Home Spiritualiteit Hoe je een AURA ziet en LEEST

Hoe je een AURA ziet en LEEST

Afschermen van de aura is lastig als je hooggevoelig bent.

Hoe je een AURA ziet en LEEST : Deel 1

door Tom Chalko. Deel 2 vind je hier

Er is niets “paranormaal” in het Universum behalve ons beperkt begrip van de Natuur. Wat we nu op Aarde denken te “weten” is slechts een kleine druppel in de Oceaan van Kennis.

In het verre verleden bewonderden de mensen de dingen die ze niet konden uitleggen en noemden ze ze “wonderen”. Lang geleden was de mens in staat om Aura’s te zien. Spiritueel gevorderde mensen zoals Boeddha, Christus en hun naaste studenten werden met gouden halo’s op hun hoofd geschilderd omdat sommige kunstenaars eigenlijk Aura’s konden zien. In Australië’s ver afgelegen West Kimberleys kun je voorhistorische grottekeningen vinden, vele duizenden jaren oud, die mensen met gouden halo’s afbeelden. De natuur gaf ons ALLES wat we nodig hebben om Aura’s te zien. Het enige wat nodig is, is te weten hoe je je zintuigen samen met je bewuste inspanning moet gebruiken. Als je besluit het niet te proberen zul je de Aura NOOIT zien. Aan de andere kant, wanneer je zelf iets ZIET zul je niet langer iemand hoeven te vertrouwen of geloven. Je zult het WETEN. En je kunt je kennis gebruiken om meer te leren.

Vele grootheden uit het verleden klaagden erover dat “we ogen hebben en niets zien”. Een beetje verder in dit document zul je ontdekken wat ze bedoelden.

IEDEREEN kan tot op een zekere graad aura’s zien. Mijn benadering is eerder iedereen te tonen waartoe hun ogen in staat zijn dan een aura van mysterie te creëren rond mijn nieuw verworven vaardigheid. Wanneer bijna iedereen (kinderen inbegrepen) iets gelijkaardigs ziet, beschouw ik dit een deel van onze Natuur en zeg ik dat het onze aandacht verdient.

Deze pagina vat de inhoud van regelmatige lectuur-workshops samen over het zien en Lezen van Aura’s, gehouden door Dr. Tom. J. Chalko. Het werd geschreven om KORT te zijn. Voor de beste resulaten moet je er van tijd tot tijd raadplegen. Als je een workshop wenst te organiseren en een groep mensen hebt, contacteer dan aub de auteur. Je kunt ook Dr. Tom J. Chalko workshop notes kopen (een uitgebreide versie van dit document).

Wat is de Aura ?

Alles in het Universum lijkt enkel een vibratie te zijn. Elk atoom, elk deel van een atoom, elk elektron, elk elementair “deeltje”, zelfs onze gedachten en ons bewustzijn zijn enkel vibraties. Vandaar zouden we de Aura als een electro-fotonische trillingreactie van een voorwerp voor externe impulsen kunnen definiëren (zoals een een omringend licht bijvoorbeeld). Deze definitie is voldoende voor het doel van Aura’s lezen, op voor waarde dat we onszelf kunnen trainen om de Auravibratie te zien.

De meest belangrijke eigenschap van de Aura lijkt het feit te zijn dat het INFORMATIE over het voorwerp bevat.

De Aura rondom levende (bewuste) voorwerpen (mensen, planten…) verandert met de tijd, soms heel snel. De Aura rond niet-levende voorwerpen (stenen, kristallen, water…) is essentieel vast. De bovenstaande feiten werden door wetenschappers in Rusland geobserveerd die gedurende de laatstste 50 jaar Kirlian effecten gebruikt hebben om Aura’s te testen.

De Aura rondom mensen is gedeeltelijk samengesteld uit EM (electromagnetische) straling, reikend van microgolven, infrarood (IR) tot UV licht. Het laag frequentiële microgolf en infraroodgedeelte van het spectrum (lichaamswarmte) lijkt betrekking te hebben op de lage niveaus van het functioneren van ons lichaam (DNA structuur, metabolisme, bloedsomloop, etc.) terwijl het hoog frequentiële deel (UV deel) meer betrekking heeft op onze bewuste activiteit zoals denken, creativiteit, intenties, gevoel voor humor en emoties. Russische wetenschappers die 30 jaar voorop liggen op iedereen op het gebied van Aura research, voeren experimenten uit waarin gesuggereerd wordt dat DNA kan gewijzigd worden door haar microgolf Aura te beïnvloeden. Dit hoog frequentieel UV gedeelte is heel belangrijk en zeer interessant maar grotendeels niet verkend. En dit gedeelte kan gezien worden met het blote oog.

Waarom moeten we aura’s kunnen zien?

De kleuren en intensiteit van de aura, speciaal rondom en boven het hoofd hebben een HEEL speciale betekenis. Door iemands aura te zien kun je eigenlijk de gedachten van de ander zien voor je ze het verbaal hoort uitdrukken. Als ze niet overeenstemmen met wat deze persoon zegt zie je elke keer effectief een leugen. Niemand kan onbespeurd voor je liegen. Met de Aura kunnen we niet doen alsof. Het toont onze Ware Aard en intenties aan iedereen.

Onze aura is ook onze spirituele signatuur. Wanneer je een persoon met een heldere, zuivere aura ziet kun je er ZEKER van zijn dat deze persoon goedaardig en spiritueel gevorderd is, ook al is hij/zijn bescheiden en zich er niet bewust van. Wanneer je een persoon met een grijze of donkere aura ziet kun je er bijna ZEKER van zijn dat deze persoon onzuivere intenties heeft, ongeacht hoe indrukwekkend, welbespraakt, opgeleid, “goed uitziend” of “goedgekleed” hij/zij lijkt te zijn.

Het is VOORAL belangrijk om de aura van elke religieuze leider, “spirituele leraar”, “meester” of “goeroe” te controleren. Zo’n persoon zou een zuiver gedefinieerde geelgouden halo rond het hoofd moeten hebben. Als hij/zij dit niet heeft ben je VEEL beter af met jezelf.

Een sekte of religie toetreden die geleid wordt door incompetente personen zonder goede Aura’s is heel gevaarlijk voor je bewustzijn. Waar schuilt het gevaar? Wanneer de tijd daar is om de informatie die in je bewustzijn uit dit leven opgeslagen ligt werkelijk te gebruiken, zou er bijna niets bruikbaar bij kunnen zijn als je je leven focust om rituelen en kuddemensen te volgen. In dat geval is het nodig om alles vanaf begin af aan te opnieuw te leren. De meeste sekten, religies en politieke leiders hebben enkel twee dingen in gedachten: geld en macht om mensen te controleren. En je kunt het zelf in hun Aura ZIEN. Stel je eens de veranderingen op Aarde voor als veel mensen de Aura’s van hun leiders konden zien en ze beginnen te kiezen op basis van hun Aura.

Door de Aura te lezen blijkt het mogelijk te zijn storingen in het lichaam (ziektes) te diagnoseren alvorens de fysieke symptomen duidelijk worden. Door je Aura bewust te controleren kun je eigenlijk jezelf genezen.

De genezing van het fysiek lichaam is echter niets vergeleken met wat aura’s zien en lezen voor ons bewustzijn, spirituele ontwikkeling en ons bewustzijn van de Natuur kan doen.

Iedereen heeft een Aura. Maar de meeste mensen op Aarde hebben HEEL ZWAKKE en doffe Aura’s. Dit blijkt een rechtstreeks gevolg te zijn van hun levenslange materialistische houding, het ontkennen en onderdrukken van de ontwikkeling van het bewustzijn, angst cultiveren, nijd, jaloezie en andere gelijkaardige emoties. Zo’n houding onderdrukt hun Ware Aard en hun Aura lijkt ook onderdrukt te worden.

Wanneer je Aura’s leert zien, wees dan voorbereid op een ECHTE MOEILIJKE vraag: “Kun je me zeggen hoe mijn Aura eruit ziet?” en de situatie wanneer je geen enkele Aura ziet of je ziet iets waarover je niet wilt spreken. Een van de beste antwoorden die ik gevonden heb is: “Waarom leer je ze zelf niet zien?”. En dit is een van de hoofdredenen waarom ik mensen leer aura’s te zien.

Wanneer mensen beseffen dat hun Aura zichtbaar is en vele mensen in staat zijn ze te zien, zullen ze erover waken wat ze denken. En ze zullen proberen hun eigen Aura te zien en ze te verhogen. Gedurende dit proces zullen ze beter en wijzer worden en in staat zijn de intenties van anderen te zien. Zeker, de hele wereld zal verbeteren als alle mensen Aura’s kunnen zien en lezen.

Kinderen en de Aura:

Heel jonge kinderen (tot 5 jaar) zien aura’s natuurlijk. Kinderen kijken dikwijls BOVEN een persoon die voor hen staat. Wanneer de kleur of de aura boven hun hoofd hen niet aanstaat, of als de kleur heel anders is dan die van hun ouders huilen ze, hoeveel de persoon ook mag glimlachen.

Kinderen hebben veel zuiverdere en sterkere aura’s dan de meeste volwassenen die meestal volledig verslaafd zijn aan de materiële wereld en hun Natuur onderdrukken door oppervlakkige voorbeelden te volgen. Toen ik mijn 12 jaar oude zoon leerde zijn eigen Aura te zien vertelde hij me dat hij toen hij kleiner was bijna altijd Aura’s kon zien. Maar niemand schonk er aandacht aan, dus dacht hij dat het niet belangrijk was en dat er misschien iets mis was met zijn zicht. Dit is een typisch scenario. Naar mijn mening zouden kinderen in de lagere school Aura’s moeten leren zien en lezen zodat ze dit natuurlijk vermogen nooit verliezen.

19 REACTIES

 1. Goedenavond,

  Er word begonnen met, hoe je een aura ziet en leest!
  Vervolgens word er niets uitgelegd over hoe je het ziet en leest. Erg jammer want daar was ik specifiek naar än het zoeken. Vandaar dat juist deze site ging lezen.

  Vriendelijke groetjes,

  Noor

  • Hallo Jannie,
   Dat boek van Gaby Rossbach ken ik weer niet.
   Ik zal binnenkort eens in de bib snuffelen.
   Jij ook bedankt voor de tip.

   🙂

   Groetjes Lia

 2. Hallo Lia

  Nee ik moet eerlijk zeggen dat ik het boek niet ken.
  Ik heb net op zolder gekeken daar heb ik de meeste boekjes
  Over dit soort dingen leggen.
  Dat boekje over aura’s foetsie. Ik zoek vanmiddag verder.
  Ik heb het op een boekenmarkt gekocht. Maar vergeet dat dan weer.
  Er komt eerdaags ik dacht aug. Weer een markt misschien dat ik daar
  Dat boekje kan begaan. Ze hebben daar veel hoor.
  Dat boekje wat ik had was zeker weten niet van Wim Gmelig Meyling.
  Wel vond ik nog een boekje van baby rossbach visuele meditaties.
  Een handleiding voor het in harmonie brengen van aura- en chakra energie.
  Maar dat is zeker geen simpel boekje om even te testen.
  Een brug te ver voor mij. of heel rustig alles door lezen.
  Ik denk dat dit voor jou dus gesnede koek is.
  Maar ik kan het allicht proberen.
  Bedankt voor de link naar het boek. Dan heb ik een idee wat het echt inhoud.
  Ik heb mijn boekje over aura’s jaren terug gekocht. Maar wegens drukte op de
  Plank laten leggen.
  Nu heb ik meer tijd. Vandaar mijn belangstelling.

  Bedankt Lia voor de moeite die je voor mij gedaan heb.. Tips in deze zijn altijd fijn.

  H . Groeten jannie

 3. Hallo lia

  Okee zit dat zo. Bedankt voor je antwoord.
  Het is niet zo makkelijk.
  Ik heb een boekje erover. Toch ingewikkeld.
  Ik moet dat gewoon rustig gaan lezen.
  Het is buitengewoon interessant.

  Fijne dag. Groeten Jannie.

 4. Ik heb een boekje over aura’s het intrigeerden mij behoorlijk.
  Het lijkt mij geweldig als je dat kan.
  Ik heb het wel geprobeert bij planten. Maar dat valt niet mee.
  Ik heb eens een avond bijgewoond over Kirlian foto’s maken.
  Ik kreeg er ook eentje van mijn hand.
  Je ziet als het ware een soort grijzige masa met streepjes om je vingers zitten.een soort schaduw.
  Bij mij dan hoor. Ik weet niet meer wat erover gezegt werd.
  Heel interessant. Ook over Christus en zijn Gouden halo’s.

  Bedankt voor het plaatsen. Ik ga deel twee lezen. Groeten Jannie.

  • Ha Jannie,
   Oefenen bij planten is inderdaad een goed advies.
   Bij mensen kun je immers geconfronteerd worden met allerlei negatieve vibraties.
   Wat ik heel duidelijk kan waarnemen is de levenskracht achter planten (het etherische) en bijv. het verschil met een dode plant.

   PS ik heb ook van die foto’s van mijn vingertoppen.
   🙂

   Dag Lia

   • @Lia,
    Hallo Lia

    Dat is helemaal waar Lia. ik heb dat toch al gauw bij mensen
    Die negatieve vibraties.Zou dat ook een waarneming van
    Een aura kunnen zijn. Vraag ik mij af ? Of intuïtie ?
    Als je langer naar planten kijkt. Zie je een soort trilling.dat
    Zag ik vandaag. Tussen de buien door.onder een afdakje.T
    Ik wil het dan ook echt uitproberen.
    Bij een vlinder heb ik het ook eens gezien bedacht ik mij.
    Meestal vliegen ze weer weg.dus je krijgt de kans niet.
    Het is toch apart dat heel lang geleden de mensen
    In staat waren om aura’s te zien.
    Heel bijzonder.

    Groeten Jannie

    • Ha Jannie,
     Onder een aura versta ik meer de uitstraling van energie, maar binnen die aura spelen zich alle gedachten en emoties af en die neem je uiteraard ook waar.

     Groet van Lia

  • Een vervuilde aura wordt in beginsel veroorzaakt door negatieve (zwaardere, lagere) vibraties die ook nog eens worden vastgehouden. Er is een te lage afstemming.
   Het is dus zaak om de aura te zuiveren van ego-gerichte gedachten en emoties.

   Aan zo’n vervuilde aura kun je meestal waarnemen dat er weinig licht en helderheid (transparantie) aanwezig is.

 5. Een vraagje, kan je aura’s ook voelen in plaats van zien?
  Als iemand het mij vraagt voel ik de kleur, dan dat ik hem zie.

  • @Karina, ik voel Aura’s ook en zie ze zonder dat ik de kleuren zie. Ik ken iemand die precies het hetzelfde heeft als jij; zij voelt de kleur van aura’s .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

We gebruiken verschillende cookies op onze website, om u een optimale ervaring te bieden.


Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined

Liever niet
Accepteren