Hoe je in 1 minuut ernstig verstopte sinussen op natuurlijke wijze kunt openen

Verstopte sinussen (je neus- en voorhoofdsholten) is niet leuk. Je kunt niet goed ademen en ruiken, je hoofd doet pijn en je stem vervormt. En wanneer je een oplossing hebt gevonden tegen de verstopping, dan voelt het alsof je de loterij hebt gewonnen – een bevrijding!

De oorzaak van een verstopte neus is sterk variabel en je hoeft niet ziek te zijn om daar hinder van te hebben. Veel mensen hebben last van allergieën, temperatuurschommelingen, stof, roken, gekruid voedsel en deeltjes in de lucht.

Kort geleden was ik bij een concert in de woestijn, en merkte dat mijn neus verstopt raakte van het stuivende zand en de droge lucht. Binnen twee dagen zat een van mijn neusgaten helemaal dicht, was mijn voorhoofdsholte verstopt, had ik moeite met ademen en pijn in mijn gezicht en hoofd. Ik zocht naar een oplossing.

ernstig verstopte sinussen Na talloze keren mijn neus snuiten besloot ik maar eens op Internet te gaan zoeken naar een remedie en inderdaad, Google vond wat! Ik ontdekte een video van Dr. Adam die uitlegt hoe je in ongeveer 1 minuut op een eenvoudige manier je verstopte sinussen kunt openen door massage met je vingers – nee, ze hoeven niet IN je neus ☺. Geweldig! De pijn die door de verstopping werd veroorzaakt verdween en ik kon weer vrij ademhalen!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Misschien vragen sommigen zich af waarom ik geen medicijnen heb gebruikt om verlichting te krijgen. Het antwoord is simpel: Ik hou er niet van om voor wat dan ook medicijnen te gebruiken, tenzij het absoluut moet. Ik weet dat vele bezoekers van deze pagina hetzelfde voelen en ook liever op natuurlijke wijze genezen. Veel middelen tegen verkoudheid maskeren de symptomen alleen maar, hebben vaak negatieve bijwerkingen, dus is vermijden – indien mogelijk – de moeite waard.

Hoe krijg je je verstopte sinussen snel weer open?

Je hoeft alleen maar ontspannen te gaan zitten en je handen te gebruiken bij de volgende stappen. Je kunt ook de video bekijken waarin de handelingen worden gedemonstreerd.

Hoe je in 1 minuut ernstig verstopte sinussen op natuurlijke wijze kunt openen
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Sternocleidomastoideus.png

1. Terwijl je met je hoofd en lichaam in een hoek van ongeveer 45 graden zit, draai je je hoofd zijwaarts en wrijf je met je duim vier of vijf keer van boven naar beneden langs je sternocleidomastoideus-spier. Deze spier loopt van je oor langs je nek tot aan je sleutelbeen.  Doe dit aan beide kanten om je nek te ontspannen.

2. Voel met je wijsvingers het benige gedeelte van je neus en beweeg naar het zachte deel van je neus tot waar het bot eindigt. Masseer dit gebied ongeveer 20 seconden met ronddraaiende beweging en met zoveel druk als je kunt. Daarna wrijf je met je wijs- en middelvinger over de spieren vanaf de zijkant van je neus richting jukbeenderen om ze te ontspannen.

3. Vervolgens zoek je met je wijsvingers het kuiltje in de bovenkant van je oogkas. Dit wordt de super orbitale inkeping genoemd. Je vindt het net boven het midden van je oog. Masseer deze inkeping ongeveer 20 seconden met ronddraaiende beweging en zoveel druk als je kunt. Daarna masseer je met beide handen je voorhoofd, vanuit het midden naar je slapen toe.

Dat is alles! Zodra je deze handelingen hebt verricht zou je verlichting in je verstopte sinussen moeten voelen en je neus makkelijker moeten kunnen snuiten. Misschien is het nodig de handelingen nog een keer te herhalen, speel er mee en voel wat het met je doet.

Dit is de video van Dr. Adam, waarin hij de handelingen uitlegt:

Ik heb ook nog een andere methode tegen verstopte sinussen die bij mij heel goed werkte.

Alternatieve methode

Deze methode is eenvoudiger, maar misschien niet zo effectief voor iedereen. Probeer maar en kijk wat het beste werkt.

1. Duw je tong een seconde helemaal plat tegen je verhemelte met zoveel druk als je kunt.
2. Druk vervolgens met je duim een seconde lang op het gebied tussen je wenkbrauwen boven je neus.
3. Wissel stap 1 en 2 gedurende 20-30 seconden. Opmerking: Je drukt dus niet tegelijkertijd op deze punten, je hoeft ze alleen maar te wisselen.

Herhaal dit zo vaak als nodig om je verstopte sinussen te openen.

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer je verstopte sinussen weer open zijn, wil je natuurlijk graag dat dit zo blijft, dus voorkomen is beter dan genezen! Hieronder volgen een paar tips om verstopte sinussen te vermijden.

Eet gezond – Gezond eten bevordert een goede conditie. Je bent wat je eet. Als je wilt dat je immuunsysteem goed functioneert, voed jezelf dan met kwaliteit zodat je darmen optimaal blijven werken.

Beweeg! – Regelmatige lichaamsbeweging verbetert zowel je gezondheid als je immuunsysteem.

Stop met roken – Dat spreekt uiteraard voor zich, sigaretten zijn niet goed voor ons en de rook irriteert onze sinussen.

Gebruik een luchtbevochtiger – Als je huis te droog is, gebruik dan een luchtbevochtiger. Je kunt ook een warme douche nemen en de stoom inademen. In gebieden waar chloor aan het water wordt toegevoegd kun je een chloorfilter op de douchekop plaatsen, zodat je geen giftige chemicaliën inademt.

Gebruik alleen antibiotica als het echt moet – Antibiotica helpt niet bij virale infecties, die veelal de oorzaak van verstopte sinussen zijn. Antibiotica verwoest je gezondheid. Pas het gebruik daarvan uitsluitend toe als het absoluut niet anders kan! Dit zijn overigens de 10 krachtigste volledig natuurlijke ‘antibiotica’ die we kennen

Houd je huis schoon – Stof en een slechte luchtkwaliteit kunnen ook verstopte sinussen veroorzaken. Stofzuig regelmatig en neem oppervlakken met een vochtige doek af. Ruim rondslingerende rommel op zodat zich geen stof kan verzamelen of kan blijven liggen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in