mannelijke en vrouwelijke energie in balans

Ieder mens heeft mannelijke en vrouwelijke energie, zoals vrijwel alles in de natuur. Mijn vrouwelijke energie was altijd al goed aanwezig, ik was al jong een heel behulpzaam mannetje dat voor zijn moeder en zus wilde zorgen omdat duidelijk was dat onze moeder zich niet emotioneel met zichzelf en dus ons kon verbinden, en wel wat hulp kon gebruiken. Mijn mannelijke energie kende ik eigenlijk niet, ook omdat deze thuis niet werd getolereerd. Die onderdrukte ik dus zelf. Mijn moeder kon er simpelweg niet mee omgaan. Mijn ouders waren al vroeg gescheiden en mijn vader werkte en woonde in een ver buitenland, iedere zoveel jaar in een ander. We spraken elkaar weinig en ik heb hem vroeger enorm in mijn leven gemist. Niet alleen als liefdevolle vader die zijn zoon voorbereid om zelfstandig te worden maar ook als voorbeeld en gids hoe het is om een man te zijn in deze samenleving.

Een samenleving waar ik als kind nooit zo heel veel van begreep. School was saai en makkelijk. De meeste leraren vond ik weliswaar aardig, maar niet per se liefdevol. En onze manier van werken in bedrijven, zo gericht op geld en zo weinig oprecht gericht op mensen maakte me in eerste instantie vooral bang om daar te eindigen. Achter een buro in een vol kantoor, met een `lul` als manager (ik was nog jong en vol oordelen). Daarom o.a. ben ik in eerste instantie zelf maar zo´n manager geworden. Zo had ik tenminste meer invloed, een hoger salaris en minder mensen boven me. Ik werkte vanuit mijn mind, ego en intuitie maar wist toen nog niet dat ik daarheen ging om emotioneel te leren, te leren, te leren. Mijn kwaliteiten en valkuilen te zien en te doorvoelen, en er uiteindelijk voor te staan. Voor mij voelde het vooral als overleven. Het duurde c.a. tien jaar voor ik mezelf geen lul van een manager meer vond maar een mensenmanager die er oprecht voor zijn collega´s wilde zijn.

Samenvattend zou ik zeggen dat ik tien jaar heb geoefend om mijn mannelijke energie te ontwikkelen en toen die sterk genoeg aan de oppervlakte aanwezig was kon ik beginnen om die in balans te gaan brengen met mijn vrouwelijke energie die al zo aanwezig was is mij, maar nog niet heel bewust. En daarom ben ik, opnieuw zonder dit allemaal te beseffen, in de zorg gaan werken, met verstandelijk gehandicapten op woongroepen. Een van de meest zinvolle dingen die ik ooit heb mogen doen. Oh ja, en heb ik Nieuwetijdskind Magazine opgericht. Zodat die twee delen in mij samen konden gaan werken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Door mijn spirituele werk met Nieuwetijdskind Magazine heb ik jarenlang contact gehad met vooral vrouwelijke ondernemers ( 90%) en via hun naar mijn eigen vrouwelijke energie mogen kijken om deze uiteindelijk volledig te zien en te omarmen.
En weet je wat ik intuitief daarnaast heb opgezocht? Verbinding met succesvolle ondernemers (M) die helemaal niks met spiritualiteit hebben en in de “oude” economie werken, voor de centen. Koffie drinken, kletsen en lachen, meer niet. En daar heb ik uiteindelijk geleerd om helemaal mezelf te mogen zijn van mezelf. Als MAN. Met mijn kwaliteiten en valkuilen. Mijn mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. In het hier en nu, in verbinding met mezelf en anderen. Mijn mind en hart open.

Ik ben mijn moeder en vader enorm dankbaar. Waar ik me vroeger in de steek gelaten voelde besef ik nu dat ze me hebben vrijgelaten.

Om helemaal zelf te mogen ontdekken wie ik ben en waar ik vandaan kom.

Als dat geen onvoorwaardelijke liefde is, dan weet ik het niet meer.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Ik moest zo om je lachen: jouw citaat: Het duurde c.a. tien jaar voor ik mezelf geen lul van een manager meer vond maar een mensenmanager die er oprecht voor zijn collega´s wilde zijn. En wat een snoet op deze foto he? En weet je: soms zijn ‘we’ meerdere levens geen ‘man’ geweest. En dan opeens via liefdevolle ouders een nieuwe uitvinding maken. Samen met elkaar in afspraak…. Dat is voor mij althans precies waar ‘mannelijkheid of man’ over gaat. De nieuwe ontdekking van de man van zichzelf. groetjes en liefs enne… bedankt voor het oprichten van jouw magazine. Enorm veel aan ontdekt.

 2. Lieve Gordon,
  In mijn beleving ben je heel authentiek.
  Ik vind het geen je deelt in je schrijven vaak heel waardevol verassend en leerzaam.
  Echt de moeite waard om te lezen en te laten indalen.
  Om de wijsheid ervan zelf toe te passen.
  Hartelijke groet,
  Mariken van Boekel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in