet willen voelen. Als ik dan ga zitten en de tijd neem om met compassie, met een glimlach naar mijn weerstand te gaan, dan komen pas de gevoelens die ik eigenlijk niet wilde voelen , die onder die weerstand zaten, tevoorschijn.
  Dit verdriet of boosheid of angst kan ik dan pas gaan doorleven, toelaten en transformeren.
  Dus ik heb het idee dat juist mijn weerstand mijn grootste struikelblok is.
  Hartelijke groet, Bea

 5. Hallo Suzanne,
  Dankjewel voor het delen van jouw ervaringen. Ik herken hier veel in. Ik heb al deze tijd al het gevoel gehad dat er iets niet klopte. Ook niet laten vaccineren daarom. Sinds de laatste persconferentie heb ik het sterke gevoel dat ik in opstand moet komen omdat er anders niet gaat veranderen. Ik hoop dat er zo mensen wakker worden zeg maar.
  Het levert tegelijk een hoop weerstand van anderen op. Lastig om hiermee om te gaan.

 6. Hoi susanne,

  Wat fijn om je bericht te zien. Ik heb het momenteel zwaar met de hele crisis, vooral gezien de scheiding tussen mensen die wordt opgeworpen vanuit de overheid. Ik worstel daar erg mee. En moet inderdaad meer gaan zoeken naar mijn gevoel en intuïtie hierin, in plaats van dit wegstoppen en mezelf verstoppen hierin. Fijn om hierin een lichtpuntje te ervaren door deze video. Bedankt!

 7. als ik dit zo hoor, ben ik ook goed bezig met voelen en beleven van al mijn gevoelens.
  Duurt bij mij soms ook een dag bv en soms een week.
  Heel fijn om te horen en hier te lezen dat ik niet de enige ben!
  Geeft mij steun en kracht.

  Dank je wel Susanne

 8. Exact wat ik vandaag nodig had om te horen.
  Sinds afgelopen vrijdag zoveel verdriet, boosheid en teleurstelling. Vooral ook door het verdriet en de onmacht van mijn dochters. Buitengesloten door de maatregelen en vrienden die vrolijk doorleven alsof er niets aan de hand is.
  Dank voor dit stuk. Het helpt

 9. Hallo Susanne , mooie video , boodschap en hart gelicht voor vele (mede)mensen. Het doet me deugd om te aanhoren hoe dat jij dit alles ervaart. Ik denk dat er velen van ons (mede)mensen soortgelijke fases doorstaan. Tom

 10. Heel herkenbaar. Wat lief , dat je dat wilde delen.het helpt wanneer je leest, dat ook anderen “worstelen”, de ene keer meer dan een andere keer.
  dank daarvor

 11. Lieve susanne,

  Ik zit sinds begin september thuis met een burn out. Ik ben zelf yogadocente en merkte dat ik alles eigenlijk aan het wegdrukken was met yoga en ademhalings oefeningen. Allemaal bezig zijn om dan maar niet te voelen. Ik ben nu met de emotie angst bezig dit voel ik nu, angst om eerst te mogen zakken in dat gevoel. Merk nog veel weerstand daarin. Het toelaten daarvan, heb je nog tips?

 12. Lieve Suzanne,

  Dank voor het filmpje waarin jij je persoonlijke ervaringen met ons deelt.
  Ik kon mij herkennen in wat je vertelde, de opkomende gevoelens jezelf en het aanvoelen van het collectieve. Het durven toelaten en doorvoelen, oa de angst. Als ik die ervaar durf ik dat soms niet toe te laten. Momenteel zit ik in die versmalling, zoals jij omschreef. De tranen die ik voel opkomen, terwijl het verstand er tegen wilt vechten. Maar ik laat wel gewoon alsnog stromen, dat lucht op! Ik wil losbreken, en ben ook goed op weg. Alleen nu.. de afgelopen week.. vermoeid, verdrietig zonder aanleiding, angstig, boos.. de twijfel die weer toeslaat of het niet aan mij ligt.

  Liefs Valerie

  • Dag Valerie, de periodes in de versmalling horen er voor velen bij, je doet niets verkeerd. Maar wat kan dit moeilijk zijn, je kunt pijn en onmacht ervaren die je nog niet kende. Goed dat je je emoties de vrije loop laat.
   Ik wens je veel liefs en licht toe. Een mooi gegeven vind ik: “this too will pass”. Hartegroet, Susanne

 13. Hallo Susanne, dank voor het delen van jouw eigen verhaal. Ik heb bovenstaande video nu twee keer bekeken; eerder op de middag, ik ben daarna gaan fietsen door het bos en nu na mijn fietstocht heb ik zojuist nog een keer jouw bovenstaande video bekeken. Voor mij is jouw verhaal inspirerend en ik herken de manier zoals jij met gevoelens omgaat. Voor mij zijn de maatregelen i.v.b. met de coronatijd niet zo moeilijk; misschien omdat ik ook ouder ben, namelijk 67 jaar en de rust van de coronatijd mij goed heeft gedaan. Door de coronatijd is zelfs de relatie met mijn jongste dochter verdiept en dat koesteren we beiden. Van de andere kant ben ik emotioneel ook door een diep dal gegaan t.a.v de relatie met mijn oudste dochter; ik heb haar nu bijna 16 jaar niet gezien. Wel heb ik nu in de coronatijd ontdekt, dat zij een hechtingsstoornis heeft en daardoor valt er ook veel van het verleden op zijn plek. Dus zowel vreugde als verdriet naast elkaar, maar dat is voor mij de dualiteit, waar je als mens-zijnde onderdeel van bent. Vriendelijke groet, Elly

  • Dag Elly, dank voor het delen van je ervaringen. Mooi hoe je een inkijkje geeft hoe jij deze tijd beleeft. Ondanks dat het moeilijk kan zijn, biedt het ook kansen. Ik hoor van veel hooggevoeligen dat ze de rust waardeerden. In deze rust kunnen inzichten aan de oppervlakte komen die voorheen verborgen waren.
   Dualiteit hoort inderdaad bij onze planeet. Dat maakt dat we de fijne dingen nog meer waarderen. Warme groet, Susanne

 14. Lieve Susanne,

  Dank voor deze mooie persoonlijke uitleg van hoe jij deze periode ervaart,het geeft steun en rust voor mij!

  Veel liefs Jacqueline

  • Hoi Jacqueline, wat fijn om te horen dat het je rust biedt. We doen dit samen, daar ervaren we ook steun van. Lieve groet, Susanne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in