zielendoel
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Jouw Zielendoel herinneren- door Danielle Fagan

Heb je je wel eens afgevraagd wat jouw zielendoel is? Het is een concept dat in ons allemaal nieuwsgierigheid opwekt. We verlangen ernaar om te weten wat we “zouden moeten” doen; sommigen lijken al vanaf jonge leeftijd te weten wat ze willen met hun leven, terwijl anderen jaren en jaren zoeken, zonder het ooit te “vinden”.

In mijn ervaring met werken met mijn cliënten, heb ik gezien dat degenen die gebukt gaan onder de diepste depressies, niet degenen zijn die de meest diepgaande trauma’s hebben meegemaakt, maar degenen die het gevoel hadden dat ze geen doel meer hadden in hun leven, ongeacht hun leeftijd. Dit lijkt hetzelfde te zijn voor tieners en jonge volwassenen als voor mensen van middelbare leeftijd. Het woordenboek definieert het woord “doel” als: “Een reden waarvoor iets bestaat.” Dus, het zoeken naar iemands doel, betekent zoeken naar de reden dat deze persoon bestaat op aarde.

Wij hebben als mensen een diepe behoefte om hier thuis te horen en om geliefd te zijn. Als we ons zielendoel leven, hebben onze levens kleur, passie en hebben we het gevoel hier weer thuis te horen.

7 stappen om je jouw zielendoel te herinneren

Ik heb een lijst gemaakt met 7 stappen om je te helpen jouw zielendoel te herinneren en om er dagelijks naar te leven:

 1. Stop met zoeken

Je kunt je zielendoel niet “vinden”. Het is niet ergens op een stukje papier geschreven, of op de agenda van een kosmische aannemer die jou een bepaalde taak heeft toegewezen hier op aarde. Je antwoord ligt binnenin jou, niet buiten je. Als je gelooft dat het ergens buiten je ligt, ontkracht je jezelf omdat dit geloof impliceert dat iemand anders je je doel moet geven of toewijzen. Dit is niet het geval. Jij kiest om je leven zijn doel te geven. Het proces van je jouw zielendoel herinneren is van nature zelfbeschouwend. Als je je dat realiseert, vind je jouw innerlijke bron van kracht.zielendoel

 1. Kies om te bloeien of overleven

Kies nu meteen of je hier op aarde bent om te bloeien, of om te overleven. Er is geen middenweg. Je leeft iedere dag met een intentie en iedere dag kies je of je alleen wilt overleven of dat je wilt groeien, evolueren, bloeien. Deze keuze zal de fundering zijn van je doel.

 1. Accepteer een doel

Als je bij deze stap bent, betekent dat dat je jezelf een doel hebt gegeven! Als je hebt gekozen om te “bloeien”, betekent dit dat iedere beslissing die je nu neemt, je bestaan op een of andere manier moet verbeteren. Neem een stap terug en kijk naar je leven. Maken de mensen om je heen je gelukkig? Zijn je relaties met hen grotendeels opbeurend? Of zijn ze giftig? Hou je van je werk? Zijn je hobby’s je passies? Als het je helpt, kun je een lijstje maken van je dagelijkse bezigheden. Begin met wat je doet als je wakker wordt en maak naast alle bezigheden een lijstje waarop je aan kunt vinken of het je een gelukkigere, gezondere, betere versie van jezelf maakt. Deze stap gaat om bewustwording, niet om oordelen of om actie.

 1. Ontdek je passie

Dit is het leuke deel! Als je ergens echt gepassioneerd over bent, gaan er uren voorbij zonder dat je het door hebt. Dingen doen met passie, geeft je energie, het zuigt je niet leeg. Het prikkelt je, het legt je niets op. Denk terug aan wat je leuk vond om te doen als kind.

Als je op zijn minst drie dingen hebt gevonden die je heerlijk vindt om te doen… DOE ZE! Maak deze week nog tijd voor echt leuke dingen. Steek opnieuw je vuur aan. Voel de passie terwijl je bezig bent en voel de tegenstelling met je “normale” gevoelens. Herinner je waarom je deze activiteiten altijd zo leuk vond.

 1. Maak je passies je prioriteit!

Niemand anders gaat jouw planning omgooien om te zorgen dat jij kunt doen waar je van houdt. Zorg dat je in ieder geval 1 à 2 uur per week besteed aan je passies. Deze bezigheden zorgen ervoor dat je voelt dat je leeft. Spreek met jezelf af dat je je passies in je planning verwerkt.

 1. Verwacht beren op de weg

Op dit punt in het proces zul je de meeste weerstand tegenkomen. Je zult waarschijnlijk angst ervaren, een gevoel van onwaarde, een gebrek aan motivatie. Je kunt ook merken dat je geliefden niet achter je staan. Laat je niet opslokken in drama, in jezelf of buiten jezelf. Je enige taak hier is om vast te houden aan je drijfveer en door te zetten – de obstakels horen bij het proces. Als ze er niet zouden zijn, zou je je dromen al leven! Laat de weerstand en angst niet opwegen tegen je verlangen om je doel te bereiken.

 1. Oefening baart kunst

Hier raken veel mensen vast. Ze verwachten professionele auteurs, schilders of atleten te zijn vanaf het moment dat ze besluiten hun droom te gaan leven. Als het je passie is, dan voelt oefenen niet als werk. Het zal juist leuk zijn. Met genoeg tijd en ervaring, zul je die sterspeler worden die je visualiseerde. Laat moeilijkheden in het begin je niet ontmoedigen. Zet door en leer van de uitdagingen in plaats van je erdoor te laten verslaan.

NB: Deze stappen kosten je niet je hele leven. Laat jezelf niet langer dan een dag of twee stilstaan bij iedere stap!

Iedereen droomt, degenen die hun dromen leven, kiezen daarvoor.

6 REACTIES

 1. Misselijk word ik er bijna van als mensen 'poep' praten en dat vrolijk verspreiden. In Het Haags zeg je dan: "Je scheit uit je bek, je weet niet waar je over lult!". En dan heb ik het niet over getergde Provocendus en begripvolle Tom!
  Ja, de Nieuwe Tijd komt er aan… dat is zo bepaald. En daar is een Heftige Prijs voor betaald. En dan praat ik niet over Jezus uit de bijbel.
  -Je doel ligt binnenin je, word er gezegd! Werkelijk? Nee, je ziel zit binnenin je. En die ziel heeft een bestemming in de eeuwigheid, een avontuur dat nooit eindigt. – Dat je nu een klotetijd hebt, wil niet zeggen dat het je aan jezelf ligt. Je bent hier, nu nog, om te leren over Goed en kwaad, Liefde en haat, Barmhartigheid en onverschilligheid.
  Moeder God weet precies wie je bent. Als je het nu moeilijk hebt, wees dan blij. Er ligt een grotere prijs voor je klaar dan voor hen die voor zichzelf kiezen ten koste van zorg hun broeder(s) of zuster(s). Die liever op 'vakantie' gaan dan een zieke vriend(in) te bezoeken. Die hun 'neus' ophalen voor een minder bedeelde. GET The Point? Oordeel komt er aan… niet hemel of hel, maar je nieuwe lichaam (tempel) en positie in Het Beloofde Vrederijk/Paradijs!

 2. Heerlijk! Je levensdoel vinden. Welke tips zou je geven aan mensen die kiezen om te overleven? Kunnen zij hun leven ook nog een beetje leuk maken? In mijn visie heeft iedereen een doel. Anders was je hier niet. En daarom hoef je niet de keuze te maken om te overleven. Je moet alleen de keuze maken om zelf actief aan de slag te gaan met het ontdekken je zielendoel of je leven accepteren zoals het nu is. In mijn visie moet je JUIST gaan zoeken naar je levensdoel. Of bedoel je dat ook? :-).

 3. Waarom staat er nou weer een mooie jonge vrouw, mijmerend en starend op de foto, en niet een lelijke vijftiger die het helemaal gehad heeft met alles, concluderend dat zijn of haar leven tot dan toe mislukt is en er helemaal klaar mee is, hopend op een terminale ziekte omdat zelfmoord net iets te ver gaat? Waarom toch? Mogen die zichzelf niet vereenzelvigen met de vraag wat hun zielendoel is? Of is het dan echt te laat? Zijn alleen mooie jonge vrouwen nieuwetijdskinderen die zich hun zielendoel mogen herinneren? Weet goed wat voor beelden je neerzet, Nieuwetijdskind. Zo ga je weer mee met de mainstream "Glossy Linda" beeldvorming. En beelden zijn krachtig. Wees voorzichtig. Vooral voor lelijke vijftigers die het helemaal gehad hebben met alles, concluderend dat hun leven tot dan toe mislukt is en er helemaal klaar mee zijn, hopend op een terminale ziekte omdat zelfmoord net iets te ver gaat.

  • @Provocendus Voor een deel kun je gelijk hebben, maar waarom alleen op die buitenkant en uiterlijke schijn letten, terwijl je ook kunt richten op innerlijke facetten en de pluspunten van het verhaal.
   Natuurlijk doen plaatjes veel. Zetten ze plaatjes van lelijke (what's in a name) vijftigers neer, leest nog minder publiek het, omdat het niet bepaald aanmoedigend is. Komt daar weer commentaar op en is dat weer negatief.
   Kortom je kunt je richten op de beperkingen of op de mogelijkheden. Nu is de vraag, welke schop onder je kont heb je nodig, zodat je niet de lelijke vijftiger ziet in jezelf en jezelf tekort gedaan voelt, zielig, niet wezenlijk gezien en slachtoffer van de glossy beeldvorming.
   Als je wezenlijk gezien wilt worden, mag je bij jezelf beginnen en jezelf op waarde schatten, dat je ondanks je mislukkingen in je leven, heb je ook nog mooie stukken in je leven gehad en ben je ook een prachtig mooi mens.

   Als je dit allemaal niet wilt horen, luister je ook niet naar jezelf, je innerlijk gevoelsleven. Doe er vooral niets mee, dan blijft het lekker zo. Wil je er wel wat mee doen, doe het dan en hou je vooral met de positieve dingen in het leven bezig.

   • Wat je vooral altijd zou kunnen doen is iedereen serieus te nemen. Een beetje inleven en aanvoelen wat er omdat in bepaalde mensen die rond de 50 jaar zijn. Die hebben vaak niet de erkenning gekregen in de tijd dat zij jong waren. Het is heel makkelijk om er zo je eigen conclusie over heen te gooien en te oordelen. Maar zou daar toch mee oppassen. Probeer wat meer empathie en geduld en begrip, liefde op te brengen voor je medemensen die niet perse jou visie nodig hebben op hoe dingen zouden moeten. Maar gewoon hun verhaal kwijt moeten bijvoorbeeld.

 4. 7 mooie tips om er achter te komen of alles zo gaat als jij wilt.
  En of er nog meer uit het leven te halen valt.
  Ik ga het zeker op mij gemak nog eens doornemen.
  Ik vindt deze artikelen altijd leuk .❤️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in