_de relatie tussen de man en vrouw in jou

‘In een lichaam zonder strijd, kan jij zijn wie je bent’ – Mirjam den Boer

Heb je problemen in de relatie met je partner of je omgeving? Worstel je met fysieke kwalen? Of voel je angst, onrust en mis je vertrouwen? Weet dat in al deze situaties je mannelijke en vrouwelijke energie in strijd zijn. We doen onszelf enorm tekort als de man en vrouw in ons niet in eenheid en liefde zijn.

Hoe is het met de man en vrouw in je? Wat zit de samenvloeiing van die twee in de weg? En hoe kan jij deze twee in jou verenigen? Jouw weg naar vrede tussen de man en vrouw is de weg naar bevrijding van jezelf.

De vrouwelijke energie zou de mannelijke energie, in haar geborgenheid, haar pure aardse liefde, mogen uitnodigen. Zij kan de kracht van Moeder Aarde belichamen. Pas dan zal de man vertrouwen voelen om zijn universele onvoorwaardelijke liefde fysiek op aarde te durven toestaan. De samenvloeiing van hun liefde brengt een diepe rust en opent ons pad naar zelfheling.

Helaas is dit niet makkelijk. Beiden hebben het vertrouwen verloren in de aardse liefde, wat onze transformatie naar een nieuw leven in de weg staat. De angst staat haaks op ons diepe verlangen om samen te smelten.

Verdriet van de mensheid

Het grote verdriet van de mensheid is dat het mooiste wat we op aarde kunnen leven, vaak op slot staat of zelfs verborgen wordt. Diep in onze bron hier op aarde bevindt zich een prachtige sensuele, helende en vervullende aardse liefde die ons kan laten voelen dat we leven. De vrouw in ons durft deze aardse levensenergie niet zichtbaar te leven en sluit hiermee de aardse geborgenheid af. De man voelt geen basis en vertrouwen om hier zichzelf te kunnen zijn en durft niet thuis te komen op aarde met zijn universele liefde. Ook zijn kracht bereikt ons niet.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ons diepste verlangen laat ons streven naar eenheid tussen de man en vrouw in ons. Ooit was er eenheid tussen het mannelijke en vrouwelijke, die ontstond door het magnetische en magische veld van pure liefde.

Wat houdt de strijd in stand?

Door verlies van de eenheid zijn we ook het vertrouwen in de aardse liefde verloren. Hiermee is de angst in ons geboren en zijn we gaan zoeken naar zekerheden en strohalmen om ons veilig te voelen. Nieuwe onzuivere connecties tussen de man en vrouw die toen zijn ontstaan, vormen nog steeds de kooi voor je pure liefde en sluiten de weg af naar eenheid. De diepste angst vertelt ons dat we er alles aan moeten doen de ander niet te verliezen of te verlaten. Hier zit de discrepantie. Schijnzekerheden laten ons de onzuivere connecties bewaken waardoor ons verlangen, de pure eenheid leven, niet kan ontstaan!

Dit interne huwelijk zou de toegang kunnen zijn tot een paradijselijk leven. Maar bij velen is het een kabbelende, strijdende of zelfs afstotende relatie geworden, ver weg van de liefde die hen kan verenigen.

_de relatie tussen de man en vrouw in jou

In mijn ogen ligt hier de oplossing voor vele problemen waar wij nu met de mensheid tegenaan lopen. Ziekte, geweld of verslaving worden bijvoorbeeld veroorzaakt doordat we niet onze oorspronkelijke mannelijke en vrouwelijke energie leven. De man laat in zijn onmacht onrecht zien zoals: agressie, machtsmisbruik, indoctrinatie en overcontrole. De vrouw in haar onmacht wordt onzuiver. Denk aan venijn, veroordeling, afgunst, onderdanigheid en manipulatie.

De voortdurende strijd put ons uit, met ziektes als gevolg. Een tekort aan mannelijke liefde geeft leegte, je gaat op zoek naar (ver)vulling. Het ontbreken van de vrouwelijke liefde brengt onzekerheid, waardoor we een maatschappij creëren vol met macht, regels en dogma’s. Tijd voor een ommekeer.

Durven elkaar opnieuw te verliezen en te verlaten zijn de enige deur naar eenheid leven…

Het ontbinden van de onzuivere connectie tussen de twee, opent de weg naar eenheid. Het voelt alsof je elkaar voorgoed vaarwel zegt, maar het tegendeel is waar: ze ontmoeten elkaar opnieuw in een puurdere vorm.

De spiegel van relaties en je lichaam

Iedere relatie met je omgeving vertelt je een stukje van het verhaal dat in je afspeelt. Je interne relatie creëert je externe relatie en niet andersom. We zitten met ons allen in een spel en helpen elkaar uiteindelijk bewust te worden van wie we werkelijk zijn. Alle relatieproblemen zou je met open armen mogen ontvangen, echter het probleem is dat het onze diepste pijnen raakt die we liever niet aankijken. Toch nodig ik je uit om bij iedere situatie jezelf de vraag te stellen: wat vertelt dit over mijzelf?

Je lichaam heeft eenzelfde signaalfunctie. Ongemakken, kwaaltjes en ziektes zijn er om je bewust te maken van de strijd die je lijf vastzet en vragen je terug te keren naar je pure liefde.

Door pijn en doodsangst heen

De weg naar eenheid kan geopend worden door de vrouw in ons. Zij is de toegang tot de aardse geborgenheid, je thuis voelen op aarde. Alleen houdt diepe pijn uit oude levens, door onderdrukking, misbruik, brandstapels en vernedering, haar tegen om haar oorspronkelijke kracht te leven. Zij draagt een diepe verontwaardiging naar de mannelijke energie.

De man, op zijn beurt, draagt eveneens diepe pijn die is verbonden met gevoelens van schuld en afkeer naar zichzelf over brute levens waarin geweld en dood voorkwamen. Hij is bang geworden voor zijn eigen krachten.

Een bizarre situatie waarin beiden hun eigen kracht uit de weg gaan. Om eenheid te creëren zullen we dus door doodsangst, verontwaardiging en angst voor eigen krachten heen, moeten kiezen om onze oorspronkelijke man en vrouw te kunnen leven. Een hele taak! Niemand kan dit voor je doen, dit is jouw eigen helende pad naar eenheid in jezelf.

Wil jij weten hoe je innerlijke man en vrouw je de weg naar jezelf wijst? Meld je dan hier aan voor de gratis Masterclass op woensdag 23 september om 20u.

Hierin leer ik je vertrouwen op dat jouw situatie je weg opent naar diepere zelfheling. Je situatie geeft je de kans om jezelf (en eventueel elkaar) opnieuw te ontmoeten en (samen) te groeien.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Helaas geen kontakt kunnen krijgen met de workshop on line, ik had me er wel voor opgegeven, misschien ergens terug te zien ?
  Odette.

 2. Mooi onderwerp. Heel herkenbaar in allerlei lagen.
  Dank je wel!

  Praktisch: er staat donderdag 23 september, maar het is woensdag 23 september of donderdag 24 september.

  Liefs,
  Frankie