Harphealing

Het is net alsof je leert surfen. Eerst probeer je op die plank te staan. Op het droge. En vervolgens in het water. Het is vallen en opstaan. Met veel moeite in het begin klim je weer op de plank. En na verloop van tijd krijg je er meer feeling voor. Je voelt het water. De wind. Je kent de golven. En je ziet je kansen. Je kunt kleine golfjes pakken. Je blijft even staan. En je dompelt weer onder. Na oefening voel je je op je gemak. In het water. En op de plank. Je bent uit je hoofd. Je bent afgestemd. Je kunt zelfs genieten van de beoefening. Je voelt het spel met de elementen.  

Aanwezig zijn 

Helemaal aanwezig zijn met je lichaam in het hier en nu. Het is vaak de kunst om de afleiding van je hoofd te weerstaan. Je hoofd is een prachtig instrument om de toekomst te visualiseren of zelfs al even aan te raken in je gedachten. En om op gezette tijden praktische zaken te regelen. Toch brengen we ook veel van onze tijd in ons hoofd door zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Het voelt zo vertrouwd dat we al onze indrukken toetsen aan onze gedachtewereld. We gaan vooruitplannen, situaties reflecteren of benoemen hoe iets op ons overkomt. Het stemmetje vergezelt ons vaak, we zijn nooit alleen. Het is de filter tussen ons gewaar zijn en de aardse realiteit. We zijn zo in ons hoofd gekeerd dat we ons stiekem afsluiten voor het leven. Het leven stroomt niet meer volledig door ons heen. In plaats van een lach te delen met een vrolijke voorbijganger gaan we denken hoe het mogelijk is dat die persoon zo vervuld kan zijn van blijdschap.  

3 factoren 

Om te veranderen of iets nieuws aan te gaan is veel moed benodigd. Moed om een andere keuze te maken en je daarbij op je gemak te voelen. Je voelt de spanning omdat het buiten je comfortzone ligt. Maar je stelt je open om het eens over een andere boeg te gooien. Zou het ook een andere realiteit bewerkstelligen voor mij? Zou het mij ook zaken anders laten zien? Je begint met iets kleins. Zaken die makkelijk zijn om mee te beginnen. Je geeft bijvoorbeeld wat vaker een complimentje aan je partner. En terwijl je dat doet word je gemotiveerd, want het heeft een ripple-effect op jullie relatie. Je partner voelt zich meer gewaardeerd en kan meer zichzelf zijn, waardoor jullie relatie een stuk fijner wordt. Tegelijkertijd ga je zelf voelen wat voor emoties of situaties verbonden zijn met het uitspreken van een compliment. Je gaat de diepte in. Je beseft dat geven en ontvangen een groot thema in je leven is. Dat het komt door hoe je bent opgegroeid misschien. Je gaat het doorzien en opnieuw doorvoelen. En je merkt dat de verkramping die op het thema geven/ontvangen lag, langzaam wegtrekt. Met vallen en opstaan.  

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Bovendien heb je vertrouwen nodig. In iets wat buiten je cirkel van invloed ligt. Je accepteert dat je niet precies weet wat er gaat komen, maar dat je gelooft dat je wordt gedragen. Uiteindelijk komt alles goed en soms hebben we bepaalde situaties nodig om van te leren. Zonder uitdagingen zouden we niet de weg omhoog kunnen inzetten. Het leven ís verandering. Het laat ons groeien, keer op keer, maar niet altijd in een rechte lijn. Soms is de weg steil en soms ga je eerst een paar passen achteruit voordat je vooruit kan. We kunnen vertrouwen dat we op ons pad krijgen voorgeschoteld wat wij persoonlijk nodig hebben. Het is net als een vakantie boeken naar een nieuw land. Je hebt geen idee hoe het gaat zijn, maar je hebt er zin in en je voelt de voorpret. Je laat het zelfs een beetje los, want je kent het niet. Het is nieuw, maar je vertrouwt erop dat het goed gaat komen.  

En dan is overgave benodigd. Je zelf weer relativeren, klein en leeg te maken. En te verhouden tot die onmenselijke grote kracht. Die zaad laat ontkiemen. Eieren laat uitkomen. En kinderen baart. Die vulkanen doet uitbarsten. IJskappen doet smelten. En orkanen doet bewegen. Die de aarde om haar as laat draaien. De maansverduistering verzorgt. En die de zon iedere dag het leven op aarde mogelijk laat maken. We zijn slechts een klein onderdeel van een enorme intelligentie die ‘leven’ heet. Waaruit we compleet zijn opgebouwd en die door ons heen beweegt. Het vormt de aansporing waardoor wij bewegen en actie ondernemen. En het is de onderlegger van onze gevoelens en intuïtie. De scheppende kracht onder de evolutie van de natuur. Wat zou er gebeuren als we haar meer toelaten in ons leven?  

In je element 

Het spirituele pad ligt al voor je klaar. Het was al besloten bij je conceptie. Het hoeft alleen nog maar ontvouwd te worden. Het kan alleen geleefd worden als we ons weer verbinden met ons gevoel en intuïtie. Doen waar wij onszelf het best bij voelen. Of het nu tekenen, schilderen of zingen is. Of het nu leiden, volgen of observeren is. Misschien staat je hele leven in het teken van. Misschien parttime. Of misschien een uurtje in de week. Maar begin eraan. Voel vanbinnen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Probeer er eens naar te luisteren. En zoek jouw flow op. Waar je helemaal lekker op gaat. 

Misschien voel je nog vrij weinig. Sta je jezelf wel toe om te voelen? Echt te voelen? Diep te voelen? En wat kom je dan tegen? Angst? Onzekerheid? Pijn? Dit zijn thema’s uit je verleden. Ze zijn er ingeslopen. Tijdens bepaalde levenservaringen waar je werd overrompeld. Je hoofd was er niet klaar voor en bedacht ter plekke een succesvolle oplossing. Maar wel in survivalmodus, om te overleven in dat moment. En nu heb je het niet meer nodig. Je mag het loslaten. Het weerhoudt jou ervan in dit moment te kunnen leven. 

nu

Overgave

Je gaat voor de spiegel staan en zegt iedere dag tegen jezelf dat je bereid bent te veranderen. Je opent jezelf voor iets groters. Je toont lef, je hebt vertrouwen en je laat het gebeuren. Het leven gaat je erbij helpen. Je gaat tekens zien. Je komt in situaties terecht. Mensen komen in je leven. Je gaat patronen van jezelf doorzien. En je gaat erom kunnen lachen. Je gaat begrijpen hoe jouw gezondheid in elkaar steekt. Of hoe jouw relaties verlopen. Je gaat dieper en ontdekt waar het vandaan komt. Je doorvoelt het geheel en je laat het los. En op een dag ga je jouw eigen golf pakken. Jouw golf van flow. Waarop je kan blijven staan. Waarop je in je element bent. En vanaf dan ga je zien dat wonderen alledaags zijn. 

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. ..na ‘enig zwaar weer’ sta ik eindelijk op mijn ‘eigen plank’ en voel ik met een glimlach haarfijn aan in welke richting een flow me zal brengen…het anticiperen hierop is iedere keer weer een mooie ervaring..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in