Home Spiritualiteit Hoe je kunt profiteren van de hulp van je gidsen in werksituaties

Hoe je kunt profiteren van de hulp van je gidsen in werksituaties

Hoe je kunt profiteren van de hulp van je gidsen in werksituaties

Als je een bewust contact hebt met je gids(en) kun je, naast hulp in je dagelijks leven, ook meer gebruik maken van hun hulp bij het werk dat je doet. Afhankelijk van het soort werk is er vaak één gids die wat meer gespecialiseerd is op dat gebied. Met zijn of haar hulp zul je bijvoorbeeld sneller en effectiever informatie kunnen vinden, of de juiste persoon ontmoeten die je verder helpt. Als je iets moet schrijven, een plan bedenken, of iets kunstzinnigs wilt creëren kun je daar hulp bij vragen en je openstellen voor inspiratie.

Mijn eigen ervaringen

Toen ik 26 jaar geleden totaal onverwacht in contact kwam met mijn gids, kreeg ik onder andere te horen dat ik mensen zou gaan begeleiden. Nu was ik net een paar jaar daarvoor gestopt met mijn baan in het kunstonderwijs en lekker aan het werk in mijn atelier. Ik had eindelijk tijd voor mijn eigen ontwikkeling en was er helemaal niet op uit om me weer met anderen bezig te houden. Maar mijn gids verzekerde me dat het me geen inspanning zou kosten, omdat ik op alle mogelijke manieren geholpen zou worden en dat ik zeker nooit iets tegen mijn zin zou hoeven te doen! Later begreep ik natuurlijk dat dit een onderdeel van mijn zielsplan was waar ik ooit zelf voor gekozen heb.

Ik kreeg er vertrouwen in toen ik merkte dat er mensen op mijn pad werden gebracht die blijkbaar mijn hulp konden gebruiken. Het begeleiden ging moeiteloos als ik me liet leiden en mijn gevoel volgde. Het feit dat ik mensen zo goed kon helpen met zo weinig inspanning gaf me een goed gevoel. Ik leerde er veel van en ging het steeds leuker vinden. Eén van de redenen dat het zo makkelijk ging had te maken met het feit dat er ‘s nachts gewerkt werd met de mensen die naar me toe gestuurd werden. Het was alsof een akker al omgeploegd was waar ik alleen nog maar zaadjes in hoefde te strooien.

Geleidelijk aan ontstond een werkwijze waarbij ik naast gesprekken ook dromen en tarotkaarten ging gebruiken. Af en toe gaf ik iemand een healing als ik daartoe werd aangezet door mijn gids. Dan legde ik mijn handen op iemands schouders en stelde ik me alleen maar open. Mijn gids vroeg me het aan hem over te laten en mijn eigen ideeën over wat ik zou moeten doen los te laten. Ik was verbluft over wat er dan energetisch plaats vond, terwijl ik niets anders deed dan als kanaal fungeren voor mijn gids, die uiteraard wél precies wist hoe en waar de energie ingezet moest worden.

Werken met je gids in de gezondheidszorg

Veel mensen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit en bewustzijnsontwikkeling werken in de (geestelijke) gezondheidszorg. Juist daar kun je heel goed samenwerken met je gidsen, of het nu in een eigen praktijk is, of in dienstverband. Naar aanleiding van het verhaal van één van de mensen uit mijn boek Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan, wil ik laten zien hoe jouw gidsen je kunnen ‘gebruiken’ bij dat werk en jij tegelijkertijd meer voldoening en plezier kunt gaan ervaren.

Als Anja bij me komt voor een consult is ze al enige tijd thuis van haar werk, omdat ze bijna in een burn-out zit. Ze vraagt zich af of ze met haar werk door moet gaan of moet kiezen voor haar eigen (kleine) praktijk als healer. Ze werkt bij een organisatie die zich bezig houdt met begeleid wonen voor mensen met een beperking. Het werk met de cliënten vindt ze heel leuk, maar organisatorisch is er van alles mis. Al haar energie gaat zitten in haar strijd tegen misstanden, maar het levert niets op.

Wat ze te horen krijgt is, dat ze vóór haar komst op aarde heeft toegestemd om een kanaal te zijn voor het doorgeven van energie van gidsen en engelen, maar dat ze daar op onopvallende wijze vorm aan kan geven. Juist in haar huidige werk, waarin ze te maken heeft met mensen met een verstandelijke beperking, kan ze haar werk het beste doen. Het gebeurt op andere energieniveaus waar ze zich niet eens bewust van hoeft te zijn. Wel is het belangrijk voor haar om te weten dát dit plaatsvindt, zodat ze er vrede mee kan hebben dat ze nu in haar leven nog geen goedlopende eigen praktijk heeft. Het helpt haar ook om te begrijpen dat ze zich absoluut niet bezig moet houden met organisatorische kwesties. Daar zijn anderen voor, het is haar taak niet en een verspilling van energie. Dit te weten geeft Anja rust. Ze is een bescheiden vrouw, die het helemaal niet erg vindt om het werk waarvoor ze hier op aarde is gekomen onopvallend te doen.

Een hartverbinding maken

Als ik Anja een half jaar later spreek in verband met het boek, vertelt ze hoe het gaat op haar werk en wat ze doet met de informatie die ze toen gekregen heeft. Ze geeft een voorbeeld van hoe ze nu werkt:

“Ik voel een speciale band met een autistische jongen van 21 jaar die ik begeleid. Op cursus heb ik ooit geleerd hoe ik een hartverbinding tot stand kan brengen en dat heb ik voorafgaand aan een gesprek met hem bewust gedaan. Een paar dagen later voelde ik ‘s nachts iets gebeuren. Ik werd wakker en voelde een energiestroom naar mij toe komen die via mij naar hem ging. Op dat moment maakte ik opnieuw de hartverbinding en voelde ik dat we contact maakten op zielniveau. Dat had direct resultaat, het valt iedereen op hoe ontspannen hij nu is. Het lijkt wel of ik hem al ken uit een vorig leven. Ik voel dat er veel gebeurt via mij en ik ben er heel dankbaar voor dat ik dit werk mag doen.”

Een win-win situatie

Het werken met je gidsen is een win-win situatie. Jij stelt je beschikbaar, helpt op die manier je gidsen, maar zij helpen jou ook, door je veel te leren en moeiteloos en effectief je werk te laten doen, met als gevolg een bevredigend resultaat en meer werkplezier.

Heb jij ook ervaring met het samenwerken met je gidsen?

2 REACTIES

  1. Wauwwww……mooi geschreven Angel, ik heb ook het gevoel steeds weer dat ik aan het strijden ben.
    Moeiteloos jezelf zijn in de zorg is best lastig, probeer toch het negative in het licht te zetten .
    Na het werk probeer ik in meditatie te gaan om mijn frequentie weer te uploaden.
    Mijn mantra luid ” ELKE DAG KAN IK STEEDS BETER MEDITEREN”

  2. Hmm, denk dat we wel met zijn allen bewust moeten worden van de hebzucht en oneerlijkheid van bestuurders en grote machten bovenin, wat nu n natuurlijk volop in het nieuws is. Ik werk in ieder geval niet meer in een omgeving volop in de 3edimensie, ik wil dat niet meer. Ik voel me nu dan ook erg gelukkig en ontspannen doordat ik in mijn eigen omgeving leef en werk. Gelukkig heeft het universum voor een inkomen gezorgd en ik mag nu werkelijk goeds doen voor mensen en de natuur om mij heen, mijn familieleden op leeftijd die ziekelijk zijn, mijn vriendin die geopereerd is en hulp nodig heeft, een kennis die wel wat geestelijk bijstand kan gebruiken, mijn oom waarvoor ik zijn huis schoonmaak omdat hij parkinson heeft. Dat is waardevol werk, dit doet er voor mij toe, ik voel dat dit enorm gewaardeerd wordt. Ik werk vanuit liefde, de 5e dimensie, zonder haat, druk, of mensen die mij manipuleren (teamleiders, managers die ook allemaal de druk van productie maken voelen). Ik heb een minimum inkomen maar voel me rijker dan ooit. Denk dat er verandering komt juist doordat mensen laten weten dat we gelijkwaardigheid en gerechtigheid willen, dat we dan met zijn allen ons talent mooi neer kunnen zetten voor de wereld, voor mens en dier. Het aquariustijdperk gaat hierover dat het oude, hebzucht, geld, oneerlijkheid niet meer werkt, het nieuwe vanuit gelijkwaardigheid, liefde vanuit je hart, verbinding en empathie die kant gaan we op. We kunnen niet meer werken vanuit een oud achterhaald, geldsysteem (3e dimensie) . Het is schadelijk is voor mensen die er werken, mensen die daar opgenomen zijn en voor mensen die met deze mensen te maken hebben. De hoge heren mogen verdwijnen en daarvoor moeten we wel onze stem laten horen, we moeten onrecht bestrijden en niet alleen aan ons eigen boterham denken, voel ik. Denk dat het voor iedereen belangrijk is om naar zijn hart te luisteren en het verhaal is voor iedereen verschillend natuurlijk. Voor mezelf weet ik dat ik de goede keuze heb gemaakt. Je hoeft jezelf eigenlijk alleen maar af te vragen. Wat verhoogd mijn frequentie.

Mobiele versie afsluiten