lever-reinigen-op-een-natuurlijke-manier

Hoe ik mijn lever op een natuurlijke manier genas

Door Jeff Roberts

Afgelopen maand liep ik met mijn gezondheid tegen een betonnen muur. Wat eerst begon met hoofdpijn, koorts en pijn in mijn hele lichaam, escaleerde in een ondraaglijke migraine, slopende spierstijfheid en ernstige misselijkheid. Eerst dacht ik aan een vervelende griepaanval en dat ik met veel drinken en het volgen van het aanbevolen natuurlijke griep-protocol hier binnen een paar dagen wel van af zou zijn.

Mijn prognose bleek echter niet juist. Na meer dan een week ziekte kon ik nog steeds niet eten en verloor gewicht alsof ik aan een Sonja Bakker-dieet was begonnen. Het enige woord dat bij me opkwam om het gevoel in mijn maag te beschrijven was “walgelijk”. Mijn meestal frisse huid zag goor en mijn urine en ontlasting zagen er evenmin florissant uit, redenen om me toch wel ernstig zorgen te maken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Toen ik op de 10e dag in de spiegel keek, zag ik iets wat me nog veel meer verontrustte – ik was helemaal geel. Mijn huid zag er levenloos uit en mijn oogwit zat vol met gele vlekken en rode adertjes. Ik wist dat symptomen van geelzucht vaak geassocieerd worden met een verstoorde lever, en dat is zelden een goed teken. Ik was echter nieuwsgierig naar de oorzaak, dus verzamelde ik al mijn energie voor een bezoek aan de polikliniek voor een diagnose door een deskundige.

lever-reinigen-op een-natuurlijke-manierNa het onderzoek werd me verteld dat ze me uitsluitend zouden bellen of e-mailen als er een probleem zou zijn. Een dag later ontving al een e-mail met de boodschap vet in hoofdletters: “Je hebt Mononucleosis ( in Nederland bekender onder de naam ziekte van Pfeiffer-red) en de enzymwaarden in je lever zijn EXTREEM AFWIJKEND. Kom onmiddellijk naar het ziekenhuis!

Pfeiffer”!? Hoe was dat nou mogelijk?” Mijn gedachten vlogen alle kanten op: “Ik leef al 8 jaar met dezelfde persoon samen!” Ik drink nauwelijks alcohol, eet gezond, sport dagelijks, dus hoe kon mijn lever zó van slag zijn?

Uit de onderzoeken bleek dat de mono besloten had oorlog met mijn lever te voeren en dat ik druk bezig was die strijd te verliezen.

De arts legde me uit dat een normaal niveau voor leverenzymen 5-50 eenheden per liter serum bedraagt en dat bij iemand die ziek is dat 100 eenheden/liter kan zijn. Mijn enzymniveau was over de 1000. Ze vertelde me dat mijn lever in feite nauwelijks functioneerde en dat er meer onderzoek nodig was naar de oorzaak.

Ik was diep geschokt. Het zou als gezonde twintiger nooit uit mezelf opgekomen zijn te denken aan een falende lever. Een groot deel van mijn werk als schrijver gaat over gezondheid en voeding. Ik geef mijn lezers regelmatig adviezen daarover. Deze uitslag bracht me beslist in verwarring.

Maar ik was er. Ik zat daar op de spoedafdeling, voorzien van een gezichtsmasker de show te stelen als iemand met een enge besmettelijke ziekte. Verschillende medepatiënten staarden me met nieuwsgierig blikken aan, maar de meesten werden zó in beslag genomen door hun eigen lichamelijke ongemakken zoals een blindedarmontsteking en nierstenen, dat ze meer gericht waren op het zo snel mogelijk horen van hun naam als de assistente ze kwam halen.

Ik ving een aantal gesprekjes op van mensen om me heen die eveneens ‘gebonden’ waren. Sommigen zaten er al meer dan 8 uur, geduldig wachtend op de resultaten van echo’s, bloedonderzoek of een gesprek met de arts. Alles verliep erg traag en de mensen werden er niet blij van.

Starend naar de gezichten van drukke verpleegkundigen, medische stagiaires en overig ziekenhuispersoneel werd me één ding schaamteloos duidelijk – allemaal ontevreden mensen. Er hing in de wachtkamer en de gang een deprimerende sfeer van zieke mensen en miserabel personeel. Er was geen drinkwater beschikbaar en wat er aan voedsel werd aangeboden was een automaat gevuld met liefdeloze inferieure snacks.

Ik was werkelijk verbijsterd dat er in deze omgeving helemaal niets was te zien dat gericht was op genezing, dus het werd me al snel duidelijk dat wat ik vreesde – en me ook bekend was: de moderne geneeskunde is één grote puinhoop.

Ik zat in een dilemma – ga ik hier nóg 3 uur zitten wachten om uit de mond van een arts de mogelijkheden aan te horen (in mijn geval waren dat er niet veel), met andere woorden dat ik een levertransplantatie moet ondergaan? Of zal ik zeggen: “Zoek het maar lekker uit met jullie achterhaalde medische systeem” en neem ik zelf de verantwoording over mijn eigen gezondheid, zoals ik andere mensen altijd adviseer in mijn publicaties…

En dan opeens – in een moment van goddelijke synchroniciteit – kreeg ik het antwoord. Terwijl ik mijn beslissingen zat te overwegen, doelloos scrollend door het Facebooknieuws, bleef er een bericht aan mijn oog plakken: “De kracht om te genezen zit in jou!” Dat was precies wat ik nodig had. Ik gooide mijn gezichtsmasker in de vuilnisbak en holde sneller dan het licht het ziekenhuis uit.

Ik vertelde mezelf dat het nú de tijd was om zelf te praktiseren wat ik andere mensen altijd voorhoud en vertrouwde erop dat ik de macht had mijn falende lever te genezen met de juiste voedingsstoffen.

Mijn lever-reddingsprotocol

Hoewel ik me in mijn besluit sterk voelde, is ingaan tegen het conventionele nooit gemakkelijk. Angst voor de ergste scenario’s kwam en ging en ik voelde me nog steeds erg ziek en geel. Op sommige momenten vroeg ik me af: “Ben ik bezig mezelf langzaam te laten sterven?” of “Is citroensap en oregano-olie werkelijk krachtig genoeg om me te genezen?”

Om een lang verhaal kort te maken, ja, ze zijn krachtig genoeg en hieronder beschrijf ik precies wat ik heb gedaan.

Lever reinigen
Mijn leverreinigingsmiddelen: Vers geperste biologische sappen, bietensap, wortelsap, grapefruits en citroenen, puur cranberrysap, liters water en kruiden

Schoon water

Het drinken van veel water (minstens 4 liter per dag) is een gemakkelijke manier om het lichaam schoon te spoelen. Ik gebruikte gefilterd water, altijd vermengd met het sap van 1 of 2 vers geperste citroenen. De alkalische omgeving die door het drinken van schoon citroenwater wordt gecreëerd, zou voorkomen dat zuurminnende organismen zich vermenigvuldigen.

Oregano-olie

De volgende stap was proberen het mono-virus dat mijn lichaam aan het verwoesten was te doden. Ik begon met elke dag ongeveer 15 druppels oregano-olie (in combinatie met knoflook) in te nemen. Oregano-olie is een krachtige (vies smakende) remedie tegen alle soorten bacteriële, fungale of virale infecties. Kies uitsluitend voor oregano-olie gemaakt van Origanum Vulgare en Thymus Capitatus, een ras dat in Spanje groeit.

Vers geperste sappen

Ik werd vaste klant van een rauw-voedsel-café, “Leef Biologisch” genaamd, waar ik verschillende koud geperste sappen kocht. Eén van mijn favorieten was een mengsel van bieten, wortelen, citroen, gember en cayennepeper met de toepasselijke naam “Leverliefde.”

Bieten en wortelen zijn rijk aan glutathion, een eiwit dat helpt bij het ontgiften van de lever. Beiden bevatten een extreem hoog gehalte plantaardige flavonoïden en beta-caroteen. Het eten van bieten en wortelen stimuleert en verbetert de algehele werking van de lever (Bron).

De groene sappen die ik koos bevatten nauwelijks suiker, maar grote hoeveelheden groene plantaardige voedingsstoffen. Sappen van boerenkool, snijbiet, romainesla, selderij en spirulina gebruikte ik het meest. Verder dronk ik vers geperst grapefruitsap, een andere grote bron van glutathion. Van citroen, grapefruit en sinaasappel maakte ik een heerlijke combinatie.

lever reinigen met sappen
Vers geperst grapefruit-citroen-sinaasappelsap, verrukkelijk!

Cocktail van puur cranberrysap

Ik maakte ook een cocktail van biologische cranberrysap, gemberpoeder en vers geperste citroen en sinaasappel. Deze cocktail zit boordevol vitamine C die de gal verdunt en galblaas ontlast, waardoor de lever gemakkelijker vetten verteert, maar ook glutathion, chelaat en antioxidanten.

Specerijen en kruiden voor de lever

Ik kocht een volledig natuurlijke plantaardige drank, “Liver Flush” van Omega Alpha. De belangrijkste ingrediënten hiervan zijn mariadistel, paardenbloem, kliswortel en alsem.

De afgelopen veertig jaar heeft intensief chemisch, farmacologisch en klinisch onderzoek de actieve werking en therapeutische waarde van mariadistel bevestigd bij de behandeling van een breed scala menselijke lever-gerelateerde en niet-lever-gerelateerde aandoeningen. Silymarin is het actieve ingrediënt dat leverontgifting ondersteunt.

Dubbelblind onderzoek naar het effect van mariadistel bij toxische leverschade (meestal door alcohol), chronische leverziekte, alsmede door drugsgebruik veroorzaakte leverziekte, zijn door medische experts beoordeeld. Allen concludeerden dat mariadistel een zeer bruikbare medicinale plant is die het celmembraan stabiliseert en de eiwitsynthese bevordert, terwijl het herstel van het leverweefsel wordt versneld. Deze effecten zijn belangrijk bij de therapeutische werking van melkdistel.

Biologisch geproduceerde kruiden zijn krachtige antioxidanten die schadelijke vrije radicalen in de lever neutraliseren.

Een versterkt perspectief van onze huidige gezondheidsvisie.

lever reinigen natuurlijk
Op een natuurlijke wijze mijn gezondheid terugkrijgen was een krachtige ervaring. Het wordt ons aangepraat dat die macht buiten onszelf ligt, maar het is nu de tijd om dat misverstand op te heffen.

Een maand na de aanval van mono en een lever die me bijna in de steek liet, kwam ik uit deze genezingservaring met een nieuw, wellicht “versterkt” perspectief op onze huidige gezondheidsvisie. Ik heb hierdoor absoluut een grotere compassie gekregen voor chronisch zieken. De gedachte aan tallozen die hun dagen ziek in bed doorbrengen, volgestopt met dure medicijnen, hulpeloos voorgeschreven door het huidige medische systeem, is buitengewoon ontmoedigend.

Het huidige medische systeem is ons langzaam aan het vermoorden, scheidt ons af van onze aangeboren kracht onszelf te helen en het is aan ieder om dit vermogen terug te krijgen en onze afhankelijkheid van conventioneel opgeleide artsen los te laten.

Dankzij de enorme hoeveelheid direct beschikbare informatie op internet, zijn we beland in een nieuw tijdperk van het vergroten van ons innerlijke leiderschap over onze eigen gezondheid, waarin het gezegde “Je bent wat je eet” het niet duidelijker kan verwoorden.

Heb je ook dergelijke ervaringen en wil je dat graag delen? Voel je vrij het te vertellen in de ruimte hieronder!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

13 REACTIES

 1. Ken je Medical Medium?
  Hij schrijft met name over het mono virus en hoe deze te bestrijden via voeding. Dit virus heeft nog een aantal stadia waar je in kunt belanden als je mono hebt gehad.
  Ben het helemaal met je eens: het hele medische wereldje moet op de schop.

 2. Ik heb last gehad van galsteenkolieken. Zo pijnlijk dat ik niet meer kon lopen en in een rolstoel een ziekenhuis ben ingereden. Mijn galblaas bleek flink ontstoken en ik had volgens degene die de echo deed heel veel galstenen. Wel een stuk of 10'!' Volgens het regulier protocol wordt de galblaas verwijdert. Ik nam me voor dat deze er niet voor niets zit en besloot om me te informeren naar een natuurlijke manier om galstenen te verwijderen. Ik kwam bij een leverreiniging uit van Hulda Clark en Andreas Moritz. Deze heb ik 3 keer gedaan. Ik ben 100-en (!) galstenen kwijtgeraakt. Pijnloos en voor een paar eurootjes. Mijn huisarts heeft een steen laten onderzoeken op een lab. En het bleek echt een galsteen te zijn (duH!). Mijn advies; doe deze reiniging en LAAT JE GALBLAAS NOOIT VERWIJDEREN! Mensen die dat wel deden hebben vaak allerlei klachten; worden dik, vallen af, kunnen veel dingen nog steeds niet eten ivm oprispingen b.v. en hebben soms gewoon nog kolieken!! Ik slikte mariadistelextract tabletten en nam ook regelmatig kurkuma ter ondersteuning. Ik kan alles eten en ben van plan de kuur nog eens te volgen voor een gezonde onderhoudsdosis van mijn lever.

 3. Wauw.. Ontzettend bedankt voor het delen van je bericht! Het geeft mij weer de boost die ik nodig heb om mijn plan verder te trekken en de kracht van de planten te gebruiken voor heling!!
  Ik wens jou een mooie verdere reis op het pad van meesterschap :).
  Liefde en Licht voor iedereen

 4. Dit is een vertaald artikel…

  Dit is mijn ervaring:
  PFEIFFER
  Vorig jaar juni 2015 kreeg ik Pfeiffer, of wellicht had ik het virus al in mijn lichaam, maar besloot het toen zijn kop op te steken. Een alternatief arts, had namelijk het virus 1 jaar daarvoor al geconstateerd, door middel van pendelen.

  Omdat er zo weinig bekend is over het behandelen van pfeiffer, wil ik graag mijn ervaringen delen. Ik spreek dus niet van advies; ieder mens is anders! Ik laat jullie alleen weten wat ik heb geprobeerd, en wat jullie, met ondersteuning van een therapeut, zouden kunnen proberen.

  Klachten/symptonen
  Toen mijn Pfeiffer begon, was ik heel ziek. Ik had koorts, dikke lympfeklieren, ik kon niet slikken van de pijn. Ik lag op de bank te steunen en te puffen. Alles was teveel, zelfs normale tv kijken, waardoor ik natuurdocumentaires ging kijken als entertainment. Ik ben nooit hooggevoelig geweest, maar door pfeiffer weet ik nu hoe het is als geluid en drukte te veel wordt.
  Na een week of anderhalf was de ergste koorts voorbij en kon ik weer beter slikken. De opgezette lympfe hielden langer aan. Voor de keel zet ik normaal echineaforcedruppels in en gemberthee, gezien dat niet hielp, ging ik naar de huisarts, die de diagnose stelde.

  Ik had ook veel last van hete benen en kon alleen inslaap vallen als ik die in een koud water bak had gezet voor het naar bed gaan. Ik deed hier dan ook Meine Base in en/of magnesium vlokken. Je kan ook magnesium spray op je voetzolen sprayen.

  Bij vrouwen zal de menstruatie zich anders gaan gedragen omdat de lever en menstruatie nauw verbonden zijn.

  Spirituele lessen
  Het was erg lastig om toe te geven dat ik ziek was. Ik wilde graag door met mijn leven, maar ik moest accepteren dat dat niet kon. Spiritueel gezien heeft het mij veel geleerd. Ik moest toen wel ‘in het hier en nu zijn’, want ik kon niet anders. Daardoor kon ik leren omarmen waar ik op dat moment ben, en niet steeds wensen voor iets anders of in de toekomst leven. Daarnaast liet ik in de periode daarna alles vallen wat te veel energie kostte. Ook vrienden en familie werden nauw bekend met mijn grenzen, want nu moest ik wel naar ze luisteren. Ik leerde dan ook goed te luisteren naar mijn lichaam, wanneer rust te nemen. Nooit gedacht dat ik een half jaar uit de running zou zijn!

  Suppletie
  Ik had natuurlijk meteen advies gevraagd aan kennissen en begon met Pau d’arco en gebufferde vitamine C. Voor Pau d’arco was ik erg gevoelig, daardoor ben ik minder gaan nemen, maar uiteindelijk ben ik maar ermee gestopt. Curcumma was mij ook geadviseerd, maar dat heb ik niet genomen. Ik deed het wel in mijn eten, maar dat is lang niet genoeg. Ik had achteraf gezien ook veel meer vitamine C kunnen innemen.

  Ik ben ook bij de homeopaat geweest die mij iets gaf wat bij mij paste en ik ben bij een natuurgeneeskundige geweest die mij bachbloesemdruppels gaf. Ik probeerde elke dag yoga te doen. Doordat je geen energie hebt, weinig motivatie om te koken.

  Uiteindelijk vond ik in december pas een kuur van Heel, tincturen die de lever en de lympfe draineren. Dit heb ik volgens dosering genomen en het sloeg aan: mijn klachten werden even erger en daarna ging het een stuk beter met mij! Ik ben toen ook een hogere dosering van vitamine C gaan innemen. Je moet asorbinezuur nemen, ik had Esther-C, ook goed denk ik, maar duurder. Vier keer per dag, het kan geen kwaad. Sindskort staat er een vademecum online met algemeen advies voor pfeiffer.

  Eind December ben ik bij Revitalis geweest. Een kliniek in Waalre die nieuwe technologie uit Duitsland toepast, namelijk vitamine infusen. Ik heb het helemaal niet op infusen, maar ging er toch heen om te kijken hoe het zat. De arts heeft de juist informatie in handen en gaat eerst met labonderzoek na waar je tekorten liggen. Voor mij is dat duur en gezien mijn spirituele aard heb ik meer interesse voor alternatieve methodes die niets hoeven te kosten. (pendelen of kinesiologisch testen kan je immers zelf) Uit het onderzoek bleek dat de lever waardes weer normaal waren! Maar mijn energie was nog niet hersteld. Mijn Q10 (en ATP) was laag en hij adviseerde mij om Q10 te gaan nemen zodat deze cofactor in de energie levering geen probleem meer zou zijn. Er kunnen ook andere oxiderende processen in de weg liggen. Ik zag het niet zitten om weer geld te besteden om erachter de komen wat deze zijn. Ik had meer interesse in mijn lichaam ondersteunen.

  Beweging
  Van stil zitten word je moe. Inmiddels een half jaar thuis, mijn conditie helemaal weg; tijd om beweging op te pakken. Beweging is immers van belang voor je energie levering, ontgifting en zoveel andere processen! Ik deed al veel aan yoga, maar nooit langer dan een half uur… Ik heb sindsdien geprobeerd om de regelmaat op de pakken. Elke dag yoga, wandelen of fietsen. In het begin was fietsen soms nog te veel en lag ik de rest van de dag weer op de bank. Maar proberen vol te houden en die balans te vinden. Eindelijk, begin februari voelde ik mij niet ziek meer.

  Ondertussen al die tijd vaak Q10 en vitamine C genomen, maar ook vitamine D en B12. Hebben deze dan toch effect gehad? Het potje Q10 was weer op en na een paar weken nam de vermoeidheid ook weer toe. Ik krijg ook weer eens last van eczeem en migraine voor mijn menstruatie. Voor mij toch tekenen dat de lever het moeilijk heeft. Ik ga weer Q10 nemen (dit keer een vorm die het lichaam zelf moet omzetten) Ik eet meer fruit, bijvoorbeeld kiwi en groene appels. Ik kom nog steeds grenzen tegen als ik te veel inspanning lever. Laatst ging ik zwemmen en daarna kreeg ik weer hete benen! …

  Komende maand ga ik S-Acetyl-L-Glutathion proberen om mijn lever te helpen. Dit is een enzym wat de lever zelf aanmaakt, wellicht heeft ie wat hulp nodig om al die schadelijke stoffen om te zetten. Als je op de link klikt krijg je uitgebreide uitleg, oa dat het bij virusinfecties kan helpen.

  Als je familie hebt die lekker voor je kookt, dan kan je vragen een sapje voor je te maken:

  2 wortels
  1 sinaasappel
  1 groene appel
  centimeter gember
  Ook goed om te eten/drinken:

  Bietjes
  Cranberrysap
  citroenwater
  Natuurlijk altijd verstandig om geen suikers te eten en veel groen!

  In het Engels heet Pfeiffer ‘mono’.

 5. Mooi artikel! – waar zijn de spullen als Liver Flush” van Omega Alpha en anderen te koop?
  ( ik zag dat het uit canada komt? ) om te detoxen is er genoeg in organic winkels te vinden, maar vind het jammer dat bij de bijbehorende foto en beschrijvingen niet wordt vermeld waar je het kunt kopen!
  Thanks. 🙂

 6. Ik drink al jaren water dat gefilterd is door Britta. Enkel al het feit dat ik geen kalkaanslag meer in de waterkoker heb, zegt me genoeg. Ik voel me goed bij dit Britta-water. De kannen en filters zijn regelmatig bij de Tuinen in de aanbieding. Met groet en in liefde, Franca

 7. Een opmerkelijk verhaal met veel herkenning punten. Afgelopen maart heb ik een galkoliek gehad. Er werd/wordt door artsen aangegeven dat een operatie om de galblaas eruit te halen raadzaam is, maar ik bleef mijn maar afvragen en het gevoel hebben dat het ook op een andere manier kan. Daarom ben ik op verschillende manieren zoekende hoe ik mijzelf kan helen. Dit verhaal sterkt mij in mijn gevoel en geven mij nieuwe inzichten. Dat vindt ik weg fijn. Bedankt!

 8. We weten zuiver en willen dat uitdragen.
  Door te laten "zien en uitstralen" wordt ons doel onze medemens te helpen vereenvoudigd.
  Het geschenk van welke ziekte dan ook is het ervaren, accepteren en weten dat het je verder brengt naar wie je bent.
  Waarnemen wat je ziet…de spiegel, het toilet en in het ziekenhuis. Vol zelfgeloof en vertrouwen handelen naar wat je "ik ben" je aanreikt. Dan komt even de "angst" het ego probeert je vast te houden in het oude.
  Werkelijk voelen geeft zo'n energie en passie dat het ego wordt uitgeschakeld.
  Alles wat nodig is wordt aangereikt, via de media, boeken, dieren en voeding.
  Door waar te nemen wat wordt aangereikt begint het helingsproces. Natuurlijke voeding is onderdeel ervan.
  Jou zuiver weten wordt nu gesterkt door het geschenk van mogen "ervaren" en zijn.
  Hierdoor wordt jouw/ons doel vereenvoudigd.
  Vechten tegen ons zelf en een ziekte maakt ons "slachtoffer"…accepteren van onszelf en een ziekte maakt ons overwinnaar.
  Dank je wel voor je ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in